Pick Up Artist (PUA)

iskias

10

5003

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ascheen

      Luin kyseiset blogit läpi. Silmäilin tärkeimmät viestit kyseisistä blogeista ja huomasin, että yksikään mokomista jampoista eivät päässeet puuta pidemmälle. Toisin sanoen helvetisti ylianalysointia ja toivoajattelua, muttei ollenkaan kunnon tuloksia. Tosin eräs jamppa saa paljon katseita naisilta, joten hänestä voi kuoriutua suhteellisen lyhyessä ajassa seksuaalisesti haluttava mies.

      Joka tapauksessa havaintoni blogeista vahvistaa johtopäätökseksi: pelimiehiksi itseään kutsuvat saavat pillua yhtä usein kuin perusjampatkin eli toisin sanoen ei niin usein ja harvoin. Samaa kertomusta on tullut myös Suomen pelimiesfoorumilta ja parilta naisiin keskittyviltä "pelimiehiltä" Todelliset pelimiehet, joita kutsun naistenmiehiksi, niin heillä on useita naisia pyörityksessä ja säpinää joka viikonloppu.

      Pelimieskene on tietyssä mielessä tavattoman hieno juttu. Se iskostaa miehen aivoihin siemenen, intohimon tulla paremmaksi mieheksi. Toisaalta pelimieskene aikaisemmissa muodoissaan aiheuttaa enemmän vahinkoa ihmissuhteille kuin hyötyä. Pelimieskene on kuin alkoholistien kokoontumiskerho: suurin osa menettää ystäviään, muuttuu "omituisiksi" ja kokevat enemmän kärsimystä kuin varsinaista hyötyä pelimieskenestä.

      Esitän haasteen? Kuka ihan rehellisesti myöntää muuttuneensa peräkammaripojasta naisia panevaksi Adonikseksi "pelimiesopeilla?

      Aika harva...

      En kyllä sano, etteikö se olisi mahdollista, etteikö olisi mahdollista muuttua seksuaalisesti haluttavaksi mieheksi. Se tosin vaatii aikaa, vaivaa ja paljon työtä. Muutos lähtee sisältä. Ei siitä, kuinka monta "settiä" avaat.

      Täytyy keskittyä itseensä.

      Itse tein niin. Peilin edessä ihan kylmiltään aloin sanomaan itselleni olevani seksuaalisesti haluttava mies ja muita positiivisia vahvistuslauseita.

      Kun sanoin noita positiivisia vahvistuslauseita, visualisoin mielessä lopputuloksia, joita haluan ja kun kirjoitin joka kerta nukkumaan mennessäni ja herätessäni niitä, niin lopulta aloin muuttua.

      Nykyään naiset lähestyvät mua silloin tällöin, saan katsetta ja hommat menee seksuaalisesti suhteellisen lyhyessä ajassa ilman, että täytyy tehdä mitään. Toki on viikonloppuja, jolloin ei tapahdu mitään, mutta suunta on koko ajan edespäin.

      Kun kehityn vielä enemmän, keskityn heikkouksiini ja vahvistan niitä puolia, jotka on kunnossa, niin tulen paremmaksi.

    • ExPinp

      PUA-jutuissa on jotain hyvääkin ja hienoa, että pojat ovat sen myötä saaneet sen verran uskoa itseensä, että lähestyvät.

      Ovat kuitenkin tosi alkutekijöissään ja itse huomaan noista muutamista jutuista sellaisia virheitä, joita he itse eivät välttämättä huomaa. Esim se, ettei jäädä hitaille, ettei tulisi paha mieli. Eehh.. itsetunto kohdilleen! PUA-juttujen valhe on se, että jos olet AFC, et ole mies. Ihmiet saadaan koukkuun ripustamalla heidän omanarvontuntonsa PUA-asteikon sanelemaksi. Ei hitto se pitäisi kenenkään mieltä pahoittaa, ei etenkään playerin, jos nyt onkin seinäruusuna hitailla! Sitäpaitsi jo PUA-filosofiankin mukaan ei saa jättää lähestymättä sen takia, että pelkää torjutuksituloa. Sehän on sääntö 1. Mutta bottom line: sinä olet arvokas, koska olet ihminen -ei siksi että saat jonkun tanssiin hitaita tai sänkyyn.

      Tuo ei-kiinnostavan tytön hylkääminenkni oli virhe, koska juttelemalla ja edes feikkaamalla olisi saanut social prooffia klubilla. En kylläkään usko kovin paljoa social proofiin.

      Nettideittausviestit kaipaisivat tosi paljon hiomista. Vastauksia ei tule, koska kaveri joka viestissä sanoo ettei oikeastaan tiedä, miksi on liikkeellä. Se kieltäminen pitäisi tapahtua rivien välissä. Mieluummin kertoisi suoraan, mitä hauskaa hänen elämässään tapahtuu. Eikös se ole David DeAngelon metodeita. Tuollainen lähestymistapa huutaa AFC. DeAngelo myös sanoo, että anna ymmärtää, ettet tarvitse mitään, mutta ei se tarkoita, että se pitäisi sanoa suoraan. Oli siellä hyvääkin juttua.

      Mielestäni T:n ei kannattaisi edes lähteä PUA-juttuihin sotkemaan päätään, sillä häntähän jo lähestyvät naiset baarissa, mikä AFC:lle on pelkkää unelmaa. Hänen pitäisi keskittyä vaan olemaan itsevarma, energinen, ehkä vielä muuttaa vaatetustaan fläshimmäksi ja persoonallisemmaksi street-tyyliseksi (muttei riikinkukoksi). Nettideitit hän voisi unohtaa tyystin.

      Vaikuttaa, että "T" on niellyt PUA-markkinoinnin syötin, koukun ja kohon. Hän on ostanut aromipesän eikä nyt voi uskoa, että on ennen pärjännyt ilman sitä. Tarkoitan sitä, että vaikuttaa, että hänen on ehdottomasti "opittava skilssit" eikä saatava naista. Tätä gurut opettavat, koska haluavat myydä tuotettaan. Naisten saanti on muka vain sivutuote, skilssien täydellinen hallitseminen ja jatkuva kehittyminen PUA:na (miksi?) on tärkeintä. Miksi haluaisi kehittyä sosiaaliseksi robotiksi, joka on outo, käyttää kaiket päivät PU:iin ja hirveästi aikaa ja rahaa. Monilla menee kaveritkin siinä.

      Pitäs ehkä kommentoida tonne blogiin.

    • Puasankari
    • Pelimiehiin menevä

      Musta pua on ehdottomasti positiivista kehitystä, jos ennen on ollut ihan taukki ja vaan kotona ruikuttamassa. Pua opettaa teoriaa, käytännön sovellukset on sit harjoittelusta kiinni.

      Esim. suomalaiselle miehelle tekee tosi hyvää kuulla, että miehetkin saa, ja miesten pitää panostaa ulkonäköönsä ja kehittää tyyliään. Että on ihan luvallista näyttää hyvältä ja myös käyttää jotain erikoista katseenvangitsijaa baariympäristössä.

    • Vapor

      PU- skenessä epäonnistumista ei ole. Tottakai alussa sitä mokaa paljon, tulee paljon torjutuksi ja pahoittaa mielensä. Sehän on totta jokaisessa pelissä mitä maailma tietää. Se on totta esim. shakissa. Maailmanmestari Magnumilla on aivan varmasti tuhat häviötä vyönsä alla ennen Vischyn nöyryyttämistä. Koripalloilija Michael Jordania lainatakseni: Ihminen epäonnistuu täydellisesti kaikissa asioissa joita ei edes yritä. Eli jos en mene shakki iltaan saan automaattisesti 0 pistettä 15 pelistä. Aloittelija voi PU- skenessä vain oppia uutta ja epäonnistuminenkin antaa itselleen ajatuksen että on parempi kuin muut koska muut eivät edes yrittäneet avata settiä. Theodore Rooseveltiä lainatakseni: Kunnia ei kuulu kriitikoille tai katsojille, vaan sille joka oli kehässä ottamassa turpiinsa tai voittamassa ja kummatkin kisailijat olivat paljon parempia kuin ne pelokkaat sielut jotka eivät tienneet tappiota eikä voittoa.

      Ensiksi kannattaa avata yksittäisiä naisia joko päivällä tai illalla. En suosittele sargaajaa jumittautumaan taktisiin keskusteluketjuihin sellaisen tavallisen näköisen naisen kanssa joka ei ole edes kiinnostunut. Sen sijaan suosittelen 9 ja 10 tyttöjä avattavaksi. Ne jotka pursuavat seksiä ja energiaa ovat halukkaampia kuin ujot ja epävarmat tytöt. Siis ensiksi tulee avata suoraan vaikka hymyilemällä, katsekontaktilla ja sanalla "Moi". Jos ei keksi mitään puhuttavaa, voi vaan tyytyä sanomaan että olit kaunis ja halusin tulla juttelemaan. Aloittelijan kannattaa keskittyä suoraan peliin ja pyrkiä kohti suoraviivaisia kuvioita eikä keskittyä liikaa tekniikkaan. Ne tulevat myöhemmin. Avaa nainen, tee aikasilta ( ehdota treffejä) ja arvioi tilannetta ja ennen kuin lähdet pois muista puhua jostakin muusta kuin tapaamisesta tai tästä naisesta.

      Kehittyneemmässä pelissä on parasta avata jokin porukka epäsuorasti. Esim 2 naista 1 mies, 2 naista, 2 naista 2 miestä. Avaa setti niin että käännät pääsi kohti settiä mutta pidät muun vartalon kauempana. Vasta sitten kun saat vastauksen niin käännä koko vartalo ryhmää kohden. Avaa setti epäsuorasti, esim. kaveriavaus, tilanteeseen littyvä huomio tai kysy ryhmältä poliittista mielipidettä johonkin asiaan( ota vaikka Voima- lehti mukaan ja kysy jotakin siihen lehteen liittyvää). Kun saat vastauksen tee aikarajoite joko verbaalisesti tai fyysisesti eli kerrot että olet juuri lähdössä. Sen jälkeen jatka puhumista ja samalla ota tuoli ja istuudu. Älä katso targettia silmiin, vaan yritä hurmata porukka persoonallasi ja negaa ihastusta. Negaaminen on targettiin kohdistuvaa kevyttä vitsailua( ihan kuin kiusottelisit pikkusiskoasi) ja se hämmentää targettia ja saa hänet ihmettelemään että mikäs mies hän oikein on. Lopuksi kysyt miten kaikki tuntee toisensa ja juttele jotain kevyttä vastauksen päälle ja sitten kysy porukalta voitko lainata ihastusta hetkeksi.

      Sitten eristät ihastuksen, otat käsistä kiinni, puristat ja näytät nimettömästä virtaavan verisuonen kohti sydäntä. Kerrot rehellisesti että olet ihastunut naiseen ja haluat tavata hänet myöhemmin. Sitten teet aikasillan, vaihdat yhteystiedot facebook tiedot ja homma on selvä. Seuraavaksi deittailet ihastustasi, kutsut hänet kylään ja alat lämmitellä naista asunnollasi ( romanttinen musiikki, katsekontakti, hierominen, suuteleminen). Jos nainen keskeyttää aktin niin lopetat hyväilyn ja suutelun ja katsot vaikka sähköpostisi. Sitten alat taas lämmittelemään ja jatkat vaikka sponttaania vastustusta nainen antaakin. Näin olet saanut suhteen muodostettua.

      • Vapor

        PU on strategiapeli eikä suorat, tilannesidonnaiset tai tarkkailevat avaukset ole hyödyllisiä niiden väkinäisyyden ja heikon viehätysvoiman vuoksi. Mutta jos olet pitkä, tumma, suosittu ja komea, niin voit käyttää niitä, jos sinua väsyttää tai sinulla on kiire. Eräs pleijeriblogi suosittelee koulumattia, mutta nainen menee aina katumapäälle koska sargaaja aloittaa aina viettelemisestä, eli loppupäästä. Sen voittoprosentti on alle 1. Epäsuorat avaukset taas ovat parhaita ja niiden voittoprosentti on noin 25. Ei shakissakaan suurmestari tai juuri kukaan mene koulumattiin. Varsinkaan jos mies tulee tunnisteuksi pleijeri methodin eli koulumatin käyttämisestä. Se karkoittaa naiset ja tekee miehestä pahimmassa tapauksessa hylkiön. Nice guyn joka aina haluaa seksiä jopa silloin kuin koiranpennun lailla sitä anelee.

        Miehen tulisi olla puheliaalla päällä joka sargaus hetkenään ( päivällä tai illalla). Ja puheen tulisi olla rentoa ja hidasta. Miehen tulisi pukeutua räiskyvästi, jopa ryysyihin, kunhan on tarpeeksi hieno riikinkukon sulka yllä. Aloittelijan kannattaa vältellä vaikeita naisia( 6,7,8) ja keskittyä avoimiin ja kauniisiin naisiin. Jos kehittyneempänä pua:na haluaa yrittää sisäänpäin kääntyneitä seinäruusuja, pitää olla valmis vastaanottamaan paljon sekavia taktisia sudenkuoppia ja muuta vastarintaa kuten sarkasmia ja käänteispsykologiaa. Sitten puan kannattaa alentaa itsensä ja sitten kun nainen haukkaa syötin, negattava naista vaikka tyyliin( sut voi saada tekemään mitä vaan). Kannattaa kotona jo kirjoittaa oma pelisuunnitelma( paljon epäsuoria aiheita) ja luottaa enemmän strategiaan kuin alka reagoimaan jokaiseen tilanteeseen kuin ällikällä lyöty.


    • MäVaan

      Oletteko koskaan miettinyt että jopa lapsia on saatu läpi historian tehtyä naisten kanssa ja jopa useitten naisten kanssa ilman näitä aPUAYTM hömpötyksiä.

      Onneksi osaan olla oma itseni ja näyttäisi riittävän tämän maailman tarpeisiin.

    • Jake--

      Aijemmista viesteistä näyttääolevan jonkin verran aikaa joten en tiedä kirjoittaako kukaan enää tälle ketjulle, mutta kerron lyhyesti oman mielipiteeni tästä aiheesta.

      Kerron ensin hieman itsestäni.

      Olen ollut useammalla pua foorumilla kirjoittamassa ja lisäksi olen lukenut monta erilaista kirjaa jotka käsittelee sosiaalidynamiikan kehittämisestä. Pelimieskulttuuri on käsitetty hieman väärin, koska mielestäni kyse ei ole pelkästään naisten pokaamisesta vaan miesten kehityksestä parempaan elämään.

      Kyse on omnista heikkouksista ja vahvuuksista sekä oman elämän tavotteiden saavuttamista, kehittämällä itseään.

      Se mitä tulee näihin yllä oleviin blogeihin niin suurin osa kirjoituksista on kuin suoraan lainattu pelimieskirjan metodeista. On mhienoa, mettä porukka harjoittelee ja kirjoittaa omista saavutuksistaan, mutta pelimieskirja on mielestäni vielä aika pinta raapaisu oman elämän kehittämisessä ja naisten pokaamisessa. En väitä, että kyseiset metodit meivät toimisi mutta näen asiat aika eri tavalla. Tämä mon niin iso aihe, että voisin kirjoittaa tästä melkein romaanin. mTuskinpa minusta kumminkaa tulee kirjailijaa näiden kirjoitusvirheiden perusteella, mutta jatkan vielä aiheesta.

      Seuraava asia mitä nyt kirjoitan niin olen yrittänyt hokea muille tästä, kuin m yös itselleni.

      Eli:

      Ihminen voi sisäistää lukemalla itseensä niin paljon teoriaa, mkuin sielu sietää opettelemalla erilaisia metodeja pokaamisessa tai sosiaalidynamiikasta ja katsomalla kymmeniä videoita netistä. En väitä, että yksikään metodi mitä käsitellään jossain kirjassa tai videossa ei mtoimisi. Siinä saatetaan jopa ilmaista ihmisille, että tämä on tehokas metodi jolla saat naisen valloittettua itsellesi tai niin kuin esim jossain blogissa
      " Naillä viidellä tehokkaalla vinkillä saat naiset kiinnostumaan itsestäsi ".

      Okei ajatellaan, että joku ihminen on lukenut kymmeniä kirjoja ja katsonut erilaisia videoita.

      Hän on tietoinen teoriasta ja sisäistänyt ne ja on saattanut jopa harjoitellakin. Tässä tulee valitettavasti yksi mmutka matkaan ja se on ihmisen luonne. Ihm inen joka on sisäistänyt teoriaa itseensä niin hänen harjoittelut saattavat poiketa täysin kyseisestä metodeista hänen luonteensa vuoksi. Ihminen reagoi ja käyttäytyy eri tavalla sosiaalisissa tilanteissa. Me olemme yksilöitä ja en tiedä onko hyvä, että meidät yritetään kehittää johonkin tietyn tyyppiseen muottiin.

      Tärkeämpää on mielestäni harjoitella käytäntöä ja rakentaa erilaisia vahvuuksia oman elämän ympärille. Vahvuuksia kannattaa miettiä siltä kantilta, että mitä hyötyä niistä voisi olla sosiaalisissa tilanteissa.
      Teoriaa kannattaa tietysti maina lukea, koska näin saadaa avattua omaa ajatusmaailmaa ja käsityksiä eri aiheista. Pitää kuitenkin muistaa, mettä miten se voisi toimia omalla kohdalla käytännössä.

      Suomessa on ollut jonkun verran Pua seminaareja, mutta mielestäni kurssit voisivat olla tehokkaampia ihmisille. Jos itse pitäisin jonkin sortin kurssin ihmisille niin siinä harjoiteltaisiin käytäntöä varmaan 75% ja loput olisi teoriaa. Sen lisäksi antaisin vielä erilaisia tehtäviä jotka keskittyisivät oman itsensä kehittämiseen.

      Se mitä käytäntö olisi kurssilla niin kyseessä olisi ihan perus kauraa sosiaalisynamiikasta. Ihmettelen, kun ihmiset etsivät jotain ihme poppamieskirjaa tai kurssia missä opetetaan jotai salaisia taika metodeja jolla voisi saada naisen itselleen.

      Jos joku on valmis maksamaan jonkun aivan törkeän hinnan yhdenpäivän seminaarista jossa opetetaa näitä " ihmeen tehokkaita metedeja" niin jättäisin sellaiset palvelut käyttämättä. Ihmiset etsivät jostain kumman syystä nopeaa ja tehokasta oikotietä omiin saavutuksiin. Valitettavasti nämä asiat vievät aikaa ja vaivaa sekä periksiantamattomuutta. Näitä asioita ei opita yhdessä yössä tai viikossa. Itse voin ihan näin suoraan sanoa, että jos haluaa kehittyä kunnolla niin se vaatii useamman vuoden paneutumista niin teoriassa kuin käytännössä seuraamalla omaa kehitystään.

      Eihän omakotitaloakaan rakenneta yhdessä viikossa saati sitten lihaksia niin kuin kehonrakentajat. Tässä voin käyttää tismalleen samaa ilmaisua kun ihmiset etsivät nopeaa oikotietä vaikka sitten lihasten kasvattamisessa hankimalla jonkun ihmelaitteen netistä jossa luvataan uskomattomat lihakset 4-10 viikossa.

    • Jake--

      Jeps yhden asian minkä unohdin mainita on alkoholi. Sen mitä muistan ihmisten kenttäraporteista niin suurin osa oli näitä yökerho/baari pokailuja jossa alkoholi oli kuvioissa. En väitä että naista ei mpysty pokaamaan ravintolassa ja yhdenillan panoja ei saisi.

      Kyllähän niitä saa sillä itsellänikin niitä kännipanoja oli ihan tarpeeksi. Mitään lukumäärää ei tässä tarvitse kertoa enkä edes kaikista ole pitänyt kirjaa.

      Kännipanoista ei mielestäni yksinkertaisesti nauti samalla tavalla kuin selvinpäin.

      Alkoholi ei mielestäni vastaa todellisuutta. Vaikka itse olisin selvinpäin ravintolassa niin muut ihmiset ovat enemmän tai vähemmän humalassa. Ihmisen käyttäytyminen ja tunteet eivät välttämättä ole aitoja jota hän voisi tehdä ehkä jopa selvinpäinkin.

      Humalassa tunteet ovat yleensä ihmisillä paljon voimakkaampia. Tämmöiset nopeat ihastukset on mahdollisia, mutta kun aamu ja krapula sekä todellisuus hahmottuu ihmiselle niin tunteet voivatkin poiketa täysin eri tavalla.

      Lisäksi vaikka ilta ei menisikään kännipanoksi ja nainen on antanut miehelle baarissa numeronsa niin hän ei välttämättä medes muista seuraavana päivänä koko asiaa hänen humalatilansa vuoksi.

      Jos harjoittelee käytäntöä niin itse suosittelen selvinpäin ja ihan päivänvalossa kun kaupungilla liikkuu tai osallistumalla erilaisiin tapahtumiin/kursseille.

      Eli suosittelen luopumaan kaiken maailman känni kenttäraporteista..

      En kuitenkaan tarkoita sitä, että yökerhoon ei kannata mennä pokaaaan naisia, mutta harjoittelua ei kannata jättää vain baari seikkailuiden varaan.

    • Jake vielä lisää

      On kumminkin hienoa, että porukka tekee erilaisia blogi kirjoituksia. Suomessa on yritetty nostaa pelimieskulttuuria erilaisten foorumien kautta joissa käydää näitä ns salaisia tekniikoita läpi keskenään.

      Olen kumminkin sitä mieltä, että homma pitäisi vetää juuri toisin päin ja tulla päivän valoon omien kokemusten ja näkemysten kanssa. Se ei ole minun mielestä heikkous tuoda itsensä esiin vaikka sitä voisi miettiä siltä kantilta, että se toisi jotenkin huonoa mainetta tai itse kantaa loppu ikänsä " pelimies" mainetta.

      On monta blogia ja kirjaa missä joku on kertonut nimettömänä tai muuteltu nimellä harrastavansa usean ihmisen kanssa seksiä, mutta onko ne noussu tarpeeksi esille ?

      Yleensä ei.

      Jos mietitään taas tätä pelimies kirjaa missä kyseinen henkilö on uskaltanut tulla mediaan ihan omin kasvoin lehdistötilaisuuteen tai tv-haastatteluun sekä pitänyt jopa seminaareja ihmisille.

      Miksi se on tuonnut julkisuutta, mainetta ja herättänyt keskustelua ?

      Koska hän on uskaltanut tulla esiin omilla kasvoilla ja mielipiteillä, sanoi sitten media mitä tahansa !!

      Siksi Suomessa pitäisi olla henkilöitä jotka kirjoittaa ja kertoo omista blogista/vlogista tai kirjoittaa omista kokemuksista/näkemyksistä oman kirjan.

      Kirjan sisällön ei välttämättä tarvitse olla juuri pelkkää pokaamiseen liittyvää vaan ylipäätään se voisi vaikka olla esim parisuhde kokemuksista tai sosiaalisista taidoista nais-rintamalla..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      3910
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      604
      3717
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3702
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      2351
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      63
      2291
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      327
      1988
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      123
      1967
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      187
      1806
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1479
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1372
    Aihe