AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  / Jauhelihapihvi resepti?

Jauhelihapihvi resepti?

13 Vastausta 43 167 Lukukertaa
Antaisko joku kunnollisen, helpon, yksinkertaisen jauhelihapihvien ohjeen? Mulla ei ole mitään oikeen kunnollista ohjetta... Mun ohjeella niistä tulee aina tosi veteliä ja haluisin sellasia kiinteitä ja muutenkin hyviä... Ihan vaan suhteet tarvisin et mitä kuinkakin paljon?
Ja tarkoitan uunissa tehtäviä jauhelihapihvejä....
Kiitos etukäteen...

Aineet?

Minkälaisella ohjeella ne teet? Näin ajatellen, jos niistä kerran mielestäsi tulee liian löysiä, niin vähennä nestettä ja/tai munien määrää.

Itse teen pihvit samalla lailla kuin lihapullatkin ja paistan kummatkin aina uunissa. Siis vaihtelen kyllä mausteita yms. mutta periaate on sama.

Uunissa paistamisessa on juuri se hyvä puoli, että voi tehdä löysän taikinan ja ne pysyvät silti kasassa ja tulevat meheviä. Samoin ylimääräinen neste jää pellille.

Pihvit & lihapullat

"Itse teen pihvit samalla lailla kuin lihapullatkin ja paistan kummatkin aina uunissa."

Minulla pihvit ja lihapullat ovat aivan eri asia. Pihveihin ei tule mitään jatkeita kuten lihapulliin tai murekkeeseen (tykkään kovasti niistäkin). Pelkästä lihasta tehty pihvikin jää meheväksi, kun ei paista korpuksi.

Niinpä

Makuasioita, joista ei voi kiistellä :)

Itse en pidä pelkästä jauhelihasta tehdystä pihvistä, se on minun mielestäni aina jotenkin sitkeä tai kumimainen tai jotain sellaista. Siitä ei tule mehukasta vaikka kuinka vähän aikaa paistaisi.

Mutta niin kuin sanoin, jokainen tekee tyylillään. Pääasiahan on se, että maistuu itsestä ja muista ruokailijoista hyvältä. Eikö vain.

Mehukas

Jauhelihapihvistä - siis pelkästä jauhelihasta tehdystä - tulee sitkeä ja kuiva, jos sitä on "leivottu" liian paljon. Lihaneste irtoaa silloin helpommin lihasta, mikä kuivattaa sen paistettaessa. Se leipominen tulee jättää niin vähäiseksi kuin mahdollista, niin saa hyviä, meheviä, täyslihaisia pihvejä. Vaatii hieman harjoittelua, mutta kannattaa.

Laittakaa vähän pekonia mukaan

Eli jos haluatte amerikkalaisen ground beef tyyllisen pihvin ja mehevän sellaisen, niin ostakaa amerinkanpekonia ja pilkkokaa se tosi hyvin jauhelihan joukkoon. 400 g jauhelihaa ja 100 g pekonia on jo aika mehevä pihvi. Lisäksi saat miellyttävän savunmaun pihveihin pekoneista. Painotan vielä kerran, että pekoni tulee pilkkoa erittäin hyvin.

Helppoa!

Ota sopiva määrä PAISTIjauhelihaa (rasvaa max. 7 %). Anna sen lämmetä huoneenlämmössä noin tunnin verran.

Taputtele klöntti litteähköksi ja ripottele suolaa sekä mustapippuria. Kasaa takaisin pyöreämmäksi klöntiksi hieman massaa sekoittaen (ei mitään kovaa vatkausta - liha menee pilalle, jos viimeisetkin lihamehut valuvat pois). Maista - ja jos pitää maustaa lisää, tee uusi litteä levy, mausta ja toista edellinen. Lopulta erota massasta pihvin kokoisia palasia ja muotoile ne haluamaasi muotoon.

Paista suhteellisen kuumalla valurautapannulla vähäisessä voi-kasvisöljyseoksessa tai uunipannulla uunissa tai grillaa.

Huom. Mitään korppujauhoja, kaurapuuroja tai muita mössöjä ei kunnon jauhelihapihvi kaipaa. Ja lisäksi - pihvin voi jättää sisältä hieman punertavaksi, jos sellaisesta tykkää kokolihapihvissäkin.

Sinänsä samaa mieltä

Pelkästä paistijauhelihasta saa tosiaankin hyvät pihvit kertomallasi tavalla. Ne pitää osata jättää paistaessa sisältä aavistuksen "vajaiksi", jolloin ovat vielä meheviä.

Vaihtelun vuoksi olen tehnyt myös tällaisia:

- Klöntti (paisti)jauhelihaa, 400-500 g
- pussi sipulikeittoaineksia (esim. Knorr)
- 1 kananmuna
- kunnon loraus kermaa
- vastajauhettua korppujauhoa
- (musta)pippuria ja kenties ripaus Tabascoa

Suolaa, suolapitoisia mausteseoksia tai mitään suolaisia soija- tms- maustekastikkeita ei pidä lisätä missään nimessä - sipulikeittopussista tulee suolaa hivenen liikaakin!

Korppujauhoja käytetään sen verran, että taikinasta tulee sopivan kiinteää (kompensoimaan kananmunan ja kerman tuomaa vetelyyttä). On hyvä sekoittaa sipulikeittopussin sisältö ja korppujauhot ensin muna-kermaseokseen ja antaa kuiva-aineiden turvota hieman ennen kuin ne sekoitetaan lihan kanssa.

Valitettavasti minulta ei saa ainesosien suhteita grammalleen, kun en harrasta koskaan mittailua ja punnitusta ruuanlaitossani.

jauhelihapihvit

Heíppa.. Minä teen pihvit lihapullat ja murekkeen näin..pussi sipulikeittoa purkki kermaviiliä 1kananmuna ja sekoitan annan olla hetken ja lisään jauhelihan pysyy hyvin kasassa tulee maukasta eikä tarvitse lisätä mitää mausteita..Helppoa ja maistuvaa.

Jauhelihapihvit ranskalaisella sipulikeitolla

Osta sipulikeittopussi (esim. Knorr ranskalainen sipulikeitto on tosi hyvä). Sekoita keskenään 400 g jauhelihaa, noin puolet tuosta sipulikeittopussista, yksi kananmuna pari ruokalusikallista vettä. Anna maustua hetki, noin tunti, mutta tämä ei ole välttämätöntä. Kostuta kädet ja tee pihvejä, tuosta määrästä saa 4 - 8 pihviä, maksusi mukana. Itse suosin pieniä, 50 g pihvejä suhteellisen litteinä. Paista voissa tai rypsiöljyssä tai näiden sekoituksessa ja paistamisen päätteeksi tee kastike. Laita pihvit lämpimään uuniin (50 - 75 asetetta).

Eli pannulle lisää voita/öljyä ja sipulisilppua. Kuulota hetki ja anna pannun tässä yhteydessä vähän jäähtyä (esim. sulje levy kokonaan). Lisää vielä lämpimälle pannulle noin 1 dl ruokakermaa. Mausta hieman suolalla ja pippurilla sekä juoksevalla hunajalla.

Tarjoa keitinperunoiden kanssa, ja jos kastike tuntuu liian "vetiseltä", voi tietysti suurustaa sen.

Toi oli PARAS OHJE kaikista:-)

http://koti.utanet.fi/~paula/kotikokkeli/framet.htm

...Ei ruoanlaitto aina ole pelkkä makuasia:-(

Mutta maun puolesta myös kunnon pihvi ei tarvitse mitään jauheita! Hauduta kunnolla, paranee vielä.

paras ohje ikinä

Olen vuosia puristellut pihvejä ja painanut lyttyyn prässissä ja sotkenut munaa ja sipulipihviaineksia ja kaikki on olleet vähemmän tyydyttäviä. Tämä on paras pihviohje ikinä helpoista hyvistä jauhelihapihveistä 8) ja niin perhahan helppo

ranskalainen sipulikeitto

Ehdottamasti ranskalainen sipulikeitto. Pussissa
on jo ohjeet maukkaalle jauhelitaikinalle.
On nopeaa ja vaivatonta.
Itse paistan aina uunissa, koska en tykkää
rasvaisessa pannussa pyöritellä.
 /   /  / Jauhelihapihvi resepti?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja haku



Lisää keskusteluja aiheesta

Facebookissa suositeltua

Tietoa mainosten kohdentamisesta