Tonnikalan syönti raakana?

-Kilokala-

Pitääkö tuore tonnikala pakastaa ensin vai voiko sen syödä sellaisenaan? Siis onko siitä mahdollista saada jotain pöpöjä jos ei käytä pakkasessa?

36

8469

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tonni kalaa

      mussutus käy, raakana vaan sano.

    • Jos tonnikala olisi jotenkin "pöpöisempi" kuin muut kalat, olisivat japanilaiset maailman matoisin kansa. Ei siinä ole mitään loisia. Onko muuten Suomessa kaupittava tonnikala ollut pakkasessa enne kalatiskiä?

      • ....on ollut pakastettuna, ja kauan, ja se on aivan erivärinenkin kuin tuoreena. Ollaan sitä syötykin, mutta paistettuna. Tunnusomaista sille, ettei se ole tuore, on se metallihohto leikkupinnassa, joka kertoa, että bakteerit ovat siinä jo jyllämässä. Tonnissa on monenmoisia baktereita jo luonnostaan, ja sen takia erityisen herkkä muutamaan makuunsa. Eli jos halua pitää tonnia hyvänä muistissa, kannattaa sen syödää vain siellä, missä se tule merestä suoraan pannuun tai sushilautaselle.

        Japsit syövät sitä raakana, mutta se onkin joko tuotu lentoteitse tuoreena pyynnistä tai jo laivassa kokonaisena pakastettuna.

        Epäilenkin, että se viipaloituna pakastettu tonni on siten niitä "jäänöksiä" kun se on niinkin kaukana tuoren tonnin mausta, ettei ainakaan samaksi tunnistaa.


      • Vanha kokki
        1ulkomaalainen kirjoitti:

        ....on ollut pakastettuna, ja kauan, ja se on aivan erivärinenkin kuin tuoreena. Ollaan sitä syötykin, mutta paistettuna. Tunnusomaista sille, ettei se ole tuore, on se metallihohto leikkupinnassa, joka kertoa, että bakteerit ovat siinä jo jyllämässä. Tonnissa on monenmoisia baktereita jo luonnostaan, ja sen takia erityisen herkkä muutamaan makuunsa. Eli jos halua pitää tonnia hyvänä muistissa, kannattaa sen syödää vain siellä, missä se tule merestä suoraan pannuun tai sushilautaselle.

        Japsit syövät sitä raakana, mutta se onkin joko tuotu lentoteitse tuoreena pyynnistä tai jo laivassa kokonaisena pakastettuna.

        Epäilenkin, että se viipaloituna pakastettu tonni on siten niitä "jäänöksiä" kun se on niinkin kaukana tuoren tonnin mausta, ettei ainakaan samaksi tunnistaa.

        Viestissäsi on havaittavissa rasismia, joten pistän yläpidolle palautetta!

        T: Vk


      • se sama
        Vanha kokki kirjoitti:

        Viestissäsi on havaittavissa rasismia, joten pistän yläpidolle palautetta!

        T: Vk

        se on sitä "rasismi", että Suomeen tuodaan kaikenlaista sapuska, joka ei muualle kelpaa...


      • KERAVAN TYTTÖ
        se sama kirjoitti:

        se on sitä "rasismi", että Suomeen tuodaan kaikenlaista sapuska, joka ei muualle kelpaa...

        Metallihohdolla tarkoittanet marmorikiiltoa jota on tuoreen kalan ja lihan pinnalla. EI siis huonossa ja pilaantuneessa tuotteessa.


      • se sama
        KERAVAN TYTTÖ kirjoitti:

        Metallihohdolla tarkoittanet marmorikiiltoa jota on tuoreen kalan ja lihan pinnalla. EI siis huonossa ja pilaantuneessa tuotteessa.

        .. oot kaivannu? Ei se nyt ainakaan tietoihin perustuu. Kaupan mieleksiko kirjoitat?


      • se sama
        se sama kirjoitti:

        .. oot kaivannu? Ei se nyt ainakaan tietoihin perustuu. Kaupan mieleksiko kirjoitat?

        Et varmaankaan käynyt niissä maissa, joissa tuuna tule suoraan merestä myyntipöydälle. Eipäs näissä leikkupinnoissa metallihohdetta ole. Mutta täkäläisiä totuttetaan johonkin, aikoinaan myös siihen, että hedelmien ei tarvitse olla makeita ja maukkaita, kunhan näyttävät siltä tai vaikkapa bayrilaisia, jotka vierastivat (ennen kylmäkuljetusten tulo) tuoretta kalaa, se kun ei tuoksunut kalalta. Näin pian käy, että tuuna ei ole tuore, ellei siinä on hieno metallihohto.

        Niinkö?


      • tonnikalautopia
        1ulkomaalainen kirjoitti:

        ....on ollut pakastettuna, ja kauan, ja se on aivan erivärinenkin kuin tuoreena. Ollaan sitä syötykin, mutta paistettuna. Tunnusomaista sille, ettei se ole tuore, on se metallihohto leikkupinnassa, joka kertoa, että bakteerit ovat siinä jo jyllämässä. Tonnissa on monenmoisia baktereita jo luonnostaan, ja sen takia erityisen herkkä muutamaan makuunsa. Eli jos halua pitää tonnia hyvänä muistissa, kannattaa sen syödää vain siellä, missä se tule merestä suoraan pannuun tai sushilautaselle.

        Japsit syövät sitä raakana, mutta se onkin joko tuotu lentoteitse tuoreena pyynnistä tai jo laivassa kokonaisena pakastettuna.

        Epäilenkin, että se viipaloituna pakastettu tonni on siten niitä "jäänöksiä" kun se on niinkin kaukana tuoren tonnin mausta, ettei ainakaan samaksi tunnistaa.

        Jos kukaan on nähnyt ohjelmia, joissa "susi"-tseffit valitsevat tonnikalaruhojaan Jaappanissa, niin jokainen fisu on pakastettu. Eihän ne muuten voisi edes säilyä kalastuslaivastojen ryöstökalastusretkiltä syötävässä muodossa.

        Euroopassa perinteisesti tonnikala on valmistettu "läpikypsäksi", mikä perinne taas on unohtunut ns. huipputseffeiltä. Fisu kuin fisu niin mieluimmin syön sen oikeaan kypsyyteen valmistettuna kuin raakana - näin maku kuin rakenne on vain yksinkertaisesti parempaa.

        Nykyään kaikki haluaa syödä ns. raakakypsytettyä fisua sitruunan tai limen mehussa eli qevichea. Siitä vain jos siitä pitää, mutta minä en ainakaan nauti raa'an fisun mausta ja rakenteesta enkä ainakaan makeanveden fisuista jo ihan tautivaaran takia.. Jo pelkästään tuoreen fisun käsittelystä sormiin jäävä haju on epämiellyttävä.

        Jotenkin toivoisi tseffienkin tutustuvan Eviran ohjeisiin raa'an fisun tarjoilussa ennenkuin suosittelevat jotakin kalaa tiettyihin ruokiin ja näin vältyttäisiin monilta harmeilta. Suomessa tarjolla olevista fisuista vain noin viittä voi edes yrittää tarjota raakana, jos sittenkään kelpaavat asiakkaille.


      • se sama
        Vanha kokki kirjoitti:

        Viestissäsi on havaittavissa rasismia, joten pistän yläpidolle palautetta!

        T: Vk

        Tämä sinun viesti tuli ilmoituksena sähköpostiin TÄNÄÄN, eli yli kolme vuotta myöhemmin.

        Taitapas ylläpito olla vähän jäljessä.

        Muutenkin ihmettelen, ettei vastausviestejä ei tullut sähköpostiin pitkään aikaan, joten palstan hallinto taitaa muutenkin olla vähän niin ja näin.


      • Vanha kokki kirjoitti:

        Viestissäsi on havaittavissa rasismia, joten pistän yläpidolle palautetta!

        T: Vk

        Enpä taidan ymmärtää, mitä siinä viestissä on rasistista. Mutta jos haluat hankaloidaa täällä kirjoittamista voihan sen sillä tavallakin tehdää.


      • 1 ulkomaalainen
        tonnikalautopia kirjoitti:

        Jos kukaan on nähnyt ohjelmia, joissa "susi"-tseffit valitsevat tonnikalaruhojaan Jaappanissa, niin jokainen fisu on pakastettu. Eihän ne muuten voisi edes säilyä kalastuslaivastojen ryöstökalastusretkiltä syötävässä muodossa.

        Euroopassa perinteisesti tonnikala on valmistettu "läpikypsäksi", mikä perinne taas on unohtunut ns. huipputseffeiltä. Fisu kuin fisu niin mieluimmin syön sen oikeaan kypsyyteen valmistettuna kuin raakana - näin maku kuin rakenne on vain yksinkertaisesti parempaa.

        Nykyään kaikki haluaa syödä ns. raakakypsytettyä fisua sitruunan tai limen mehussa eli qevichea. Siitä vain jos siitä pitää, mutta minä en ainakaan nauti raa'an fisun mausta ja rakenteesta enkä ainakaan makeanveden fisuista jo ihan tautivaaran takia.. Jo pelkästään tuoreen fisun käsittelystä sormiin jäävä haju on epämiellyttävä.

        Jotenkin toivoisi tseffienkin tutustuvan Eviran ohjeisiin raa'an fisun tarjoilussa ennenkuin suosittelevat jotakin kalaa tiettyihin ruokiin ja näin vältyttäisiin monilta harmeilta. Suomessa tarjolla olevista fisuista vain noin viittä voi edes yrittää tarjota raakana, jos sittenkään kelpaavat asiakkaille.

        Kyllä näissä maissa joissa tuuna on vain muutama tuntia vanaha, kun se saapuu keittiöön, osata paista tuunakin oikein, eli molemmin puoleinen nopea ruskistus ja siten kypsytys siihen asti kun ydin on vielä pikkuisen läpikuultava. Silloinse on mehevä ja maukas. Meidän (kehitysmaan) kokki ei tätä milloinkaan oppinut vaikka toin merelta suoraan, melkein potkiva tuuna keittiöön, aina sama juttu - ruskistettu mutta kuiva. Yäk.


      • yökkisyläluokka
        1 ulkomaalainen kirjoitti:

        Kyllä näissä maissa joissa tuuna on vain muutama tuntia vanaha, kun se saapuu keittiöön, osata paista tuunakin oikein, eli molemmin puoleinen nopea ruskistus ja siten kypsytys siihen asti kun ydin on vielä pikkuisen läpikuultava. Silloinse on mehevä ja maukas. Meidän (kehitysmaan) kokki ei tätä milloinkaan oppinut vaikka toin merelta suoraan, melkein potkiva tuuna keittiöön, aina sama juttu - ruskistettu mutta kuiva. Yäk.

        Tanskalaisessa ruoka-ohjelmassa "Anna's Mad" Anna kävi Portugalissa, missä paikallinen tseffi teki rustiikki-ruokaa tonnikalasta. Anna kysyi miten raa'aksi se pitää jättää johon kokki, että läpikypsäksi valmistetaan - niin on aina Portugalissa tehty ja näin on myös järkevää.

        Raaka tuuna, mitä saat Suomesta, on aina pakastettua kuin myös useimmin Jaappanissakin. Fisuissa on aina se, ettei ne kovinkaan kauan säily perkaamattomina ja ilman kylmäkäsittelyä.

        Toki itse kukin saa syödä mitä haluaa, mutta älä tule sanomaan, että se on se ainoa oikea ja muka maukas tapa. Raa'an fisun rakenne ja haju on vaan jotain, mitä en siedä.

        Ja mikä vitun siirtomaa-herra sinäkin olet - "kyvytön kehitysmaakokki"- taas on mennyt miljoonat väärään paikkaan!


      • se sama
        yökkisyläluokka kirjoitti:

        Tanskalaisessa ruoka-ohjelmassa "Anna's Mad" Anna kävi Portugalissa, missä paikallinen tseffi teki rustiikki-ruokaa tonnikalasta. Anna kysyi miten raa'aksi se pitää jättää johon kokki, että läpikypsäksi valmistetaan - niin on aina Portugalissa tehty ja näin on myös järkevää.

        Raaka tuuna, mitä saat Suomesta, on aina pakastettua kuin myös useimmin Jaappanissakin. Fisuissa on aina se, ettei ne kovinkaan kauan säily perkaamattomina ja ilman kylmäkäsittelyä.

        Toki itse kukin saa syödä mitä haluaa, mutta älä tule sanomaan, että se on se ainoa oikea ja muka maukas tapa. Raa'an fisun rakenne ja haju on vaan jotain, mitä en siedä.

        Ja mikä vitun siirtomaa-herra sinäkin olet - "kyvytön kehitysmaakokki"- taas on mennyt miljoonat väärään paikkaan!

        Niin makuja on monenlaista. tätä minun suosima on peräsin Hawaista, mutta kun itse kalastin Intian Valtameressä vuosia, on monensortista tullut kokeiltuksi. Se läpiasti paistetu mene helposti kuivaksi, meidän kokki ei sitä ainakaan osannut eikä oppinut. Itse piti tehdää lopuiksi ja siitä taas kokki ei tykännyt.


      • andrasmaken
        se sama kirjoitti:

        Niin makuja on monenlaista. tätä minun suosima on peräsin Hawaista, mutta kun itse kalastin Intian Valtameressä vuosia, on monensortista tullut kokeiltuksi. Se läpiasti paistetu mene helposti kuivaksi, meidän kokki ei sitä ainakaan osannut eikä oppinut. Itse piti tehdää lopuiksi ja siitä taas kokki ei tykännyt.

        No jos sulla on fyffee niin paljon, ettei paskalle taivu niin mitä vittua sä silloin sitä kyvytöntä tseffiä enää siedät vaan hanki joku mieleisempi tilalle - joku, joka myös toteuttaa kulinaristiset toiveesi.

        Vai ootko kuin "Tankki täyteen"-ohjelman Sulo - "...kun halvalla sai" ja noin muutenkin sulla taitaa olla mukava pitää alempiarvoista palkkalistoilla, jotta edes hiukan kansakoulu-nöyryytysten jälkeen voisit tuntea edes jonkin sortin ylemmyyttä.

        Taidat olla yhden sortin "kunniakonsuleita", jotka eivät omaa lompakkoaan olekaan nähneet sitten rippikoulun - joko "pappa betalar" tai "no nyt ei ole lompakkoa mukana - voitko huolehtia laskusta, maksan sinulle myöhemmin".


      • se sama
        andrasmaken kirjoitti:

        No jos sulla on fyffee niin paljon, ettei paskalle taivu niin mitä vittua sä silloin sitä kyvytöntä tseffiä enää siedät vaan hanki joku mieleisempi tilalle - joku, joka myös toteuttaa kulinaristiset toiveesi.

        Vai ootko kuin "Tankki täyteen"-ohjelman Sulo - "...kun halvalla sai" ja noin muutenkin sulla taitaa olla mukava pitää alempiarvoista palkkalistoilla, jotta edes hiukan kansakoulu-nöyryytysten jälkeen voisit tuntea edes jonkin sortin ylemmyyttä.

        Taidat olla yhden sortin "kunniakonsuleita", jotka eivät omaa lompakkoaan olekaan nähneet sitten rippikoulun - joko "pappa betalar" tai "no nyt ei ole lompakkoa mukana - voitko huolehtia laskusta, maksan sinulle myöhemmin".

        Onpa vuodatus mokomassa asiassa.

        Tiedoksi vain, maksoimme kokkillemme tuplaten sen, mitä nuukkaat suomalaiset yleinsä henkilökunnalleen maksoivat. Eipä siten ollutkaan "tavanomaisia ongelmiakaan", muuten kun se tuunan paistaminen ja sehän on nyt pikkuasia.


      • niinsetotuusläiskii
        se sama kirjoitti:

        Onpa vuodatus mokomassa asiassa.

        Tiedoksi vain, maksoimme kokkillemme tuplaten sen, mitä nuukkaat suomalaiset yleinsä henkilökunnalleen maksoivat. Eipä siten ollutkaan "tavanomaisia ongelmiakaan", muuten kun se tuunan paistaminen ja sehän on nyt pikkuasia.

        Nuu ei se nyt "pikkuasia" kuitenkaan ollut, kun tänne sysipimeän kalsaan Suomi24-palstalle asti jaksoit sitäkin kehitysmaa- kokin pilaamaa tuunaa tulla valittamaan.

        No hyvä, jos maksoit ammatti-ihmiselle kykyjensä ja osaamisensa mukaan, etkä käyttäytynyt qatarilaisen käytännön mukaa eli maksetaan kun jaksetaan ja hyvä, että edes silloin.

        Sinähän tämän otit esille, joten kestä edes tämä "vuodatus"!


      • sesuurijamahtava

        Ei pöpöjä ja matoja vaan elohopeaa eli Minamata-tauti, joka ei johdu raa'an fisun syönnistä vaan elohopean saastuttamasta fisusta mitä poimitaan myös Suomen rannikoilta vielä nykyäänkin eli sen takia on tietyt suositukset kalan syönnin määristä.

        Varsinkin Suomenlahden silakka on suositusten rajoittama fisu kiitos veli venäläisten.

        Ja jos joku kehtaa väittää vastaan, niin uskallan väittää, että suurimmat saasteet tulivat Neuvostoliiton puolelta ja tulevat nyky-Venäjän puolelta - tuskin sekään nykyään on sen parempi ympäristöasioissa. Kun näkee näitä dokkareita Venäjän öljyteollisuuden päästöistä - totaalista piittaamattomuutta. Vaikka raaka-aine on arvokasta niin silti sitä on varaa vuodattaa ympäristöön tolkuttomia määriä perusteluna vain, että putkistojen uusiminen maksaa.

        Toki Suomessakin teollisuus päästi aika surutta paskaa mereen varsinkin Kokemäenjoen varrelta, mutta silti se oli pientä Venäjä/Neuvostoliiton päästöihin verrattuna.


      • niinnehuijaa
        1ulkomaalainen kirjoitti:

        ....on ollut pakastettuna, ja kauan, ja se on aivan erivärinenkin kuin tuoreena. Ollaan sitä syötykin, mutta paistettuna. Tunnusomaista sille, ettei se ole tuore, on se metallihohto leikkupinnassa, joka kertoa, että bakteerit ovat siinä jo jyllämässä. Tonnissa on monenmoisia baktereita jo luonnostaan, ja sen takia erityisen herkkä muutamaan makuunsa. Eli jos halua pitää tonnia hyvänä muistissa, kannattaa sen syödää vain siellä, missä se tule merestä suoraan pannuun tai sushilautaselle.

        Japsit syövät sitä raakana, mutta se onkin joko tuotu lentoteitse tuoreena pyynnistä tai jo laivassa kokonaisena pakastettuna.

        Epäilenkin, että se viipaloituna pakastettu tonni on siten niitä "jäänöksiä" kun se on niinkin kaukana tuoren tonnin mausta, ettei ainakaan samaksi tunnistaa.

        ...ja missä sä olet tuoretta tonnikalaa saanut syödä ja millä kukkarolla?

        Tässä taas taitaa olla sama kuin Kobe-härän kanssa - niin moni luulee saaneensa sitä, mutta silti todellisuudessa eivät ole sitä syöneet.

        Harvinaisuudet ovat harvinaisuuksia ja Suoli24:n asiakkaat eivät niitä varmuudella ole nauttineet - jo pelkästään hinta on ollut esteenä.

        Jotain sinne päin ja varmaankin parempaa kuin paikallisen S-marketin tiskin antimet, mutta silti ei sitä aitoa kamaa.

        Huvittavinta oli Sami Garamin ylihinnoitteltu "Kobe-purilainen", joka tuskin jaappanilaista lihaa oli nähnytkää - hyvälaatuista pihvilihaa toki, mutta että kobea - tuskin.


      • se sama
        niinnehuijaa kirjoitti:

        ...ja missä sä olet tuoretta tonnikalaa saanut syödä ja millä kukkarolla?

        Tässä taas taitaa olla sama kuin Kobe-härän kanssa - niin moni luulee saaneensa sitä, mutta silti todellisuudessa eivät ole sitä syöneet.

        Harvinaisuudet ovat harvinaisuuksia ja Suoli24:n asiakkaat eivät niitä varmuudella ole nauttineet - jo pelkästään hinta on ollut esteenä.

        Jotain sinne päin ja varmaankin parempaa kuin paikallisen S-marketin tiskin antimet, mutta silti ei sitä aitoa kamaa.

        Huvittavinta oli Sami Garamin ylihinnoitteltu "Kobe-purilainen", joka tuskin jaappanilaista lihaa oli nähnytkää - hyvälaatuista pihvilihaa toki, mutta että kobea - tuskin.

        Sitä saa edelleen Espanjan rannikkokaupunkien kalatiskeiltä, mutta niukasti ja sen tuoreudesta en lähde takuuseen, hinta vaihtelee 24-30€/kg eli japanilaisittain halppa.

        Itselleen oli vene Intian valtamerellä, joten tonnikala riittii naapureillekin jaettavaksi asti. Koko ei ollut hääpöinen, 5-30 kg, mutta sitä tuli parveista riittävästi.

        Mutta on sen pienemmänkin tuunan liha hyvä, kun vain ei kuivattaa sitä pannussa.


      • hääppöinenhetula
        se sama kirjoitti:

        Sitä saa edelleen Espanjan rannikkokaupunkien kalatiskeiltä, mutta niukasti ja sen tuoreudesta en lähde takuuseen, hinta vaihtelee 24-30€/kg eli japanilaisittain halppa.

        Itselleen oli vene Intian valtamerellä, joten tonnikala riittii naapureillekin jaettavaksi asti. Koko ei ollut hääpöinen, 5-30 kg, mutta sitä tuli parveista riittävästi.

        Mutta on sen pienemmänkin tuunan liha hyvä, kun vain ei kuivattaa sitä pannussa.

        Mikään fisu ei ole liikaa kypsytettynä hyvää - oli se sitten Intian valtameren tuunaa tai kotikylän ahventa - näinhän se on.

        Mutta tämä nykymuoti raa'an fisun kanssa on kyllä yhtä pelleilyä oli se fisu pyydetty sitten mistä ja oli se mitä vitun lajia hyvänsä.

        Jos haluaa olla ruokansa kanssa tarkka maailmalla, niin valitettavasti vain läpeensä kypsä on hyväksyttävää - oli se ruoka sitten mitä vain.

        Yksi huvittavinta on kun tseffit reissaavat pitkin maailmaa ja kehuvat erinäisiä katukeittiöiden antimia - näin järjellä ajatellen niiden hygienia ei voi olla mistään kotoisin. Tyypit tekevät vähintään 12 tunnin päivää, raapivat ja hinkkaavat itseään ja tarvitsevat ainakin neljä kusitaukoa ja yhden paskaisen sellaisen ja missä ne muka käyvät tarpeillaan - kunnan toimittamassa saniteettitilassa, tuskin. Eli tämä eksoottinen aromi - je ne sais quoi - on suoraan näiden katutseffien sormista.

        Ja tätä paskanmakuista ruokaa ns. kaupunkiaktivistit haluaisivat levittää stadissakin. Joten tätäkin taustaa vasten toivon, että fisu on hyvin kypsennettyä eikä mitään vitun cevicheä.

        Joten tarjoa tuunasi mieluimmin kypsänä, mutta älä ylikypsänä - kuivaa ei senkään tarvitse olla.


      • Anonyymi
        Vanha kokki kirjoitti:

        Viestissäsi on havaittavissa rasismia, joten pistän yläpidolle palautetta!

        T: Vk

        Mitä helvettiä


    • Kalaneuvos

      Tonnikala sellaisenaan vaan suuhun ilman mitään lisukkeita. Vedet lirutat vaan ensin pois purkista.

      Minäkin syön graavilohta vähintään kerran viikossa ilman pakastamista tms., enkä ole vielä tähän päivään mennessä kuollut (joku voi sanoa HYI! Minä sanon NAM!). Se lienee myöskin erään tuttuni sukulaisen pitkän iän salaisuus, minkä vuoksi eli 98-vuotiaaksi. Kalaa en voi sietää kypsennettynä. Siihen sanon HYI!

      En ole ollut 5-10 vuoteen kuumeessa, enkä sairastanut mitään siitä suurempaa jos niin kuvittelette.

      • Kalaneuvos

        Paitsi tietenkin kerran tuli Pattayan reissulta tuliaiseksi kuppa, mutta ei siitä sen enempää. Oma moka tietenkin. Siihen sanon vain HYI!


      • Kalaneuvos
        Kalaneuvos kirjoitti:

        Paitsi tietenkin kerran tuli Pattayan reissulta tuliaiseksi kuppa, mutta ei siitä sen enempää. Oma moka tietenkin. Siihen sanon vain HYI!

        Alaikäisen feikkiajatus siitä, jolle ei maistu graavilohi vaan ennemmin uunikala eli kumikala! Moni pilaa "raaka kalan" pilaamalla sen uunissa.

        Eikö teille kalapuikot riitä uunikalaksi tai muut kaupan pakastealtaasta ostamanne seit!? Pitääkö kunnon fileet mennä pilamaan uunissa??

        Tonnikala tulee työdä sellaisenaan kun se on purkissa.

        En ole kuullut että joku pakastaisi tonnikalaa ennen kuin sen syö sellasenaan ja sehän taisi olla aiheen pointti!


      • KERAVAN TYTTÖ

        Graavilohta ei tarvitse pakastaa, vaan se suolataan tuoreeltaan, parhainta näin ("kypsyy" siinä suolaantuessaan). Mausteet ja tilli antavat siihen loppusilauksen. Toki pakastetustakin voi tehdä graavilohta, mutta tuore on aina tuore. Jos paketissa lukee graavilohi, se on jo valmista sinällään syötäväksi.


      • keinefieber

        Mitä nyt kärsit anemiasta ja ajottaisesta ripulista. Mutta eihän sitä voi liittää fressin fisun syöntiin - jostain ulkomaalta tullutta ohimenevää oireilua, ehkä Viron reissun tuliaisia.

        Olisi mielenkiintoista nähdä ulosteesi - mikroskoopin alla niistä voisi löytyä vaikka mitä, mutta itse olet varmaan löytänyt nauhamaista tuotetta jo tarpeeksi.


    • Heikko hetki

      Vitun kalaneuvos. trollaatko vai oletko oikeesti noin juntti. Ja suomi24 on just se paikka, mistä kannattaa kysyä tuoreesta tonnikalasta. Saatika sitten mistään mahdollisista parasiiteista, mitä se voi sisältää. Kun se ei kuitenkaan suomesta tule, missä suurin haitta on joku pikku lapamato. Muttah. Vitustako minä tiedän. En ainakaan yhtään viisaampi ole täällä käytyäni.

    • harhautunuthörhö
      • harhautunuthörhö

      • siirtomaherra
        harhautunuthörhö kirjoitti:

        Jälkimmäisen piti siis olla http://www.arvokokkonen.fi/tuotteet/pakastekalat/4036.php - tuli kopipeist-virhu - anteeksi!

        Siis jos jollekin on jäänyt epäselväksi - Suomesta ei saa kuin vakuumipakattua, pakastettua tuunaa ja sitä ei pidä pakastaa enää raakana vaan vain kunnolla kypsennettynä.

        Sushi-friikit voi taas mun puolesta painua syviin meriin - tuoretta tuunaa ette Suomesta saa ja se, mitä syötte on joko arveluttavaa tai pelkkää huijausta.

        Tämä koskee myös kaikkia rafloja - lopettakaa huijaus ja myykää tuotteitanne oikein perustein.


    • hippelihuijaa

      Syö ihan rauhassa "raakana" sillä se on jo pakastettu. Suomesta et vasta pyydettyä tuunaa löydä.

    • etsimmottiin

      Tässä vähän faktaa http://www.saunalahti.fi/arnoldus/vektorit.html

      "Merinisäkkäiden ja etenkin valaiden loisena elävän Anisakis simplex -heisimadon vektorina ja samalla sen väli-isäntinä voivat olla useat merikalat, mm. lohi, turska ja tonnikala. Ihminen voi saada Anisakis simplexin toukkia mahalaukkuunsa syödessään raakaa kalaa ja mahalaukun anisakis -tartunta onkin yleinen Japanissa. Toukat voivat aiheuttaa allergisia oireita, mm. nokkosrokkoa, angioödemaa ja anafylaktisia reaktioita, mutta ne eivät voi kehittyä ihmisessä täysikasvuisiksi loisiksi."

      Joten ei niin kauheaa häslinkiä aiheen parista.

    • Purkkikalastaja

      Mä syön vaan purkkitonnikalaa ja maku on hyva!

    • Ruokaturisti

      Siitä puhe mistä puute!

      Valmistin hetki sitten kaksi tuoretta tonnikalapihviä täällä Alacantessa Espanjassa. Maku eoli erittäin herkullinen. Paistoin pihvit juuri ja juuri läpkypsiksi jotteivat ne pääse kuivumaan. Paistorasvana oli Aceite De oliva virgen (toiseksi paras laatu) ja mausteena ainoastaan suola.

      Tämä oli toinen kerta kun saan näin hyvää tonnikalaa. Aikoinaan Kroatiassa kalastuskilpailun iltana paikalliset paistoivat myyntiin tonnikalapihvejä vaalean paahdetun leivän kanssa, nam!

      Mielestäni Suomessa ei kannata kyseistä herkkua syödä. Täällä Alicantessa kaikki raaka-aineet ovat todella erinomaisia. Kannattaa kokkailla itse esim. katkarapuja, merilevää ja lukuisia eri kalalajeja. Hinnat ovat suomalaisittain halpoja ja maku usein parempi kuin ravintoloiden ruuissa. Toki saimme myös erittäin tasokasta ravintolaruokaa. Täällä ei tarvitse syödä lihaa ilmakuivattua kinkkua lukuunottamatta...

      Jokainen syö mereneläviä tyylillään ja se sallittakoon. Monet suomalaiset ovat ihmeteltävän ahdasmielisiä ja siksi on hyvä päästä riittävän usein pois "pikkunipottajien" valtakunnasta! Elämä olisi todella tylsää, jos meillä kaikilla olisivat samanlaiset elämäntavat!

      • etsilleen

        Muuten hyvä, mutta olisin käyttänyt öljynä jotain neutraalimpaa maultaan sillä oliiviöljyllä on aika voimakas maku varsinkin kuumennettuna - suola, ehkä vähän peppaa ja sitruunaa ja avot - herkku on valmis.

        Kaikki eivät valitettavasti voi asua kala-sataman vieressä Välimerellä, joten onnittelut sinulle ja hyvää ruokahalua jatkossakin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      148
      2418
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1968
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1948
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      86
      1743
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe