AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  / HAGERT-suku

HAGERT-suku

66 Vastausta 5 426 Lukukertaa
Onko tietoa suvun vaiheista? Historiaa? Poikani isoisä Hagert (romani) ja mielenkiinnosta ja kunnioituksesta hänen sukuaan ja kansaa kohtaan kyselen! Mistä voisin kysellä enemmän? Kirjoja?

Kysy kirjastosta

Tuula Saarron kirjaa: "Kalle Hagert - legenda jo eläessään". Samoin Tuula Saarron fiktiivinen kirjasarja "Tulen lapset, auringon lapset". Jos kirjastoista ei enää löydä, divareista voi löytyä.

t. Mirkku
Etsitko isääsi ? ei se ole täällä. sun pappas voi imiä sua

Päivänsäteelle

Hei päivänsäde
Onko Sinulla myös menninkäinen? Laulun kovin kauniit sanat "Päivänsäde ja Menninkäinen" sanoitti Reino Helismaa.
Itse olen lukenut Tuula Saarron kirjan "Kalle Hagert - legenda jo eläessään. Minulle tilattiin se divarista. Kesti kauan kunnes sen sain ja sitten ahmin sivut läpi ja en malttanut mennä nukkumaan. Kirjan olen lukenut toistamiseen. Tuula on erittäin hyvä kirjailija. Kirjoitti kirjan kovin hienotunteisesti, eli ei mitään skandaaleja. Kaikki asiallisesti ja kauniisti. Kirjassa on myös paljon valokuvia perheen jäsenistä. Tiedän, että romanit eivät mielellään halua katsella valokuvia jo pois menneistä. Mielestäni kuolee näin historia. Tietenkin jokainen voi ajatella niin kuin parhaiten itselleensä näkee. Puhuimme viime viikonloppuna Mirkun kanssa juuri Tuula Saarrosta. Mirkku yrittää hakea nämä "Tulen lapset, auringon lapset" ja jos löytää, lähettää ne tänne Sveitsiin.
Päivänsäde, kun olet Hagert'ien sukua, niin kannattaa tutustua kirjoituksiin.
Mukavia lukuhetkiä ja myös paljon muutakin hyvää Sinulle ja suvullesi
VOI KIITOS OIKEEN PALJON KIRJAVINKEISTÄ, MIRKKU JA VAALEA!
POJALLENI VOISIN ANTAA MYÖS KIRJAN, NIIN SAISI TUTUSTUA !

AURINGONPAISTETTA ELÄMÄÄNNE!

PS.PÄIVÄNSÄDE JA MENNINKÄINEN yksi kauniimmista lauluista :o)
HAGERT ON HUONO SUKU!!!! SInuna unohtaisin koko asian. Oikeita rahnuja.
Kaikki miehet siinä suvussa ovat VELLIHOUSUJA.
hurtta harttalle, voi miten oikiassa olet, oikeita rahnuja.kaaleen varkaita.elukat ,siat, haisunäätijä he ovat, surkeita otuksia. kaikki kaaleet halveksivat heitä. hagert, hyi olkoon
Rahnuja ja vaihokkaita ja lubneja. Emänsä koinaajia kaikki kannet, saatana! Rosvoja. Huume diilereitä.
Juu, mustalaisten varkaita ovat. hagertit
Tämä Reijo Hagert, on antanut nuorille tyttölöille tyrpmäystippoja, ja sitten raikasi ne. on oikia eläin, sika
Minkä virren raikasi?
Mikä vitun oikeus sulla on haukkau hagerttwja ku kaikki suomen kaaleet on samanlaisia varkaita ja rahnuja
HAGERTeja kun on puolet suomen romaneista, eivätkä varmasti kaikki ole samaa sukujuurta.

eli sää

Oot sit melkein kokonaan(nykyään) mustalainen, etkä tiedä suvustasi
Mä en oo, mutta poikani isoisä on! Siksi kysyn!

Päivänsäteelle

Hei Päivänsäde
Lähetän tässä toistamiseen Tuulan ja Allan Hagertin häätilaisuuden Tuomiokirkosta. Näet siellä myös Ellin, Kallen ja tyttären Kirstin, ehkä myös vanhemman pojan. Lopussa Kallen Äiti tanssii Kirstin kanssa.

On hyvin tärkeää, että lapsesi tietää juurensa ja että kerrot hänelle kaiken sen mitä tiedät. Muut tiedot voit hakea kirjoista, niin kuin Mirkku Sinulle kirjoitti. Tuula Saarron kirjat on todella hyvin kirjoitettu. Hän ei loukkaa miehensä heimoa, eikä paljasta asioita jotka voisivat heimoa loukata.

Ehkä saat yheyden Tuulaan tai Hagerteihin. Se olisi kaikkein paras asia.

http://www.yle.fi/player/player.jsp?name=El%E4v%E4+arkisto%2F05398_1

Päivänsäteelle ja lapsellesi kaikkea hyvää
Tiedän paljon Hagertien Kirsti-tyttärestä. Ensinnäkään hän ei ole Hagertien tytär...

Hagert

Hagert nimi tuliko myös äidin kautta jos äiti kuului Hagertin sukuun vaikka mies olisi esim. Åkerlund niin lasten sukunimi olisi Hagert.
Voi kauheata,- taas tämä Mirkku pelleilee
mirkku on erikoinen naikkonen. on muuten hyvin monta eri nimmari, ei varmaan itsekään muista kaikkia. onkohan R. Hagert, hänen nuolijansa, ovat niin samanäköisiä, vai onko toisin päin ?
Mee isäs tappii imemään, vaalea sveitsistä (mirkku)

OK

Tunnetusti romanit ovat melko sisäsiittoisia, mutta ovatko kaikki Hagertit sukua keskenään?! On nimittäin todella yleinen sukunimi...
Sammoo oon uatellu noista Virtasista ja Lahtisista.se vasta ylleinen nim on.
Kuopion Rönöstäkö.

OK' eille

Ehkä eivät ole, mutta voivat varmasti auttaa Päivänsädettä eteenpäin. Onhan tässä kysymys hynin tärkeästä ihmisestä hänen lapselleen. Se rakas Isoisä ja miksi ei myös Isoäiti, tädit sedät serkut jne.

Ellet muuten

löydä tuota kirjaa Kalle Hagertista, niin jokaisessa yliopiston kirjastossa (myös Åbo Akademi) on sitä kaksi kappaletta, ns. vapaa kappale lain nojalla. Sieltä voi kuka tahansa lainata sen luettavakseen.
kalle hagertin suku on lähtöisin sortavalasta eikä kaikki hagertit ole sukua keskenään vaan ainoastaan sortavalan hagertit ovat sukua keskenään
Kyllä Sortavalaan on muuttanut Hagertteja esim. Savosta Leppävirralta. Koka Karjala on asetettu muualta Suomesta käsin. Sinne ovat tulleet mukana myös romanit. Legendat idästä tulleista romaaneista tai peräti juutalaisista ovat enemmän poikkeuksia kuin sääntöjä.
Kyllä Sortavalaan on muuttanut Hagertteja esim. Savosta Leppävirralta. Koko Karjala on asutettu muualta Suomesta käsin. Sinne ovat tulleet mukana myös romanit. Legendat idästä tulleista romaaneista tai peräti juutalaisista ovat enemmän poikkeuksia kuin sääntöjä.
Kaikki hagertit ei oo sukuu keskenään.
eihän kaikki virtasetkaan ole sukua keskenään
kenen sukua nämä lotan sakit ovat

Tuulan kirjat

http://fi.wikipedia.org/wiki/Tuula_Saarto

On ollut tuottoisa kirjailija.
Niin ne satu kirjat tahtoo olla. Puhutaanko kirjoissa mitään mustasta pörsistä, ja pirturokareista ?
Niin, ja varastivat, toisten romaneiden ostoskorttit. Sikoja, varkaita, kunma kun kukaan antanut selkään heille. Noitako vielä ihanoitte ? Olette sairaita, rosvojen kuningas oli kalle Hagert, mutta ei mustalaisten kuningas, olette, aivan raukkoja, hyi olkoon

etsi

tee suku tutkimus hagerteista sieltä saat totuutta eikä " tuula saaron totutta"
mutta eihä siinä enää paljoa mustalais verta ole jos on vartti ja se on laaja käsite hagertteja on nii monia eri sukuja ei ole luetettavaa jos kuulee 2 hagert nimistä ihmistä että ovat sukua keskenään toi voi olla aika vaikee selvittää jos ei tiedä etunimiä tai muutakaan edes paikka kuntaa mutta onhan se kiva ku saa tietää suvunsa historiasta onnee etsinnöille
Vaikeaa on määritellä Hagertin suvun vaiheita. Ensin pitäisi nimittäin määritellä miten suku määritellään. Romanisuvuilla sukunimi saattaa nimittäin usein tulla äidiltä. Näin ollen sukua on vaikea seurata perinteisessä mielessä. Toisilla romaneilla sukunimi taas seurasi isää. Lisäksi perhekäsitys on kauniisti sanottuna ollut jokseenkin laaja eli sukulaisten lapsia on ollut kasvamassa perheissä. Lisäksi romanit ovat liikkuneet paljon, joten heidän jälkiään on senkin vuoksi vaikea seurata. Hagertteja on asunut eri puolilla Suomea. Esim. Karjalassa ja Pohjois-Savossa. Oman poikanikin isoisä on romaani ja vielä Hagert. Itse en ole romani.
Mikset mee ja kysy Hagertin omaisilta suoraa? Sielä on vielä vanhuksia,ketä muistaa asijoita. Eikä ne vanhat ihmiset käytä nettiä,niin eivät ole täällä. Jos on noinkin sukua että on iso isä. Aina löytyypi kaaleita,ketä tietää neuvoa sinut eteenpäin. Onnea vaa etsintään.Sinuna pitäisin kiirettä. Vanhimmat suvussa ovat kohta poissa.
Haagert.suku

Kumpaan haagertin sukuun poikasi kuuluu. Toinen on savossa,Ja Kalle Hagertin suku on muutanut idästä1900 luvun alkupuolella Pääkaupunki seudulle
Suvustani löytyy myös Hagert ja olen aina ajatellut, että mistä saan tietää ovatko kaikki Hagertit romaaneja?
Juu, minäkin tunnen yhden, jota sanovat: kakka reijo, haisee kuin sika
Kerran tämä reijon sisko yritti homta , tälle reijolle akkan, semmosen akan jolla oli jo mies.Tämä H... puhutti nuoren naisen pään sekaisin, Kirjoittelivat keskenään, miehen tietämättä.
Tämä joka on herännyt, sanoo, H.... KAUPASI VELJEÄÄN, SEMMMMOSELLE NUORELLE NAISELLE, JOLLA OLI JO OMA MIES.

H... OLI RANKKA PUHEMIES, HÄNEN MIEHENSÄ OSALLISTUI SAMAAN ASIAAN

IITA OLI KIRJURINA= PIRUN PURISTAMAN SAKIT, OVAT INHOTTAVIA, KIERIÄ
ja näyteli veljensä kuvia, hommas veljensä tuon naisen luo
Minä haluan selevittää, kaikki monuun kohtististuneet vääryytet, vaikka menisi 50 vuotta
mikä sä oot sanomaa ja puhumaa pirun puristamista ensinnäkin ne ei ole alun perin hagertti he nymannilaisia
Siksi, kun en ole tuollaista kauheeta sukua. Mene kuule sinne mistä olet tullut, tai muuten joutut lähtee koivet edellä. Mene Lottaa jurrimaan
Yksi Hagert tunkeutui vanhempien asuntoon ja osallistui pahoinpitelyyn ja varkauteen.
Odotan ihan asiallisia vastauksia, mielestäni Lennu vastauksesi ei vastaa kysymykseeni. Kai täällä voidaan ihan sivistyneesti puhua ?
Hei
Toistan kysymykseni uudestaan suluissa, kun olen ihmetellyt kun kukaan ei näytä vastaavan. Eikö kellään tosiaankaan ole tästä tietoa?

(Suvustani löytyy myös Hagert ja olen aina ajatellut, että mistä saan tietää ovatko kaikki Hagertit romaaneja?)
Kaikki Hagertit eivät ole romaneja.
Pöllitty sukunimi toi Hagert niinku ny lähes kaikki muuki näillämain.
Pielisjärvellä oli Hagerteja Pankakoskella, mutta 1950-luvulla kyläläiset polttivat mistalaisten asunnot ja pahoinpitelivät kaikkia mustalaisia.
Sen tiedän, että myös Koskella on asunnut Hagerteja. Hyvin moni vaihtoi nimensä ja hylkäsivät heimon pukeutumistavat. Syynä oli kova syrjinta. Kansakouluun ei otettu ja töihinkään ei päässyt, jos ei nimeään muuttanut ja pukeutunut yhtäläisestä toisten lähiseudun asukkaiden kanssa.
Mustalaisia on asutettu useaan otteeseen Pielisjärvelle, mutta rasismista ei puhuttu siihen aikaan..
Suomalaiset ovat yhtä sillisalaattia. Monen suvusta löytyy, venäläisiä, saksalaisia. riikinruotsalaisia jne. Kirkonkirjat eli henkikirjat ennen maistraattiaikaa ovat hyviä lähteitä nykypolven etsinnässä. Menneitä voi hakea maakuntaarkiston sukututkimuksessa käytettävistä korteista.
Mustalaiset olivat seppiä, metätyöntekijöitä, kulkukauppiaita, rakennuksilla aputöissä esim. naiset jne. Tunsin aikoinaan Hagerteja, jotka olivat olleet etelä-Suomessä rakennustyömailla tiilen kantajina.
Mustalaiskunigas Kalle Hagertin suku on alkujaan Armeeniasta,mutta Kalle Hagertin isä veljineen tuli Karjalaan 1800-luvulla.Kalle Hageertin Iso-isän puoleista sukunimeähän ei tuo Hagert ole ,vaan se on tullut sukuun avioitumisen kautta Karjalasta olleen vaimon kautta.
Pielisjärvelle asutettiin Ruotsin vallan aikaan romaneja. Muistan, että 1950-luvulla asui Pielisjärven (Lieksa) Pankakoskenkylässä romaneja, joilla oli omat talot asuttavana. Pankakoskelaiset päättivät häätää romanit pois paikkakunnalta ja yhtenä yönä katkaisivat kylältä söhköt ja hyökkäsivät romanien taloihin. Hakkasivat asukkaat ja polttivat lopuksi talot. Pankakoskella asui myös Hulda ja Manu Hagert, jotka olivat arvostettuja henkilöitä muiden pielisjärveläisten keskuudessa, mutta pankakoskelaiset polttivat heidänkin talon ja pahoinpitelivät asukkaat. Hulda ja Manu Hagert ovat haudattuna kivilahden hautuumaahan.
Luulenpa, että myös Karjalan romaanit ovat sinne tältä puolen rajaa muuttaneita. Sitten on legendoja siitä, kuinka mm. juutalaisia olisi tullut romaaneina Suomen puolelle. Sellaiselta kuulostaa tämä Armenia-juttuuni.
olet väärässä manu oli imanuel schwartz eikä hagert ja asui vielä liaksassa 70 luvul kunes sielä kuolikin
Minäkin muistan Huldan ja Manun. Huldan sillai hämärästi -60 luvun alulta, mutta Manun muistan erittäin hyvin. Hän kävi usein kotonani Pielisjärven (nykyisen Lieksan) Korisevassa, ihan tosi, 'riiuureissulla'. Kotonani oli nimittäin sijoitettuna mummoja Lieksan silloisesta vanhainkodista Yrjölästä. Ja Manu kävi riiuulla erään Mari Martikaisen luona. Elettiin -60 luvun loppupuolta. Onko kenelläkään tiedossa minä vuonna Manu syntyi ja minä vuonna kuoli. Olin nimittäin muuttanut pois paikka-kunnalta kun sain kuulla Manunm poisnukkumisesta.
Apinoiden sukua.
HELSIKIN RIKOSPOLIISISTA, SAAT KAIPAAMASI TIETOT HAGERT:EISTA
Joko näitä Hagerteja on paljonkin poliiseina?
Onko muuallakin, kuin Helsingissä?
ovat, olivat rikollisia
Ovat poliisin asiakaana
Kalle Hagertin pojanpoikahan on mun kummisetäni, hah :D
lelle-vainaa.ket.. hul
kuopiossakin jotain hagerteja nykyiset kait kaikki puolimustalaisia useimmat ainakin .
Joo, on SE ON ISO KAKKA SUKU, OIKEITA RAHNUJA, PIRUNPURISTAMIA, SUKSI SUOLLES SUKUNES
 /   /  / HAGERT-suku

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta