AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Pihapiirin siilille ruokaa

Pihapiirin siilille ruokaa

15 Vastausta 1 274 Lukukertaa
Pihapiiriin on tullut kaksi siiliä. Ovat olleet jo pari viikkoa. Olen antanut siileille kalaa, kissanruokaa sekä linnuille tarkoitettua jyväsekoitusta. Hyvin näkyy kelpaavan ja toinen on kesyyntynyt hyvin. Tulee ihan kädestä ottamaan herkkupalasia. Mitä muuta voisi siilille antaa? Onko jollain kokemusta siilille tarjottua sapuskaa, mikä ei saa siilin mahaa sekaisin.

pähkinöitä ja vettä

Minun pihasiilini rakastavat maapähkinöitä. Olen ostanut rikottuja pähkinöitä, jotka ovat tarkoitettu lintujen ruuaksi ja niitä nyt syövät kaikki lemmikkini : siilit, pikkulinnut, fasaanit ja oravat. Orava tulee ottamaan kädestä, niin kesy on. Fasaanit juoksevat kohti kun oven avaan. On niin mukava seurata ja seurustella noiden luonnoneläinten kanssa. Maitoa ei tietenkään siileille saa antaa, mutta kovasti vettä näin helteellä. Itselläni on pihassa viisi isoa vatia täynnä vettä ja näyttää siileille kelpaavan, toki muillekin eläimille.

Onko sattumalta pihapiirissäsi

normaalia tummempi fasaani? Kasvatin viime vuonna fasuja joista osa oli mustempia kuin niinsanottu metsästysfasaani. Nyt on kasvamassa 40 fasaania jotka lasketaan luontoon syksyllä. Meidän kaikkien silmäniloksi ei pataan!

Siilille ruokaa

Täältä löydät ohjeita, mitä siilille kannattaa antaa ruuaksi...

http://www.siilikiikarissa.fi/ruokinta.php

Lukasin tuota siilien ruokintaohjetta ja melkoisesti nauratti

Kyllä siili luonnossa kulkiessaan syö kaiken ihan keittämättä he. Ei sille tarvitse mitään kalaa tai lihaa keittää. Meidän pihassa marjapensaiden verkkoihin joskus takertuu räksiä, niin siili kyllä vetää ne poskeensa ihan keittämätä. Kalan perkkausjätteet olen myös antanut tuoreena ja on ihan mielellään ne syönyt ja ilma haarukkaa ja veitseä! Siis järki käteen eikä hössötetä turhaa. Siili syö kaikkea ja juuri siinä muodassa minkä se luonnossa on!
Tässä pieni lainaus wikipediasta. Tässä syy miksi ei suositella raakaa kalaa:

Pihasiileille voi tarjota esimerkiksi keitettyä kalaa ja murskattuja maapähkinöitä.[5] Kalat pitää keittää, jotta siinä mahdollisesti piilevät loiset kuolevat eivätkä leviä siilin elimistöön.[5] Raaka kala on siilille haitallista myös siksi, että se sisältää paljon tiaminaasientsyymiä, joka hajottaa B1-vitamiinia ja voi johtaa puutostauteihin
Keitettyä kananmunaa ja koiranmakkaraa/suolatonta voita oon ite antanu siilenpoikasille.Lohen nahkoja ja ihan läskiä.Näyttää kelpaavan.Aika isoiksi kasvaneet ja ovat terveitä/kiiltäviä.Meillä on pihalla 3-5 kpl täyshoidossa jo 3.vuotta.Syövät lisänä sammakoita ja matoja.Osaavat ne ruokansa kuitenkin ottaa itse.Vesi kannattaa vaihtaa useasti.Ihan niinkuin sisälemmikillekkin.
Ihanaa, että löytyy niin mukavia ihmisiä, jotka ajattelevat myös metsän pikkueläimiä ja järjestävät ruokintaa esimerkiksi juuri siileille.
Voitasko ottaa esille toi siilien/oravien kuoleminen auton alle?
Minä olen tuo toisiksi edellinen siilejä syöttävä täältä Luttilasta.

Meillä tosiaan on tuo Savontie tuossa ja vaatii viidestä siilistä 3kpl ennen kuin kesä on loppu.Enkä ole ainoa,jolla käy vastaavalla tavalla.
Viimekesänä meidän tienpätkän yliajettujen siilien lukumäärä oli 4 kpl.

Nyt en voi vuosia sivusta seuranneena enään uskoa,että kysymys olisi vahingosta.Minusta autoilijat eivät vain piittaa/viitsi väistää.

Siis siilin päälle ajaminen on mielestäni tahallista.Tahallisuuteen viittaan siinäkin,että alueella on alhainen nopeusrajoitus.=Idioottikin osaa väistää ajaessaan (madellessaan) kävelyvauhtia eteenpäin.

Itse olen ainakin kyllästynyt kaapimaan raatoja lapiolla ajokaistalta Savontien alueelta.Muutkinhan taloissa asuvat niitä poistavat,Kommilaan päin tultaessa kaupunki poistaa.
Tai olen todella väsynyt keikkoihin viedä kitumaan jätettyjä siilejä eläinlääkäriin lopetettavaksi.ihmisiä kun ei se yliajo kiinosta sen vertaa,että katsoisivat lähtikö siililtä nirri pois.
Minusta aivan järkyttävää!

Ehdotan vapaaehtoisia varoitusmerkkejä yleisille siilialueille.Siili kolmion sisässä kiroilemassa voisi olla hauska muistutus autoilijoille ajaa varovasti.Esim Savontie-Luttilan päässä kulkee tien yli vähän kaikenlaista muutakin elukkaa.Lapsista puhumattakaan.

Puhutaanko asiasta ja yritetään muuttaa asenteita.
Tahallaan eläinten tappaminen ei ole normaalin ihimisen teko!
niitä siilejä ei kannata ruokkia tulevat vain parvekkeelle paskomaan sen jälkeen........parempi kun pysyvät metsässä ettei tarvitse ruveta toimenpiteisiin...melkoisia rottia ovat
ne ei oo mitään rottia vaan söpöjä tuhisijoita!
On toki ystävällistä ruokkia siilejä tai oravia, mutta ikävä kyllä samalla tulette ruokkineeksi hiiret ja rotatkin. Ei myöskään pidä unohtaa isompia petoja, joita pikku herkkupalanne houkuttaa ihmisasutusten läheisyyteen.
Näin kaupungissa asuessa pitäisin irti juoksentelevaa kissaa huomattavasti harmittomampana lapsille, kuin pihalla vilistäviä oravia tai siilejä... Niin ja on tuossa naapurin rouvan astialla käynyt supikoirakin.
siilit pysykööt metsässä ei ole ihmisten asia ruokkia niitä...luontokappaleet pärjäävät kyllä luonnossa niin on aina ollut ja tulee olemaan....sitäpaitsi niitä kun rupeaa syöttämään ne tulevat ihmisistä riippuvaisiksi ja pärjäävät siten luonnossa huonommin..
Siilit ovat mukavia ja lisäksi hyödyllisiä. Ne syövät maanvaivaksi asti lisääntyneitä lehtokotiloita ja etanoita. Ne eivät varmastikaan kuulu kisssan tai koiran ruokavalioon. Tervetuloa siilit!
Olen monesti miettinyt näitä siilien yhdyskuntia, että heidänkin
joukossaan on varmasti tallainen yhteisöstä muodostettu
eräänlainen hallitus. Voidaanko siilienkin hallitukseen lisätä
paikkoja sitten kaikille halukkaille.
 /   /  /  / Pihapiirin siilille ruokaa

Keskusteluhaku

Laaja hakuFacebookissa suositeltua

Tietoa mainosten kohdentamisesta