AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  / Jäykkäkouristusrokote

Jäykkäkouristusrokote

9 Vastausta 5 208 Lukukertaa
Rokotteista...onko muille ollut jäykkäkouristusrokotteesta vaivaa??
Aikaisemmin, 5.lk siitä ei ollut mitään haittaa, muuta kun ehkä pienen hetken jalka/pakara kipeänä, mutta nyt 27v kun uusin sen, pistettiin aamulla reiteen, ja ensin ei koko päivänä minkäänlaista vaivaa, mutta sitten illalla rauhallisen kävelylenkin jälkeen jalka kipeytyi niin ettei sietänyt edes astua. Pahin kipu meni ohi päivässä, mutta viikon ajan nyt jo on jalka edelleen kipeä, pakottava, käveleminen ei onnistu kun reisi "pistää vastaan", ja kipeytyy lisää jos yrittää...vahvoja särkylääkkeitä aloin syödä kuurina, mutta ne ei auta, tulee vaan paha olo niistä....alkaa pänniä aika urakalla, kun yhtään paremmaksi ei muutu! Huomenna menen varmaan lääkäriin, mutta epäilen että mitään ihmeitä siellä tehdä, kun siitä rokotteesta tuollaiseksi meni. Ja kurkkuun tuli myös silloin samana päivänä "pala", tuntui kuin oikein iso möykky olisi kurkussa, joka onneksi tänään ei ole enää tuntunut enää niinkuin koko viikon ajan.
Jos jollekkin muulle on tullut oireita, niin kauan ne on kestäneet? Ja onko mennyt ohi itekseen vai millä? Vai tuliko siitä rokotuksesta nyt joku jäykkäkouristustauti?! Apua.....en olisi mennyt edes ottamaan sitä, jos tän oisi tiennyt....

Ammattisiko

joudut ottamaan jäykkiksen? Vai uusitko sen vain rutiininomaisesti?

Kiinnostaisi myös tietää muutkin kuin pelottelufaktat tämänkin rokotteen käyttämiselle aikuisväestöön?

Senkin vuoksi

Joo ammatinkin takia tulisi pitää voimassa, kun haastavat lapset saattavat purra kovastikin, mutta myös koiraharrastuksen vuoksi uusin sen, jos sattuu tulemaan koiranpurema...käsittääkseni jäykkäkouristus on semmoinen joka kannattaisi kaikilla pitää voimassa, kun voi tulla mistä tahansa esim likaisesta esineestä? 10v se on voimassa piikityksestä, ja itsellä oli jo menny 6v sitte vanhaksi, ja nyt sen uusin...mutta huonoin seurauksin =(
Ois kiva tietää onko yleistä siinä tämmöiset oireet/kipeät raajat pitkään?
Kävin juuri ottamassa jäykkäkouristusrokotteen, kun 10 vuotta meni umpeen viime kerrasta (ala-asteella). Minulle se laitettiin olkapäähän. Rokotteen laittaminen ei sattunut, tuntui vain pieni nipistys. Pari päivää oli olkavarren lihas lievästi kipeä kättä liikutellessa ja siihen koskiessa, mutta siihenpä oireet jäivätkin.
ottako itselle mitään rokotepiikkiä, eikä lapselle. Eläimillekään ei saisi rokotteita tai lääkkeitä piikittää (muuta kun lopetuspiikki). Rokotteita voi ottaa oraalisestikin syömällä.

Minulla td-rokote meni väärään paikkaan koska rokottamisen yhteydessä alkoi järkyttävä vasemman käden puutuminen, pistely ja kipu. Rokotuksen antajana oli laillistettu terveydenhuollon ammattilainen.
Nyt on ollut neljättä päivää rokotuksesta hermokipua, särkyä, tunnottomuutta eri puolilla: käsissä, jaloissa, eniten sormissä ja jalkaterän alueella. Erityisesti vasemmassa kädessä. Liikkuminen on kuitenkin normaalia. Ennen olin täysin terve mutta terveys meni.
Toivon koko sydämestäni että paranen tästä.
En ole asiantuntija, mutta jostain luin, että jos tehosteen ottaa liian aikaisin, seuraa usein tuota kipeyttä. Eli ap otti piikin jo 6 vuoden jälkeen, kun 10 vuotta riittää? Ymmärsin tuosta lähteestäni, jota en nyt muista, että paremminkin voisi jättää vuoden-pari yli kuin ottaa liian aikaisin.

Oppini mukaan olen menossa ottamaan nyt tehosteen, ja edellisestä on jo 14 vuotta...
Äh. Luin huonosti. Ap:llä oli mennyt jo 6 vuotta sitten vanhaksi.

Joten se teoria ei tässä auta.
Olen pitänyt tetanuksen aina voimassa. Edellinen annettiin jopa vain 8 vuotta edellisestä, koska olin lomalle lähdössä vähän alkeellisempiin olosuhteisiin.

Ikinä ei ole yhdestäkään pistoksesta tullut mitään suurempia kipuja, pistospaikassa ehkä hivenen tuntunut seuraavan vuorokauden aikana, muttei sitä nyt edes kivuksi voi sanoa. Ja tosiaan pistospaikka on aina ollut olkavarsi.
On ihan normaalia että pistoksen jälkeen kipua ilmenee. Toisilla enemmän, toisilla vähemmän. Minulla on jäykkäkouristusrokotteen jälkeen käsi ollut yleensä viikon verran kipeä, mutta sitten hiljalleen helpottaa. Jäykkäkouristusrokote on yksi tärkeimmistä rokotteista, ja tuon rokotteen torjuman jopa hengenvaarallisen bakteerin voi saada pihamullasta tai muusta likaisesta esineestä. Myös omat lemmikit voi tuota levittää. Luin jostakin, että mitä kovempi reaktio tulee rokotteesta, sen paremmin se vaikuttaa ja elimistö siihen reagoi.
Kolme päivää oli rokotuskohta kipeä, mutta sitten kipu kaikkosi. Kaikkien kannattaa ottaa tuo rokote.
 /   /  / Jäykkäkouristusrokote
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta