Lauttasaari asuinalueena

LarunQueen

Mitä mieltä olette lauttasaaresta asuinalueena?

Itse täällä nyt 1 vuoden asuneena pidän aluetta todella mukavana ja rauhallisena. Lisäksi alueen merellisyys korostuu todella mahtavasti. Minullaon kaksio ja vuokra on hieman yli 1000e. En pidä sitä liian pahana ottaen huomioon alueen arvon ja luonnonläheisyyden. Se yhdistettynä hyviin kulkuyhteyksiin on erittäin hyvä kombo.

32

6375

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tietäjätär

      Aika kova vuokra sulla. Asun itse isossa kaksiossa Torkkelinmäellä ja maksan alle tonnin vuokraa. Ja Helsingin keskusta on kävelymatkan päässä. Ja merenrantaankaan ei ole kilometriäkään.
      Lauttasaari on kyllä ihan mukavaa aluetta kun siellä on se rantakin ja pari kunnollista ruokakauppaa.

    • Elämä on

      Huh huh, mikä vuokra. Vuokranantaja ainakin tykkää!

      • Jakomäkeen kaikki

        Jakomäestä saa kämppiä halvemmalla.Miul ei ainakaan varaa maksaa tonnin vuokria.


      • mutta..
        Jakomäkeen kaikki kirjoitti:

        Jakomäestä saa kämppiä halvemmalla.Miul ei ainakaan varaa maksaa tonnin vuokria.

        halvempia kaksioita saa hyvin lähteltä keskustaakin


      • Eastman2010
        mutta.. kirjoitti:

        halvempia kaksioita saa hyvin lähteltä keskustaakin

        Itä-helsinki is best.Iso ostoskeskus ja metro mitä muuta sitä enää haluaa?Bonuksena vielä sexyt naiset


    • Larutar

      Olen täällä asunut koko ikäni, tällä hetkellä kaupungin vuokratalossa isossa perheasunnossa aivan meren rannalla, vuokra saman verran kuin aloittajan kaksiossa. Mikäpä se täällä on eläessä, kiva mesta kaikin puolin.

    • jaksaaja

      Laruhan on ihan mummoaluetta

    • larularu3

      No on täällä tekstiä! "Laruhan on ihan mummoaluetta" HAH!
      Lauttasaari on arvostetuimpaa, kalleimpaa ja hienoimpaa aluetta Helsingissä.
      Todella hieno alue! Kodikas ja viihtyisä!
      Kallishan se on mutta kyllä on komia paikka.

      • Munkan kundi

        Lauttassaari on keskiluokkaa. Munkkiniemenranta, kävelkää se niin tiedätte, missä on rahaa ja sivistystä. (Reittiohje: raitiovaunu 4 päätepysäkki). Hilton Kalastajatorppa on siellä toisella suunnalla, jos eksytte.


      • Anonyymi

        Lauttasaari ei ole enää mummoaluetta, mummot ovat muuttaneet pois ja tilalle on tullut koiria. Ei siis todellakaan enää viihtyisä, eikä siisti, eikä hieno. Kallis ja arvostettu kyllä vielä kun ei ihmiset ole tajunneet että nämä Larun kalliit omistustalot ovat muuttuneet vuokrakasarmeiksi.


    • Sudeettihesalainen

      Asuin aikoinaan larussa, ihan kiva keskiluokkainen alue.
      Muutin kymmenen vuotta sitten Jyväskylään. Asun vuokrayksiössä 2,5 km matkan päässä keskustasta hyvien palveluiden ja luonnon vieressä. Isoille marketeille matkaa 1,5 km ja 50 metriä ulko-ovelta etäisyyttä valaistulle ladulle ja kuntopolulle. Alue on vanhaa pientaloaluetta, jossa asumani kerrostalo on ainoa.
      Jyväskylä on viriili yliopistokaunpunki, jossa on ympäri vuoden tapahtumia.
      Vuokraa maksan 247,00 euroa kuukaudessa sisältäen veden ja sähkön.
      Vaikka asuntoni on myös Jyväskylän hintatasolla alhainen, niin se on aivan tavallinen kuntotasoltaan.
      On ollut hyvä nähdä suomea muultakin kantilta kuin synnyinkaupunkini Helsingin suunnalta.
      Pienituloisille suosittelen vierailua sisämaahan, täällä voi säästää aivan eri tavalla kuin ylihinnoitellussa Helsingissä.
      Paikallinen ystäväni tokaisi vilpittömästi kaivatessani merta, että onhan meillä Jyväsjärvi.
      Se ei kyllä todellakaan vastaa merta, mutta elämässähän tehdään valintoja ja kompromisseja. Muuten hyvä paikka asua.

    • Painavaa-Faktaa

      Ylihinnoiteltu ja ahtaasti rakennettu alue. Ihan kivat maisemat, mutta kyllä niihin ajan myötä tylsistyy. Yli puolet vuodesta meri on jäässä ja kesäisin kun meri on "kauneimmillaan", niin vedessä kelluu kaikenmaailman paskaa ja sinilevää, jolloin koko saari haisee. Itämeri kun on todella huonossa kunnossa. Liikuntamahdollisuudet aika huonot larussa, vain muutama pieni hiekkatie, jotka kulkevat larun ympäri. (Kuinka kauan niitä samoja pieniä hiekkateitä jaksaa oikein kävellä? Luulisi tylsistyttävän).Tietysti urheilukenttä larusta löytyy, siinä asunnottomille mielenterveysongelmaisille ja/tai päihdeongelmaisille tarkoitetun tukikodin vieressä mutta sekin melko pieni. Suurin osa lauttasaaren asunnoista ahtaasti rakennetuissa kerrostaloissa, ja näin ollen asunnotkin melko pieniä. Itse en kerrostaloon muuttaisi. Lauttasaaressa muutama rivitalo, joissa hyvän kokoisia asuntoja 120-200 neliötä, mutta nekin aika harvassa. Eli jos haluaa asua lähellä keskustaa, ahtaasti rakennetuissa pienissä asunnoissa niin lauttasaari on valintasi!! ps. lapsiperheille tiedoksi että lauttasaaren koulut ja lukio ovat Helsingin huonoimmasta päästä!

    • asuvainen

      Lauttasaaressa asuu paljon tylsiä merkonomeja ja ekonomeja. Iloton paikka.

    • Kombonaatio

      Tylsä, kokkarien ja ylimielisen keskiluokan asuinalue. Väritön, arvoiltaan harmaa kuin itämeri talvella. Alueen arvo on suoraan verrannollinen asukkaisiin.
      Hyvä "kombo" on asua muuallakin kuin larussa.
      Naurattaa luonnonläheisyysarvio keskellä kaupunkia huonon ilmanlaadun alueella.

    • onnellinen alue

      Mukava ja viihtyisän rauhallinen alue asustaa. Asukkaat mukavia ja pääosin hyvin kohteliaita toisilleen. Tällainen se kuuluisi kaikkien asuntoalueiden ollakin.
      Ruokakaupat kohtuullisen hyvin varustettuja, joten muualle ei juuri tarvitse kaupassa käydä.
      Keskusta on aika lähellä, samoin metroon voi Larusta kävellä jos haluaa vaikka keskustan ravintoloihin mennä viikonloppuna syömään ja nauttimaan lasin viintä.

    • "samoin metroon voi Larusta kävellä"

      Häh? Eiks nyt kuitenkin metro pääty Ruoholahteen? Vielä toistaiseksi siis.

    • onnellinen alue

      Aivan niin, sinne on Lauttasaaresta lyhyt matka kävellä.

    • kkkllll

      Lauttasaari on juuri sellainen paikka, jossa tulee joskus käytyä ja miettii että täällä varmaan on mukava asustaa mutta luultavasti jos siellä asuisi niin 9kk vuodessa puhaltava tuuli kävisi luihin ja ytimiin ja hermoon. Samaten paikka on pieni ja nurkkakuntainen.

      Pari päivää sitten kun kävin niin teoston talo on näköjään nyt purettu. Hyvä niin. Nyt kun siinä on väljä tila ja hyvät näkymät vähän aikaa ennenkuin jokin uusi rötiskö siihen rakennetaan niin muistaa että se teoston murju oli todella ruma. Ei ole ikävä.

    • Kuntoilija 45

      Tehkää saarta ympäröivät polut jalkaystävällisimmiksi. On kuin öljysoralla lenkkeilisi.

    • INHOTTAVA-LÄHIÖ

      HELSINGIN SANOMAT, 9.11.2014 NUORISOJOUKON EPÄILLÄÄN RYÖSTÄNEEN UHRIN PESÄPALLOMAILALLA LAUTTASAARESSA, NUORISOJOUKKU RYÖSTI 22-VUOTIAAN MIEHEN JA PAHOINPITELI TÄMÄN PESÄPALLOMAILALLA HELSINGIN LAUTTASAARESSA.



      ILTASANOMAT 9.11.2014 PESÄPALLOMAILAA MUISTUTTAVALLA ASTALOLLA VARUSTAUTUNUT JOUKKO NUORIA RYÖSTI MIEHEN HELSINGIN LAUTTASAARESSA. HELSINGIN POLIISILAITOS ON SAANUT TUTKITTAVAKSEEN TAPAUKSEN, JOSSA NUORISOJOUKKU HYÖKKÄSI MIEHEN KIMPPUUN HELSINGIN LAUTTASAARESSA.



      ETTÄ SEMMOISTA MUKAVAA TAPAHTUU LAUTTASAARESSA!!! ALUE MUUTTUU PÄIVÄ PÄIVÄLTÄ HUONOMMAKSI!

      Mukamas "Rauhallinen, turvallinen ja lapsiystävällinen alue", paskanmarjat! Joskus varmaan ollut 1980-luvulla, mutta täysin eri tilanne 2010-luvulla!

    • Vattuniemi.

      Maailman mukavin asuinpaikka. Tosin tuloja pitää olla,aika reilustikin.

      • Realiteetteja

        1. Ali Tikkalan K-market Helsingin parhaita kauppoja.
        2. Kaupunginosaylpeys ja Helsingin parhaita kaupunginosayhdistyksiä. Vahva me-henkisyys.
        3. Hyvä paikallislehti.
        4. Kokoomuksen äänestysprosentti kaupungin suurimpia ja osa-alueena Vattuniemi Helsingin rikkaimpia; hakkaa mennen tullen Töölöt ja Kauniaiset keskituloissa.
        5. Historiallisia merkkihenkilöitä asunut runsaasti Larussa; Spede Pasanen, Markku Alen, Herra Ylppö, Pepe Willberg, Nikita Fouganthine ym. jotka vaativat asumiseltaan Helsingin parasta laatua. The Islanders oli lauttasaarelaisyhtye.
        6. Lauttasaaren ympäri melominen on suosittua.
        7. Wanhojen liikemiessukujen kuten Tallbergien tyyssija.
        8. Helsingin upeimmat merelliset maastot.
        9. Merellisten menestyjämiljonäärien tyyssija mm. aina vahvat prof. Matti Urrila ja multimiljonääri (Vattuniemen vaikuttaja) Sirpa Asko-Seljavaara.
        10. Töölöstä Vattuniemeen etabloituneista kaikki pitävät Vattuniemeä ylivoimaisena.
        11. Länsimetron valmistuessa asuntojen hinnat raketoivat.
        12. Kaikki Vattuniemen asunnot menevät kaupaksi selvästi yli pyyntihinnan ennen näyttöjä tai ensimmäisellä näytöllä - niistä taistellaan.

        KITEYTETYSTI

        Laru on Euroopan elitistisen kaupunginosa, Helsingin ylivoimainen ykkönen kaikilla mittareilla ja Vattuniemi Larun taruhohtoinen glamouralue; jo nyt Vattuniemen hinnat ovat selkeästi Beverly Hillsin hintojen yli ja länsimetron myötä raketoivat yli St. Tropezin ja Geneven tason. Se on niin hieno, että ohitse ajaessa/bussin kyydissä läpi mennessä täytyy laittaa hitsauslasit päähän. Yksiössä 70 -luvun elementtitalossa Vattunimessä on enemmän statusta kuin 800 neliön omakotitalossa Bel-Airissa tai Lontoon Belgraviassa .


    • resk

      Parasta oli, kun monien vuosien jälkeen voi myydä asunnon ja päästä mukavimmille seuduille. Lauttasaaren ahtaus, tympeät, ja tönivät ihmiset ja vanhat talot tai uusien talojen tiivis rakentaminen eivät todellakaan herätä kaipausta.

    • myydäänpois

      Tämän ketjun kirjoittelijat näyttävät olevan vankkaa S-24 tasoa. Suuri osa asuu vuokralaisina, ja mittaavat asuinympäristöä vuokranmaksajan näkökulmasta.

      Itse olen muuttanut Lauttasaaresta muualle ja asuntoni on ollut vuokralla nyt 3 vuotta.
      Vuokraa olen saanut 1900€/kk. Vuokralainen (firma) sanoi sopimuksen irti, olen nyt laittamassa asuntoa myyntiin, koska vuokralaisia on vaikea tuon hintaiseen isoon asuntoon löytää.

    • Muuttolintu3

      Mites sen nyt nätisti sanois. Ei ole ikävä kuin merta. Ja eihän se nyt sentään mikään Kulosaari ole. Ehkä palaan, ehkä en.

    • Teeveikko

      Lauttasaari oli ainakin aikoinaan ihan mukava asuinpaikka. 1978 syksyllä muutin Katajaharjuun pieneen huone ja keittokomero asuntoon. Vuosi siitä ja nykyinen vaimokin asui siinä kämpässä 😊.
      Mikä oli sen ravintolan nimi, joka oli Gyldenintiellä silloin ainakin vuosina 79-82?

    • gareliaman

      Lieksan somput kääntävät katseensa Lauttasaaren suuntaan ja pääkaupunkiseudun vihreät toivottavat kaikki tervetulleiksi. Kansainvälisyys lisääntyy. Pieni ripaus muslimimiehiä vielä lähi-idästä elävöittäisi kummasti.

    • F76OpL234111

      Merenkulkijanranta. Kolmio merenpäälle rakennetusta talosta on tavoitteena, mutta ensin on myytävä asunto Kauniaisista.

    • Exlaru

      Aina tuulee eli kylmä. Myös mennyt vähän pilalle kun sinne muuttanut uudenlaista nousukasporukkaa niin paljon. Olen asunut Larussa v. 1975-2005, sittemmin vain käynyt kavereita moikkaamassa.

      • Anonyymi

        3200 uutta asukasta toivotetaan tervetuleeksi.


    • Anonyymi

      Patterit tärisee Vattuniemessä. Mistä johtuu.

      • Anonyymi

        Niin tärisee


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6283
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4016
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2436
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1960
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1423
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1316
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1087
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1060
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1006
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      981
    Aihe