AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / kissan trimmeri?

kissan trimmeri?

11 Vastausta 1 718 Lukukertaa
Millä ajella puolipitkäkarvaisen kissan turkkia?

Harjauksesta huolimatta kisulla on takkuja, joita olemme yrittäneet varovasti saksia, mutta olisi ehkä viisainta ajella nämä pahimmat takkukohdat?

Ei suinkaan varmaan millään ihmisten ajelukoneella voi kissan turkkia ajella??

Kuinka paljon tällaista pitempikarvaista kissaa voi ajella?

Meillä on kolme kissaa, mutta tämä kolmas, jolla on puolipitkä turkki, tuli meille vasta kuukausi sitten, joten ei ole paljon kokemusta.

Furminaattori

Suosittelen lämpimästi furminaattoria. Sillä saa pohjavillan pois sekä 90% irtokarvoista mäkeen.

tämä

vasta kun takut on poistettu, takkujen poistoon siitä ei ole.

Eläinklinikoilla on sellaiset koneet joilla ajelun voi tehdä, ei tarvitse ostaa konetta itselleen - on suhteellisen kallis ellei tarvetta ole jatkuvaan käyttöön. Sen lisäksi terien teroitus tai uusien osto on kallista myös. Ihmisten hiusleikkurit eivät ole tuohon kovin hyviä, niissä terät ei ole välttämättä riittävän kestävät kovaan käyttöön. Kissan pohjavilla on niin hötöä, että terät menee helposti uusiksi.

Furminaattorin käyttöä pitää myös vähän opetella, sillä kun saa irti myös vielä kiinni olevat karvat. Kissasta saa niin helposti kaljun ainakin paikoittain. Kunnon metallikampa (kaksirivipiikeillä) on hyvä perukampa. Kamman piikkien pitää mennä ihoon saakka, muuten se ei toimi. Pintakarvojen kampaamisella ei saa takutonta kissaa. Ajoittainen peseminen on hyvä perushoito pitämään kissan turkki takuttomana.

trimmeri

Multa löytyy n.50 eurolla perus trimmeri ja leikkaava hara muutamalla eurolla.Ottaahan se eläinlääkärikin jo
sen viiskymppiä jos siellä käyttää.Voihan sen näin kesän tullessa leikata puliksi,
varsinkin sisäkissan.

mitä

pikaisesti hyviä trimmereitä, on hinnat alkaen päälle 70 euroa + ne terät tai teroitukset. Itsellä on Moserin trimmeri ja sen lähtöhinta on n. 120 euroa. Hyvä trimmeri on tehokas sekä hiljainen, kissan turkin leikkaaminen kun ei aina ole ihan helppo juttu.

Toisaalta, miksi pitää turkki leikata kesäksi pois jos on ottanut pitkäkarvaisen kissan? Kannattaisi mieluummin opetella kampaamaan ja pesemään turkkia jottei koko karvan trimmausta tarvita.

me ei..

varsinaisesti suunniteltu pitkäkarvaista kissaa, mutta tämä tapaus löytyi eläintalolta.

Meillä on sellainen metallipikkinen kissan harja, jolla ollaan harjailtu, ja takut yritetty nätisti saksilla leikata. Eläintalolla oli ainakin jotain kohtia ajeltu kissalta kaljuksi, oli ilmeisesti ollut melko takkuinen löydettäessä. Siksi ajattelin että sellainen trimmeri voisi olla hyvä pahimpiin kohtiin. Mutta siksi tulin kyselemään, kun ajattelin käykö siihen ihmisten hiustenleikkuukone vai pitääkö olla elämille omansa?

kritiikki

suunnattu teihin vaan ihan yleinen ajatus ja vastaus edelliselle kirjoittajalle.

Metallipiikkinen harja ei ole riittävän tehokas kissan turkkiin. Käy ostamassa metallipiikkinen kampa ja sellainen jossa on piikkejä kahdessa tasossa - lyhyempiä ja pidempiä. Älä kuitenkaan osta liian harvaa, äläkä toisaalta liian tiheää. Tuo kaksirivipiikitys kammassa auttaa siihen, että pitkä piikit menee ihoon saakka ja avaa turkkia, lyhyemmät taas irrottaa irtokarvoja.

Jos kissalta pitää ottaa vain takkuja joistakin paikoista, niin yksi hyvä konsti on ratkoja eli ompelutarvikkeissa sellainen "piikki" jolla ratkotaan saumoja. Sen kanssa pitää olla myös tarkkana mutta se on paljon parempi kuin sakset. Kissan iho on ohutta ja venyy takkujen kohdalta, jolloin saksilla saa helposti ihoon reiän. Sen jälkeen kissa ei taatusti pidä turkin hoidosta ollenkaan.

Kun saat takut kokonaan pois, kannattaa kissa pestä jos se vaan mitenkään on mahdollista. Puhdas turkki on helppo pitää takuttomana ja on kissallekin mieluisampaa kuin takkuinen ja likainen. Kampakin liukuu puhtaassa turkissa ilman, että se tukistaisi ja kissa ei pistä niin pahasti hanttiin.

Jos kissalla on reilusti takkuja ja turkin hoito hankalaa, voi takut poistattaa eläinlääkärillä kevyessä nukutuksessa. Turkin hoito on aina se helpompi keino kuin jatkuva takkujen poistaminen.

takun pakkohoito

Meille tuli vuosi sitten takkuinen, kakkainen pitkäkarvakissa, joka oli vietävä eläinlääkäriin ajeltavaksi. Takapuoli jouduttiin ajelemaan sängelle, sen jälkeen olemme eri tiheyttä olevilla kammoilla saaneet kissan pidettyä suhteellisen takuttomana.
Nyt kuitenkin karvanlähdön kiihdyttyä takamuksen pussihousuissa on taas ilmennyt takkuja.
Onneksi löysin Clas Ohlsonilta patterikäyttöisen pienen trimmerin, jolla takamusta saa siistittyä.
Osta pentukoirille tarkoitettu pieni karsta.
Meillä on Ragdoll, jonka turkki et takkuunnu mutta karvaa lähtee timonmitalla.
Tykkää harjaamisesta ja jos sillä on housuissa joku kissanimeke, niin karstalla saa sen kivuttomasti pis.
Kampa on siitä huono, että se tarraa takkuun ja se sattuu kun yrittää aukoa, karsta ei.
Karstan koko on sellaiset vajaa 5cm x 5cm kanttiinsa, voi olla vähän pienempikin.
tässä kuva karstasta, isommasta sellaisesta, se pienempi on "mini" tähän verrattuna
http://terrieri.net/index.php?main_page=product_info&products_id=1593

Kritiikki

Niin jatkoa vielä trimmeristä että joku mainitsi Moserin trimmerin jotta mulla
löytyy typ.1230. 80-90euroa. ja kaksi nopeuksinen alta 150 euron.Onko maksettu liikaa.Edelleen. Leikkaava hara on hyvä
Hommaa eläintarvike liikkeestä.

tuo

monesta tekijästä, siis hinta. Mallista sekä ostopaikasta.

Moserilla on useitakin 1230 malleja, joista rex n. 70 euroa ja prima (hiustenleikkuukone ei trimmeri) 80-90 euroa. Rexistä ainakin palaute on ollut huonoa, sen on sanottu tukistavan leikatessaan. Tämä ominaisuus sekä koneen ääni sotivat kissan turkin leikkuuta vastaan.

Jos tarvetta on vain pienten takkujen poistoon, eikä koko turkin leikkuuseen, ei kannata konetta edes hankkia. Pienet paristokäyttöiset tai pienitehoiset trimmerit ei käy kovaan käyttöön, niissä ei koneet tule kestämään pidempää ajoa.

Siksi kannattaa miettiä mihin sitä trimmeriä oikeastaan tarvitsee vai tarvitseeko ollenkaan. Itse olen hankkinut trimmerin emojen vatsakarvojen ajelua varten, pitkäkarvaisen emon nisien esille saamiseksi pentujen syntymän jälkeen.
Itse kokeilin pitkäkarvaiseen kissaan omaa hiustenleikkuukonetta, ei toimi. Karva on liian hienojakoista, kone menee vaan "tukkoon".
 /   /  /  / kissan trimmeri?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Viikon keskustelluimmat

Tietoa mainosten kohdentamisesta