Jäykkäkouristusrokote

jäykki

Rokotteista...onko muille ollut jäykkäkouristusrokotteesta vaivaa??
Aikaisemmin, 5.lk siitä ei ollut mitään haittaa, muuta kun ehkä pienen hetken jalka/pakara kipeänä, mutta nyt 27v kun uusin sen, pistettiin aamulla reiteen, ja ensin ei koko päivänä minkäänlaista vaivaa, mutta sitten illalla rauhallisen kävelylenkin jälkeen jalka kipeytyi niin ettei sietänyt edes astua. Pahin kipu meni ohi päivässä, mutta viikon ajan nyt jo on jalka edelleen kipeä, pakottava, käveleminen ei onnistu kun reisi "pistää vastaan", ja kipeytyy lisää jos yrittää...vahvoja särkylääkkeitä aloin syödä kuurina, mutta ne ei auta, tulee vaan paha olo niistä....alkaa pänniä aika urakalla, kun yhtään paremmaksi ei muutu! Huomenna menen varmaan lääkäriin, mutta epäilen että mitään ihmeitä siellä tehdä, kun siitä rokotteesta tuollaiseksi meni. Ja kurkkuun tuli myös silloin samana päivänä "pala", tuntui kuin oikein iso möykky olisi kurkussa, joka onneksi tänään ei ole enää tuntunut enää niinkuin koko viikon ajan.
Jos jollekkin muulle on tullut oireita, niin kauan ne on kestäneet? Ja onko mennyt ohi itekseen vai millä? Vai tuliko siitä rokotuksesta nyt joku jäykkäkouristustauti?! Apua.....en olisi mennyt edes ottamaan sitä, jos tän oisi tiennyt....

9

8942

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • puolesta,

      joudut ottamaan jäykkiksen? Vai uusitko sen vain rutiininomaisesti?

      Kiinnostaisi myös tietää muutkin kuin pelottelufaktat tämänkin rokotteen käyttämiselle aikuisväestöön?

      • jäykki

        Joo ammatinkin takia tulisi pitää voimassa, kun haastavat lapset saattavat purra kovastikin, mutta myös koiraharrastuksen vuoksi uusin sen, jos sattuu tulemaan koiranpurema...käsittääkseni jäykkäkouristus on semmoinen joka kannattaisi kaikilla pitää voimassa, kun voi tulla mistä tahansa esim likaisesta esineestä? 10v se on voimassa piikityksestä, ja itsellä oli jo menny 6v sitte vanhaksi, ja nyt sen uusin...mutta huonoin seurauksin =(
        Ois kiva tietää onko yleistä siinä tämmöiset oireet/kipeät raajat pitkään?


      • tyttö 21v
        jäykki kirjoitti:

        Joo ammatinkin takia tulisi pitää voimassa, kun haastavat lapset saattavat purra kovastikin, mutta myös koiraharrastuksen vuoksi uusin sen, jos sattuu tulemaan koiranpurema...käsittääkseni jäykkäkouristus on semmoinen joka kannattaisi kaikilla pitää voimassa, kun voi tulla mistä tahansa esim likaisesta esineestä? 10v se on voimassa piikityksestä, ja itsellä oli jo menny 6v sitte vanhaksi, ja nyt sen uusin...mutta huonoin seurauksin =(
        Ois kiva tietää onko yleistä siinä tämmöiset oireet/kipeät raajat pitkään?

        Kävin juuri ottamassa jäykkäkouristusrokotteen, kun 10 vuotta meni umpeen viime kerrasta (ala-asteella). Minulle se laitettiin olkapäähän. Rokotteen laittaminen ei sattunut, tuntui vain pieni nipistys. Pari päivää oli olkavarren lihas lievästi kipeä kättä liikutellessa ja siihen koskiessa, mutta siihenpä oireet jäivätkin.


    • Älkää ihmiset ikinä

      ottako itselle mitään rokotepiikkiä, eikä lapselle. Eläimillekään ei saisi rokotteita tai lääkkeitä piikittää (muuta kun lopetuspiikki). Rokotteita voi ottaa oraalisestikin syömällä.

      Minulla td-rokote meni väärään paikkaan koska rokottamisen yhteydessä alkoi järkyttävä vasemman käden puutuminen, pistely ja kipu. Rokotuksen antajana oli laillistettu terveydenhuollon ammattilainen.
      Nyt on ollut neljättä päivää rokotuksesta hermokipua, särkyä, tunnottomuutta eri puolilla: käsissä, jaloissa, eniten sormissä ja jalkaterän alueella. Erityisesti vasemmassa kädessä. Liikkuminen on kuitenkin normaalia. Ennen olin täysin terve mutta terveys meni.
      Toivon koko sydämestäni että paranen tästä.

    • Mää vaan

      En ole asiantuntija, mutta jostain luin, että jos tehosteen ottaa liian aikaisin, seuraa usein tuota kipeyttä. Eli ap otti piikin jo 6 vuoden jälkeen, kun 10 vuotta riittää? Ymmärsin tuosta lähteestäni, jota en nyt muista, että paremminkin voisi jättää vuoden-pari yli kuin ottaa liian aikaisin.

      Oppini mukaan olen menossa ottamaan nyt tehosteen, ja edellisestä on jo 14 vuotta...

      • Mää vaan

        Äh. Luin huonosti. Ap:llä oli mennyt jo 6 vuotta sitten vanhaksi.

        Joten se teoria ei tässä auta.


    • aina voimassa

      Olen pitänyt tetanuksen aina voimassa. Edellinen annettiin jopa vain 8 vuotta edellisestä, koska olin lomalle lähdössä vähän alkeellisempiin olosuhteisiin.

      Ikinä ei ole yhdestäkään pistoksesta tullut mitään suurempia kipuja, pistospaikassa ehkä hivenen tuntunut seuraavan vuorokauden aikana, muttei sitä nyt edes kivuksi voi sanoa. Ja tosiaan pistospaikka on aina ollut olkavarsi.

    • MPT

      On ihan normaalia että pistoksen jälkeen kipua ilmenee. Toisilla enemmän, toisilla vähemmän. Minulla on jäykkäkouristusrokotteen jälkeen käsi ollut yleensä viikon verran kipeä, mutta sitten hiljalleen helpottaa. Jäykkäkouristusrokote on yksi tärkeimmistä rokotteista, ja tuon rokotteen torjuman jopa hengenvaarallisen bakteerin voi saada pihamullasta tai muusta likaisesta esineestä. Myös omat lemmikit voi tuota levittää. Luin jostakin, että mitä kovempi reaktio tulee rokotteesta, sen paremmin se vaikuttaa ja elimistö siihen reagoi.

    • Mikäs siinä

      Kolme päivää oli rokotuskohta kipeä, mutta sitten kipu kaikkosi. Kaikkien kannattaa ottaa tuo rokote.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5650
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3587
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      207
      1710
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1702
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      92
      1166
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      28
      1119
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      917
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      72
      839
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      828
    Aihe