AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  /  / mistä a- ja e-vitamiineja???

mistä a- ja e-vitamiineja???

28 Vastausta 4 526 Lukukertaa
mistä kaikesta saa a-vitamiinia??maksasta ilmeisesti,mut mistä kaikest muusta??
entä e-vitamiinia???

Porkkanasta aata

Syö joka päivä yksi porkkana ja kaksi-kolme ruokalusikallista rypsi-tai auringonkukkaöljyä. Maapähkinöissä myös rutosti eetä.

Ehkä?

Kokeile tattoo eri monivitamiinivalmisteista esim. multitabs.

vastaus

A-vitamiinia saa maksasta, porkkanasta, rasvaa sisältävistä maitotaloustuoteista, voista, kananmunista ja kalanmaksaöljystä. Myös margariinit sisältävät A-vitamiinia, koska ne vitaminoidaan. Vaikka A-vitamiinia saa rasvaa sisältävistä maitotaloustuotteista, ei silti kannata ruveta juomaan kulutusmaitoa..=)

E-vitamiinia (>5 mg/100 gtp.)saadaan öljyistä(auringonkukka-, rypsiöljy jne), vehnänalkioista, manteleista, pähkinöistä, kalan mädistä, kalan maksasta. (1-5 mg/100 g tp.) useimmista kaloista, useimmista marjoista, eräistä viljavalmisteista.

HUOMIO!! JOs syöt monipuolisesti ja yleisesti ottaen terveellisesti, ei kannata syödä vitamiineja purkista, sillä A- ja E- vitamiini ovat rasvaliukoisia vitamiineja. Eli elimistö varastoi tarpeen ylittävät määrät tavallisesti maksaan tai rasvakudoksiin. Olen tehnyt työni puolesta ravintoainelaskelmia, ja huomannut niiden pohjalta, että terveellinen ja monipuolinen ruoka jo itsessään sisältää A- ja E-vitamiinia tarpeeksi. Purkista niitä ruoan lisäksi ei tuolloin tarvitse nappailla.
Ainoa rasvaliukoinen vitamiini, mitä suomalaiset eivät saa tarpeeksi on D-vitamiini. Tietysti silloin, jos ruokavalioon sisällyttää 2-3 krt viikossa kalaa, on D-vitamiinin saanti turvattu. Tai syö kalanmaksaöljyä tai D-vitamiinitippoja.

Älä puhu paskaa

E-vitamiinia ei saa tarpeeksi suomalaisesta perusruoasta. Ei saa.

Kylläpäs saadaan

Pohjoismaisten suositusten (Suomessa ei ole annettu E-vitamiinin saantisuosituksia) mukaan tulisi lasten saada E-vitamiinia 3-7 mg/d ja nuorten sekä aikuisten 8-10 mg/d. Kansanterveyslaitoksen tutkimuksen mukaan miehet saavat E-vitamiinia 11 mg/d/henkilö ja naiset 9 mg/d. Eli riittävästi. Kysymys onkin siitä, että tulisi syödä terveellisesti ja monipuolisesti, silloin vitamiineja ja kivennäisaineita saa ruoasta! Tuolloin myös E-vitamiinin saanti on turvattu.
Jos tarkoitat suomalaisella perusruoalla makkaraa, kaljaa ja läskisoosia, ei tietenkään sellaisella ruokavaliolla vitamiineja tai kivennäisaineita kerry..

Kuitenkaan on?

Suositukset ovat hyviä ja tarpeellisia, vaan tosiaan, saako suurinosa suomalaisista niitäkään määriä koko elinaikanaan? Ravinto on tehoviljeltyä, ruokavalmisteet raffinoituja, kalat saastuneita esim. elohopea ym. Lannoitteet ovat pääsääntöisesti synteettisiä, jotka sitten ihminen loppujenlopuksi saa elimistöönsä käsiteltäväksi. Niin ovat apteekin lääkkeet, vitamiinit ja suurinosa luontaistuotteistakin. Näitä synteettisiä aineita ei ihmiskeho ole vielä oppinut hyödyntämään. Sitten nämä varastoelimet ihmettelevät, että mitäs nämä aineet ovat ja reppanat varastoivat tarpeeksi ja kun ovat täynnä laittavat verenkiertoon loput "myrkyt" ja sitten onkin monenlaista ongelmaa sairauksien muodossa odotettavissa. Kyllä tämä lannoite-/lääketeollisuus pitää huolen siitä, että sairauksien määrä lisääntyy huimaa vauhtia.Luomu- ruoka olisi terveellisintä ja parasta, jos ei olisi niin kallista. Ja mielestäni tietyt ns. ravinnonlisät ovat suositeltuja, eteenkin jotka ovat 100% ruokaa. Ei synteettistä tavaraa.

Sekoitat asiat!

"Suositukset ovat hyviä ja tarpeellisia, vaan tosiaan, saako suurinosa suomalaisista niitäkään määriä koko elinaikanaan? Ravinto on tehoviljeltyä, ruokavalmisteet raffinoituja, kalat saastuneita esim. elohopea ym."

Tehoviljely ei poista viljasta vitamiineja eikä mahdollinen elohopea kalasta.

Kirjoittamasi oli taas niitä huuhaa-väitteitä, jolle ei löyty mitään faktaa perusteluksi.

Kerropa mekanismi, joka poistaa B-vitamiinin kaurasta, jos kaurapellon puuttuvia aineksia on täydennetty keinolannoitteella!

Kerropa mekanismi, jolla elohopea - jota ei suomalaisessa kalassa ole lähelläkään vaarallisia määriä normaaleilla syöntimäärillä - syrjäyttää kalan rasvassa olevan E-vitamiinin!

mieti!

Ajatteleppas esim. miksi tänä päivänä on sairaudet lisääntyny??Mitä puuttuu rukavaliosta..edellinen kirjoittaja on täysin oikeassa valitettavasti..tämän päivän ruoka ei riitä!!

niinpä

Kysymys kuuluukin miksi tämän päivän ruoka ei riitä? Mielestäni nykyajan ihmiset ostavat niin pitkälle käsiteltyjä tuotteita, ettei niissä ole ravintoaineita. Kaupan hyllyt ovat pullollaan eineksiä, siitä vain mikroon ja ääntä kohden. Ei voi olettaakaan, että valmisruoissa tai puolivalmisruoissa olisi yhtä paljon ravintoaineita kuin vähän käsitellyissä elintarvikkeissa. Niinpä puhun vähän käsitellyn ruoan puolesta. Toivottavasti ihmiset hoksaisivat kuinka mahtovaa on tehdä ruoka alusta asti itse. Marjat, juurekset, hedelmät, vähärasvaiset/rasvattomat maitotaloustuotteet ja täysjyvävalmisteet, niiden pitäisi olla ruokavalion pohjana. Eivät sokerikyllästetyt tuotteet eikä valkoinen vilja!

Sinä puhut...

....kovasti asiaa.

Nuo tehotuotannon uskomuspohjaiset vastustajat eivät kykene erottamaan syy-seuraus-suhteita eivätkä analysoimaan, mistä joidenkin ihmisten puutostaudeissa on itse asiassa kyse.

just

Jatka samaan malliin niin hyvä tulee!!

Voi kuule...

...ennen oltiin vielä sairaampia. Jopa kuoltiin nuorempana. Täyttä puppua nuo ruokavalioväitteet - minun lapsuudessani ja nuoruudessani syötiin nykyistä, paljon yksipuolisemmin ja epäterveellisemmin.

Nykyruoka riittää oikein hyvin ja siitä saa kaiken tarvitsemansa, jos vain vaivautuu syömään monipuolisesti eikä mussuta pelkkiä sämpylöitä tai pelkkiä porkkanoita ja ituja.

Et muuten vaivautunut vastaamaa...

....noihin Erkin kysymyksiin/pyyntöihin:

"Kerropa mekanismi, joka poistaa B-vitamiinin kaurasta, jos kaurapellon puuttuvia aineksia on täydennetty keinolannoitteella!

Kerropa mekanismi, jolla elohopea - jota ei suomalaisessa kalassa ole lähelläkään vaarallisia määriä normaaleilla syöntimäärillä - syrjäyttää kalan rasvassa olevan E-vitamiinin!"

Veikkaan, että sinulla ei ole mitään faktaa noihin asioihin!

Toivoton

Kaurassa on varmasti ravinteet tallella mikäli sitä ei käsitellä paljon.
Mitä kalan elohopea määriin tulee,tuli lähipäivinä faktaa kalojen suurista elohopea määristä.Samoin PCP pitoisuudet ovat erittäin korkeat.Elohopea on pirullinen koska se varastoituu rasvakudoksiin.Siis myös aivoihin.
Elohopea läpäisee melko helposti aivoveriesteen.
Sen vaarallisuutta on aina vähätelty.

Ei ole toivotonta

"Mitä kalan elohopea määriin tulee,tuli lähipäivinä faktaa kalojen suurista elohopea määristä.Samoin PCP pitoisuudet ovat erittäin korkeat."

Kyseessä on vain muutama kalalaji ja silakoistakin vain suurimmat. Kun noudattaa syöntisuosituksia, ei noista aineista ole vaaraa, ellet elä monisatavuotiaaksi.

Kokeillut

Heippa kaikille! Itse olen käynyt läpi jos jonkinmoisia dieettejä ja parhaaksi olen havainnut välimerenruokavalion sekoitettuna suomalaiseen joka sisätää: Oliiviöljyä,kalaa, paljon vihanneksia etenkin tummanvihreitä, oliiveja, jonkinverran perunaa,pastaa ja riisä mutta ei liikaa, vaaleata lihaa esim. kanaa, auringonkukansiemeniä, marjoja esim. puolukoita ja mustikoita, hedelmiä mutta ei liikaa koska niissä on paljon sokeria, kaurapuuroa, ruisleipää ja lasi punkkua aterian kanssa. Näin pysyy aika terveenä, eihän sitä nyt oo tarkotuskaan elää 110 vuotiaaks.

Sinulle

Kuinka paljon vesistöt saastuvat kaikenmaailman lannoitteista ja ympäristömyrkyistä, jotka kalaan varastoituvat? Onko montakaan suomalaista, jolla ei olisi amalgaamipaikkoja suussaan? Suussahan elohopea ei ole ympäristömyrkky, mutta jos se menee esim. viemäriin, vaikka kuumemittarista, se on jo erittäin vaarallinen. Metallin makua on monellakin suussaan,mutta eihän se ole "vaarallista". Kuinka moni on saanutkaan avun, kun amalgaamit on otettu pois suusta. Nykyään vilja, (kun se tehoviljellyiltä pelloilta, jotka synteettisillä lannoitteilla on lannoitettu), käsitellään välittömästi teollisuudelle sopivaan muotoon, esim otetaan ydin, härskiytymisen estämiseksi, pois eli hävitetään E-vitamiinit, kuoritaan jyvät, jossa ovat tärkeimmät eli B-vitamiinit, magnesium ja kaikki kivennäis- ja hivenaineet + kuidut. Valkaistaan jäljelle jäävä osa ja lopulta, mitä jääkään viljan terveellisestä osasta jäljelle? Maaliteollisuudelle kelpaavaa täyteainetta, joka säilyy vuosia muuttumattomana kaupan hyllyssä.Ennen vanhaan sirpillä leikattiin vilja suht juuresta, jätettiin pellolle, jolloin varresta ravinteet nousivat jyvään, jotka sitten käytettiin kokonaisena ravinnoksi.Ja pellot lannoitettiin pavosen heskalla ja muilla luomuaineilla. Ei silloin ollut allergioita ja sairauksia, jotka ovat nykyään arkipäivää.Eli teollistunut ravintoketju tekee ihmisistä sairaita, ja silloin synteettisille vitamiineille pitää antaa enimmäisrajoitukset, koska elimistö ei tiedä mitä tekee oudoille aineille, jotka eivät kuulu elimistöön.Luonnollinenhan imeytyy ja ylimääräiset tulevat oikeita reittejään pois, jos elimistöä ei ole turmeltu, jolloin poistuminen hidastuu tai lakkaa kokonaan. N.M. Erkki, oletko itse pysynyt terveenä?? Kerrohan miten :)

kommentteja

"Kuinka paljon vesistöt saastuvat kaikenmaailman lannoitteista ja ympäristömyrkyistä, jotka kalaan varastoituvat?"

Se, että niitä varastoituu kalaan, ei poista kalanrasvassa olevaa E-vitamiinia.

Ja niitä haitallisia aineita on enemmälti vain muutamissa kalalajeissa ja silakoissa vain suurimmissa. Jos noudatat käyttösuosituksia etkä elä monisatavuotiaaksi, niin niistä ei ole sinulle terveydellistä haittaa. Muuten - rannikoin kalansyöjäväestö on muuta väestöä terveempää ja elää pitempään.

"Nykyään vilja, (kun se tehoviljellyiltä pelloilta, jotka synteettisillä lannoitteilla on lannoitettu), käsitellään välittömästi teollisuudelle sopivaan muotoon, esim otetaan ydin, härskiytymisen estämiseksi, pois eli hävitetään E-vitamiinit, kuoritaan jyvät, jossa ovat tärkeimmät eli B-vitamiinit, magnesium ja kaikki kivennäis- ja hivenaineet + kuidut."

Se tehoviljelty vilja sisältää ihan saman vitamiinit ja hivenaineet kuin muukin. Jatkokäsitettely niitä poista. Älä syö valkeasta vehnäjauhosta tehtyä leipää tms. Se on vain tyhjiä kaloreita. Syö täysjyväruisleipää.

"Ja pellot lannoitettiin pavosen heskalla ja muilla luomuaineilla. Ei silloin ollut allergioita ja sairauksia, jotka ovat nykyään arkipäivää."

Ei ollut, kun sellaisia ei tunnettu eikä diagnosoitu. Tosin tarinat kertovat niitä nuhaneniä olleen jos silloinkin, kun heinänuhaa eli allergioita ei tunnettu.

"N.M. Erkki, oletko itse pysynyt terveenä?? Kerrohan miten :)"

Olen ikäisekseni - yli 50 v - erittäin terve. Syön säännöllisesti muutamia kertoja viikossa kalaa (haukea vain muutaman kerran vuodessa, samoin silakoita - muikut ovat paljon maukkaampia) ja kokonaiskolesterolini on varsin matala (ja hyvää kolesterolia yli suositeltujen vähimmäisarvojen). En ole ollut vuosikausiin sairaslomalla, kun ei ole tarvinnut.

Ravintolisiä en käytä kuin joskus harvoin B-vitamiinia väsymykseen (jos pitää lähteä aamuyöstä autolla työmatkalle tms.). En ole mysökään tarvinnut mitään muitakaan vippaskonsteja ja muotidieettejä tai -kuureja. Ne ovat vouhottajia, huuhaahaan ja kaikenlaiseen fanaatikkojen kiihotukseen uskovia varten. Normaaliravinnolla ja liikunnalla tähän olen päässyt.

N.M.Erkki

Onnittelen vilpittömästi sinua :). Olet harvinainen ihminen näinä aikoina. Olet terve, hyväkuntoinen, itsestäsi välittävä, tiedostava mies. Hienoa on myös, jos et ole lääkkeitä joutunut syömään, saatikka lääkäreissä ravaamaan. Kiitos myös kannanotoistasi, en kiellä enkä käske ketään uskomaan kirjoittamaani. Haluan herätellä erilaisia ajatuksia ihmisille. Mahtavaa, että ainakin meidän kahden terveys on hyvällä mallilla. Omilla uskomuksillamme ja elämän tavoilla.Hyvää Elämää sinullekin.

kiitos

"Omilla uskomuksillamme ja elämän tavoilla.Hyvää Elämää sinullekin."

En perusta elämääni uskomuksiin - kirkostakin olen eronnut reilut kymmennen vuotta sitten - vaan tieteelliseen faktaa ja loogiseen ajattelukykyyni. Sekä siihen, että koulutukseni puolesta olen saanut kyvyn analyyttiseen ajatteluun. Perusteeton propaganda - usein fanaattisen hysterian aikaansaama - ei mene läpi.

no EI

Todellakaan ei saa!
Vitamiinipurkit esiin!

kysymys

Oletko ravitsemustutkija tai ravitsemusterapeutti? Vai mihin perustuu käsityksesi, että e-vitamiinia ei saa ruoasta? Olisi kiva tietää, millä perustein ihmiset täällä levittävät "pillerin" ihannointia. Ovatko ihmiset nykyään niin laiskoja syömään terveellisesti, että vitamiinit ja kivennäisaineet on helpompi ottaa pillereinä. IHMEELLISTÄ sanon minä!!

Olet oikeissa...

...arveluissasi.

Lisäksi näyttää olevan vallalla eräänlainen vainoharhaisuus, jonka mukaan mihinkään viranomaissuositukseen ei pidä luottaa.

Huuhaa ja vainoharhaisuus asuvat naapureina.

kyllästynyt..

Tartteeko tälläkin palstalla ruveta haistattelemaan ja tappelemaan???
Koittakaa joskus keskustella asiallisesti!!
Mielipiteitä voi esittää myös ihan asiallisesti..

syöjä

Möllerin Omegatupla kalanöljykapselit, jotka sisältää A,D,E-vitamiiniä.
2 per päivä ja siinä se ....ei tarvi sen enemmin miettii....
Maksaa siinä 12-13 euroo purkki ja siinä on yli kuukauden satsi.

kerrompa mistä

A vitamiinia: voikukanledissä,nokkosissa, persiljassa, kurttukaalissa, ja porkkanassa. E vitamiinia: kalassa, munankeltuaisessa, viljan alkioissa, maissi, maapähkinä, vesi-,vihanta-,ja koristekrassit. pinaatissa, villisalaatissa, vehnäalkioöljyn syönti on nopein tapa poistaa e vitamiinin puute. vehnäalkiokuoriloita on saatavissa ehkä helpompi nielaista ja ne sulavat vasta suolistossa ja estävät näin pahanmakuisia röyhtäilyjä.
Mielenkiintoista vehnänalkiotietoutta. Mutta saako kaikista kaloista E-vitamiiniä?
Tuossahan noita vastauksia jo tulikin mukavasti. Jos on lisätieto tarpeen niin tuo on aika hyvä sivusto: http://vitamiiniinfo.com
 /   /  /  / mistä a- ja e-vitamiineja???
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja haku



Lisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta