AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  / Sampo nostaa lainamarginaaleja

Sampo nostaa lainamarginaaleja

17 Vastausta 1 595 Lukukertaa
Pyysin Samposta asuntolainalyhennyksiin paria vapaata kuukautta. Aikaisemmin tämä onnistunut ilman mitään ongelmia. Talous on siis kunnossa eikä kyse ole mistään työttömyyden, sairauden tms. johdosta tehtävästä lyhennysvapaata. Ensinnäkin todella huonoa palvelua. Tein pyynnön ohjeiden mukaisesti netin kautta. Pankkivirkailija yritti soitti pari kertaa ja jätti viestin puhelinvastaajaan. Mitään numeroa mihin olisin voinut soittaa takaisin ei annettu. Yritin kolme kertaa Sampon puhelinpalvelun kautta saada ko. hlöä kiinni, mutta turhaan. Lopulta viikon jälkeen sain kiinni. Virkailija ilmoittaa, että marginaali nostetaan 0,3 %.sta 1 %:iin, jos maksuvapaita myönnetään. Ilmoitin, että en tule suostumaan mihinkään marginaalimuutoksiin ja vaihtavani pankkia, jos 30 vuoden asiakkuuden jälkeen (ilman mitään maksuvaikeuksia tms) en saa kahta lyhennysvapaata kuukautta. Ilmoitti setvivänsä asiaa esimiehen kanssa. Sampon röyhkeys yllättää. Lainaa ottaessa mulle ilmoitettiin pankin taholta, että vuodessa on mahdollisuus 1-2 lyhennysvapaaseen kuukauteen tarvittaessa. Näköjään syövät nyt sanojaan.

Jos

Jos se on sopimuksessa tai lainaehdoissa tai lainaesitteessä luvattu, ei pankki voi nostaa marginaalia. Pankin vaihtaminen ei sua auta, kun et enää mistään saa uudelle lailnalla 0,3% margnaalia. Joten pidä oikeuksistasi kiinni, äläkä missään tapauksessa suostu marginaalin nostoon.

Ehdot sovittava

"Lainaa ottaessa mulle ilmoitettiin pankin taholta..."

Onko joku vielä niin hyväuskoinen ja yksinkertainen, että luottaa pankin myyntipuheisiin? Jos asiasta on sovittu, niin sopimukset pitää kirjata lainaehtoihin. Kirjallisesti sovitut ehdot sitovat molempia osapuolia, puheet voi jättää omaan arvoonsa. Jos kirjallista sopimusta ei ole, toivottavasti viisastuit vahingosta!

Ei ole

Suullinen sopimus on myös juridisesti pätevä. Sen todentaakseen vain tarvitsee olla tarvittaessa täysi-ikäinen todistaja.

Kirjoittaja on poistanut tämän viestin

Ihan tiedoksi vain, että Suomessa suulliset sopimukset sitovat myös. Tällöin kysymys on enemmän näyttötaakasta.

Tässähän on nyt kysymys siitä, että pankki katsoo kysymyksessä olevan sopimusmuutos, jonka varjolla pankki pyrkii muuttamaan samalla muita sopimusehtoja. Kuten sanoin aikaisemmin Sampon kanssa on lyhennysvapaista pystynyt sopimaan ilman ongelmia. Ovat siis muuttaneet käytäntöjään.

0,85 marginaali

Sampo Pankista saa 0,85% marginaalin pyytämällä. Varsinkin, jos oot ollut asiaks pitkään.

Jos sulla on nyt 0,3 marginaali, niin älä vaan muuta lainan ehtoja (ota lyhennysvapaata). Pankki rankaisee melkoisella marginaalin korotuksella!
"Lainaa ottaessa mulle ilmoitettiin pankin taholta, että vuodessa on mahdollisuus 1-2 lyhennysvapaaseen kuukauteen tarvittaessa."

"on mahdollisuus"

ei tarkoita että aina saa automaattisesti,
sinulla on mahdollisuus voittaa lotossakin täyspotti, oletko voittanut ?

toiseksi, se ei mitenkään tarkoita että joka vuosi on mahdollisuus,
korkeintaan parin vuoden välein.
.
"Lainaa ottaessa mulle ilmoitettiin pankin taholta, että vuodessa on mahdollisuus 1-2 lyhennysvapaaseen kuukauteen tarvittaessa."

"on mahdollisuus"

ei tarkoita että aina saa automaattisesti,
sinulla on mahdollisuus voittaa lotossakin täyspotti, oletko voittanut ?

toiseksi, se ei mitenkään tarkoita että joka vuosi on mahdollisuus,
korkeintaan parin vuoden välein.

Näköjään sisälukutaito ei ole suomi24 käyttäjien vahvin laji. Missä sanoin, että olen ottanut lyhennysvapaata joka vuosi? Viimeisin vapaa oli neljä vuotta sitten. Edeleenkin pointti on se (tiedoksi vielä kerran niille, jotka eivät ymmärrä lukemaansa yllä): Sampo on muuttanut käytäntöjään ja pyrkii nostamaan vanhojen lainojen marginaaleja, jos pyytää lyhennysvapaita kuukausia.

OP

Vaihda lainasi OP:n...marginaali nyt 0,5 %
"Vaihda lainasi OP:n...marginaali nyt 0,5 % "

aina ne OP- mainostaa,
mistään Osuuspankista ei tuohon saa, mutta mainostaa pitää,
ja onhan osa kansasta johjateltavissa,

tai kerrooppas mistä op saa, jos olet totuudenpuhuja ?

pankki ei voi..

yksipuolisesti muuttaa velkakirjan ehtoja. Tämä on fakta, ja lukee pienellä ehdoissa. Tarkistappa.
Eli jos otat/saat lyhennysvapaata niin he eivät saa muuttaa ehtoja yksipuolisesti. Nordea yritti samaa konstia, kun viitekorkojen vaihto oli ajankohtainen (korot laski). Muutti sitten toimintaansa.

Marginaalivertailua

Kävin tänään kyselee lainaa Nordeasta. Marginaalin neuvottelu alkoi 0,6:sta parin sadan tonnin lainalle. Minkälaisia kokemuksia muilla?

Kannattaa kysellä

Tässä marginaalitulokset tuoreen pankkikierroksen jälkeen. Kyse 100 tonnin lainasta loma-asunnon rakentamiseksi, laina molempien nimiin ja perheen raha-asiat kunnossa ja molemmilla vakituinen työpaikka, vakuudet kunnossa, laina joko 3 ta 12 kk euriboriin sidottu:

Sampo (jossa oltu asiakkaana yli 10-v): +1,2 %-yks.
OP: +0,6 %-yks.
Nordea: +0,6 %-yks.
Handelsbanken: +0,6 %-yks.

Eli oma pankki jostain syystä heikoin. Muut melko samalla viivalla, eli markkinahinta tuolle erälle näyttäisi tällä hetkellä olevan tuo +0,6 %-yksikköa marginaalia peruskoron päälle. Nordealla vaikuttaisi olevan paras paketti kokonaisuudessaa kun ottaa huomioon myös muun pankkiasioinnin. Että silleen.

Marginaalilla, eli

lainan hinnalla pankki kertoo asiakkaalle sen kuinka kiinnostuneita he ovat asiakkuudestanne. Varmaan jotkut saavat lainansa edullisemminkin.

pitää paikkansa

ja asiakkaan reittaus merkitsee myös, paska asiakas saa aina kalliin marginaalin, mutta hyväksi reitattu asiakas saa alhaisen. siksi kannattaa hoitaa raha-asiansa hyvin, näin sanoi osuuspankin tätikin minulle, ja olen noudattanut hänen kehoitustaan. siksipä lainan marginaali onkin 0,3 ja boonukset tulee vielä kaupantekijäisiksi päälle -> pohjolan vakuutukseni ilmaiset

Just niin!

Kun tuota lainarahaa on kuitenkin rajallinen määrä, ei pankki anna sitä liian edullisesti omasta näkökulmastaan. Lainaraha ohjataan kohteisiin, joista saadaan paras tuotto.

Sampon röyhkeyttä

Itse pyysin myös lyhennysvapaata asuntolainaamme. Vastaus oli: laittakaa asunto myyntiin, ennen kuin olette pulassa. Mitään maksuhäiriöitä meillä ei ole ollut. Lyhennysvapaakin olisi myönnetty, jos asunto olisi laitettu kaupaksi. Logiikkaa?!?

Joo

On sitä röyhkeyttä muuallakin. Halusin op:ssa olevan lainan koron vaihtaa 12kk euriborin 3kk euriboriin, (noin vuosi sitten) niin sanottiin että sopii, samalla TARKISTAVAT muut asiat, eli olisi noussut marginaali 0,35 niin 0,65. Totakaan ei oikein myöntänyt, puhui vaan koko ajan KOKONAISKOROSTA. Ei tietenkään suostuttu, sanoin että sitten saa vaihdot olla, suostuivat kuitenkin vaihtoon, maksoin siitä 40e (joka otettiin bonuksista) MUTTA TOSISSAAN, TARKKANA SAA OLLA!!
 /   /  / Sampo nostaa lainamarginaaleja

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta