AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Kuunliljan hoito

Kuunliljan hoito

5 Vastausta 5 980 Lukukertaa
Hankin haudalle kuunliljan. Miten sitä on paras vuosittain hoitaa? Luin tuossa muutamia artikkeleja, mutta en tullut juuri viisaammaksi. Äitini pihalla kasvaa iso kuunlilja, eikä hän käsitykseni mukaan ole tehnyt niille vuosikausiin yhtään mitään. (Selvyyden vuoksi: hän ei enää osaa loogisesti puhua/antaa mitään ohjeita.) Siis pitääkö liljaa jakaa, jos se näyttää ihan hyvältä? Milloin? Entä pitääkö/kannattaako sitä leikata, vai jääkö se vain lumen alle sellaisenaan? Leikataanko se sitten keväällä alas, vai elävätkö lehdet taas? Osaan hoitaa vain huonekasveja, ulkokukista en ymmärrä mitään =)
Kuunlilja on mitä vaatimattomin kasvi, kunhan saa alleen kunnollisen hyvän mullan.
Ei se jakaminen ole mikään pakko, jaat silloin kun kasvaa mielestäsi liian isoksi juuri siihen kohtaa, minne sen ole istuttanut, tai jos tarvit uusia alkuja, silloin vain lapio käteen ja jakohommiin.
Jakaa voi keväällä tai syksyllä tai pitkin kesää, niinkuin ole itse jakanut.

Keväällä kun menet hoitamaan hautaa, kuunliljan lehdet ovat mädäntyneet ja ne on siitä helppo siivota pois. Toki ne lehdet voi leikata syksylläkin.
Kuunlilja on perenna ja se aloittaa uuden kasvun keväällä.

Kiitos paljon!

Kiitos sinulle, olipa tarpeeksi selkeät ohjeet!

Lannoita myös

Lisäisin äskeiseen ohjeeseen vielä, että kannattaa lannoittaa. Koska kuunlilja joka vuosi kasvattaa rehevän kasvuston, se syö nopeasti mullassa olevat ravinteet ja alkaa suu ammollaan odottaa lisää.
Meillä on pihassa useita kuunliljoja. En ole koskaan tehnyt niille sen kummempaa. Joskus olen syksyllä kiskonut nahistuneet/kuolleet lehdet pois (=matalaksi), joskus taas vasta keväällä. Ne kun on niin rumia sitten palelluttuaan.
Mutta siitä en osaa sanoa, kun hankkimasi kasvi on haudalla, koska sehän leviää melko tavalla. Omat pienenä istutetut mättäät ovat jo toista metriä kanttiinsa. Eli kai sitä leviämistä pitäisi jotenkin yrittää rajoittaa.
Joudun ns. tuhoamaan perannapenkin kaikenlaisten tuholaisten takia.Mitä laittaisin tilalle, suihkulähteen, patsaan, tiiliä, on kooltaan n.2 kertaa 3 metriä, mitään elävää siihen ei voi laittaa pohja on niin "saastainen". Raija
 /   /  /  / Kuunliljan hoito

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta