AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / Parveketupakointi

Parveketupakointi

35 Vastausta 1 180 Lukukertaa
Olemme tänä kesänä saaneet sietää jatkuvaa tupakinsavua 15min välein +30 asteen helteillä jolloin on pakko pitää parvekkeen ovi auki. Käyt vessassa, teet ruoka tai muuten vain olet 15min poissa olohuoneesta niin jo on koko kämppä tupakinsavua täynnä kun alakerran ketjupolttaja on iskenyt etkä ole ehtinyt vetämään parvekkeen ovea kiinni. Enkä valehtele, se polttaa 15min välein oikeasti. Ja kun ei polta niin köhii keuhkojansa pihalle kämpässään. Talvella herra tietenkin polttaa vessassa kun eihän parvekkeella voi polttaa pakkasessa ja silloin tupakinsavu tulee keittiön ja vessan ilmastointikanavista suoraan kämppäämme. Ja kun tulee töistä niin suoraan autosta kessu suussa portaikon läpi kämppäänsä, että varmasti portaikkokin haisee tupakinsavulle seuraavan tunnin.

Lakia tunnen ettei tätä oikein voi kieltääkkään ja jos kävisin puukottamassa tämän idiootin kuoliaaksi niin voisin ainakin vedota mielenvikaisuuteen historiallani.

Siksi nyt kysynkin että mikä olisi hyvin mädäntyvä ja pahanhajuinen kala/hedelmä/tai joku tarkoitukseen sopiva jonka voisin laittaa roikkumaan tuosta oman parvekkeeni alle, jolloin saisin myös hajuhaittoja tälle tanopäälle. Ei laki sitäkään kiellä ja jos kieltää niin ei sillä ole siltikään minulle mitään merkitystä. tämä 15 minuutin välein tapahtuva parveketupakointi estää minua tuulettamasta kämppääni näillä helteillä niin maksetaan samalla mitalla takaisin.

Eli siis kala? ja mikä kala? koiranpaskaa pussissa? Näillä helteillä saisi hyvä hötsit. Ideoita?

Ja parveketupakoinnin puolustajien on turha vastata, voitte painua sinne minne aurinko ei paista.

Työnnä

Mustamakkara p........n !!!

Savuton :)

Poltin 10vuotta, välittämättä pätkääkään naapureista :(
Nyt 2kk savuttomana ja todella ymmärsin, etten koskaan tullut ajatelleeksi muita.
Lapsena en pitänyt hajusta enkä pidä nytkään.
Asuessani alimmassa ei häirinnyt, nyt ylimmässä ja saan haistella jatkuvasti.
Pyrimme tervehtimään naapureita, vaihtamaan talon tilanteen kuulumisia.
Kutsu naapurisi kahville ja kerro kuinka sua harmittaa, ÄLÄ HYÖKKÄÄ :)
http://www.uta.fi/utain/2006k/2/27574.html

Asia päätetty. Sianruho tai pässinpää. Jos laki yrittää kieltää niiden pitämisen parvekkeella, niin silloin sen on saman lain mukaan myös kiellettävä parveketupakointi samassa taloyhtiössä.

Ja diplomaattiset keinot on jo käytetty. En enää neuvoittele, enkä kutsu kylään muuten kuin vetääkseni äijää turpaan. Enkä joutuisi edes linnaan, jätän vain aamu ja iltalääkkeet ottamatta niin olen syyntakeeton. On se niin hauskaa kun tupakoitsijat luulevat aina lain olevan heidän puolellaan. Ja tietty joku nikotiinipää vetää perstaskustaan "muuta maalle" -kortin. Miksi? En minä ole se ongelma. Ongelmat hoidetaan, tavalla tai toisella. Tässä tapauksessa sillä toisella.

Jatkuva tupakinhaju kämpässä on sietämätöntä. Vaikka ehtisi sulkea oven, niin sitten se tunkee ikkunoiden tuuletusreistä. Ja juurikun edellinen haju on katoamassa niin äijä on uudestaan siellä. Tosiaan polttaa 15min välein. Emme ole saaneet 10v aikana yhtään valitusta, emmekä antaneet valitusta kenestäkään. On aika kaivaa sotakirves esiin, kirjaimellisesti. Löytyy minulta pari vesuriakin. Ampuma-asetta minulle ei valitettavasti myönnetä.

Jos ei kerta mene asiat perille nikotiinin kyllästämiin aivoihin saakka normaalisti, niin voi voi. Odotellaan kun +30 asteen helteet ja kärpäset tekevät tehtävänsä.

Kyl se vielä kuolee!

Toivotaan että se ketjupolttaja kuolee keuhkosyöpään P.I.A.N. ! Mutta laita tosiaan mädäntyvää lihaa ja kalaa sen sian parvekkeelle, KIÄH!

koita tätä

kusilaatta postiluukusta yms... tilaa tupakasta vieroituskamaa sen nimellä yms...

paras on silakkaa postiluukusta yöllä!! toimii takuun varmasti!!

tai purkkaa oven lukkoon yms...

itse poltan kanssa kokoajan parvekkeella mutta jos naapurit syö partsilla ni en polta..

enkä polta rapussa yms...

tai mene ja vedä turpaan tätä vajakkia...

OLET KYLLÄ

Pimee .

Jos

Jos tupakoimattomuus tekee noin ILKEÄKSI; kehottaisin kaikkia tupruttelemaan oiken urakalla..
Miten olisi ruåtsalainen herkku hapansilakka verkkopussissa (sellaisessa, missä sipuleita myydään) nailonsiimassa roikkumassa parvekkeeltasi? Tai onnistuisiko heittää hänen parvekkeelleen? Tosin haisee sinunkin parvekkeellasi ja takuuvarmasti kerää kaikki raatokärpäset puolen kilometrin säteeltä.
Äläkä sitten avaa sitä sursillipurkkia sisätiloissa, se haju tunkee 3 metriä vastatuuleenkin ja löyhkää kolmesti oksennetulta krapulayrjöltä!
Enkä minä siis yllytä, vaan kysyn: miten olis?
Minulla on sama vaiva kuin sinulla, mutta 2 kerrosta alempana. Ehkä onnistun joskus heittämään hänen parvekkeelleen jotain...
Sitä hapansilakkaa (sursill) saa ainakin ruåtsista ja sen rajan lähiseudulta Suomessakin. Sellainen räjähtämäisillään olevan näköinen peltinen säilykepurkki. Ja avaa se purkki sitten veden alla (ämpärissä) ja ehdottomasti ulkona!!!
Surströmmingiä tarkoittanet, ja todellakin haisee.

Hyvä neuvo sinulle.

Muuta hyvä ihminen äläkä valita!
En ole koskaan ymmärtänyt ihmisiä jotka sietävät kaikenlaista joka pilaa heidän eloaan. Natisevat jatkuvasti ja syyttävät muita kun mikään ei ole hyvä. Miksi on niin vaikeaa etsiä itselleen ratkaisua joka saisi elon maistumaan paremmalta. Ai niin, se MINÄ, MINÄ, MINÄ olen niiiiiiiiin oikeassa asennehan ratkaisee.........

Toisille se muutto

ei aina ole yhtä yksinkertaista kuin toisille.
Mullakin asuu alakerrassa inhoittava ketjupolttaja joka käy välillä todella usein partsillaan haisemassa pahalle ja sen seurauksena mullakin asunto haisee jatkuvasti tupakalle. Todella ikävää, varsiknkin kun on näin kuumaa että on aivan pakko pitää ne luukut auki että saa sitä ilmaa tulemaan tänne sisällekin. Jos ei ole luukut auki täällä nousee lämpö tuonne 50 asteeseen eikä pysty olemaan mitenkään täällä. Röökaaja vain pilaa tätä ilmaa joka ikinen kerta katkuillaan ja hajuillaan kun ei osaa/kykene ajattelemaan muita kuin sitä nikotiinivajettaan joka ainakin tällä alakerran tyypillä on jatkuvaa, välillä vetää kaksi heti peräjälkeen. Voipi olla että tekee kiusaakin kun on huomannut ettei tästä oikein tykätä.
Tupakka pitäisi lailla kieltää kokonaan kuten muutkin huumeet.

No tuskin

tekee. Parveketupakointi ei ole laitonta, piste. Jos kaverilla on vuokrakämppä niin vuokranantaja on voinut kieltää asunnossa tupakoinnin. Ilmoittakaa sille ja asunto ehkä irtisanotaan niin 3kk jälkeen koittaa rauha.

OLETKO ASTMAATIKKO?

OLISI EHDOTUS SINULLE. MUUTA KORPEEN ASUMAAN. EI OLE SILLOIN ALAKERRASSA EIKÄ YLÄKERRASSA TUPRUTTELIJOITA. JOSKUS VOIT ITSE HAISTA, MUTTA EIPÄHÄN VILLIELÄIMET TULE SINULLE VALITTAMAAN!
PUUKKOA VOIT SIELLÄ KÄYTTÄÄ IHAN OIKEAAN TARKOITUKSEEN, EI TUOLLAISEEN TURHAN UHKAILUUN.

MAHTAA SE SINUN NAAPURISI IHMETELLÄ, KUN KULJET MIETTIMÄSSÄ KUMMANKO OTTAISIN- KISSAN- VAI
KOIRANPASKAN?

OTA ONKI JA MENE KALAAN. ETKÖHÄN SITTEN TIEDÄ MIKÄ KALA HAISEE PARHAITEN. SAMALLA SAA NAAPURISI RAUHAN SINUN PARVEKKEEN OVIEN PAUKUTTELULTA.

LOPETA SE

TUPAKOINTI JA HUUTAMINEN SIELLÄ!
Äläkä kehoita muita muuttamaan vaan muuta itse senkin haisuli.
No,joo-onhan tuo aika tihiään tupakilla. Mutta,jospa se jonain päivänä tajuaa itse lopettaa tupakoinnin tai muuttaa pois

Kotirauhan häirintää!

Nuo silakka ym temput johtavat helposti oikeustoimiin, ne kun on todistettavissa ja kotirauhan häirintää. Voipi sulle valittaja tulla tuhansien eurojen maksu, joka sisältää häviösi oikeudessa eli asianajopalkkiot. Ruikuttelu loppu, ajatelkaa miten vanhempanne selvisivät 20 v sitten, eivät ruikuttaneet, savu on ja pysyy osana elintapakulttuuria, teitille kun kelpaa kyllä hajuvedet ja dödöt.

Niin joo varmaan

Jos jättää silakat mätänemään omalle parvekkeelleen niin rikosta ei tapahdu. Jos tiputtaa pussin silakoita "vahingossa" naapurin partsille niin siinähän syyttäjä näyttää toteen että teko on ollut tahallinen. :D

Kotirauhan häirintää toi ei voi edes teoriassa olla. Ei täytä määritelmää.
Eikös tämä pitäisi tomia toisinpäinkin. Voiko tupakoitsijan haasta oikeuteen kotirauhan häirinnästä? Sitähän se on....
Minulla on melkein samanlainen tilanne, keskustelut on käyty ja herkullista savua nousee entistä enemmän. Olen jo vähän aika miettinyt tätä vaihtoehtoa.
Itselläni on ollut (muuttivat onneksi pois!) pariskunta joka kävi alakerran parvekkeella 5(!)min.välillä tupakalla! Tämän jälkeen tuli sitten mies joka poltti sisällä ja tuuletti tupakansavunsa ulos 24/7! Muutti onneksi pois ja nyt odotan kauhulla mitä seuraavaksi tulee.
On se kyllä kumma ettei päättäjät saa jo aikaan lakimuutoksen joka passittaisi tupakoitsijat pihalle tupakkakoppiin minne kuuluvat!

Ja totta tupakoinnin puolustajat muuttakaa maalle, ja minulla on "oikeus" mielipiteineen PAINUKAA SAVUKKEINEENNE SINNE MISSÄ SE AURINKO EI TODELLAKAAN PAISTA!!

Ja sitten

tupakoitsijat kehtaavatkin väittää että tupakoimattomat sortavat heitä kun valittavat tupakoimisesta.
Kuka se sortaa ja ketä (sillä ainaisella tupakansavullaan)? Kysynpä vaan?

Käskevät muuttaa, miksi eivät itse muuta sinne korpeen niin saa olla tupakoimattomat rauhassa...

Minä

Poltan aina parveekkeella.Yläkerran äijä huutaa jayskii. ei se mitään Minä saan polttaa niin paljon kuin huvittaa.Muuttakoon korpeen.

Miksi et

itse muuta niin et häiriköi naapureita?
Miksi te käskette aina sen kärsivän osapuolen muuttamaan kun itsekin voisitte tehdä jotain???

miksi

raitis-ilmaventtiilit on parvekkeen ikkunan päällä,huonostippa on suunniteltu.Itse asun välissä,eli savua tulee ylhäältä ja alhaalta,myös sivuilta välillä.
Pitää varmaan alkaa tupakoimaan,kun se on kerta sallittua kerrostalossa,eipähän haittaa savu kun poltan itsekkin.
Turha puhua mulle enää terveellisistä elämäntavoista,koska eihän sitä voi elää terveellisesti tässä yhteiskunnassa.
Myötätuntoni on puolellanne, kyllä parveketupakoijalle joku jäynä pitää keksiä. Pane haisemaan kunnolla! Tosin parveke- ja varsinkin vessatupakointi kertoo henkisistä ongelmista sen verran että eiköhän herra vielä liukene soveliaimmille tienoille.
kyllä pitää olla tyhmä kun kuvittelee että parvekkeella tupakoivilla on nupissa ongelmia.taitaa itellä olla.me tupakoijat poltetaan ihan kuinka paljon halutaa ei siinä auta teijän nurinat päin vastoin poltetaan vielä enemmän.eiköhän tää aihe oo jo aika kulunnu.eikö maailmasta löydy muuta valittamisen aihetta kun tupakoitsijat.

Ei niin kauan

kun se tupakka-kakka pilaa ihmisten hengitysilmaa jatkuvasti todellakaan löydy muuta ajankohtaista valitettavaa asiaa.
Mutta ethän sinä sitä voi millään ymmärtää, sinähän poltat sitä paskaa, vedät sitä keuhkoihisi ja sieltä se paska leviää koko kehoosi. Luehan jostain mitä kaikkia myrkkyjä vedät itseesi ja mieti sitten vaikuttaako yhtään mihinkään. Jaa mutta ethän sinä edes halua tietää kun olet sen tupakan lumoissa etkä irti pääse vaikka kuinka pyristelet kun sinulla ei ole tahtoa eikä selkärankaa.

Vai poltatte te

Haa, pitäisköhän meidän tupakoimattomien haastaa kaiki syöpäkääryleitä käryttävät oikeuteen siitä, kun te yritettä murhata?!?

Mulle on harvinaisen se ja sama, miten te ittenne haluatte tappaa (se keuhkosyöpä muuten on ikävä ja kivulias kuolema), mutta saisitte oikeesti painua johonkin pohjoisnavalle!
Polta itsekkin, mutta oli pakko vastata. Käy ensin sanomassa sille miehelle ja mieti vasta sitten kostotoimenpiteitäsi. Itselläni myös yläkerran naapurit ketjupolttajia joten pidin parvekkeen ovea kiinni päivisin. En voi sietää tupakan käryä sisällä vaikka tosiaan itse myös poltan.
Asiallinen ketju, meillä myös sama ongelma. Itsellä myös käynyt mielessä, mitä kakkapussia voisi kostoksi naapurin postiluukusta sisään työntää.
Kesäisin tulee savut parvekkeelta, joka meillä pois käytöstä kolmesta ilmansuunnasta tulevan savusaasteen takia ja talvisin rappukäytävästä, kun siirtyvät sisätiloihin röyhyttämään. Vihaan tupakansavua kotona, tosin ei tämän asunnon ainoa ongelma, joten uutta todellakin etsitään kuumeisesti koko ajan. Lisää täysin savuttomia taloja pääkaupunkiseudulle, muutan heti kun löytyy yksi sopivien kulkuyhteyksien varrelta ja kohtuuhintaan!
Yksi asia, mitä en ymmärrä.

Jos ulkona on +30 astetta lämpöä, miksi ihmeessä ikkunoita pidetään auki huoneistoon?

Se lämpöhän tulee siten myös sisälle?

Meillä kesällä ulkona oli se +30, kaikki ikkunat ja ovet kiinni, parvekkeen lasit kiinni, verhot ikkunoiden edessä, ja sisällä oli lämpöä +22->26 astetta.

Sitten, kun lämpötila laski ulkona alemmas kuin sisällä, tein lyhyen läpivedon.
Sisällä on vielä kuumempaa ku ulkona koska aurinko paistaa ikkunaan. Siksi, kun pitää läpivetoa ilma kiertää ja on edes vähän "viileämpää". SIKSI.

En ole koskaan ymmärtänyt, eikä KUKAAN parveketupakoitsija ole selittänyt:

Miksi parvekkeella pitää tupakoida naapureita häiritsevällä tavalla, kun voi tupakoida parvekkeella myös ettei häiritse naapureita?

Notkutaan partsin toisessa reunassa kaidetta vasten nojaten niin että savut VARMASTI kulkeutuu naapuriin. Kun vois poltella keskemmällä ja omalla seinustalla. Istuskella siinä rauhassa.

Ja toi oli vaan ehdotus.

Epäilen että parveketupakoitsijat tahallaan lietsoo vihaa ympärilleen. Niillä on itsellä paha olo, ovat huonoja ihmisiä kun ei ole edes itsekuria tupakoinnin lopettamiseen. Kaikki mättää, ja sitten kostetaan naapureilla. Jotka oikeesti on syyttömiä niiden pahaan oloon. Maalimassa on liikaa ihmisiä. Osa niistä haluaa tuhota hitaasti itseään tupakoimalla. Parempaa olisi kertalopetus. Yhteiskunta säästäisi paljon. Verotuloja jäisi saamatta mut ehkä eduskunta keksii jotain muuta verotettavaa.
Six ne roikkuu siinä kaiteella röökillä ettei savu kulkeutus OMAAN kämppääs. Vitut siitä vaikka näin toimien naapuri saa isomman pöläyksen. Tänne aivan turha kirjoitella, ne vittupäät itsekkäät paviaanit mitää tajua. Oma naapuri röökaa ja köhii samalla keuhkojaan pihalle. Liian hidasta vaan tommonen kuolema. Kuolisivat noppeemmin ni sais muut hengitellä raitista ilmaa.
jottei naapurieden parveke-elämä häiriintyisi, minäkin tupakoin sisällä (omassa asunto-osakkeessani). Rappuun kantautuva tupakansavu sekoittuu mukavasti kivan naapurini jatkuvaan valkosipulin hajuun, joka oikeastaan tunkee postiluukusta sisään, ja taittaa mukavasti tupakanhajun myös omassa asunnossanikin.
valkosipulin haju, paskan haju, hien haju....ei mukavia mutta ei vaarallisia. tupakan savu on myrkyllistä. äh...en jaksa...tupakoikaa paviaanit ja kuolkaa pois!
Heh
Tupakointihan on rahamiesten harrastus...Kallista puuhaa meinaan saada vetää savua keuhkot täyteen ja ostaa tupakansavuinen elämä.Tupakoitsijoille pitää antaa mahdollisuus haista pahalle ja näyttää kamalalta.Heille pitää myös antaa mahdollisuus asuntonsa hinnan laskuun johtuen tupakan hajuhaitoista.He myös selkeästi haluavat sairastua fyysisesti...henkisestihän se on jo tapahtunut.
Taloyhtiöiden olisi syytä sertifioida itsensä savuttomiksi.Tämä takaisi asuntojen jälleenmyyntiarvon säilymisen.Yksikin tupakoitsija taloyhtiössä takaisi että sertifikaatia ei voi saada ja asuntojen hinnat olisivat huomattavasti savuttomia yhtiöitä alhaisempia.Tästä voi jokainen sitten päätellä millaisesta yhtiöstä kannattaa asuntonsa ostaa.Koska tupaikoitsijalla on varaa tupakkaan on hänellä silloin myös varaa korkeampaan vuokraan ja näin maksaa tupakoinista muille aiheuttamaansa haittaa ...näin kertynyt vuokran ylijäämä sitten jaettaisiin tupakoimattomien talossa asuvien kesken savuhaittana.mitäs tästä sanotte:-)
 /   /  /  / Parveketupakointi

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta