Sähköpiano

???

Olen hankkimassa tyttärelleni 12 v sähköpianoa. Soittotunteja on pari vuotta takana ja nyt pitäisi saada hieman oikeammalta kuulostava peli halvan kosketinsoittimen tilalle. Hirveästi en viitsisi sijoittaa, kun ei ole tiedossa harrastuksen jatkuvuus ja ainahan voi tarvittaessa päivittää parempaan. Saksasta verkkokaupasta saa näitä THOMANN ja HEMINGWAY merkkisiä laitteita edullisesti. Onko niissä merkittäviä eroja keskenään ja olisiko muuten järkevä ostos? Onko kellään omakohtaisia kokemuksia?
Suomesta saa tietysti myös käytettyjä merkkilaitteita, mutta tuppaavat olevan vanhoja ja ainakin muu viihde-elektroniikka kehittyy aika nopeasti, tiedä näistä sitten.
Yamaha tai vastaava varmasti säilyttää jälleenmyyntiarvonsa paremmin, mutta onhan lähtöhintakin toinen.

Soittimista mitään ymmärtämätön

20

6166

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hujjikilli

      Kerro budjetti. (Siis kuinka paljon max. saa maksaa.)
      Tuo "Hirveästi en viitsisi sijoittaa" kun voi olla ihan mikä summa tahansa.
      Olisi helpompi vastata, koska vaihtoehtoja on miljuuna.

      • ja...

        onko sen pianon pakko olla 12 -vuotias? "Olen hankkimassa tyttärelleni 12 v sähköpianoa" ;)


      • ???

        Halvimmat THOMANN ja HEMINGWAY merkkiset sähköpianot ovat verkkokaupassa 500 € kahta puolen, joten sillä saisi ainakin uuden,tiedä sitten minkälaisen. Kysymys olikin, onko kellään näistä omakohtaisia kokemuksia?


    • Voin jättää tarjouksen sinulle ,katso kotisivu www.pianonviritys.net

    • Pianisti+20

      Moi, käytetyssä vanhemmassa sähköpianossa voi toisaalta olla paremman tuntuinen kosketus kuin uudessa halpiksessa, mahdollisimman halvalla rakennettu mekaniikka kun ei aina niin kovin hehkeää ole. Ja tärkein ero sähköpianon ja muun kosketinsoittimen välillä on aina kosketus, soundipuoli voi periaatteessa olla varsin uskottava jo parinsadan Casiossa. Itse valitsisin ehkä ennemmin vaikka muutaman vuoden ikäisen Yamaha Clavinovan kuin samanhintaisen Thomann/Hemingwayn (joiden kahden välillä en uskoisi mainittavia eroja olevan).

    • näin on.....

      aito piano. Lapsen sormet täytyy "tottua" aitoon akustiseen pianomekanismiin. Aito piano irtoo 400-500 eurolla, käytettynä tietenkin. Sähköpianon hankkiminen on karhunpalvelus lapselle eikä hänestä koskaan tule aidon akustisen pianon soittajaa. Sähköpianolla oppii soittamaan vain sähköisiä laitteita kuten syntetisaattorit, joissa on muoviset koskettimet.

      • matikka12

        Et ole varmaan soittanut kummallakaan kun tommoisia puhelet että vain aidolla pianolla oppii soittamaan.
        Kannattaisi kokeilla ennen kuin tyrmää. Näin on!


    • Hello everyone!

      voitko kertoa sahkopianon hintaa? ja paikkaa josta ostat

      • piste com

        http://www.verkkokauppa.com/fi/product/12300/dngvj/Yamaha-EZ-220-valo-opastava-kosketinsoitin

        esim.


        ARVOSTELUT
        Urkumusiikista nauttiva
        nainen55—6414. toukokuuta 2014
        Etelä-Karjala, Suomi1-10 kertaa
        Vastinetta rahalle
        4 / 5
        Tuotteen laatu
        5 / 5
        Äänenlaatu
        4 / 5
        Ominaisuudet
        5 / 5
        Minulla on Yamahan sähköurku ollut jo 30v. Soitin aktiivisesti päivittäin. Soittaminen kuitenkin jäi joiksikin vuosiksi mikä tietenkin vaikutti soittotaitoon. Tällä soittimella on helppo palauttaa oppi mieleen. Suosittelen aloittelevalle soittajalle juuri soittimen opettavan ominaisuuden vuoksi.
        Suosittelen tätä tuotetta.


    • Saija r67

      Elä osta tuhomannilta
      Siellä ei takuut toimi ja jos yrität saada suomessa korjaamaan jonkun virallisen niin ne tekevät korjaukset vain rahalla.
      Minulla on itsellä ollut ongelmia todella paljon thomannin takuun kanssa ja nyt joudun ostamaan uuden soittimen kun en saa sitä takuuseen ja korjaus maksaa lähes thtä paljon kuin uusi

      • Thomanin asiakas

        Olen asioinut Thomannin kanssa paljon ja takuut TOIMII. Siis ihan turhaa valehdella ....ja aina toimii niin, että ovelta hakevat ja hyvittävät täyteen hintaan, jos vaihtaakin tuotetta. Tai uusi tuote tulee tilalle tai korjataan Saksassa. Ei siis mitään pilkun viilausta ole ollut missään vaiheessa kymmenien tuotteiden kohdalla soittimista ....pa-kamoihin. Suomessa saa kuulla kaikenlaisia kommentteja yrittäjä kauppiailta mutta Saksassa on puhelimessa ym. yhteyksissä ystävällisiä ja asiallisuudessa pysyviä asiakaspalvelijoita.

        Kotimaiset niuhottavat asiakkaan palautteesta ja joka rahdista rahat maksattavat. Musiikkiliike kauppiaat on turha täällä pelotella vaikkapa ensi pianoa ostavaa asiakasta. Käy koesoittamassa liikkiissä Suomessa ja tilaa Saksasta säästät 200€ ja takuut toimii YSTÄVÄLLISESTI ja asiallisesti.


    • MJ piano

      osta yamahan clavinova CVP-600 sarjan halvin
      siinnnä on talenus ja opetus menetelmät mukana

      • MJ piano

      • MJ piano

      • Mj piano
        MJ piano kirjoitti:

        https://www.youtube.com/watch?v=V01XY6x-T0c

        50 sekuninn kohdalla on toi opastus valo kohta

        sormitus ohjeineen menee näin
        https://www.youtube.com/watch?v=Uxz8e1s4lek


      • musiikkipedagogi
        Mj piano kirjoitti:

        sormitus ohjeineen menee näin
        https://www.youtube.com/watch?v=Uxz8e1s4lek

        Jos jo pari vuotta opiskellut EI todellakaan tarvitse tuollaista lelua !

        Katselepa vaikka Rolandin sähköpianoja koska niissä kunnollinen mekanismi joka vastaa normaalipianon kosketintuntoa varsin hyvin ja kuitenkin mahdollisuuksia äänellisesti todella paljon normaalien piano- / flyygeliäänten lisäksi. Kuitenkin sähköinen eli voi soittaa mm. kuulokkeilla ilman että toiset häiriintyvät.


      • MJ piano
        musiikkipedagogi kirjoitti:

        Jos jo pari vuotta opiskellut EI todellakaan tarvitse tuollaista lelua !

        Katselepa vaikka Rolandin sähköpianoja koska niissä kunnollinen mekanismi joka vastaa normaalipianon kosketintuntoa varsin hyvin ja kuitenkin mahdollisuuksia äänellisesti todella paljon normaalien piano- / flyygeliäänten lisäksi. Kuitenkin sähköinen eli voi soittaa mm. kuulokkeilla ilman että toiset häiriintyvät.

        totta joten
        osta yamahan clavinova CVP-600 sarjan halvin
        luulis olevan riittävän tasokas


      • lukutaitoinen
        MJ piano kirjoitti:

        totta joten
        osta yamahan clavinova CVP-600 sarjan halvin
        luulis olevan riittävän tasokas

        Koskahan tämä "MJ paino" eli ilmeisesti joku yamaha -kauppias tajuaa että on olemassa kunnollisiakin laitteita eikä vain noita yamahan leluja...


    • Bolero

      opetukseen tai oikeammin opetteluun on hyvä laite
      ikäänkuin eka polkupyörä tukirattaineen
      2 vaiheessa tukirattaat eli apunuottiviivastot (kohta 4:38min)harvennetaan ja lopulta otetaan pois kokonaan pianon mustien kosketimien päältä

      kolmoisvaiheessa ostetaan kilpapyörä eli oikea akustinen piano

      helpottahan tuo alkuun pääsyä...

    • sfgsgsfg

      Oletan että tarkoitat digitaalipianoa. Sähköpiano on vähän toinen juttu. Tärkeintä on että siinä digipianossa on vasarakoskettimisto. Silloin se jäljittelee ja tuntuu perinteisen pianon koskettimistolta. Kannattaa muistaa että perinteisen pianon koskettimiston tuntumassa on hyvin suuria eroja. Soundien puolesta nämä nykyaikaiset digipianot tuottavat erittäin laadukasta ääntä. Ääneen vaikuttaa lähinnä se minkälainen äänentoistojärjestelmä perässä on. Edullisemmissa digipianoissa oma äänentoisto on aika ohut ja laatu paranee kun perään laittaa vähän muhkeampia kaiuttimia. Tietysti laadukkailla kuulokkeilla ääni on myös hyvä.

      Ostin joitain kuukausia sitten Kawain ES100 digipianon muksulle. Tein vähän laajempaa vertailua tuolloin ja yksi tuttu oli tilannut tuollaisen thomannin oman brändin pianon. Ja netistä luin arvoteluja noista Hemingway pianoista. Kokemusten ja arvostelujen perusteella niitä thomannin ja hemingwayn pianoja ei kannata kotiin kantaa. Yamahalta ja Rolandilta löytyy aika hyvin laitteita. Itse myös tykästyin muutamiin Casion malleihin. Niissä oli yllättävän hyvä koskettimisto. Yamahan Clavinova sarjassa ja myös Rolandin joissain malleissa on sinänsä hyvä äänentoisto. Ja tietysti Kawain digipianot. Näitä kaikkia saa hintaluokassa 650-1300 euroa. Toi aiemmin mainittu Kawain malli on ensimmäinen hintaluokassa alle 1000 euron Kawain laite. Taisin maksaa siitä jotain vajaa 700 euroa. Aktiivimonitorit, jalusta ja penkki kustansivat sitten 500 euroa lisää. Mutta halvimmillaan X standin ja pianopenkin saa varmaan alle 100 euron uutena. Tosin suosittelen heti hankkimaan kunnon standin oman tarpeen mukaan.

      Thomannilla on ainakin bundle jossa on mukana erillinen jalusta jossa kolme pedaalia. http://www.thomann.de/fi/kawai_es_100_w_deluxe_bundle.htm toi on siis sama kuin mulla paitsi että mulla on musta ja ei tota omaa jalustaa. Mitä tossa kavereita on käynyt soittelemassa niin kaikilta on tullut kyllä erittäin positiivista palautetta.

      Näissä keskusteluissa syntyy aina vääntöä siitä että digitaalipiano ei ikinä päihitä analogista tai jotain vastaavaa. No kyllä se Hellas-Fazer tai muun halpis kikkulan päihittää mutta ei toki mitään hyvää perinteistä pianoa. Soundien puolesta usein jää kaipaamaan pitkään ja kauniisti soivaa yläsävelsarjaa jonka mallinnus digipianoissa ei ole kovinkaan kehittynyt vielä ainakaan niissä digipianoissa, jotka maksavat vähemmän kuin uudet hyvät pianot. Mutta toi kehitys kehittyy ja olen aika varma siitä että perinteisille pianoille käy yhtä hyvin kuin filmikameroille kävi digikuvauksen vallankumouksessa. Siirtymä voi toki olla hieman pidempi. Silti kuulee välillä vielä niitä itkuvirsiä joiltain että voi kun se filmi tulisi takaisin. No jotkut kaipaavat varmaan kirjoituskonettakin vielä. Loppujen lopuksi se pianon juttu on se koskettimisto. Sehän on sen muusikon käyttöliittymä siihen soittimeen. Ja ihan yhtä vähän digitaalinen ääni rajoittaa taiteilijan ilmaisua kuin digitaalinen kenno rajoittaa kuvallista ilmaisua verrattuna filmiin.

      Ja varoituksen sana vielä siitä että älä nyt missään tapauksessa osta kiipparia. Tässä keskustelupalstassa on tuotu esiin näitä valo-opastavia pimputtimia mutta ei niillä oikeasti tee yhtään mitään. Ja toi Yamahan ez-200 malli mitä on esitelty täällä niin sillä ei ole mitään tekemistä pianon kanssa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1545
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1374
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1321
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      30
      1277
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1238
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1156
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1106
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1096
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1094
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1072
    Aihe