AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Viritetty mopo ja autokortti

Viritetty mopo ja autokortti

11 Vastausta 304 Lukukertaa
Miten mulle käy jos jään kiinni poliisille viritetystä moposta ja mulla on autokortti? Autokortti on ollut siis 4 kuukautta ja pitäis käydä viel toisen kerran liukkaankelin ajossa et se olis sit finito. Olen suorittanut kyllä mopokortinkin. Lähteekö multa sit koko kortti jos jään kiinni kun ei ole erikseen mopo- ja autokorttia vaan ne on sinne taakse vaan merkitty. Ja onko kokemuksia että poliisit katsoisivat vähä sormien läpi jo jos omistaa autokortin jne?

lähtee kortti

Jos sinulla ei ole kevytmoottoripyörän korttia sillä viritetty mopo katsotaan kevytmoottoripyöräksi ei mopoksi.
Eli ajooikeudetta ajaminen on syyte+ kaikki muut sakot ja verot päälle moposta sen omistajalle.Noin 1000€ tulee mopon omistajalle mätkyä.

8+5

No jos kortti lähtee niin vievätkö ne sun ajokortin vaikka siinä olisi ajo-oikeudet moposta rekka-autoon vai merkitsevätkö vain mopokortin ajokieltoon tai vastaavaa? Eli ymmärsinkö oikein nyt kun on vielä autokorttikin niin nyt vasta ei kannata jäädä kiinni kun menee sekin sitten hyllylle :D

jotenkin näin

Se menee niin, että jos ajokortti lähtee, niin se koskee kyllä kaikkea, eli moposta rekkaan, jos nyt sellainen kortti on olemassa. Samahan se on rattijuopollakin, kortti pois riippumatta siitä, millaisella ajoneuvolla ajelit.

Se

ei lähde hyllylle vaikka ajaisi viritetyllä mopolla. Ainoastaan mopolla tehty rattijuopumus (tai törkeä liikenteen vaarantaminen???) vie B-kortinkin kuivumaan. Eihän B-kortti lähde kuivumaan vaikka sillä ajaisi A-, C-, E- tai D-luokan ajoneuvoa.

Väärin

Satakunnan Kansa -lehdessä oli juuri hiljan juttua siitä, että miten käy jos kuljettaa kulkuneuvoa ajo-oikeudetta. Sen mukaan vaikka ajaisi kevytmoottoripyörä ilman asianmukaista korttia niin kaikki kortit lähtee pois ja lähtökohtana on vuosi ajokieltoa ellei korttia tarvii työnsä vuoksi.
Vaikka sinulla olisikin kortti kevytmoottoripyörälle niin viriteltyä mopoa ei ole rekisteröity kevytmoottoripyöräksi kuten olisi pitänyt tehdä, joten siitä tulee rapsut. Eikä ole moottoripyörää kortissa mukana jos A puuttuu.

Kortti voi lähteä

Jos mopo kulkee poliisin mittauksessa yli 65 km/h se katsotaan kevytmoottoripyöräksi, seurauksena on sakko ja kevytmoottoripyörän vero. Jos kuljettajalla ei ole kevarin kuljettamiseen oikeuttavaa ajokorttia niin sitten tulee ajokielto joka koskee kaikkia ajoneuvoluokkia. Lisäksi ei saa vuoteen ajokorttilupaa lisäkirjainten hankkimiseen.

Jos mopo kulkee liian kovaa mutta enintään 64 km/h tulee sakko.

Nykyään ajokieltoa tulee aina jos kuljettaa sellaista ajoneuvoa tai -yhdistelmää jonka kuljettamiseen ei ole ajo-oikeutta.

oikea vastaus

Wurgilla edellä on oikea vastaus. Luota siihen.
Eikä siinä vielä kaikki.

Sangen herkästi noissa tapauksissa tulee sakkojen lisäksi vielä maksuun moottoripyörävero sekä moottoripyörän liikennevakuutukset (moninkertaisiksi) korotettuna. Käytännössä tarkoittaa siis tuhansien eurojen rahanmenoa sakkojen lisäksi!!
tai siis tuleeko ajokortitta ajo jos kulkee 61?
siis lähteekö kortti pois jos mopo kulkee esim. 61km/h?
ku ei ymmärrys riitä...
 /   /  /  / Viritetty mopo ja autokortti

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta