AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

Vehnänoras

11 Vastausta 12 325 Lukukertaa
Olen nyt kasvattanut vehnänoraita ja kysyisin, että miten siitä tehdään sitä mehua? Miten muuten sitä voisi käyttää?

Mehua

Meillä on sellainen käsi- eli kampikäyttöinen vehnänorasmylly, jolla saa puserrettua oraista mehut tosi tarkkaan. Luontaistuotekaupasta ostettiin joskus vuosia sitten. Se muistuttaa vanhan ajan lihamyllyä. Niitä on kyllä sähköllä toimiviakin.

Kai tiesitkin, että orasmehu on niin vahvaa ja tehokasta, että ruokalusikallinenkin sekoitettuna veteen tai vaikka tuoremehuun päivässä riittää. Jostain luin, että pikku orasviljelmä esim. yöpöydällä auttaa astmaatikkoja, ja joku oli pitänyt käsilaukussa pussissa oraita kaupungin saasteissa liikkuessaan ja jos oli astmakohtaus yllättänyt, niin oli pureskellut pikkuisen oraita niin kohtaus oli ohi. Sanotaan, että kotona kannattaisi pitää huoneilmaa puhdistamassa joku viljelmä koko ajan.

Itse oraat ovat niin kuituisia, että niitä ei mielestäni kannata yrittää käyttää ravinnoksi mitenkään, vaan hyödyntää tosiaan vain mehu.

Vehnänoraan käytöstä

Hei! Olit jossain vaiheessa kysellyt ohjeita vehnänoraan käytölle. Itse olen käyttänyt jo pitkään vehnänoraita päivittäin aivan pieniksi silputtuna aamupirtelöni joukossa. Teen terveyspirtelön, jossa on piimää, luomu-leseitä, vehnänalkiorouhetta, kotimaisia marjoja ja silputtua vehnänorasta. Soseutan pirtelön sauvasekottimella. Nyt on helppoa kasvattaa vehnänotaita näissä valmiissa kuitupakkauksissa. Aamupalana aivan riittävä kera vihreän teen. On tosi vitamiinipitoinen ja ja toimii elimistössä kuitulisänä.

sisäisesti vain mehuna

vehnänorasta ei missään nimessä saisi syödä kokonaisena. se on niin kuituista ettei ihmisen keho (toisin kuin esim lehmä ja sen monta vatsalaukkua) pysty sitä sulattamaan. olen kuullut sellaisesta urbaanista jutusta, että patologi olisi löytänyt vehnänoraan syöjiltä suolistosta pieniä kuitutuppoja.

mitä

kuitupakkaukset ja mistä niitä saa?

vehnänosasta voi syödä!

Olen lääkäri ja tehnyt paljonkin ruumiinavauksia. Vehnänoras ei jää suolistoon. Kuitu on hyväksi suoliston toiminnalle. Kuitu lisää myös ulosteen massa ja näin estää ummetusta.
Vehnänosasta on helppo viljellä vaikka ihan tavallisessa kukkapurkissa ja -mullassa. Itse hämmästelen päivittäin, miten hyvin se kasvaa ikkunalaudalla näinkin pimeänä vuodenaikana, jolloin esim. auringonkukan itujen kasvattamista ei kannata yrittää.

Kuinka paljon?

Hei Leena K.
Verrattain pitkä aika on tuosta vehnänoraskannanotostasi, mutta kokeilen kepillä jäätä, josko vielä voisit vastata minulle vehnänoraan määrää koskevaan kysymykseeni. Nimittäin olen muuttanut syömäniravinnon sisältöä melko rfadikaalisti sen jälkeen, kun kesäkuussa 08 sairastuin rintasyöpään. Ravintoni sisältää tätä nykyä myös vehnänorasta saksilla pikkusiperoksi pilkottuna kutakuinkin päivittäin. Ongelmani on ollut se, minkä verran orasta voi ja kannattaa päivittäin popsia. Osaisitko vastata tähän minulle? Kiitos! Leena V.

näin

Leikkaan suureen pirtelö mukiin noin sentin pituisia oraita. Vettä senverran, että voi sauvasekoittimella murskata silpun aivan tohjoksi. Sitten siivilöin kuidut pois. Tuloksena tummanvihreää juomaa, johon sopii appelsiini mehu. Helppoa, tulee päivittäin käytettyä. Tällä hetkellä on kahdella tarjottimella viljelmät.

Kuinka

Miten paljon laitat oraita? Eli miten iso nippu juomaan menee? Käytätkö vehnää vaiko ohraa? Ite olen ajatellut laitta vähän molempaa sorttia...

Mistähän?

Hei !
Mistähän näitä ohranjyviä saisi Helsingistä parhaiten ostaa ? Keskustasta mieluummin.

Ruohojuuresta

saa

mehua

hei!
Vehnänorasta saa valmiiksi puristettuna mehuna Ravintola Silvopleestä Hakaniemestä, sekä kauppahallista Vegetaari-liikkeestä. Juoma tehdään samalla ja juodaan heti. Vitamiinit eivät muuten säily, jos juomaa ei juo mahd.pian tekemisen jälkeen.
Kannattaa alottaa 1/4 dl ja lisätä aina desiin asti kun keho tottuu siihen. Maksaa 2.50-6€.

Suosittelen lämpimästi. Vehnänorasta ei ole nimittäin kovin helppo kotikonstein saada mehuksi, jos ei ole oikeaa konetta. Tehosekottimella ei orasta saa mehuksi.
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta