AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / nyt menee hermot

nyt menee hermot

15 Vastausta 357 Lukukertaa
Voinko oikeasti olla näin tyhmä! mulla on kuvia cr2 tiedostoina ja en saa niitä auki! canonin 450d järkkärillä olen ottanut kuvat ja kaikki mukana tulleet cd chekkasin ja ei mitään.
nyt olen siis googlailut ja latanut tähän mennessä n. yli 5 ohjelmaa. adobea, microsoftin ja jotain jänniä netin loputtomasta tarjonnasta. kuvia en ole saanut auki tai siis sillä yhdellä sain, mutta samalla sain kuviini mainostekstiä, ei kovin kivaa.
alkaa toivo loppua.
eihän tämän pitäisi olla vaikeaa? miksi mikro kiusaa mua koko ajan? etsii muka netistä ratkaisuja! ei löydä ikinä mitään! ja aina on väärä ohjelma ja windows ei tue sovelluksia ja ja ja ... paljon aikaa tähän voi tuhlata? vitsin mikro!
auttakaa pliis! :)

ja kameran mukana

ohjelma jonka päivitykset ovat ilmaisia
ja sitten vielä Adobe RAW-konvertteri

mutta

kun nuo ohjelmat on koneella ja siltikään kuvat ei aukea!

ei kaikki voi olla nörttejä!

kiitos avusta :)

Myy äkkiä

ja osta vanha filmipokkari kirpparilta.
Jos et osaa elää digiaikaa, niin älä edes yritä...
Digikameroiden myynti tietokonerajoitteisille pitäisi heti kieltää.

Sulle tuli mukana

Canonin levy(t). Siellä on DPP, Digital Photo Professional. Tällä pärjäät, se on hyvä.
Siihen on suomenkielen ohje mukana levyllä, sen nimi on DPP W Fi.pdf Ota tämä talteen kovolle, saat auki, jos tarvitset.

niin tuli

mulla ei vaa ole koneella cd-asemaa. mutta kokeilin kaikkia cd:itä toisella koneella eikä niistä mikään ollut sellainen, joka olisi aukaisut kuvat.

olenko voinut mahdollisesti lukita kuvat jotenkin, koska muutama kuva sadasta aukeaa itsestään. ?

Katsohan

alla oleva pienellä oleva sininen vinkki ;)

eikö sulla ole

kaveria joka osaa käyttää tietokonetta?

Jos on niin pyydäppä kaveria avuksi!

juku

Et ole tosissas

äääääääää

te ette tiedäkkään kuinka toivoton olo mulla on. kaikki nää termit ja muut on ehkä teille itsestäänselviä ja myös se et kuvat pitää siirtää ja muuttaa ja kuinka mikäkin ohjelma ladataan ja käytetään ja kaikkea mahdollista.
mulle se ei ole yhtään niin itsestään selvää, vaikka tietsikka onkin ihan tuttujuttu. en kai mä muuten roikkuis täällä!?!??! :D ja mikä on windows xp? dämn
jos joku haluis olla mun kaveri ja tulla aukaisemaan kuvat niin se on mulle hyvinkin fine! tässä on nyt joku elämää suurempi mutka.

niin ja

mä en ole tietokone alalla, valokuvaus on uus harrastusinnostus ja mä en ole mies! en käsitä asioita samalla tavalla. kaikki alkaa blancosta.
Raakakuvien käsittely vaatii jonkin verran tehoa tietokoneelta. Riittääkö koneesi tehot? Ts. mikä prosessori ja paljonko muistia? Onko sinulla Windows-käyttis vai Mac? XP on "vanha" Windows-käyttöjärjestelmä, uudemmat ovat Vista ja Windows 7.

Sinun on ensin asennettava jokin noista aiemmin luetelluista konvertteri-ohjelmista koneellesi onnistuneesti. turhat ohjelmat kannattaa poistaa asennuksen poisto-ohjlemalla.

Siirrätkuvat kiintolevylle, perustat niitä varten kansion, johon siirrät kuvat. Siirto-ohjelma kysyy yleensä mihin haluat kuvat siirtää.

Kun sinulla on CR2-teidostomutoa ymmärtävä ohjelma asennettuna ja kuvat siirretty koneelle, avaa ohjelma, ja avaa sillä kansio, missä siirretyt kuvat ovat. Kuvine pitäsi avautua esikatselunäkymään tai suoraan kuvanäkymään riippuen mitä ohjelmaa käytät. Jos et näin saa kuvia avattua, on koneessasi jotain todella sekaisin. Vaikka kuvat olisi lukittuja, pitäsi niiden avautua, mutta niitä ei voi poistaa.

ei muuta kuin kehittämään

Moi,

cr2 taitaa olla canonin oma raakakuvan tiedostomuoto. Raakakuva (raw) on digikameroiden kanssa pelatessa vähän sama juttu kuin filmikameroiden puolella kuvien negatiivit. Eli käytännössä niistä pitää "kehittää" ne katseltavat kuvat sellaiseen tiedostomuotoon, johon itse omia tarpeitasi varten haluat. Mitään nesteiden kanssa lutraamista ja pyykkinarulla kuivattamisia ei digiaikana tarvita mutta oikean ohjelman tarvitset ja lisäksi tietysti pitää ymmärtää mitä oikein on tekemässä.

Yksi ilmainen ja hyvä ohjelma raakakuvien kehittämiseen on ufraw, jonka saa ihan ilmaiseksi windowssille ja linuxille ainakin. Sillä voit tehdä kuvista jpg- ja tiff-muotoisia tarpeesi mukaan.

Nyt kannattaa siis muokata noi cr2-kuvat sellaisiksi että osaamisesi riittää niiden kanssa toimimiseen. Jos tietokoneet tuntuu hankalilta niin suosittelen vahvasti, että käyt vaikka kamerakaupassa pyytämässä että joku säätää sen kamerasi siten että se tekee jatkossa kuvat suoraan jpg-muotoon. Menetät jonkin verran mahdollisuuksia kuvien parantamiseen jälkikäteen mutta saat sitten kuvat suoraan helpommin käyttöösi.

kiitos

erittäin hyvistä vastauksista, joista on oikeasti hyötyä! ymmärtää taas vähän enemmän! kamaerasta osaan jo säätää jpg muotoon (jihuu!), mutta harmittaa sitten se minkä siinä menettä. tää oli nyt tälläinen takaisku! mutta selvisin teidän hyvien neuvojen avulla! :D
 /   /  /  / nyt menee hermot

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta