AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!
 /   /  /  /  / voiko kummia vaihtaa??

voiko kummia vaihtaa??

7 Vastausta 4 384 Lukukertaa
virallisesti ei taida voida, mutta edes periaatteessa?

jotkut ovat tuolla kyselleet voiko kummeudesta erota ja sitä itsekin olen muutaman kummilapseni kohdalla toivonut voivani tehdä. kun muutamassa vuodessa, läheisen aikuisen ja rinnallakasvattajan kaipuu on muuttunut silkaksi rahastukseksi tai totaaliseksi yhteyden pakoiluksi. syytä ilmoittamatta.

mutta se kummin vaihtaminen tai erottaminen: meillä lapsen kummi lakkasi pitämästä mitään yhteyttä kun sai oman lapsen. ei kutsunut enää kylään, ei reagoinut vastasyntyneen lahjoihin ei tietoa lapsen nimestä eikä mitään yhteyttä kummilapseen sen oman syntymän jälkeen. millä moisesta pääsisi eroon?

ei tarvitse vaihtaa

eikä erottaa, kun ottaa uuden kummin entisen lisäksi.

Pedofiili kummina

Entä jos lapsen kummisetä on osottautunut pedofiiliksi, mitä mieltä olette, miten tuollaisesta törkykasasta pääsisi eroon. En todellakaan halua, että hän on lapseni kanssa missään tekemisissä. Antakaa hyvät ihmiset neuvoja minulle, tämä on niin tärkeä asia minulle.

Siinä ei sitten ole väliä

onko kummi vai sukulainen vai mikä tahansa.
Lapsi on pidettävä KOKONAAN erossa pedofiilistä ja se on äidin tehtävä.
Kummi on nimi paperissa.
Vaikka muuta toivotaankin, niin ei se velvoita vanhempia eikä lasta mihinkään vastoin tahtoaan, niinkuin ei kummiakaan olemaan hyvä kummi.

Ota uusia kummeja

Meille kävi myös näin. Kummit eivät olleetkaan kiinnostuneet lapsesta, eivät pitäneet yhteyttä jne. Kirjoitin nätin kirjeen lapsen kastaneelle papille( ei varmaan välttämätöntä) kerroin tilanteesta ja samalla ilmoitin uusien kummien nimet. Asia oli sillä selvä. Vanhat kummit ovat ikuisesti kirkonkirjoissa, mutta muuta 'haittaa' ei siitä ole. Nyt on lapsellani ihanat ja välittävät kummit.
Minusta kummi-perinne pitäisi lopettaa kokonaan! Niin monesti se aiheuttaa vain harmia puolin ja toisin. Ei se palvele tarkoitustaan. Monelle vanhemmalle on tosi vaikeaa löytää sopivia kummeja ja sitten tulee vääriä valintoja.

Uusi kummi

Ei meillä käynyt vain ilmoittamalla. Olisin halunnut tytölle yhden kummitädin lisää, kun koin toiset riittämätttömiksi. Oma seurakunta ei siihen suostunut, eikä kastepapin seurakunta, olisi tarvinnut kysyä silloisen seurakunnan papeilta joissa lapsi/minä oli syntyessään kirjoilla, mutta siihen en enää jaksanut ryhtyä, vaan sovimme itse keskenämme. Tytöllä nyt ehkä enemmänkin kaksi äitiä kuin kolme kummia, paremmin asiat sanoisin, koska "kakkos"äiti on kuin äiti joskus enemmänkin kun itse ei jaksa. Meillä toimii, eikä ole kenenkään varpaille astuttu, aati loukattu ketään.
Keskustelu tietenkin näissäkin solmuissa voisi auttaa, yhtälailla kummilapsi voi ottaa yheyttä kummeihin, vaikka sitten äiti lapsen puolesta ja selvittää asiat, aikuisiahan tässä ollaan?
Mielestäni kummius on molemminpuolista.

Siis tarkoitat

riittämättömällä sitä,että käteinen alko loppuu??

Juuri näin,

sinähän luet minua kuin avointa kirjaa!!
Sehän onkin kummin tärkein tehtävä, omistaa suuri lompakko josta riittää yllin kyllin jaettavaa kummilapselle, HEI HALOO!
Riittämättömyydellä tarkoitin omassa tapauksessani sitä, ettei kummien aika ja voimat riitä vanhempien tukemiseen, lapsen kasvatukseen osallistumiseen, käytännön tasolla heillä ei monien muiden kummilasten johdosta riitä aika eikä energia lapselle muuta kuin "pakollisena" syntymäpäivänä. Minä koen sen riittämättömyytenä, mutta voin syyttää itseäni, itse heidät kummeiksi valitsin, en toki silloin tiennyt heidän hankkivan viittä muuta kummilasta. Minulle riitää yksi, jolloin hänelle minulla on aikaa, se on tänäpäivänä aika hyvä lahja lapselle, aikuinen jolla on aikaa!
 /   /  /  /  / voiko kummia vaihtaa??

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta