AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Ruokatunti työaikaa vai ei?

Ruokatunti työaikaa vai ei?

4 Vastausta 3 463 Lukukertaa
Onko todellakin niin että puolen tunnin ruokatauko ei sisälly työ aikaan metalli-alalla? Edellisissä töissä on sisältynyt, nyt työaikani käytännössä 8,5t päivässä.

On ja ei

Kolmivuorossa ei ruokatuntia, eikä edes pulituntista. Työehtosopimuksessa jossain maininta, että vuorolaisen ruokatauko on 20 minuttia ja kahvitauko 15 minuttia.

Päivävuuorolaisilla saattaa ruokatauon mitta olla jopa tunti tai sitten puolikas ja nämä ei ole palkallista työaikaa ja nämä ajat paikallisesti sovittuja käytäntöjä.

Mikä kahvitauko?

Kyseessä siis on metalliala. Metalliteollisuuden työehtosopimuksesta en tähän päivään mennessä ole löytänyt määräyksiä sen paremmin 20 min. ruokatauosta kuin 15 min. kahvitauostakaan. Tosin työpaikoilla erikseen voidaan sopia kahvitauoista sekä vuorotöiden ruokatauoista, jotka sisällytetään työaikaan tai sitten ei. Pääsääntöisesti ruokatauon pituudesta säädetään työaikalaissa.

Kahvitauosta metallin työehtosopimus määrää, että: ”Työntekijä voi työpaikalla nauttia työn tekemisen kannalta sopivimpana aikana kahvia tai virvokkeita.”

metalli myynyt

kahvitaukonsa joskus palkankorotuksien takia joten erillisiä kahvitaukoja työnantajan ei pakko antaa......työn lomassa saa kahvia juoda....

Ei metalli

mitään kahvitaukoja ole myynyt. Silloin kun vielä oli 47 viikkotyötunnin työaikalaki, niin silloin oli 20 min. lakisääteinen tauko. Siirryttäessä 45 tuntiseen työvikkoon hävisi tuo em. tauko kuin tuhka tuuleen.

Asia on sitten toinen, kun puhutaan pesuajoista. Aikoinaan oli 5 min. pesuaika ennen ruokatuntia ja töistä poislähtöä. Ne kyllä on myyty ja halvalla.
 /   /  /  / Ruokatunti työaikaa vai ei?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta