AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  /  / aamujäykkyys

aamujäykkyys

2 Vastausta 597 Lukukertaa
Millaista se yleensä on ja esintyykö sitä aina?

Tällaista

No ei esiinnu aina. Eri aamuina eriasteisena. Joskus hyvinä jaksoina ei juurikaan aamujäykkyyttä ja sitten niin jäykkä kuin puu-ukko.

Eli se jäykkyys on mulla semmosta, ettei taivu sukkia jalkaan vetämään, ei pyyhkimään pyrstöpuoltaan. Liikkuminen on kuin köpöttelisi puujaloilla. Sormet ei mee likikään koukkuun, ovat melkoiset makkarasorvet. Suuta ei saa kunnolla auki, että saisi haukattua jotain. Jopa juominen on vaikeaa.

Rahapussin käsittely lähes ylivoimaimaista, kun on niin jäykkä ja tökerö. Hiuksia ei pysty kampaamaan, kuin pitävartisella harjalla tai kammalla, kun kädet on niin jäyköän köppelöt. Hiusten laitto on ylivoimaista. Kädet ei pelitä kun ovat niin jäykän kömpelöt jne... joku voisi jatkaa vielä omasta jäykkyydestään ja kömpelyydestään.

Mulla nuo aamujäykkydet kesti keskimäärin 8-10 tuntia. Vasta kun oli illalla nukkumaanmenon aika, minä aloin vasta vetristyä ja mun päiväni vasta alkoi.

Nyt olen saanut Orencia - biologista lääkitystä, ja se näköjään tehoaa, joten tällä hetkellä en kärsi aamujäykkyydestä.

Jäykkyyttä on erilaista

Mulla on aika lievää, kuten tautikin (jos nyt edes on nivelreumaa). Pahimpina aamuina kävely on sellaista köpöttelyä, kun päkijät eivät taivu ainakaan ilman hirveää kipua. Mulle tulee jaloista vähän mieleen se, kun lapsena oli puljattu tunti tolkulla järvessä ja sen jälkeen käveli avojaloin hiekkatietä kotiin (tosin en tiedä tuntuuko muilla samoin). Sellanen, että pitää astua molemmille jaloille tosi varovaisesti. Nyt on muutamana aamuna olleet nilkat vähän vastaavat. Eli liike etenkin paineen alaisena on se hankala juttu.

Käsissä mulla aamujäykkyys ilmenee lähinnä siten, että sormista hukkuu kaikki voimat - lääkepurkkia ei saa auki ja hampaat jäävät pesemättä, koska harjaa ei vaan pysty liikuttamaan. Mistään kierrekorkeista nyt puhumattakaan. Koneella kirjoittamisesta ei voi kuin haaveilla, ainakaan jos käyttää kymmensormijärjestelmää. Aamiaista olen huono syömään, joten leivän leikkauksesta en tiedä, mutta välillä kahvikuppia joutuu kantelemaan kaksin käsin.

Mulla oireet kestää enimmillään muutaman tunnin. Liike tuntuu poistavan jäykkyyttä, eli niinä päivinä, kun joutuu aamusta saakka tekemään käsillään jotain, aamujäykkyys kestää vähemmän aikaa. Myös lämmin suihku auttaa, mutta vain hetkellisesti, usein viimeistään seuraavana aamuna nivelet ovat huomattavasti jäykemmät.

Nyt Trexanin aloituksen jälkeen minusta tuntuu, että pahimmat aamut ovat lääkkeen ottopäivä ja sitä edeltävä päivä. Saattaa toki olla kuvittelua, tai sitten toi myrkky auttaa...
 /   /  /  /  / aamujäykkyys
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta