Muutto Yhdysvaltoihin

kanolav

Tahtoisin asumaan yhdysvaltoihin ja mielellään heti opinnot Suomessa suoritettuani. Pitäisi saada Green card ja lottoamalla varmaan kannattaa yrittää vaikka epätodennäköistä sen saaminen onkin.
Tekisin hakemuksen nyt, mutta kun olen vasta lukiossa ja siis vailla koulutusta niin hakemuksen täyttäminen ei siis taida olla mahdollista tai ainakaan hyödyllistä(?). Mikä olisi paras ja todennäköisin tapa saada Green card?
Ja haluaisin asua USA:ssa pidempään kuin sen viisi vuotta, joten pitäsi saada USAN kansalaisuus. Sehän onnistuisi ainakin liittymällä Yhdysvaltain armeijaan. Mutta miten tämä onnistuisi käytännössä? Parempia tapoja?
Green cardin saaminen on kuitenkin ensisijainen ongelma ja oliko niin että tarvitaan myös jokin erillinen viisumi? Mikä tahansa tapa saada Green card käy eli, jos on jotain erityismahdollisuuksia kuin jokin tietty tai muu vastaava?
Tai onko jotain järkeviä tapoja ohittaa tämä prosessi? Laittomiahan aina löytyy tietysti, kuten salamatkustus ja hämärä hommat, mutta aika epätoivoista taitaa olla. Jos kiinnijäämiseen riski ei ole suuri niin vähemmän laillinen keinokin kyllä kelpaa. Laithan on tehty rikottaviksi :D.
Miten siis toimia, että viiimeistään 25 v. olisi Green card käpälässä?


Ja tämä ei siis ole mikään päähänpisto vaan vuosia päässä muhinut ja kuukausia suunniteltu juttu.

26

3619

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • on ehdottomasti

      vain mennä jenkkiläisen kanssa naimisiin. laitat vaan treffi-ilmoituksen nettiin, ja jos on ees siedettävä pärstä niin eiköhän onnistu :)

    • Opiskelemaan

      Ensiinäkin lotteryyn osallistuminen edellyttää yliopiston loppututkintoa, tai pitkää työkokemusta.

      •You must have a high school diploma or the equivalent, defined in the United States as successful completion of a 12-year course of elementary and secondary education; OR you must have two years of work experience within the last five years in an occupation that requires at least two years of training or experience to perform

      Toisekseen voitat Suomen lotossa helpommin kuin tuossa arvonnassa.

      Nykyään Green Cardin saaminen on enemmän kuin vaikeaa. Jos olet opiskellut ja olet jonkin alan todellinen spesialisti, joita ei USA:n omilta markkinoilta löydy, on sinulla mahdollisuus saada työlupa, muuten erittäin vaikeaa, ellei mahdotonta.

      Yksi mahdollisuus on hakeutua opiskelujen jälkeen johonkin kansainväliseen yritykseen töihin, ja pyrkiä siihen, että he lähettävät sinut USA:han. Tämäkin on erittäin epätodennäköistä, mutta tki mahdollista.

      Joten neuvo: Opiskele ensin hyvä yliopistotutkinto. Sitten on edes PIENI mahdollisuus.
      Tai mene paikallisen kanssa naimisiin, kuten edellinen ehdotti.

      • Opiskelemaan

        Ei siis yliopistotutkintoa lotteryä varten, mutta muu kirjoituksessani pitää paikkansa.


      • Karkea totuus

        Suomalaiset naiset ovat maailmalla helpon maineessa joten pääsevät sikäli mainiosti alkuun, mutta USAhan pysyvästi jääneet ovat yleensä hankkiutuneet myös paksuksi. Eli ihan vaan vinkiksi.

        Äijät taas ovat siellä enemmän omilla ansioillaan. Ne jotka eivät edes viitsineet käydä ajallaan greencard-paperisotaa läpi ovat yleensä hankkiutuneet naimisiin suomalaistyylisen (vink vink!) muijan kanssa.

        Kolmas ryhmä ovat suomesta alunperin yhdessä lähteneet pariskunnat, jotka saivat oleskeluluvan yleensä miehen meriiteillä.

        Huomatkaa kussakin ryhmässä sana "yleensä", eli tämä on ihan vilpitöntä neuvoa. Varmaan löytyy jotain poikkeustapauksia, vaikkakaan en sellaisia ole USAssa vielä nähnyt. Tämähän on pitkälti siirtolaisten maa, joten jenkkejä ja jenkkeihin sopeutuneita ei sinänsä kiinnosta että olet ulkomaalainen. Olennaisempaa on olla viihdyttävä ja "hyvä jätkä". Toki tilanne vähän vaihtelee sijainnista riippuen.


    • kanolav

      Jos unohdetaan pysyvä maahanmuutto niin miten vaikeaa on esim. Temporary Work Visa (H) tmv hankkiminen? Mikä viisumi USA:han kannattaisi yleensäkin yrittää hankkia, jotta pääsisi USAan edes muutamaksi vuodeksi? Ja kun tälläinen viisumi umpeutuu onko sellainen mahdollista saada uudestaan?

      • Rajoitettua

        TuonTemporary Work Visa:n saaminen on erittäin rajoitettua. Alla olevasta linkistä voit lukea, missä tapauksissa se on mahdollista saada.

        http://travel.state.gov/visa/temp/types/types_1271.html

        Yleensäkin työlupakäytäntö on USA:ssa sellainen, että työntekijä ei sitä itse hae, vaan hakijana on aina paikallinen työnantaja. Ja työnantaja ei taas voi sitä hakea, ennen kuin on saanut lausunnon paikallisilta työvoimaviranomaisilta, että oman maan kansalaisista ei löydy hakijoita ko työhön.

        Toiseen kysymykseen löytyy tietoa linkistä:

        http://finland.usembassy.gov/visas.html


    • kanolav

      Huomasin, että viisumin voi saada jollain investoinnilla. Kyse ei taida kuitenkaan olla mistään parista pikku kiinteistöstä? Tarkempaa tietoa?

      Viisumin voi näköjään saada myös kuulumalla (USA:n?) puolustus voimiin. Varteenotettava tapa? Mikä tahansa keino kelpaa minulle.

      Sitten oli vielä kansalaisuus testi. En saanut selvää vaatimuksista siihen osallistumiseen. Koskeeko minua?

      • greencardia

        et voi liittyä armeijaan.


      • 13+19

        Onhan noita viisumityyppejä, mutta suurin osa on tavallisille suomalaisille mahdottomia.

        Aviolitto amerikkalaisen kanssa on jo mainittu, se lienee ainut mahdollisuus päästä pysyvästi asumaan alle 25-vuotiaana.

        Toinen tapa on työviisumi, se edellyttää käytännössä vähintään ylempää korkeakoulututkintoa ja sellaista työuraa että tuleva työnantaja vaivautuu lähtemään viisumisponsorointiin. Suurin osa taitaa olla diplomi-insinöörejä, ekonomeja tai IT-alan väkeä. Opiskeluaikana kannattaa hakeutua opiskelijavaihtoon USAan ja valmistumisen jälkeen töihin yritykseen joka käy kauppaa USAan.

        Jos vuosi riittää aluksi, niin pojatkin kelpaavat au-pairiksi. Se lienee helpoimmin hankittavissa oleva viisumi.


      • ?dontknoe?
        13+19 kirjoitti:

        Onhan noita viisumityyppejä, mutta suurin osa on tavallisille suomalaisille mahdottomia.

        Aviolitto amerikkalaisen kanssa on jo mainittu, se lienee ainut mahdollisuus päästä pysyvästi asumaan alle 25-vuotiaana.

        Toinen tapa on työviisumi, se edellyttää käytännössä vähintään ylempää korkeakoulututkintoa ja sellaista työuraa että tuleva työnantaja vaivautuu lähtemään viisumisponsorointiin. Suurin osa taitaa olla diplomi-insinöörejä, ekonomeja tai IT-alan väkeä. Opiskeluaikana kannattaa hakeutua opiskelijavaihtoon USAan ja valmistumisen jälkeen töihin yritykseen joka käy kauppaa USAan.

        Jos vuosi riittää aluksi, niin pojatkin kelpaavat au-pairiksi. Se lienee helpoimmin hankittavissa oleva viisumi.

        Jos menet naimisiin ja eroat myöhemmin ei nyt samantien, ettei näytä kusetukselta, mutta vaikka vuoden kuluttua, niin saatko pitää oleskelulupasi?


      • +++???+++

        EB-5 -viisumikategoria vaatii ainakin:

        -Invest $1 million in either a new or existing U.S. business or commercial enterprise that will create at least 10 full-time U.S. jobs, or

        -Invest $500,000 in a new or existing U.S. business or commercial enterprise that is in either a rural area or an area with a high unemployment rate, or

        -Invest in a U.S. government designated Regional Center, and
        prove that the investment will somehow benefit the U.S. economy

        Muitakin investointi-viisumeita ilmeisesti on, mutta eipä niissäkään taida ihan pikkusummilla pärjätä.


    • asdfghjkqwptou

      saat mutta tietaakseni yhteensa naimisiin meno ja ero prosessi ei mee noin nopeesti lapi.

    • Jenkkeihinkö?

      Kirjoitanpa pikaisesti tänne, kun olen Yhdysvalloissa asunut kolme vuotta. Ensinnäkin kannattaa miettiä haluaako lähteä laman piinaamaan maahan, joka ei todellakaan ole niin kuin elokuvissa. Kannattaa miettiä onko valmis tutustumaan heidän terveydenhuoltoon, koulutukseen ja muuhun byrokratiaan mitä siellä on paljon. Työpäivät ovat pitkiä ja lomia vähän.

      Nuoren on kaikista helpoin lähteä Yhdysvaltoihin hakemalla rapakon taakse yliopistoon. Siellä on tuhansia yliopistoja ja kaikki eivät vie sinua vararikkoon missään tapauksessa. Nämä puheet perustuvat vain ja ainoastaan kokemattomuuten ja ajatusmalliin Harvard= $200,000 köyhempi. Siellä on paljon yksityisiä yliopistoja, jotka maksavat esimerkiksi $8000 vuosi. Mikäli urheilet jotain, vaikka ihan keskinkertaisella/huonolla tasolla, pääset todennäköisesti 2 divarin kouluun ilmaiseksi stipendillä. 3 divareissa ei jaeta stipendeitä ollenkaan, mutta taso on kuitenkin usein parempi kuin 2 divareissa. Kummallista.

      Yliopiston jälkeen voit hakea lupaa jäädä töihin Yhdysvaltoihin. Tämä lupa kulkee nimellä OPT (optical practical training). Muistaakseni saat jäädä vuodeksi töihin jenkkeihin ja myöhemmin hakea työviisumia. Moni tuttuni on löytänyt väylän Yhdysvaltoihin tätä kautta.

      Green card kannattaa unohtaa saman tien, koska sitä on erittäin erittäin vaikea saada. Poikkeuksena tietysi naimisiin meno. Prosessi on pitkä ja viranomaiset vaativat yleensä todistuksia liiton aitoudesta. Mikäli toisen pärstä ei kuitenkaan miellytä eroprosessi on yleensä kallis ja pitkä.

      Edelleen korostan sitä, että jos USAn mielikuva perustuu gossip girliin, sinkkuelämään tai muuhun niin kannattaa ehdottomasti unohtaa. Jenkeissä on kiva olla jos löytyy rahaa, mutta köyhänä ei kauaa hymyilytä. Arki se on sielläkin ja kaukana Suomesta. Uskokaa pois... Suomi on kylmästä säästä huolimatta harvinaisen ihana maa. Tsemppiä!

    • Setä SSSSSaaat...
    • jhhjbkgvg

      "Siellä on paljon yksityisiä yliopistoja, jotka maksavat esimerkiksi $8000 vuosi."

      Yliopistotutkinto voi kestää vaikka 6 vuotta. Tuo ei siis ole todellakaan mitään edullista, verrattuna Suomen yliopistojen lukukausimaksuihin, jotka ovat 0€ vuodessa.

      Yhdysvalloissa on ongelmana, että terveydenhuolto ja koulutukset maksavat todella paljon.

      Käsittääkseni siellä kuitenkin palkkataso on joillakin aloilla reilustikin Suomen palkkatasoa korkeampi ja veroja vähemmän.

      Muutto Yhdysvaltoihin on ollut minunkin unelmani jo noin 5 vuotta, mutta tiedän sen olevan erittäin epätodennäköistä.

      Onneksi Euroopassa on kuitenkin toimivat sisämarkkinat ja pääsee helpommin edes "pikku-Amerikkaan" eli Britteihin.

    • USA123

      Hyi mitä täällä puhutaan!!

      Hyviä tapoja päästä jenkkeihin
      1.perusta firma sinne( ei todellakaan tarvii investoida mitään miljoonia :D)
      kun olet perustanut yrityksen jonka sinulle voi hoitaa vaikka suomenkielinen notaari niin haet bisnesviisumia jolla toimit.
      2.mene Au pairiksi kerkeät vuoden aikana sitomaan hyviä kontakteja
      3.Mene lomalle ja tapaa ihmisiä.
      4. Mene naimisiin jenkin kanssa
      5.Suomalainen yritys lähettää sinut sinne.
      6.Greencard lottery (tunnen kaksi jotka on voittanut) n50 saa vuosittain suomesta. Haku syksyllä.. kestää kyllä aika kauan saada vaikka voittaa.
      7. Osta asunto (mahdollista saada jopa turistilainaa asunnon ostoa varten suoraan jenkeistä.)
      8.Hae suoraan töihin yhdysvaltalaiseen yritykseen, herätä niiden mielenkiinto palkata sinut lähes poikkeuksetta tarvitset jotain erityisosaamista.
      9.Työharjoittelu
      10.Vaihto oppilaaksi / Yliopstoon

      Yhdysvaltoihin on noin 80 erillaista viisumi mahdollisuutta tosin suomalaisia koskee lähinnä 20.

      Ai niin toi paska terveyden huolto :D hah hah
      Asian on kuules näin että jos saat hyväntyöpaikan niin yritys maksaa terveyden huoltosi ja hammaslääkäri kulusi lisäksi on mahdollista että sopimus kattaa myös kotiin jäävän miehen/vaimon ja lapset.

      Älkää suoltako tota paskaa kun ette tiedä asioista!

      Itse maassa olleena ja taas sinne menossa :)

      • usa

        saako maahan jäädä ostamalla asunnon?


      • USA123
        usa kirjoitti:

        saako maahan jäädä ostamalla asunnon?

        Kyllä ja ei.. asunnon ostajille on omat viisumit ja pykälät.
        Joissain tapauksissa asuntoa ei edes kannata laittaa omille nimille.
        suosittelen ottamaan yhteyttä paikalliseen lakitoimistoon.
        laita mulle infoa itsestäsi ja sun suunnitelmista niin voin vähän neuvoa ja antaa muutaman s-posti osoitteen joista saat lakineuvoja suoraan usasta ja ihan suomeksi.
        Eikä maksa mitään.
        ite sain neuvoja paljon kun aloitin tän saman ruljanssin.
        Nyt olen osan vuodesta jenkeissä ja osan suomessa.


      • USA123
        usa kirjoitti:

        saako maahan jäädä ostamalla asunnon?

        Ai niin mailia voit laittaa [email protected]


      • 1511
        usa kirjoitti:

        saako maahan jäädä ostamalla asunnon?

        Asunnon osto ei oikeuta jaamaan maahan. Suomalainen saa olla maassa tasan 90 paivaa ilman viisumia. Pitempaan oleskeluun pitaa hankkia viisumi USAn lahetystosta. Viisumikaan ei aina toimi silla viimeisen sanan maahan paasysta sanoo maahantulovirkailija ja jos han paattaa etta sinulla ei ole puhtaat jauhot pussissa paaset seuraavalla koneella takaisin Suomeen. Tasta paatoksesta ei voi valittaa mihinkaan ja siihen tulee yleensa vuosien porttikielto paalle.
        Jos aiot ostaa asunnon, ota selvaa paljonko vuosittainen kiinteistovero on, meilla $7000.00.


      • usa123
        1511 kirjoitti:

        Asunnon osto ei oikeuta jaamaan maahan. Suomalainen saa olla maassa tasan 90 paivaa ilman viisumia. Pitempaan oleskeluun pitaa hankkia viisumi USAn lahetystosta. Viisumikaan ei aina toimi silla viimeisen sanan maahan paasysta sanoo maahantulovirkailija ja jos han paattaa etta sinulla ei ole puhtaat jauhot pussissa paaset seuraavalla koneella takaisin Suomeen. Tasta paatoksesta ei voi valittaa mihinkaan ja siihen tulee yleensa vuosien porttikielto paalle.
        Jos aiot ostaa asunnon, ota selvaa paljonko vuosittainen kiinteistovero on, meilla $7000.00.

        näin juuri


    • HEEELLLPPPP

      Pakosta muuttamassa USA:n ja ihan pihalla byrokratiasta. Olen saamassa työpaikan jenkeistä mutta ei minulla mitään erityisosaamista ole, vaan luotujen suhteiden kautta ja mitään työsopimusta ei vielä siis ole.. Jossain mainittiin että jos työskentelee armeijalle/USA:n Valtiolle niin saisi Visan, onko näin? Työni ei ole mitään camoflace kuvioita vaan ihan muuta mutta kuitenkin Valtion hommia. Eikö minun tulisi näillä perusteilla saada ainakin työvisa helpommin...mutta kauanko nuo hakuprosessit vievät?
      Olen ihan hukassa kun eri puolilla kerrotaan toista ja muualla muuta. Ongelma on vielä se että työnimike ei ole täysin tiedossa ja pitäisi (pakosta todellakin) muuttaa USA:han.

      Sitten vielä sellainen asia johon kaipaisin vastausta on se että jos ja kun synnytän lapseni USA:ssa tekeekö se automaattisesti lapsestani (Isä on USA:n kansalainen) kansalaisen vai Suomalaisen äitinsä mukaan......? Anteeksi tyhmät kysymykseni mutta olen ihan hukassa ja en ole saanut kysymyksiini 100% varmaa vastausta mistään. (Isä ei voi auttaa asioissa syystä ja toisesta vaikka onkin kansalainen!)

      Jos joku ihana ihminen voisi vastata ja auttaa niin suuri kiitos.

      [email protected]

      P.S En kaipaa roskapostia vaikka sitä luukutetaan kuitenkin....huoh...

    • ex usa...

      Tainnut tyttö katsella liikaa amerikkalaisia elokuvia tavalliselle kadun tallaajalle jenkkilä on paskapaikka asua ei minkäälaista sosiaaliturvaa ,lääkärille et pääse jos ei rahaa jne.. 30 miljoonaa todella köyhää .
      Jos on rahaa niin se on sillon paikka joss pärjää.

    • USASTASUOMEEN!!

      Itse Usassa vuosia asunut, nyt Suomeen palaamassa, ihanaa! Mulla amerikkalaisen kans yhteinen lapsi, joten ihan noin vain ei voi lahtee kotomaahan, siis lapsen kanssa. Onneks amerikkalainen ex halus lahtee Suomeen, joten siksi taa nyt mulla onnistuu.
      Joo, taalla tosiaan kallista ja vaikeaa elama, ellei ole rikkaat vanhemmat maksamassa koulutusta tai elamaa silloin kun palkkaa ei tule tai muuten menee p:een...itse yrittajana, pirun hankalaa, kylla talla helposti veneen alle paasee asumaan, ei tosiaan mikaan unelmamaa..10 vuotta itse haaveilin samasta asiasta ja hoidin niin asiat, etta tanne paasin, ensin toihin ja sitten avioiduin. NYt vanhempana ja viisaampana (oloen vajaa 40v) tajuan kuinka vaikeaa elama on, ja varsinkin jos olet eronnut, sulla on lapsi ja raha-asiat pyllyllaan, niin miten paasee laakariin, saa ruokaa jne jne. Puhumattakaan monista muista asioista jotka on vaikea hoitaa, huono asiakaspalvelu, joka asiassa saa taistella ettei tuu kusetetuksi jne jne tai kuinka turvallista taalla kasvattaa lapsi. Ei ihme etta tassa maassa niin paljon rikollisuutta ja hulluja, kun elama hyuvin stressaavaa ja mihinkaan ei voi luottaa. Onhan taalla toki kiva kayda lomalla, mutta elaminen taalla, en suosittele, ellet ole mmiljonaari (eika vain talla hetkella vaan varakas myos loppuelamasi)

    • Tietoa etsivä

      Saako USAan muuttava Suomen kansalainen minkäänlaista terveydenhoitoa USA:ssa viitaten Suomen ja USA:n väliseen sosial security cointractiin?

      Entä mikäli ottaa vakuutuksen joka kattaa terveydenhuollon jne. kuyinka paljon sellainen suurinpiirtein tulee maksamaan vuodessa?

      Kokemusta???

      • samir assurian

        Suomen ja USA:n välisillä social security contracteilla voi pyyhkiä pyllyä.

        Lähtökohtaisesti menetät oikeutesi Suomen sosiaaliturvaan muuttaessasi ulkomaille. Tähän vaikuttaa muuton pituus, tyyppi, ym. Sinun pitää anoa pysymistä Suomen sosiaaliturvan piirissä hyvin perusteluin. Hakemus on aina määräaikainen ja pitää uusia tai se raukeaa. Myös paluumuutosta pitää ilmoittaa. Jos lykästää, niin voit ainakin palata Suomeen sairastamaan halvalla.

        Jos muutat USA:han suomalaisen työnantajan lähettämänä työntekijänä, niin lähettävä työnantajasi järjestää sinulle sairaskulut kattavan matkavakuutuksen. Se maksaa kattavuudesta riippuen joitakin tuhansia euroja vuodessa. Käyttökelpoinen hammashoito lisää hintaa tuntuvasti (perusmatkavakuutus korvaa jotain tyyliin 120 euroa, jolla ei USA:ssa saa edes astua hammaslääkärin ovesta sisään).

        Jos muutat USA:laisen työnantajan palvelukseen, niin selvitä tarjoavatko he terveysvakuutusta ja millä ehdoilla. Jotkut työnantajat tarjoavat sellaista ilmaiseksi tai halvalla omavastuulla. Jos joudut hankkimaan itse yksityisenä terveysvakuutuksen USA:ssa, niin hinta voi olla jopa yli 1000 dollaria per henkilö kuukaudessa. Hintaan vaikuttaa myös se, mitkä sairaalat sen piiriin kuuluvat, ts. vapaavalintainen tai tietyt sairaalat.

        Kannattaa miettiä erittäin tarkkaan ennenkuin muuttaa USA:han. Siellä on ihan omillaan ja jos jokin on kallista niin terveydenhuolto. Siksi 40% maan asukkaista on ilman terveysvakuutusta ja rampoja kävelee kaikkialla. Itse muutin sieltä pois enkä kaipaa takaisin. Nuorena voi ottaa vielä riskejä, mutta kun ikää tulee lisää niin terveydellä ei halua enää leikitellä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      69
      6826
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4430
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2863
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      2111
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1673
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      99
      1465
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1161
    8. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1144
    9. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      306
      1143
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1101
    Aihe