AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  /  /  / "Win 7-menekki pettymys"

"Win 7-menekki pettymys"

23 Vastausta 246 Lukukertaa
Edes kuolemantuomio Xp SP2:lle ei aikaansaanutkaan joukkosiirtymistä siitä Windows 7:aan. Tulos oli pettymys Microsoftille. Vista sen sijaan on selvästi romahtanut.

"According to figures released by Netmarketshare, usage of Windows Vista and Windows 7 combined fails to eclipse that of Windows XP. That's a disappointing statistic, given that Windows 7 has been available, in one way or another, for well over a year and Windows Vista has been knocking around for nearly four years."

http://www.theinquirer.net/inquirer/news/1725964/users-sticking-windows-xp

Pettymys? menestys tarkoitit sanoa

"Microsoft julkaisi hyvän osavuosituloksen heinäkuussa, yhtiö kertoi myyneensä 175 miljoonaa Windows 7:n kopiota. Kyseessä on Microsoftin kaikkien aikojen nopeimmin myynyt tuote."

http://www.digitoday.fi/bisnes/2010/08/03/windows-7-on-jo-suositumpi-kuin-vista/201010693/66
Microsoftille pettymys kun haluaisivat ne Windows 7:t niille Windows XP käyttäjille, ei Windows Vista käyttäjille. Tarkoitushan on tuputtaa sitä .NET tekniikkaa ja Silverlightia uusien Windowsien mukana tappaa vanhat roskat pois. Siinä on ongelma Microsoftilla kun ihmiset roikkuu vielä Windows XP:ssä.

papukaija

Oletko vittu joku papukaija kun toistat samaa riviä?

Hah !

Remonttimieskin HERÄSI loma horroksesta !

Luki häiriö

Ole huoletta, ei se ole wintoysin vika. Ja se helpottaa lukemalla. ;)

Pettymys sinulle ehkä ?

Mutta minä tykkään Win-seiskasta, kun "hullu puurosta" .. heko heko......

varmaankin

hullut nyt tykkäävätkin mistä sattuu, niistä ei kannata lukua pitää.

Ja jokunen Linux höppänä

Seuraa linux apostolia, kun HAI LAIVAA ................

eli ketä?

Kuka se apostoli on?

Ongelma on siinä, että

...vuosimallia 2005-2006 olevat koneet toimivat riittävän hyvin Windows Xp:llä, eteenkin jos versio on Pro Service Pack 3 ja rauta -eteenkin yrityskäytössä - parempi kuin kotikoneissa. Firmojen softa käy Xp:lle muttei kaikin osin ole toimiva Windows 7:lla. Ja kotikäyttäjien sovellusohjelmat, mm. pelit eivät 100%:n varmasti toimi Windows 7:lla. Tämä on se ongelma.

Toista oli 1990-luvulla kun ihmiset silmät sumeina ostivat uuden koneen joka kolmas vuosi. Koneiden taso ja suorituskyky kasvoin noina vuosina hurjasti ja monet eivät jaksaneet vanhoilla raakeilla pyörittää senaikaista softaa. Nyt tilanne on Microsoftin kannalta PELOITTAVAN VAKAA.

Ja se uhka - nuo 4-5 vuotta vanhat koneet ovat suorastaan ihanteellisia Linux-distroilla. Niillä saattaa olla mahdollisuus pyörittää notkeita Linux-distroja vaikka vuoteen 2016. Tilanne ei ole helppo Microsoftille.

Onnelliset HIHHULIT saavat

Vuoden lopussa paljon vanhoja XP koneita halvalla kierrätyspöydältä, kun firmat alkavat päivityksen Windows seiskaan.................

))) Ja se uhka - nuo 4-5 vuotta vanhat koneet ovat suorastaan ihanteellisia Linux-distroilla. Niillä saattaa olla mahdollisuus pyörittää notkeita Linux-distroja vaikka vuoteen 2016. Tilanne ei ole helppo Microsoftille. (((

hullu vai hölmö

Hullu (tai hölmö) ei ole se joka pyytää vaan se joka maksaa.

4-5 vuotta vanhoilla koneilla voi tehdä vaikka mitä, jos vaan osaa käyttää niiden resurssit hyödyksi, hyvin toimivat. On minulla tuossa lattialla niitä iso nippu vaikkakaan nyt eivät ole aktiivikäytössä.

215 miljoonaa uutta konetta

myyty vuoden aikana. Mukaan eivät kuulu komponenteista kootut (ainakin osa niistä puuttuu). Koneista yli 40 miljoonaa mutta mahdollisesti jopa 80 miljoonaa on myyty ilman Windows 7-käyttöjärjestelmää joka on merkittävä osuus sillä mainossivuja katsellessa saa sen kuvan että yli 95% uusista koneista myydään Windows 7:lla. Todellisuudessa siis seiska ei saa läheskään koko pottia.

Vaatinee perehtymistä

Onko tuo uusien koneiden lukumäärä samalle ajanjaksolle kuin W7:n myyntiluku? Muutoin varmaan ihan kohtuullinen mittari, jos vertailutietoja vielä olisi esim. Vistan lanseerauksen ajoilta. XP:n lanseeraus on jo niin kaukaisessa menneisyydessä, ettei sen vertailu ehkä anna paljoa lisäinfoa.

Ainakaan en näe missään mainostettavan ja myytävänkään muuta kuin Windows-koneita, joten niiden yhteisosuus on varmaan tuossa ilmoittamasi osuuden tuntumassa. Vai missä laivanruumassa ne kymmenen miljoonat käyttöjärjestelmättömät koneet makaavatkaan?

Sama ajankohta

Windows 7:n myynti alkoi kesällä 2009 ja siitä vuosi niin MS:n mukaan myytyjä lisenssejä 175 miljoonaa. Tietokoneita on puolestaan parin tutkimuslaitoksen mukaan myyty samassa ajassa 215 miljoonaa. Jokseenkin kaikki viime loppukesästä lähtien myyntiin tulleet uudet koneet mainostettiin Windows 7:lla. Näin ollen ainakin nuo 40 miljoonaa konetta myytiin ilman Win 7:aa. Näistä vain 3½ miljoonaa oli Macejä. Muut siis muilla käyttiksillä tai ilman käyttistä.

Lisäksi lisensseistä osa on myyty vanhoihin koneisiin mutta niiden määrää on vaikea tietää. En ole ainakaan itse löytänyt tietoa. Osa asennettiin Vista-koneisiin, osa Xp-koneisiin. Jos määrä on ollut esim. 20 miljoonaa niin silloin noin 60 miljoonaa vuoden aikana myytyä uutta konetta myytiin ilman Windows 7-käyttöjärjestelmää.

Eri arvioiden mukaan 25-40% uusista koneista ei ole siis Windows 7 - koneita.

hienoa

Huippuhyvää matematiikka jonka lopputulos saa hyvälle tuulelle ;)

Macien osuus ei täsmää

sillä myydyistä uusista koneista n. 3% oli Mac-koneita. Eli niitä on siis ollut yli 6 miljoonaa, eikä vain 3½ miljoonaa.

Laivalasteittain koneita hukassa?

Tuohan voisi harhauttaa ajattelemaan, että jossakin on laivalasteittain asentamattomia, ohjelmallisesti tyhjiä myytyjä koneita.

Edelleen Exergy tai joku muu voisi harhautua ajattelemaan, että asennetusta tai myydystä konekannasta olisi tällä hetkellä yli 25% ilman Windows 7 -käyttöjärjestelmää.

Mikähän voisi selittää tuon 60 miljoonan hävikin?

Osaselitys on tuo Mac-kauppa, mutta se ei selitä edes 10 miljoonaan konetta tuosta 60 miljoonan "hävikistä".

Mutta koska W7:n julkistus olikin 9 kk sitten, niin 12 kk ajanjaksosta 25% onkin W7:n osalta "tiskinalta myymistä", ja julkinen kauppa on käyty etupäässä XP- ja Vista-asennetuin konein tuon ensimmäisen neljänneksen aikana.

Näin kylläkin vuoden aikana myydyistä koneista on yli 25% ilman Windows 7 käyttöjärjestelmää, muttei ilman Windowsia eikä tällä hetkellä myydyissä koneissa suinkaan Windows 7 puutu kuin ehkä n. 10%. Tämä jälkimmäinen luku pitäisi tarkistaa verraten XP- ja Vista-ensiasennukset. Tätä tietoa ei minulla nyt ole, mutta jotenkin oletan, ettei Vistaa mene mihinkään, XP-ehkä menee jossain rajallisemmissa kokoonpanoissa?

Eli missään ei seilaakaan tyhjiä koneita merkittävää määrää. Eikä toisaalta missään myydä ei-Windows-koneita kymmeniä miljoonia kappaleita. Oma havaintoni on, että kaikki uutena myytäväksi tarjotut koneet ovat Windows-ensiasennettuina. Havaintoni tiedän ainakin vähän vinoksi, koska jossain kait myydään niitä Mac-ensiasennettujakin laitteita. Selitys kait, että olet katsonut vain mainoksia, mitä tulee vastaan, en etsinyt Mac-myymälöitä.

Oliskohan nyt faktat, luvut ja mielikuvat edes jotenkin kohdallaan ja kaikki tyytyväisiä?

Windows 7:n myynti alkoi jo kesällä 2009

joten olet väärässä. Lisäksi vuoden 2009 kolmannella neljänneksellä myytiin selvästi vähemmän tietokoneita kuin esim. tämän vuoden puolella joten viimeisen vuoden myynnistä yli 80% tulee 2009 Q4:n, 2010 Q1:n ja 2010 Q2:n osalle.

Katsoppa tuota kuvaa

http://www.osnews.com/img/21035/ballmermacs.png

Microsoftin oman tutkimuksen mukaan (alkuvuosi 2009) maailman tietokoneista n. 25% käyttää Windows-piraattia käyttöjärjestelmänä. Yli 10% käyttää joko Linuxia tai Macia.

Näin ollen muut kuin lisenssi-windowsit muodostavat n. 35% kaikista tietokoneista. Tämä Microsoftin oma arvio sopii oikein hyvin viimeisen vuoden tilastojen kanssa. Läheskään kaikkia tietokoneita tässäkään kuussa ei ole myytä Windows 7-lisenssillä, eikä muullakaan Windows-lisenssillä.

Selvenee

Olin unohtanut kokonaan nämä lisensoimattomat Windowsit, vaikka itsellänikin oli tässä koneessa (itse kasattu tosin, ettei ehkä "tilastokelpoinen") kokeilu-W7. Tilanne siis on, kuten aiemmin jo esitin, että n. 90% koneista myydään Windows-ensiasennettuna, mutta ei niistä merkittävä osuus onkin lisensoimattomia (laittomia).

Jos ilmainen ja ehkä laiton Windows olisi käyttäjän mielestä huonompi kuin ilmainen ja laillinen linux, niin miksi edellisiä ollenkaan esiintyisi? Microsoftin kannalta nämä lisensoimattomat asennukset ovat potentiaalisesti tulevaisuudessa rahastettavia, siis edullisempia kuin linux-ensiasennukset.

softariipuvuus yms.

Jos on käyttänyt vai windowsia niin a) siihen on tottunut eikä muuta kaipaa etenkään kun b) kaikki softa hyllyssä on win-softaa.

Tietääkö ne edes Xp-tuen loppumisesta mitään?

Tuskin. Ja vaikka tietäisivät, niin ne käyttää tuota Windows Xp:tä niin kauan kuin pystyvät. Asentavat sen uudelleen. Jotkut vähän fiksuimmat kun ovat aikansa päätä seinään lyöneet siirtyvät sitten Linuxiin, eteenkin Ubuntuun. Mutta niin kauan kun tietokone on toimintakunnossa sinänsä (rautapuoli) niin tuota konetta käytetään.

Eri juttu 1990-luvulla jolloin tekninen kehitys aikaansai sen että uusi kone ostettiin, jo vaikkapa DVD/CD-asemien ja USB-asemien tms. takia. Nyt tuota tarvetta teknisellä puolella ei ole. Kaikki ainakin vuoden 2004 jälkeen ostetut koneet ovat periaatteessa täysin käyttökunnossa olevia laitteiston puolesta (jos komponentit ovat OK).
 /   /  /  /  / "Win 7-menekki pettymys"

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta