AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / Perälaudan vahvistaminen

Perälaudan vahvistaminen

4 Vastausta 1 162 Lukukertaa
No niin, kertokaas hyviä ideoita lasikuituisen tuulilasiveneen perälaudan vahvistamiseen. Ei tarvitse korottaa, vain vahvistaa. Tilanne on tämä: Minulla on vene jonka max. konesuositus on 35hv. Tallista löytyy myös 60hv moottori. En viitsisi alkaa vaihtelemaan moottoria pienempään, koska toimii luotettavasti, mutta en myöskään oikein uskaltaisi laittaa sitä noin vain kyseisen veneen perään, koska veneellä on jo ikääkin. Eli jos perälautaa saisi jotenkin vahvistettua, niin ei tarttis koko aikaa pelätä, milloin perälauta antaa periksi. Kiitokset asiallisista vinkeistä.

Vaneria

ja lasikuidulla yhdessä vahvistamalla siitä saa tukevan! Lasikuitutyöohjeet löytyy termolin sivuilta, josta saa myös tilattua tarpeet

Itse tein näin...

Moi! itse laitoin alkuperäisen perälaudan päälle ruuveilla kiinni 3mm paksun latan koko leveydeltä ja sitten 4-kerrosta lasikuitua päälle...omassa 4metrisessä tl-veneessäni on nyt 60hp kone kiinni ja kestää!

Vesivaneria perään...

itse vahvistin aikoinaan Bella 475:n takalautaa vesivanerilla jonka tein aika isoksi perän alueelle. Viistosin vielä että sain 60:sen Jammun parempaan kulmaan ja trimmattua enemmän. Ei ollut oma keksintö, tuttu kilpaveneilijä neuvoi...;) Hyvin kesti ja kulki!

Tuossapa

..noita ohjeita jo on tullutkin. Muutaman näkökohdan vielä silti lisäisin.
Et kerro, millainen se perälauta on kiinnitykseltään kanteen/pohjaan. Tilanteen niin vaatiessa saattaisi olla järkevää vahvistaa perälaudan ylänurkkien kiinnitystä kanteen tai jopa tehdä sellaiset kolmion muotoiset lisäpalat vanerista ja laminoida ne kiinni. Siis siten, että vaikkapa noin 20 senttiä pitkältä matkalta laminoidaan perälautaan ja samansuuruiselta matkalta kylkeen. Ja vastaavat kolmiopalat myös moottorikaukalon molemmin puolin veneen perälautaa ja pohjaa vasten ja kuidulla kiinni. Sopiva vanerivahvuus voisi olla vaikkapa 20 - 30 milliä. Tähän tyyliin, kun tässä on tehty yksi pohjaan ja yhdet molempiin kulmiin: http://koti.kapsi.fi/hvartial/wpunt/DSC03667.JPG
 /   /  /  / Perälaudan vahvistaminen

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta