R- vai K-kauppias?

Alaa harkitseva

Olen päättänyt suuntautua kaupanalalle. Kiinnostaisi tuo franchising-sopimus, ja ainakin Rautakirja ja Kesko harjoittavat tällaista leikkiin ryhtyneiden yrittäjien välillä.
Sen verran tiedän, että R-kioskilla kauppiaan palkka on n. 3500€/kk ja K-marketissa 1700€. Aika uskomatonta, että kioskilla on mahdollista tienata paremmin siihen työmäärään nähden. Mutta onko sitten niin, että tuon 1700€ lisäksi on myös työsuhde-etuja, esim. kustantaako yritys asumisen jne?

18

3897

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • .........

      saat oikeita vastauksia

    • jhutyy

      K-kauppias saa makeet liivit ja pääsee k-kauppiaiden valtakunnallisiin pikkujouluihin.

      • Jukkapokka

        Älä älä. Miksi et olisi vapaa, villi kauppias.


      • Hepo99
        Jukkapokka kirjoitti:

        Älä älä. Miksi et olisi vapaa, villi kauppias.

        Kannattaa ehkä miettiä ensin sitä, miksi ihmeessä monet yrittäjät koettavat epätoivoisesti päästä eroon sopimuksesta näiden kauppaketjujen sopimuksista ?


      • löklklökl
        Hepo99 kirjoitti:

        Kannattaa ehkä miettiä ensin sitä, miksi ihmeessä monet yrittäjät koettavat epätoivoisesti päästä eroon sopimuksesta näiden kauppaketjujen sopimuksista ?

        Molemmat rengin hommia


    • Copyfighter

      K-yrittäjällä on kuitenkin mahdollisuus erinomaisiin ansioihin pitkällä tähtäimellä, mikäli vain sisukkuutta ja taitoa löytyy. K-kauppiaana urakehitys pienestä kaupasta isompaan, R-kioskissa rikastumaan pääsee omistamalla monta kioskia.

      Kumpikaan putki ei ole helppo, mutta toisaalta molemmat ovat periksiantamattomille palkitsevia. Kysele tarkemmin Keskosta ja Rautakirjasta.

      • kioskiyrittäjä.

        Jos harkitsee kioskin perustamista, kannattavammaksi tulee perustaa oma, ei mihinkään ketjuun kuuluva paikka. Kunhan liikepaikka on huolella mietitty (alueella riittävästi asutusta,ei mainittavia kilpailijoita, kohtuu hintainen vuokra liiketilasta), on tienestit takuulla paremmat ku minkää ketjun hommissa. Ja valinnan vapaushan on ihan toisenlainen. Saat itse päättää mitä myyt, millä hinnalla jne. Ja kaikki tuotteista jäävä kate on sitä sun palkkaa, eikä mee provikkaa millekkää ketjulle.

        Mitä tulee noihin heittämiisi lukuihin Ärrän tienesteistä kuukaudessa, voin omaa kioskia pitävänä sanoa, että tienaa yksityisellä kioskilla takuulla paremmin.


      • zzz zzz

        Älä kysele ainakaan Rautakirjalta, tieto ja tienaamisennuste ei ehkä ihan vastaa todellisuutta. Rautakirja oikeastaan hyötyy jokaisesta kauppiasvaihdoksesta, he saavat aina liiveihinsä kauppiaan aloitusrahan vai millä nimikkeellä tuo sitten kulkeekaan. Vaikka tekisit itse kalliit sunnuntai ja viikonloppuvuorot ja voisit vain unelmoida lomasta, on kannattavuus aika kiikun kaakun. Konsepti on tehty sellaiseksi, että jokaisessa välissä Rautakirja rikastuu. Aika monet kiskat ovat nyt lopettaneet tai niihin etsitään uusia kauppiaita, sekin kertonee jotain. Jos homma olisi niin suunnaton rahasampo, luulisi kauppiaiden pitävän paikoistaan kynsin ja hampain kiinni. Tiedän kioskeja, joissa asiakkaita on riittänyt, kauppa on käynyt, mutta raha valuu ihan muualle kuin kauppiaan taskuihin vaikka omat työpäivät ovat olleet ympäripyöreitä.
        Kauppojen pidennetyt aukiolot, Veikkauksen pelaaminen entistä enemmän netissä ja monet muut syyt tekevät hommasta aina vain kannattamattomampaa. Eikä esim. Postin palvelupiste tuo pelastusta, työtä on enemmän, mutta ei se myyntiä lisää. Jos kiskaa haluat pyörittää ala ihan itsenäiseksi kauppiaaksi. Päätät itse paikan ja sovit vuokran, valikoimasi voit itse valita, eikä tarvitse pitää tilaa viemässä tuotteita, joilla ei ole kysyntää vain siksi että ne kuuluvat konseptiin valtakunnallisesti. Kirjanpidosta maksat kenelle haluat etkä pulita läjäpäin euroja palvelumaksuina joka asiasta ylimääräiselle taholle.


    • päivä-uninen

      Voit pistää kioskin oven lukkoon, nostaa jalat tiskille ja syödä kuormasta ihan niin paljon kuin haluat - ja siitä hyvästä ketju maksaa sulle 3500 egee kuussa. Tottakai päälle tulee asunto- ja autoedut kuntosalikortti ja hjallishallista aitiopaikka. Joudut tosin käyttämään Emoyhtiön merenranta- ja Rukan kelomökkiä, koska se kuuluu sopimukseen.

      Ei muuta kuin yrittämään!

      ai niin...
      Älä tyydy alle 40.000 euron autoon

    • tieto on valttia

      olet saanut.Voithan toki yrittäjänä nostaa vaikka 10 000€/kk,mutta kestääkö firmasi tilanne sitä?Siitähän siinä on kysymys...suosittelen ensin jonkinlaisia opintoja alasta,ennen kuin aloitat kumpaakaan.Sitä paitsi,ei ainakaan Keskolle noin vain mennä kauppiaaksi.

    • *

      Aloitus puhe oli mykistävän tyhjentävä. Hyvä kun ei tiedä edes yrittäjän perusasioita :)

    • 24weekender

      Jos omistat kiinteistön, maksat kuitenkin sähkö,lämmitys,vesi,jäte,mahdollisen tie ja muut maksut aina kerran tai kaksi kuussa. Jos vuokraat kiinteistön, liitä em kulut vuokraan tai sovi vuokran antajankanssa. Myytävä tavara maksaa sinulle, sovi tavarantoimittajien kanssa riittävä maksuaikataulu ainakin 2 vuodeksi aloituksesta. Tavara mikä on myynnissä asiakkaille maksat sinä. Myyty tuote on sinulle omaa rahaa. Vuosi on varman realistinen aikataulu kunnes pääset tasapainoon. Sittenkin pitää seurata ja tehdä kyselyitä asiakkailta tarpeistaan.

    • maahantuoja yrittäjä

      Menkää vain kituuttaan. Otatte jumalattomat lainat ja sitten alkaa kituuttaminen. Saatte kauppapaikan jossa on käynyt jo useampi sankari kokeilemassa huonolla menestyksellä.

    • chica L

      Aika harvalla on taitoa ja tietoa niin paljon, että kykenisi perustamaan kioskin tai kaupan omin päin ilman mitään emoyhtiötä (esim. Rautakirja, Kesko). Ensinnäkin pitäisi olla vainua etsiä ennakkoluulottomasti liiketilaa. Sijainti on ihan ehdoton. Myös vuokrasta neuvottelu on taitolaji. Halpa liiketila voi kostautua, jos sijainti on syrjässä, parkkipaikkoja (kauppa) ei ole ja jos rahaa kuluu hirmuiset määrät sähköön ja lämmitykseen.

      On myös haastavaa hankkia koko kaupan tai kioskin vaatima valikoima yksin eri tahoilta. Myös ostomäärien ja hävikin hallinta on haastavaa. Varsinkin kaupassa tarvitsee myös tekniikkaa (esim. varashälytykset, kulunvalvonta, kassasysteemit, laskutus- ja osto-ohjelmat) sekä henkilökuntaa. Esimiehenä toimiminen, kouluttaminen tehtäviin, rekrytointi (sopivien työntekijöiden löytäminen), työvuorolistat jne vievät nekin aikaa valtavasti kaiken muun lisäksi.

      Ongelmana on myös se, että jos aloitat tyhjästä, niin mistä saat niin paljon rahaa, että saat hankittua esim. kauppaan tarvittavat myyntiartikkelit, remontoitua tilan sopivaksi jne? Tarvitset alussa myös mainontaa, jotta ihmiset löytävät yrityksesi.

      Kaikista ei ole kauppiaaksi. Se on taitolaji ja se vaatii hirmuisesti työtä. Pitää olla erinomainen sijainti ja todella vakiintunut asiakaskunta, jotta omistaja vain voisi nostaa palkkaa ja jättää töiden tekemisen alaisten hoidettavaksi.

      • asdsadas

        Höpöjä juttelet. Toki jos on ihan saatanan tyhmä, ei osaa myöskään olla yrittäjä. Oikean liiketilan löytäminen on vain se että avaa silmänsä ja suunsa ja tinkii hinnasta.

        Liiketilojen remppaaminen käy itseltäänkin, jos ei ole peukalo keskellä persettä, jos on, niin halvemmaksi tulee teettää kuin olla R-kisokin renki. Vanhaa myyntitiskiä sun muuta saa ilmatteeksi jopa, jos vaan katsee lehtiä jne.

        Kylmälaitteet maksaa muutaman satasen tingittynä.

        Tukkuun sa tehtyä sopimukset ja sieltä saa kaiken tarvittavan

        Helvetin helppoa siis, mutta jos on ihan uuno, niin on uuno. SIksi mäkin saan rahaa kun on tyhmiä ja osaamattomia ihmisiä.


      • just just
        asdsadas kirjoitti:

        Höpöjä juttelet. Toki jos on ihan saatanan tyhmä, ei osaa myöskään olla yrittäjä. Oikean liiketilan löytäminen on vain se että avaa silmänsä ja suunsa ja tinkii hinnasta.

        Liiketilojen remppaaminen käy itseltäänkin, jos ei ole peukalo keskellä persettä, jos on, niin halvemmaksi tulee teettää kuin olla R-kisokin renki. Vanhaa myyntitiskiä sun muuta saa ilmatteeksi jopa, jos vaan katsee lehtiä jne.

        Kylmälaitteet maksaa muutaman satasen tingittynä.

        Tukkuun sa tehtyä sopimukset ja sieltä saa kaiken tarvittavan

        Helvetin helppoa siis, mutta jos on ihan uuno, niin on uuno. SIksi mäkin saan rahaa kun on tyhmiä ja osaamattomia ihmisiä.

        Siis sinähän tässä tyhmiä puhut! Kaupan tai kioskin perustaminen vaatii osaamista. Rahaa vaatii jo pelkästään se, että ostaa ne kaikki tavarat siihen kioskiin tai kauppaan eikä ole ihan itsestäänselvää, että tavallinen tallaaja tietäisi, että mitkä tavarat tarkalleen ottaen siihen liiketilaan pitäisi ostaa. Lisäksi missä tavallinen ihminen säilyttää niitä kylmälaitteita, jotka ostaa käytettynä ennen kuin ne saa laitettua siihen itse remontoituun tilaan? Jo pelkästään myyntihyllyjen kasaaminen yksin ei tapahdu ihan vartissa tai kahdessakaan. Pitäisi myös hommata se auto, jolla kuskaat ne kylmälaitteet ja myyntihyllyt ja jatkossa sillä autolla tietysti myös ne ostokset tukusta kauppaan.

        On hommattava kirjanpitäjä, jonkun pitää hoitaa reskontra ja palkat, pitää olla kassajärjestelmä, puhelin, nettiliittymä, varashälyttimet jne. Harva myöskään kykenee tekemään hommaa täysin yksinään, vaan pitää olla henkilökuntaa. Riittääkö itsellä osaaminen veikkauspeleihin ja muihin uutuuksiin, joita tulee markkinoille koko ajan, jaksatko siivota työpäivän jälkeen itse liiketilat, osaatko hoitaa hinnoittelun, miten pidät huolen siitä, että saat ostettua halvalla ja myytyä sellaiseen hintaan, että tavarat menevät kaupaksi. Miten huolehdit, että hävikki on mahdollisimman pientä. Ehditkö täyttää hyllyt samalla kun olet kassalla. Kysymyksiä on vaikka kuinka paljon.


    • yrittaja..

      Noilla kahdella ketjulla on se ero, että K-kauppiasura alkaa heidän oman koulutusputken kautta ja mahdollistaa "etenemisen" suurempiin myymäläyksiköihin vuosien saatossa. Mutta aloittamaan joudut pienestä Marketista sellaisella kauppapaikalla, johon ei muita ole jonossa.

      Rautakirjan osalta mukaan pääsee helpommin mutta se "eteneminen" ei toimi samalla tavalla.

      Ketjujen ilmoittamat "palkat" ovat sitten oma juttunsa eikä niiden varaan omaa talouttaa kannata rakentaa.

    • kauppparatsu

      Minä taas näen noiden molempien tappajana neljä kirjainta SIWA. Se vei R-kiskoista veikkaus-asiakkaat ja tunkeutumalla R-kiskan naapurustoon myös muut asiakkaat, koska myy todella halvalla. Tuo halvemmalla myynti ja pitkillä aukioloajoilla koskee myös K-kauppiaisiin, moni pieni K-market kituuttaa Siwan naapurissa ja tulosta tulee vain kauppiaan 16 tunnin työpäivillä. Ei ihme että kierto on kova ja lopettaminen suurella osalla mielessä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1665
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      19
      1525
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      69
      1434
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      45
      1401
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      50
      1323
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1268
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      9
      1147
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1130
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1114
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1105
    Aihe