vesimaksu

Hannuhanhi52

Asun itse perheeni kanssa asunto-osakeyhtiössä ja maksamme asukasluvun mukaan vesimaksut. Minulla on oman firman omistuksessa toinen osakehuoneisto, joka toimii työhyoneenani. Joudun nyt maksamaan siitäkin vesimaksua yhden henkilön mukaan. En ole varma pitäisikö maksaa vai ei.

13

1087

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KasKas

      Asian juridinen puoli riippuu taloyht. yhtiöjärjestyksestä. Yleensä ilmaisut yht.järj. ovat aika epämääräisiä "talossa asuva hlö maksaa vesimaksua ym". Joten lopullinen ratkaisu asiaan tulee vasta käräjäoikeudessa, jos asiaa joku lähtee ajamaan.
      Korkein oikeus on linjannut asian siihen suuntaan, että vesimaksu pitää maksaa kaikkiin osoitteisiin, jossa oleskelee, että en lähtisi asiasta riitelemään.
      Jos osoitteessa on kirjoilla, on se ehdoton edellytys vesimaksulle.
      Asia on kuitenkin niin, että myös työhuoneella ja kakkosasunnoissa vettä käytetään ja mikäänhän ei ole ilmaista. Eli jos et sinä sitä maksa niin joku muu maksaa. Selitys, että maksan jo sinne toiseen asuntoon on hieman outo. Mitä toinen yhtiö hyötyy toisaalle menneestä maksusta? Ei sellaista ratkaisua voi olla missään asiassa, että jollekin toimijalle jää vain kulut, korvaukset menevät muualle.
      Olen taloyht. pj. ja meilläkin näitä venkoilijoita ja muiden kustannuksella eläjiä on. Olen ottanut sen linjan, että jos ei maksa selkeästä käytöstä vesimaksua, niin muutkin asiat yhtiön kanssa ovat sitten melko takkuisia.
      Ennemmin tai myöhemmin jotain aina tulee ja silloin sitten mietitään kannattiko muutamista kympeistä rettelöidä.

      • Vedellä lutraaja

        "Korkein oikeus on linjannut asian siihen suuntaan, että vesimaksu pitää maksaa kaikkiin osoitteisiin, jossa oleskelee, että en lähtisi asiasta riitelemään."

        Pääsääntöisesti maksetaan sinne missä on kirjoilla, eli missä asuu. Ihminen voi oleskella päivän mittaan monessakin osoitteessa, mutta ei siitä synny vesimaksun maksamisvelvoitetta. Ajattele nyt vähän.


      • Kiinteistöliitto
        Vedellä lutraaja kirjoitti:

        "Korkein oikeus on linjannut asian siihen suuntaan, että vesimaksu pitää maksaa kaikkiin osoitteisiin, jossa oleskelee, että en lähtisi asiasta riitelemään."

        Pääsääntöisesti maksetaan sinne missä on kirjoilla, eli missä asuu. Ihminen voi oleskella päivän mittaan monessakin osoitteessa, mutta ei siitä synny vesimaksun maksamisvelvoitetta. Ajattele nyt vähän.

        Juu, kun käy kylässä niin vesimaksu on maksettava.
        Korkeimman oik. päätös on tosiaan olemassa, jossa kakkosasunnon omistaja halusi maksaa kakkosasuntonsa yhtiöön vain osan vesimaksusta, mutta oikeuden päätös oli, että koko vesimaksu on maksettava huolimatta siitä miten monessa asunnossa asuu tai on vuokralla ym. Monellahan on työn tai muun asian vuoksi myös kakkosasunto olemassa.
        Tämä ei tosiaankaan koske kylässäkävijöitä, niin kuin ed. ruudinkeksijä väittää.


      • Hannuhanhi52

        Pitää hieman tarkentaa kysymystä. Eli työhuoneeni on aivan vieressä eli samassa taloyhtiössä


      • 4433553
        Hannuhanhi52 kirjoitti:

        Pitää hieman tarkentaa kysymystä. Eli työhuoneeni on aivan vieressä eli samassa taloyhtiössä

        En teidä enään, Vaikka se huoneistosi onkin samassa talossa.

        Minusta maksat vesimaksun kumpaankin aivan normaalisti. Jos isännöitsijä näin vaatii.
        Minusta on aivan turhaa alkaa sellaista kitisemään. Etenkin kun vesilaitoksen veloittamia perusmaksuja ei saada olemattomiksi. Ne kohdistuvat jokaiseen huoneistoon tasaisesti.
        En tahdo alkaa kovin pitkästi selvittämään.

        Minusta tämä koko aihe on lähinnä aivan turha täällä.

        Makselit vain kiltisti. Saathan luonollisesti lisätä vesimaksut yhtiönmehoihin. Joten en ymmärrä sinänsäkään mistä asia kiikastaa? Tai sitten rahasi on vain loppunut ja hommat kusevat pahasti.


    • 443334

      Minusta asiassa ei ole mitään epäselvää.

      Ilman muuta joudut maksamaan molemmista vesimaksun.
      Etenkään kun osakehuoneistot eivät sijaitse samassa rakennuksessa kai ?

      Tiedät itsekin, että käytät myös vettä työhuoneistossasi. Sitä paitsi vaikka et käyttäisi ole minusta velvollinen osallistumaan vesimaksuihin jo sillä perusteella, että vesilaitos perii joka kuukausi perismaksun vesiliittymän olememasta olosta. Käytit vettä tai et.

      Maksat siis melemmista kiltisti.

    • oto isänn

      Taittaa olla monessakin taloyhtiössä niin, että kustakin huoneistosta on maksettava vähintään yksi vesimaksu. Ainakin minun isännöimässä yhtiössä on näin. Talo missä asut ja pidät toimistoasi lienee merkitty asuintaloksi eli kaikki huoneistot ovat asuntoja. Onko tuo vesimaksu jotenkin ylitse pääsemätön vai oletko super nuuka.

      • Asuinhuoneistoja?

        Asunto-osakeyhtiön huoneistojen pinta-alasta voi olla merkittynä enintään 49,99% liike-, toimisto- ym. huoneistoiksi.

        Sen yhden hengen vesimaksun periminen on varmaankin ihan kohtuullista, riippuen yhtiövastikkeen määräytymisperusteista. Useimmissa yhtiöissä liikehuoneistot maksavat yhtiöjärjetyksen mukaan 1,5-3 kertaista yhtiövatiketta asuinhuoneistoihin verrattuna. Jos yhtiössä on meneillään suuria remontteja, joista liikehuoneistot yleensä hyötyvät asukkaita vähemmän, niin asukkaita korkeampaa vastiketta maksava yritys voitaisiin kyllä vapauttaa vesimaksusta..


    • Näin on!

      Kyllä jämpti on näin, että yritysten ei tarvi mitään vesimaksuja maksaa. Revit vaan laput ja kieltäydyt maksamasta, mitä ne sille voi, katkaista vedetkäkö muka??

      Jos urputtavat oikeuteen vaan. On se perkele, että yrittäminen on suomessa tehty niin vitun vaikeaksi, pelkkää laskua laskun päälle saatana.

      Vaan perkele periksi ei anneta, kommunisti muka koittaa maksatella olemattomia laskujaan perkele.



      Sulla on kuule tulevaisuutta kun oot noin periaatteenmies!!!!!!!

      • fefefe

        Ei taida yrityksellä kaihean hyvin mennä jos vesimaksusta on kiinni, isot on ongelmat monella...


    • .....

      Jos venkoillaan siitä asuuko siellä joku vai ei, niin seuraavaksi joku vaatii vapautusta vesimaksusta sillä perusteella että on koko kuukauden lomamatkalla tai kesämökillä.
      Yhtiöjärjestyksessä on varmaan maininta, ettei vesimaksusta saa vapautusta paitsi jos asukas on todistettavasti pitkäaikaisessa laitoshoidossa, josta ei enää palaa kotiin ( = vanhainkodissa) ja asunto ei saada myydä.
      Menetkö aina sinne kotiasuntoon vessaan, kun tulee hätä?

      • älyhoi90

        Kuinka tyhmiä te täällä oikein olette? Jos aloittaja maksaa kyseisesaä taloyhtiössä jo yhden vesimaksun, eikö se ole sama mistä hanasta se vesi tulee! Vai väitättekö että kun ap on työhuoneistossaan niin siellä kuluu tuplasti enemmän kuin kotona? Haloo missä järki? !!!


    • tiatoo

      Yhtiöjärjestys määrää asian.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1056
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      997
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      744
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe