V50 ÖLJYSYÖPPÖ.

hoko1

Omistan V50 1.8 vm 07 ja km määrä 80 000.Menopeli kadotta öljyt.1000km öljyä kuluu öljytikusta min/max välin,eli huolto välillä kuluu reilu kannullinen.Mielestäni se on aivan liikaa.Auto ei tupruta putken päästä. Onko tämä kulutus liikaa tai normaalia.Onko muilla ko. ongelmaa.

13

9382

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Turengissa ojaan

      Minimin ja maksimin väli on autoissa tavallisesti litra tai puolitoistakin. Jos huoltoväli on 15000 km, siinä menee tuon mukaan jo 15 litraa öljyä. Tuo on varmasti liikaa, ja niin olisi "reilu kannullinenkin". Kunnossa olevaan Volvoon ei tarvitse lisätä öljyä vaihtojen välillä, eihän se sentään mikään Volkswagen ole.

      Jos öljy ei kerran tule savuna ulos, jossakin tiivisteessä on todennäköisesti vuoto. Saattaa olla niin, että reikä aukeaa vasta kun moottorissa on öljynpainetta, eli öljyä vuotaa vain ajon aikana. Silloin parkkipaikalle ei välttämättä jää vuotojälkiä. Vilkaise ensin onko moottori likainen jostakin kohtaa ja onko jäähdytysnesteessä öljyä. Sitten pistä paperi auton alle ja anna pyöriä vähän aikaa niin vuoto näkyy.

      • VanhaErkki

        Tottakai jos tiivisteet vuotaa niin että öljyä kuluu noin paljon SE VARMASTI JO NÄKYY SIELLÄ PARKKIPAIKALLAKIN, ja auton moottorin ympärillä, se saattaa syödäkkin sen öljyn mutta silloin on kyllä koneessa jotain pielessä!!


    • Jatkoja

      Kulutus määrä oli ajatuksissa karannut lennokkaisiin lukemiin.Pistetään juhannuksen syyksi.Öljynvaihtoväli on 20 000 km ja lisään öljyä kannullisen.Kulutus nouseen lähestyessä seuraavaa öljynvaitoa,mikä on tavallaan ymmärrettävää.Auton pohja on puhdas.
      Olisiko öljyn merkin vaihdolla merkitystä?
      Lisäaineiden esim STP vaikutus ja onko niiden käyttö suositeltavaa?
      Nykyisten autojen öljynvaihtovälit ovat pidentyneet,joka varmaan aiheuttaa ko. ilmiön.Jopa 30 000 km.
      Olen autoillut 70 luvulta asti ja hyvinvoinnin lisättyä 80 luvulla pääsin eroon ns.kesäautoista joihin aina lisäsin isäni auton käytetyt öljyt .Mikään ei mennyt hukkaan.Sen jälkeen on ollut Toyotaa Mitsua Volkkari ja nyt Volvo,jossa olen törmännyt ko. ongelman.Tyttärellä Hundai Getz joka pelittää moittettomasti eikä ole öljyn kanssa ongelmia.Ostessani Volvon en olettanut törmääväni ongelmaan.Volvo pitäisi olla laadukas peli,joka kyllä heijastuu esim.materiaaleissa.Heikonlenkki tekee laadun.Autot ovat yksilöitä.

      • Velkavolvo

        Oikeastaan tuo ei enää kuulosta mitenkään hirveän paljolta, 0,2 litraa tuhannella. Ei se riitä mitään sinisiä savupilviä tekemään, ja kun ei näy vuotojakaan niin ei kannata hätääntyä. Tuossa ylempänä viitattiin Volkswageniin, ja muistaakseni niissä onkin ollut suuria öljynkulutuksia eikä tällaisia lukemia pidettäisi minkäänlaisena ongelmana.

        Oma 940 pudottaa 15000 km vaihtovälillä öljyn pinnan yleensä yläviivasta alaviivaan. Jos joskus kulutus vaikuttaa suuremmalta, voin lisätä tuolla välillä sen mitä kannun pohjalle vaihdosta jäi. Öljynkulutus siis luokkaa 0,1 litraa tuhannella. Nykymoottoreissa käytetään vähäkitkaisia ohuita öljyjä ja sellaista saattaa hyvinkin kulua enemmän kuin vinokoneen paksumpaa. Jos ohjekirja sallii, voisit kokeilla paksumpaa öljyä. Muuten vain lisäät viidentuhannen välein sen litran.


    • sama provo

      Aiemmin sulla kulutti Corollat öljyä, joskus avensis, nyt sitten Volvot.

      • ho..

        Aiemmin Corolla kulutti.(vm.75).Corolla 86 ei.Avensiksejä 2 eivät kuluttaneet(vm98&02).Calantti 89 ei ja Jetta 81 ei.


      • äimänä
        ho.. kirjoitti:

        Aiemmin Corolla kulutti.(vm.75).Corolla 86 ei.Avensiksejä 2 eivät kuluttaneet(vm98&02).Calantti 89 ei ja Jetta 81 ei.

        Itsellä volvo v50 1.8 -06. Vie öljyä litran tuhannelle kilometrille. mitään vuotoja ei ole. Ei tupruta. Katsastuksessa menee pakokaasutestistä moitteetta läpi. Toivottavasti joku viisas osais selittää, mitä sille öljylle tapahtuu. Ihte kohta on ruvettava uskomaan niihi ufoihin. :)


      • väljä kone
        äimänä kirjoitti:

        Itsellä volvo v50 1.8 -06. Vie öljyä litran tuhannelle kilometrille. mitään vuotoja ei ole. Ei tupruta. Katsastuksessa menee pakokaasutestistä moitteetta läpi. Toivottavasti joku viisas osais selittää, mitä sille öljylle tapahtuu. Ihte kohta on ruvettava uskomaan niihi ufoihin. :)

        Tuo on siis Fordin koneita. Taitaa fordin koneille olla ominaisuus tuo öljyn häviäminen. Mistä se sitten johtuu, syitä voi olla useita. Jos on paljon ajettu kone, niin kone on kulunut jo väljäksi. Minkälaisia öljyjä käytät?


    • Mystinen-volvo

      Itellä kans v50 1.8 06, eile tulpan vaihdossa tsekkasin öljyjä, tikku ihan kuiva, auto ei ikinä ole mitää ilmotellu? Mistäköhä johtuis....

      • Veikka1

        Itsellä Volvo S40 1.8 -05 ajettu 150t. Öljyä menee n. 2dl 1000km matkalla. Hyvin käy ja päästöt normaalit. Ei öljyvuotoja. Ei syytä huoleen. Fordin koneen ominaisuus taitaa olla.Tämä konehan on tehty kertakäyttöiseksi eli alakertaa ei ole suunnitektu korjattavaksi. Kannen voi korjata kyllä. Öljy on ollut Ford Formula. En tiedä voisko öljymerkin vaihto pienentää kulutusta.


    • oljyproppuloyty

      Onko täsä mondeon mootor kun on nyt parkki paikka viikosa mennyt aivan öljyyn taitaa joku vika olla naapuri valitti kun kenkät menneet aivan öljyyn ja sisälle oli kävellyt niin rouva huusi kuin hinaaja et ulos sika just pesty lattia ja aivan mustat
      jäljet oli.

    • ts20192019

      1,8 fordin kone kuuluu koneen ominaisuuksiin. 5w40 öljy kuluu hitaammin kuin tuo suositeltu 5w30.

    • Kniwa

      Taitaa olla parkeerattu liian lähelle skodaa kun on skodan tyyppiviat tarttuneet.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5015
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3287
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1422
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1275
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      967
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      888
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      219
      750
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe