AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / isosveitsinpaimenkoira

isosveitsinpaimenkoira

8 Vastausta 1 815 Lukukertaa
Hei onko kellään kyseistä rodusta tuntemusta? millainen pentuna? oppiiko nopeasti? onko miten vilkas? tuleeko muitten koirien kans toimeen, entä lapsien? miten pitkä pentu ikä? mitä ottaa vieraat vastaan voiko harrastaa toko ja palvelukoiratoimintaa? yms

Aika harvassa isosveitsit

Aika harvalla taitaa olla kyseinen rotu lemmikkinä tai edes tuttavapiirissä, sillä ei rodun edustajia ole viimeisen kymmenenkään vuoden aikara rekattu Suomessa vuosittain kuin 0-8 yksilöä.

Sen kumminkin olen kuullut monesta suunnasta, että isosveitsinpaimenkoira viihtyy toisten koirien seurassa, on melko rauhallinen, suhtautuu vieraisiin ystävällisesti tai pidättyväisesti muttei aggressiivisesti, ei hauku turhia, tulee hyvin lasten kanssa toimeen, sopii palveluskoiraharrastuksiin ja on miellyttämisenhaluinen.

Olen tavannut näyttelyissä rodun harrastajia sekä lukenut tietoa rodusta ulkomaankin kielisiltä palstoilta ja muilta ulkomaan nettisivuilta, joissa tiedot osuvat hyvin ykteen Suomen kielisten nettisuvujen kanssa.

Harvassa on grosset

Yksilöllisiä ominaisuuksia nuo miellyttämishalut, haukkumiset ja muut sellaset. Kaikki ne on erilaisia. Ja tietysti opetettuahan saa kaikenlaista...esimerkiks ihmisen komentaminen haukkumalla on helposti opetettu. =) Sosiaalisia nää normaalisti on eli koirapuistoon voi esimerkiks huoletta viedä. Mutta yksilöllisiä eroja on siinäkin. Ja pentuna kun sosiaalistaa kunnolla, niin ei pitäis pulmia tulla.

Meillä on grosse ja rotuna tää on varmaan universumin paras. En vaihtais.

Kiinnostunut

Itselläni on tällä hetkellä beussi uros, ja kunhan tuo tuosta aikuistuu on suuri todennäköisyys että toisen koiran hankkiminen tulee ajankohtaiseksi. Grosse tai toinen beussi on ollut mielessä. Suomesta noita ei kovin monia tunnu löytyvän, onkohan messariin joulukuussa tulossa näytille noita, niin pääsisi vähän juttelemaan ja livenä katsomaan miltä ne näyttää. Onko uroksilla taipumusta dominointiin yleisestiottaen? Toinen uros on haaveena. Eli miten laumassa tullaan toimeen? Upean näköisiä ja luonnekuvauksen perusteella mahtavia otuksia. Ja sopivan kokoisia ;)

Luulisin rodun olevan oikein mukava

Ainakin berninpaimenkoirat ja appenzellinpaimenkoirat (isosveitsinpaimenkoirat lähimuunnokset) tulevat hyvin toimeen myös samaa sukupuolta olevien koirien kanssa. Ja hyviä valintoja ensimmäisiksi koiriksikin. Kai sitä kaiken rotuisten koirien uroksilla on taipumusta jonkin sortin dominointiin, mutta en usko isosveitsinpaimenkoirien olevan kaikista vaativimpia rotuja, vaan kokoisekseen suht. helposti hallittavissa. Minuakin on kiinnostanut tämä kiehtova rotu :-)

Grosse tulee muitten koirien kanssa hyvin toimee.

Grosse tulee muitten koirien kanssa hyvin toimee.

ei pidä kytkettynä olemisesta

isosveitsinpaimenkoirasta kirjoitetaan että ei pidä kytkettynä olemisesta. osaako miten kävellä hihnassa ja saako helposti opettua hihnassa kävelyä?

grosse

Sennenkoira.net on paikka, mistä saat tietoa grosseista, niiden ominaisuuksista sekä terveydestä. Pentueita ei taida olla tulossa lähiaikoina. Keskustelupalstalla on oma grossepulina, josta voi kysellä lisätietoa. Grosse oppii ihan normaalisti hihnaan.

Niin tottuu

Se kytkettynä oleminen tarkoittaa tuossa varmaan ulos yksikseen kytketyksi jättämistä. Kaikkihan koirat tottuvat kytkettynä >>kulkemiseen>>, mutta harvat viihtyvät ulkona yksikseen vain naruun tai ketjuun kytkettynä..
 /   /  /  / isosveitsinpaimenkoira

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta