outo kuolaus

kuolakalle

Elikkäs meidän kisu alkoi eilen kuolaamaan mitä en ole koskaan aikaisemmin huomannut paitsi esim jonkun leikkihiiren on saattanut kuolata märäksi. Suusta tippui pisaroina kuin vettä, ei mitään tahmeaa tms vaan ihan juoksevaa kirkasta nestettä koko päivän, illalla enemmän. Ei kuitenkaan isoiksi lammikoiksi päivällä, illalla kuola muuttui enemmänkin sellaiseksi "ei niin juoksevaksi". Kissa söi, joi ja kävi laatikolla normaalisti, pesi turkkiaan, naukui ja kehräsi normaalisti. Suussa ei näyttänyt olevan mitään kummallista kun katsoin. Tänäaamuna ei kuolauksesta näkynyt merkkejä mitään, kissa oli virkeä ja ihan normaali. Äsken kuolaaminen taas alkoi, mikähän mirriä vaivaa? :/ Tänään kuolaa ei tähän mennessä ole tullut niin paljon kuin eilen aamupäivällä... Kisu on n. 2 vuotias naaras. Syö raksuja ja märkäruokaa. Voisiko olla karvapallo? Kakoi eilen muutaman kerran mutta ei oksentanut.

10

7065

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei normaalia

      Kuulostaa siltä, että kurkussa saattaa olla syvällä jokin vierasesine. Suosittelen soittamaan pikaisesti lääkärille, sieltä osaavat neuvoa miten kannattaa menetellä!

    • --

      kävi kerran sama juttu..soitin eläinlääkärille joka kysyi mm. onko voinut syödä jotain kasvia? ruohoa tms. joka olisi voinut juuttua jotenkin nieluun joka aiheuttaisi ärsytystä, ja näin kuolaamista..meillä ei mistään tällaisesta ollut kysymys, vaan huomasin samana iltana että kissa kävi juomassa saunassa olevasta löylyastiasta, ja kauhalla oli laitettu hajusteita kiukaaseen...sen jälkeen ei ole vettä enää löylyastiaan jätetty, eikä kuolaamistakaan ole ilmaantunut.. =)

    • joka ei

      liity hyvänolontunteisiin on aina tutkittava vaiva. Sen syynä voi olla vatsassa (karvamakkara, madot, muu ärsytystila) oleva vaiva, nielussa (tulehdus, vierasesine, karvat) oleva vaiva, suussa (rakkuloita, haavaumia tmv.) oleva vaiva, hampaissa (hammaskivet/ientulehdukset) oleva vaiva.

      Kissa voi kuolata jos sillä on huono olo (oksettaa) eikä se saa oksennettua, sillä voi olla myrkytys tai jokin muu sairaus. Kuitenkin tilanne on tutkittava ellei se mene nopeasti ohi. Karvamakkaroita voi yrittää avittaa ulos antamalla parafiiniöljyä, se on nopein tapa myös suolitukoksessa joka aiheutuu vierasesineestä. Haavaumat/rakkulat suussa ja nielussa vaativat aina antibioottikuurin, hammasvaivat taas puhdistuksen klinikalla ja tulehduksissa antibiootin. Myrkytyksissä lääkäehiili jos on kyseessä sellainen myrkky tai myrkyn mukainen muu hoito.

      • lääkäriin

        Varsinkin tuo tulokseton kakominen viittaa siihen, ettei kaikki ole kunnossa!


    • kuolaus loppui

      nyt ei kisulla ole ollut mitään vaivaa enää, soitin eläinlääkäriin ja käski tarkkailla kun eilen kuolaus sitten loppui. Ihan pirtsakka on ollut eikä tipu suusta enää mitään. Liekö ollut karvapallo sitten kurkussa joka on mennyt eteenpäin, ja sitä sillon ekana päivänä yritti kakoa ulos? Eilen oli vielä pientä kuolausta silloin ku kissa nukkui, mutta ei mitään ekaan päivään verrattuna. Täytyy varmaan käydä ostamassa jotain ruokaa joka estää noita karvapallojen syntyä, sisäkissa kun on niin ei ruohoakaan pääse ulos syömään kesällä

      • voi ehkäistä

        kampaamalla kissan turkkia säännöllisesti, kauraa voi kasvattaa purkissa jotta kissa saa vihreää syötävää. Hairball ruokien syöttämisellä ei kovin paljon apuja saa, varsinkaan jos ne on kuivaruokaa joilla saa aikaan lisää vahinkoja.

        Hampaiden tarkistus eläinlääkärillä vuositarkastuksen yhteydessä on suositeltavaa. Hammaskiven poisto jos sitä on, suoritetaan joko mekaanisesti tai ultraäänilaitteella nukutuksessa (parempi vaihtoehto->puhtaampi tulos).


      • ruohoa
        voi ehkäistä kirjoitti:

        kampaamalla kissan turkkia säännöllisesti, kauraa voi kasvattaa purkissa jotta kissa saa vihreää syötävää. Hairball ruokien syöttämisellä ei kovin paljon apuja saa, varsinkaan jos ne on kuivaruokaa joilla saa aikaan lisää vahinkoja.

        Hampaiden tarkistus eläinlääkärillä vuositarkastuksen yhteydessä on suositeltavaa. Hammaskiven poisto jos sitä on, suoritetaan joko mekaanisesti tai ultraäänilaitteella nukutuksessa (parempi vaihtoehto->puhtaampi tulos).

        Kannattaa tosiaan kasvatella vaikka pienellä lautasella kissalle ruohoa. Esim. vehnä sopii kissoille hyvin.


    • m.k1

      Kissani nukkui pöydällä, ja huomasin yhtä-äkkiä että se oli kuolannut noin 10cm levyisen kuola lammikon alleen. Kuolaus jatkuu vieläkin monen tunnin jälkeen ja kissa ei tunnu normaalilta kun se on kovin pelokas ja hakeutuu piilopaikkoihin ja ei kehrää vaikka silittää niin kuin se tekee normaalisti. Lisäksi on kovin levoton. Myöskään toistaiseksi ruoka ja vesi ei ole maistunut.
      Mikä avuksi?

      • Vie heti

        Ei tuohon auta kuin viedä eläinlääkäriin heti tutkittavaksi selvittämään missä vika että saa oikeaa hoitoa!

        Jos kissaa pidetty ulkona niin kuolaus voi olla merkki siitä että on syönyt jotain missä on myrkyllisiä aineita. Jotain on voinut mennä myös ihan rikki suussa yms. Nämä kumminkin vain vahtoehtoja, eikä ilman diagnoosia voi antaa minkäänlaisia ohjeitakaan.


    • Lääkkeet?

      Kannattaa aina myös varmistaa, ettei kissa vaan ole päässyt syömään mitään ihmisten lääkkeitä, ne on myrkkyä ne. Kovaa kuolausta aiheuttaa esim. ihan kissoillekkin määrättävä tramal. Ja mikä tahansa kodissa käytettävä "myrkky", esim. pesuaineet riittää saamaan kisun erittäin kipeäksi. Ja edelliselle kirjoittajalle, jonka kissa oli vaitonainen; toivottavasti todellakin veit kissasi lääkäriin, ei ole tuommoisten asioiden kanssa leikkimistä.

      Ja itse haen sisäkissoilleni kesällä pihalta heinät. Oikein tyytyväisenä mussuttavat. Ei niille kyllä kelpaakaan mikään muu. On kokeiltu itsekin kasvattaa, ei maistu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3120
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2111
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2044
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1885
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      72
      1587
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1346
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1242
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1241
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe