AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!
 /   /  /  /  / helppo ohjelma nettisivujen päivitykseen?

helppo ohjelma nettisivujen päivitykseen?

7 Vastausta 489 Lukukertaa
Ylläpidän useamman yhdistyksen nettisivuja, jotka on tehty ihan perus html:llä. Sivut on teknisesti yksinkertaiset, mutta toimivat tarkoituksessaan eli tiedon jakamisessa hyvin.

Nyt haluaisin ottaa sivujen päivittäjiksi pari uutta henkilöä, joilla ei ole aiempaa kokemusta sivujen päivityksestä ja html 'koodauksesta' yhtään.

Ehdotuksia, olisiko mitään helppokäyttöistä ohjelmaa, jolla kuka tahansa osaisi esimerkiksi lisätä olemassa olevalle sivulle tekstiä ja kuvia? Mitään kovin isoja päivystehtäviä ei ohjelmalla tarvitsisi voida tehdä. Helppokäyttöisyys on tärkeintä ja se ettei ohjelmalla helposti sotke koko sivustoa :)

Jos ne

kuten selostuksestasi päättelisin koodattu suoraan ihan vaan
tekstieditorilla, niin eiköhän Muistio (Notepad) olisi riittävän
yksinkertainen aloittelijallekin.

Mutta
"Nyt haluaisin ottaa sivujen päivittäjiksi pari uutta henkilöä, joilla ei ole aiempaa kokemusta sivujen päivityksestä ja html 'koodauksesta' yhtään."
Kuulostaa aika erikoiselta.
Vähän sama kuin autokorjaamollekin otettaisiin ihan asiakkaan autoa korjailemaan
henkilöitä jotka eivät erota rattia varapyörästä.

"... Mitään kovin isoja päivystehtäviä ei ohjelmalla tarvitsisi voida tehdä. Helppokäyttöisyys on tärkeintä ja se ettei ohjelmalla helposti sotke koko sivustoa :)"

Tosi paha vaatimus, ei taatusti ole olemassa ohjelmaa jolla voi homman tehdä täysamatööri
eikä olisi sotkemisen vaaraa.

Lisätään

vastaajan selostukseen että pienellä pikakoulutuksella ja pitämällä sivuston varmistukset hyvin ajan tasalla homman saanee kyllä hoitumaan.

kiitos kommenteista

Tuo notepad päivityksen koulutus on tietysti yksi vaihtoehto - ja ehkä paras ratkaisu

Päivittäjien valinnassa kyse on siitä, että ei ole helppo löytää ihmisiä jotka olisivat valmiina tekemään päivitykset nopeasti kun tarve tulee (ei päivien, vaan mieluummin muutaman tunnin viiveellä) ja tietysti ilman mitään palkkaa, kun yhdistystyöstä on kyse. Siksi mietin josko samat ihmiset, jotka tuottavat päivitettävän uuden tekstin ja kuvat, voisivat myös laittaa ne sivuille

CMS ?

Ehkä toimivin tapa tuollaiseen tilanteeseen voisi olla joku CMS järjestelmä eli WordPress, Joomla tai vastaava. Päivitys tapahtuu selaimella ja oppiminen on helppoa koska sivua muokatessa näkee suoraan mitä tapahtuu. Käyttöönottovaiheessa ulkoasun saaminen halutunlaiseksi voi teettää vähän työtä jos mikään valmiista teemoista ei sovi sellaisenaan.

Tuo notepadilla (tai millä vaan editorilla) päivitys aiheuttaa useamman päivittäjän tilanteessa sen ongelman että päivittäjän piää ensin varmistaa että omalla koneella on se viimeisin versio muokattavista tiedostoista ja tarvittaessa hakea viimeisin ensin palvelimelta ja jos 2 henkilöä sattuu päivittämään samaa sivua samaan aikaan häviää sivun ensimmäisenä palvelimelle lähettäneen tekemät muutokset. Nuo CMS järjestelmät estävät kahta eri henkilöä muokkaamasta samaa sivua samaan aikaan eli kun joku muokkaa jotain sivua on se senaikaa "lukittu" muiden tekemiltä muutoksilta, muita sivuja muut voivat muokata samaan aikaan.

Nuo tosin vaativat palvelimelta PHP tuen ja tietokannan, PHP taitaa olla kaikissa webhotelleissa käytössä mutta joistain halvimmista paketeista tuo tietokanta puuttuu.
Ihan selkeesti tulee kyseeseen Ms Word: Publisherkin käyttää Wordia

sivujen päivitys

Jos on tarve päivittää tietoa kotisivuilla ja eri sitepaikoissa niin asian osaavia myös koodin hallitsevia on pilvin pimein. Lähes kuka tahansa yli 12-vuotias käy.Ongelma vain löytää soviva kaveri jolla on varmaan omasta takaa soveltuvat editorit mutta ajantasaiseen päivittämiseen joko jaat admin-oikeudet sivuille tai vaihtoehtoisesti sovit muutettavat asiat sähköpostilla määrätyille sivuille (Jos/kun sivut peruskamaa ilman javaa tms. näkyy suoraan näytä koodi komennolla, niin se on very iisi poimia muutettavaksi voidaan mailata sulle jos olet haukannut vastuullesi asian mitä et halua tai osaa hallita ylläpidon kannalta.
- kuulostaa vähän kuin oman toimen ohella suoritettavalta hommalta jonka monet suorittaa "vasemmalla kädellä".
Pulse on ihan riittävä tuohon tarkotukseen http://pulsecms.com/
on helppo ja yksinkertainen..

Ja esim Lightneasy ja Zimplit on myös helppo asentaa mihin tahansa sivupohjaan..
 /   /  /  /  / helppo ohjelma nettisivujen päivitykseen?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta