AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  /  /  / Automaattinen tuulilasinpyyhin

Automaattinen tuulilasinpyyhin

13 Vastausta 812 Lukukertaa
Miten hyvin muilla toimii Passatin (3C vm. 2006->) automaattinen tuulilasinpyyhin? Itsellä se toimii varsinkin tihkusateella varsin huonosti eli se saattaa olla hyvän tovin pyyhkimättä ja yhtäkkiä pyyhkiä nopeasti useita kertoja. Hermostuttavaa kun lasi pääsee välillä täyteen pisaroita eikä pyyhkimen toiminta tuntuu kovin epäloogiselta. Turha kapistus koko pyyhinautomatiikka muutenkin ja ottaisin mieluummin perinteisen tihkutoiminnon, jonka taajuutta voisi manuaalisesti säätää.
Kait luit ohjekirjasta miten sitä 'automatiikkaa' säädetään?
Kyllä, herkkyyden säätö toimii huonon ja vielä huonomman välillä.

Onko

pyyhkijän sulat kunnossa? Kuluneet sulat eivät kuivaa kunnolla ja aiheuttaa tuon usean pyyhkäisyn.
Kyllä ne minusta hyvin vielä pyyhkii, ei jää rantuja tai kalvoa lasiin, mutta ehkä täytyy koittaa vaihtaa ne. Tuulilasikin on vaihdettu tämän vuoden puolella uuteen.
Katso vielä että on se anturin kohta puhtaana ötököistä yms. möskästä. Ne sekoittavat sitä sateen tunnistusta.
Sen verran päivitystä että tilanne on parantunut sulkien vaihdolla. Ensin oli kokeilussa Boschin sulat, jotka olivat silmin nähden huonot heti uutena ja automatiikka toimi edelleen miten sattui. Tiesin kyllä jo entuudestaan, että Boschin sulat eivät kaksisia ole varsinkaan kestävyydeltään, mutta liikkeessä ei muita sattunut olemaan. Seuraavaksi hain marmoritiskiltä VW:n omat sulat (Valeon valmistamat kuulemma) ja niiden kanssa automatiikka on toiminut selvästi paremmin. Sen käytös on nyt loogisempaa ja tuplapyyhkäisyt ovat jääneet pois. Ei automaatti niin hyvin toimi vieläkään kuin toivoisi, mutta nyt sen kanssa tulee jo toimeen.

Tihkukytkin täysi paska

Mulla on sama kokemus. Todella raivostuttava tuo Passatin (vm.-09) automaattinen tihkukytkin. Uudet sulat jotka pyyhkii aivan loistavasti, puhdas auto ym, mutta oli tihkukytkin sitten asetettu hitaammalle tai nopeammalle asetukselle niin aina vain automatiikka pyyhkii miten sattuu. Välillä lähes kuivaa tuulilasia pyyhkii hirveällä nopeudella, välillä sataa kaatamalla eikä pyyhi ollenkaan niin että meinaa tulla kolareita kun ei nää mitään! Täysin kehitysvaiheessa oleva laite joka ei pitäisi missään nimessä olla vielä tuotantovaiheessa!!!!!!!

Älkääs nyt

Minulla toimii juuri, kuten pitääkin eli silloin on teillä on jotain vialla. Oletan, että teillä on sadetunnistin vai onko pelkkä tihkukytkin? Sadetunnistimen kohta täytyy olla puhdas, jos siinä on likaa tai jotain, mikä tekee kalvoa lasin pintaan, tunnistin ei toimi. Jos tihkukytkin ilman sadetunnistinta temppuilee noin, niin se on vietävä korjaamolle-molle.

Se

On automaattinen pyyhkimen tunnistin, ei automaattinen pyyhin.
Itsellä on kokemusta laajasti eri merkeistä eikä nuo tunnistimet toimi kyllä missään kunnolla. Ehkä anturitekniikka ei vain ole vielä riittävän kehittynyttä. Pitäs olla joku kamera joka arvioisi tuulilasia isommalta alueelta ja päättäisi sen perusteella tarvittavista ohjauskomennoista.
Joskus joku on väittänyt että toimii, mutta ne väittäjät ajaa 5-10tkm vuodessa. Pienemmällä ajolla erilaiset autojen ärsyttävät ominaisuudet ei samalla tavalla tule esille.
Ei se tosiaan toimi oikein missään autossa. Minulla ollut 607 ja nyt avensis missä automaattiset pyyhkijät ja tässä vielä se herkkyyden säätö mitä pösössä ei ollut ja toimii kokonaisuudessa jopo huonommin. Tänään viimeksi kun töihin ajelin sai kiroilla oikein urakalla. Maksaisin vaikka muutaman satkun jos saisi sen vanhan kunnon portaattoman säädön takaisin. Nyt täytyy joko pitää täysillä tai sitten käsisäätöä jatkuvasti.
Mulla on 08 mondeo jossa toimi täydellisesti ennenku lasin vaihdoin. lasinvaihdon yhteydes lakkas toimimasta ja todettiin että se anturi on jäänyt liian kauaksi lasista auto on tällähetkellä pajalla ja ne laitta sen lähemmäs lasia. ja serkulla on 06 mondeo jossa toimii täydellisesti kokemusta ei oo muista merkeistä mutta ainaki mondeoissa toimii todellahyvin. ja tosiaan molemmat ajetaan se 40tkm vuodes että tiedetään mitä se maantiellä olo on. Joskus tietysti siihen jää joku suolakura tai jotain että silloin pyyhkärit huutaa hetken täysillä mutta siitä selviää ku pistää vähä pissapoikaa kehiin.
Itselläni tomii hyvin (loogiseti ja säädetyn mukaan tasaisesti).
 /   /  /  /  /  / Automaattinen tuulilasinpyyhin

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta