Nykypäivän Olari?

Kotiinpalaaja

Asun nykyään Helsingissä ja harkitsen muuttoa Espooseen. Lapsuuteni asuin 70-80-luvulla Olarissa ja minulla on sen verran hyvät muistot sieltä, että takaisin kaipaan. Minkälaista seutu on nykyään?
Minulla on myös kouluikäisiä lapsia, joten koulutkin kiinnostavat. Olen ajatellut ensin vuokrausta ja myöhemmin mahdollisesti asunnon ostoa. Ovatko kaikki vuokratalot levottomia? Onko Olarissa Aso-asuntoja? Muita vinkkejä?

22

8868

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tuletänne

      täynnä åyromaaneja ja skeitareita ja muita hulluja

    • statilainen

      Olari on kallis paikka, mutta siellä pahoinpidellään ihmisiä ihan samaan malliin kuin kurjemmissakin lähiöissä. Espoo on surkea paikka, palvelut eivät toimi, ruuhkat ovat massiivisia ja yleinen ilmapiiri ahdasmielinen. Keskiluokkaiset porvarit kadehtivat toisiaan ja ostavat luotolla hienommat vermeet kuin naapurilla, ettei kukaan vain luulisi köyhäksi. Lapset opetetaan ajattelemaan, että he ovat muita parempia. Pysy Helsingissä, täällä elämä vain sujuu helpommin ja kaikki toimii. Ainakin kun vertaan espoolaisten ystävien kokemuksiin. He haluavat pois sieltä läävästä.

      • ex-espoolainen

        Enpä ensimmäisenä kattelis Olaria asuinpaikkana. Aivan järkyttävä lähiö. Kateus kukoistaa, ja muutenkin erittäin ahdas fiilis. Muutoinkin lähiympäristö varsin epämiellyttävä. Katsele hyvä ihminen jostain muualta itsellesi asuntoa, missä ihmistäkin jo arvostetaan.


      • Stadin friiiidu 50+

        Voi voi, tekstistä huomaa et sä et tunne Helsinkiä etkä Espoota. Kattelet asioita jostain ihme kapeesta putkesta.

        Espoo on täynnä köyhien ja pienitulosten lähiöitä joissa naapurikateus on kaukais-avaruudellinen käsite ku on niin paljon muita huolia, sama Helsingissä.

        Ja todella hienot kaupunginosat, ne on Helsingissä. Mut siitähän sä et mitään tiedä.

        ------

        Olarista: Ihan tavallinen kaupunginosa, ei mitään ihmeellistä eikä inspiroivaa, aika ankeita leego-taloja. Kohtalaiset bussiyhteydet, ei todellakaan mikään Suvela tai Kirstinmäki, mut en kyllä ite heti muuttais.


      • espoo
        Stadin friiiidu 50+ kirjoitti:

        Voi voi, tekstistä huomaa et sä et tunne Helsinkiä etkä Espoota. Kattelet asioita jostain ihme kapeesta putkesta.

        Espoo on täynnä köyhien ja pienitulosten lähiöitä joissa naapurikateus on kaukais-avaruudellinen käsite ku on niin paljon muita huolia, sama Helsingissä.

        Ja todella hienot kaupunginosat, ne on Helsingissä. Mut siitähän sä et mitään tiedä.

        ------

        Olarista: Ihan tavallinen kaupunginosa, ei mitään ihmeellistä eikä inspiroivaa, aika ankeita leego-taloja. Kohtalaiset bussiyhteydet, ei todellakaan mikään Suvela tai Kirstinmäki, mut en kyllä ite heti muuttais.

        missäs teijän westend?? ei löydy kontuloiden ja jakomäkie keskeltä ei


    • Molempipahempi

      Olari on vähän kuin Suvela. Jostain syystä kuitenkin vain Suvelaa mollataan.

    • jondelssoon

      Olari oli ihan hyvä mesta 70-80-luvuilla, ehkä vielä 90-luvullakin. Itse asuin myös lapsuuteni/nuoruuteni siellä 80-90-luvuilla.

      Olari on hyytynyt. Se eli parasta aikaansa kun Matinkylä oli enemmän sosiaalitapausten asuinalue(rannassa asuivat rikkaammat, mutta muuten lähinnä vuokra-taloja ja karmea vanha ostari). Mutta Matinkylään tuli Iso Omena ja hinnat ovat nousseet huomattavasti siinä länärin reunoilla. Katsoppa vaikka Etuoven/Oikotien hintatietoja näiltä kahdelta alueelta.

      Metro viimeistään pistää nauloja Olarin arkkuun. Olarista ei 4v päästä mene enää suoria bussiyhteyksiä Helsinkiin vaan pitää yhteyslinjoilla siirtyä Matinkylään metrolle josta matka jatkuu stadiin. Sanomattakin selvää että hintataso laskee huonojen yhteyksien takia. Tämä yhdessä tuleviin putkiremontteihin tekee alueesta hieman nykyistä vähemmän haluttavan. Mutta on tällä hyviäkin puolia, alueesta voi tulla eläkeläisten rauhallinen lähiö kun työtätekevät pääsääntöisesti haluavat asua hyvin yhteksien lähellä. Toki sinne jää työttömiä ja juoppoja baareja ylläpitämään sekä auton omistavia perheitä.

      Ei Olari paskaa aluetta ole, päinvastoin. Siellä on myös paljon rivareita eli ei alue näivety kovin pahasti lukuunottamatta palveluiden poistumista alueelta.

    • yx yh

      olari on samanlainen perseenreikä kuin vieressä oleva matinkylä samat juopot ja narkkarit sekoilee kummasskin paikassa.

    • olarilainen

      Suuri osa Olarista on rivitaloaluetta. Eivät näiden asukkaat ole aiemminkaan kiinnostuneet busseista, joten metro ei muuta asiaa. Useimmissa perheissä näyttää olevan ainakin yksi auto.

      Olarin kerrostalopuoli eli Kuitinmäki on kuitenkin yhä aika rauhallista, ja eteläpäästä on vain noin kilometri Isoon Omenaan.

      Eihän tämä Kuitinmäen kerrostalopuoli mitään kaunista ole, mutta sosiaalisia ongelmia eli kaupungin vuokrataloja on melko vähän, ja siten aika harvoin joutuu myös katselemaan kaupungin sijoittamia pakolaisia.

      Pääsen yleensä iltalenkille vasta klo 20-23, ja silti koen täällä iltaisinkin liikkumisen rauhalliseksi ja turvalliseksi. Pakokaasua ei tarvitse haistella, vaan Friisilän metsiin on 500-700 metriä, ja keskuspuistoon vain reilu kilometri (riippuen mistä lähtee).

      Tämän vuoksi itse viihdyn yhä Olarissa, mutta muutan kenties pois sitten, kun nykyinen asuntoni alkaa lähestyä putkiremontin ikää. Tosin siinä saa ollakin tarkkana, koska sama ongelma kohtaa lähes kaikissa lähiöissä, jos ei ole valinnassa tarkkana.

    • huolestunut4

      Miksi ihmiset eivät erota Kuitinmäkeä ja Olaria toisistaan? Kuitinmäessä on sosiaalitapaukset, mutta aidossa Olarissa on hyvin toimeentulevia ihmisiä. Suurimmaksi osaksi rivi-ja kerrostalo aluetta. Kun toisaalta Kuitinmäessä on kaikki talot ovat ainoastaan kerrostaloja, ainoastaan yksi rivitaloyhtiö. Olari on hyvä ja turvallinen alue, toisinkuin Kuitinmäki. On se jännä juttu kun suurin osa ihmisistä liittää Kuitinmäen ja Olarin samaan kastiin... Olari on vielä kaupan päälle huomattavasti kalliimpi alue kuin Kuitinmäki.

      • Kuunsippi 2

        Kuitinmäki ON Olarin keskellä... EI se rivari tee sen parempaa ihmistä vaikka ehkä niin luuletkin.

        Ja Kuitinmäki oli ennen vanhaan varsin rauhallista seutua kun omat "poliisit" valvoivat tilannetta. Epäkelpo aines poistettiin ja nopeasti.


    • olarilainen

      " Kun toisaalta Kuitinmäessä on kaikki talot ovat ainoastaan kerrostaloja, ainoastaan yksi rivitaloyhtiö"

      Höpsistä, olet aivan väärässä.
      Kuitinmäen puolella on ainakin toistakymmentä rivitaloyhtiötä, esimerkiksi Koronakadun seutuvilla kolme (joista yksi rakennettu 2000-luvulla), Planeetankadulla sen vieressä kolme yhtiötä, Olarinkadun Kuitinmäen puolella useita, ja niin edelleen.

    • sokka

      Jere Lehtinen on Kuitinmäestä.

      • sokka

        Niin Rivitalosta piti sanoman.


    • 21 Hood

      Kuittari on Olarin yks "kaupunginosa"...!!!!

      • kkkkkjjjjjjjjsssss

        Hahah eikä ole. Olark on hyvä paikka ja rauhallinen juuri sellainen rivitalo alue.


    • drsntrdt

      karsee mesta. kehittyneempi versio suvelasta. vois myydä kauniaislaisille.

    • olarilainen

      Nimimerkki drsntrdt on taas niitä, joilla ei ole varaa asua kuin Espoon keskuksessa tai jossain Järvenperän kerrostalokaksioissa.

      Kuitinmäki/Olari on sangen rauhallista seutua, eikä täällä ole samalla tapaa kunnan vuokra-asuntoihinsa sijoittamia mamuja kuin vaikkapa mainitussa Suvelassa.

    • espootar§

      En asu Olarissa, mutta esim.Päivänkehrän koulun ala-aste on hyvä paikka. Tytär kävi siellä, ei ongelmia ja ei todellkaan mamu ongelmaa. Olarin rivitaloissa asuu keksiluokkaista ja ylempää keskiluokkaa. Rauhallista ja hyvää paikka, itse asun naapurissa ja jos taloni myisin voisin muuttaa Olariin. Isoon Omenaan monesta paikasta kävelymatka. Olarin Ompun puoleiset talot kallistuvat kun Metro valmisttu. Kuittariin en muuttaisi.

    • olarilainen

      Övat ne Kuittarin puoleiset asunnotkin kallistuneet, niin kerros- kuin rivitaloyhtiöissä.

      Ja tuossa Matinkylän ja Olarin välissä ne Skanskan, YIT:n ja Westpron uudistasunnot vasta jumalattoman kalliita ovatkin, esimerkiksi siinä uudessa Westpron talossa Kuitinmäentien varrella kerrostalokaksiot jopa yli 300 000 euroa.

      En oikein ymmärrä tätä Kuitinmäki-angstia, kun ihan kivoja rivitaloyhtiöitä on silläkin puolen Olarinkatua. Sille puolelle on rakennettu myös uusia asuntoja, kun taas ns. oikean Olarin puolella on vanhoja rivitaloja.

    • JooEnOleRobottiSaatana

      En muuttais Olarii/kuitinmäkeen mistään hinnasta!!siellä ne räppäri huligaanit vaan päivystävät seuraavaa uhriaan.

    • Anonyymi

      Olarista on huonot yhteydet metrolle. Matinkylä huomattavasti parempi. Olarissa asuu epämääräistä väkeä ja nuoriso on aika huonolaatuista.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1535
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1174
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1107
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1006
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      965
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      927
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      674
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      650
    Aihe