Saasteeton kaupunki

Anti pollution!

Voitaisiinko Turkuun harkita tietulleja henkilöautoille? Tietenkin virka-ajot, hyötyautoilu ja joukkoliikenne jäisi tämän ulkopuolelle. Muutoin turhaan pörräämiseen lähes tyhjillä autoilla aamuin illoin ei voida puuttua tehokkaasti. Mihin Turun kokoisessa kaupungissa tarvitsee henkilöautoa?

10

125

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Saabisti turku

      asiakkaani liikkuvat autolla, asukkaat liikkuvat autolla, työmatkat tehdään autolla. Autot ovat osa urbaania elämän tapaa.

      Muuta metsään jos haluat elää saasteettomasti älä vaadi muita mukaan hömpötyksiisi !

      • rajoitetaan!

        Useissa viksuissa Euroopan kaupungeissa rajoitetaann yksityisautoilua rajusti. Niiden keskustoissa ei saa ajaa niinkuin kuin kuka ikinä. Toisin on meillä: jopa itseään metropoliksi nimittävässä Hesassa saa ajella niinkuin lystää - Turusta pu8humattakaan! Yksikään päätävään asemaan päässyt poliitikko ei uskalla nousta autoilijaa vastaan - ei edes kevyenliikenteen puolesta.

        Turku on malliesimerkki kaupungista, jossa koko katuverkko on valjastettu vain ja ainoastaan autoja varten. Katujern varsille ollaan pystyttämässä liikenteen laskentaan tarkoitettuja kalliita tietokoneita. Nekin vain ja ainoastaan autoilijoiden etuja ajamaan? Huomaavatko ne edes jalankulkijan liikehdintää.


    • kiiinnostunut

      saastututuksesta? katso www.virttaankangas.fi

      • Känkkäränkeli

        Voihan sitä laittaa tulleja, maksuja ja kieltoja. Mutta kai siihen jo sitten puuttuisi tämä Vapaa liikkuvuus-järjrstökin. Eivätkös he ole vpaan liikkumisen puolesta sen kaikissa muodoissa!
        Jos kielletään autot kaupungissa niin voi sieltä sitten kieltää kaiken muunkin ja kaupungin muuttaa vaikka muualle. Autokaupunki ja kuollut toimistokaupunki erikseen. Kävelykeskusta on toki hieno asia ja bussit pitäisikin saada torilta torin alle tai ainakin vähän syrjemmälle esim. rautatieasemalle päin, mutta autoilun poistaminen kokonaan kaupungista poistaisi ehkä koko kaupungin.


      • Anti Pollution
        Känkkäränkeli kirjoitti:

        Voihan sitä laittaa tulleja, maksuja ja kieltoja. Mutta kai siihen jo sitten puuttuisi tämä Vapaa liikkuvuus-järjrstökin. Eivätkös he ole vpaan liikkumisen puolesta sen kaikissa muodoissa!
        Jos kielletään autot kaupungissa niin voi sieltä sitten kieltää kaiken muunkin ja kaupungin muuttaa vaikka muualle. Autokaupunki ja kuollut toimistokaupunki erikseen. Kävelykeskusta on toki hieno asia ja bussit pitäisikin saada torilta torin alle tai ainakin vähän syrjemmälle esim. rautatieasemalle päin, mutta autoilun poistaminen kokonaan kaupungista poistaisi ehkä koko kaupungin.

        Onhan kaupunki perustettukin ilman oletusta, että sen alueella harjoitetaan turhaa henkilöautoliikennettä. Miksi kaupungin visio ei voisi olla palaaminen juurille ja vaihtoehtoisten liikennöinti muotojen kehittäminen, jotka kuitenkin ovat yksi varteenotettavimmista tulevaisuuden kuljetusmuodoista.

        Linja-autoliikenne sensijaan on välttämätön paha, ainakin toistaiseksi. Eikä henkilöautoton keskusta merkitse sen kuolemaa. Varsinkin, jos laajat parkkialueet rakennetaan sen ulkopuolelle. Lisäksi keskustassa asuvat eivät tulisi kärsimään tulleista, koska heidänhän ei tarvitsisi niitä maksaa kuin poistuessaan autoineen keskustan alueelta ja palatessaan takaisin. Tietullithan kaupunkien alueella ovat sellaisia, että ne toimivat vain yhteen suuntaan kun kaupunginomaiselle alueelle saavutaan. Lisäksi ruuhkamaksuilta voitaisiin täten mahdollisesti välttyä, kun ihmisten olisi järkevämpää suunnata julkisten kulkuneuvojen käyttäjiksi?

        Toinen kysymys on sensijaan muille teille perustettavat tullipisteet, mutta niitä ei ainakaan tässä kokeilun alkuvaiheessa tarvittaisi.

        Nykyisen tiukan taloudellisen tilanteen aikana on myös tärkeää huomioida se, että henkilöauton hinnasta säästyneillä maksuilla mahdollisesti jopa kymmenillä tuhansilla euroilla matkustaa yksi ihminen lähes koko ikänsä kotimaan matkat julkisilla kulkuneuvoilla.

        Yksi innovaation muoto on saasteeton kaupunkikeskusta ja fossiilisten polttoaineden käytön rajoittaminen niiden alueella. Miksi meidän Suomalaisten täytyy olla niitä, jotka vasta jälkijunassa siirrymme niille tuotannon alueille, jotka tulevaisuudessa tulevat kasvamaan. Eikö parempi olisi myydä eteenpäin sellaista kaupunkisuunnittelua ja liikennejärjestelyjen osaamista, jollaisen kysyntä tulee lisääntymään? Ennenminkin kuin sitoutua fossiilista polttoaineista saatavaan mahdollisesti kovinkin lyhytaikaiseen hyötyyn?


    • diinpä

      Niin... Turku on päästäpäähän vain jotain 50km. Senhän kävelee päivässä, jos ei ole mitään muuta järkevämpää tekemistä.

      Tyhjäntoimittajat pärjää ilman autoa.

      • Konsuli

        Anti pollution. Mitä tarkoittaa saasteeton kaupunki mielestäsi. Sitä vai että oman kaupungin alueella ei saastuteta yhtään, mutta omat jätteet jätetään muiden kuntien hoidettavaksi ja muiden kuntien luontoa ja pohjavesiä saa saastuttaa. Tätäkö sinä tarkoitat, johon myös TSV on nyt pyrkimässä. Kun takaovi pistetään kiinni, niin kaikki on kunnossa.


    • santsi pollution

      juu hippi muuta metikköön pyöräs kans. eikö turkuun vois harkita tietullia pyöräilijöille jotka ovat autoliikenteen tiellä??

    • Saastekaupunki

      Olkaa vuosi Nokian kaupungissa niin tiedätte mitä on asua saastuneessa kauoungissa. jos avaat ikkunan silälle tunkeutuu paksu musta kitkeränhajuinen savu. Jos päätät aukaista huonaeiston toisenpuolen ikkunan tulee silsälle kitkerä poltetun makkaran haju niin että poltetaanko uudessa viereen rakennetussa polttolaitoksessa eläinraatioja? Joku arveli sen olevan palvaamo joku toinen hakelaiots,joku jopa ruumiinpottolaitos .Savu on kuitenkin niin kitkerää että päätä särkee ja oksettaa. Ohikulkutieltä tulee jatkuva pakokaasu ja se laskeutuu juuri sopivasti ikkunoihin. Ilmanottoventtiili imee innolla sisätiloihn kahdesta tehtaasta sankkaa mustaa savua.Konesuodattimet ovat kahdessa viikossa mustat.ja ne on pestävä. Keväällä ja syksyllä viattomat pikkuhuönyeiset kituvat kotelossa ja kuolevat. Lisäksi sinne leijailee ulkokasvillituuden koko höytyväkirjo sekä pikkuperhoset: on eläviä, puolikuolleita ja kuolleita pikkuperhosia. Pelastaa yritän minkä kerkiän ja pestä suodattimia vähintää kahden viikon välein.Insinöörit voisivat kehitellä tätä alkeismallia pidemmälle sillä raakamallinakin se onkin jo jonkinlainen, mutta säätöjä pitää olle enemmän ja helpmmmin vaihdettavissa. Jatkuva koneilma tuhoaa ihmisten verenkirron eikä sovi ihmisille joilla on taipumus laskimotukoksiin, ei heille joilla on menierintauti, allegioita, nivelsairauksia, virtsatieonglmia, vatsaongelmia, hengituystieongelmia, astmaa, hajuallegiaa, ei psoriaatikoille atooppiselle tai näppyläiselle helposti ärtyvälle ongelmaiholle, Ihmisiä tulisi etukäteen informoida koneilmastoinnin haitoista niin etteivät he tetämättään muuta heille epäterviillisiin asuntoihin.Myös siitä jos talon vieressä on jatkuvakäyttöinen suuriääninen illmanvoihtoropelli on informoitva muuttajia koska parvekkeen käyttä on äänihaitan vuoksi köyttäkelvoton eikä ikkunoita voi aukaista niinäkään harvoina keroina kun ilma olisi puhdas.Viidessä vuodessa kaikki perheenjsenet ovat pahoin sarastuneet osa kuoli heti (kotieäimet ja komeat terveet kukat) me hengissä vielä mutta kun joku noista verimuhkuroista päättää lähteä keuhkoihin on henki pois.

    • Ilmaisparkkeeraajat

      Miksi on autoilun haittoja on ehdoin tahdoin lisätty sallimalla käsittämättömät seitsemän hengen erittäin saastuttavat, 2-tahtiset, alle ajokortti-ikäisille tarkoitetut mopoautot? Erinomaisen vaarallinen lähes ajiokortitta tapahtuva rellestely kaikilla teillä sallitaan autoilla, joilta ei edes vaadita rekisteritunnusta!? Jo on aikoihin eletty.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      82
      3560
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      568
      3344
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      42
      3129
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2112
    5. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      1981
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      316
      1898
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1875
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      147
      1545
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1311
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1302
    Aihe