Hammashuolto

UusTurkulainen5

Mitenkäs toimii Turun "kunnallinen" hammashuolto, lieneekö kuinka pitkät jonot tarkastukseen paikkaukseen?

Suositelkaa myös yksityisiä?

21

4334

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jäljessä ollaan..

      >>Suun terveydenhuolto

      >>Tavoite: Hoitotakuu velvoittaa terveyskeskuksia järjestämään tarpeelliseksi todetun kiireettömän hoidon kohtuullisessa ajassa, kuitenkin enintään 6 kuukaudessa.>>

      >>Suun terveydenhuolto on hoitotakuun määrittelemästä aikarajasta kolme viikkoa jäljessä. Asiakkaista 473 on odottanut hoitoon pääsyä yli kuusi kuukautta. Maaliskuun alussa kiireetöntä hoitoa odotti 3 461 henkeä, joka on vähemmän syyskuun 2009 tilanteeseen verrattuna.>>

      http://www.turku.fi/public/default.aspx?contentid=169882

    • älä edes yritä

      Sitähän ne tällä hoitoon pääsyyn pitkittämisellä hakee, että ihmiset hoidattaisivat itsensä yksityisellä!

      Minulle jopa itse hammaslääkäri on suositellut Turun terveydenhuollossa yksityiselle hakeutumista, jos akuuttia vaivaa tulee ja muutenkin, jos ei odotella halua. Ei! Akkuutteja aikoja pitäisi olla saatavilla ja pitää saada päivittäin!

      • toton

        yksitylle on pakko mennä kun amattitaito loppuu kunnallisela puolella kun esm hampaan otto ei
        onnistunt ainakaan raisiossa oli pakko mennä yksityiselle josa homa hoitu näppärästi ilman
        särkyjä.


    • hop hop hop

      Kun hammas lohkeaa taikka paikka putooaa ja yrittää saada aikaa sen korjaamiseen, niin miksi ohjataan ensimmäisenä tarkastukseen? Eikö ensimmäinen aika voitaisi käyttää suoraan selkeän vaivan korjaamiseen? Siinä käynnin yhteydessä voitaisiin sitten keskustella ja sopia, että tarvitaanko tarkastusta nyt lainkaan! Näin säästyisi yksi oikea hoitoaika hoitoa kipeästi kaipaaville!

      Ei ole mitään herkkua odotella puolta vuotta hammaslääkärille pääsyä vaikkei suoranaista jatkuvaa särkyä olisikaan! Hammas vihloo, monesti syöminen ja juominen on hyvin rajoittunutta. Hampaasta saa kaivaa haisevaa ruokaa ja ties mitä töhnää Harjauskin voi tuottaa tuskaa!

      • ei mitään välii

        Miksi muuten hyvätuloiset ihmiset jonottavat sinne kunnalliselle puolelle? Eikös olisi näitten paras mennä vaan yksityiselle, mutta ihan pakosta, jopa lehdessä itseään ja omaa kurjuuttaan esittäen ja valittaen, kun ei pääse kunnalliselle hammaslääkärille, ollaan vänkäämässä kunnan puolelle. Miten sellaisella joka ostaa asunnon itselleen, ei ole varaa mennä yksityiselle?

        Ihan pakosta, kun on oikeus, kun kerran verojakin maksaa.

        Ja tuolle yhdelle joka oli että kun ei edes hampaan otto kunnallisella puolella onnistu, sen sijaan yksityisellä suitsait. No, yksityisellä puolella saattaa olla niin, että sille yksityishammaslääkärille nyt ole mitään välii mitä tekee, kunhan rahat saa pois! Sille ei edes ole väliä sillä, että syntyisikö vaikka pitempiaikainen, vuosien mittainen, hoitosuhde asiakkaaseen, ei, ei mitään väliä. Tympeitä, kalseita tyyppejä.

        Se on varmaan hammaslääkäreitten kohdalla sama kuin silmälääkäreittein: Rahaa tulee ja asiakkaita riittää!


    • Turkulainen10000

      Vähän päivitystä tilanteeseen..

      Kävin kaupungin hammashuollossa tarkastuskäynnillä. Tarkastuskäynnin hinta on noussut valtavasti, nyt tuli 50 euron lasku, tosi se sisälsi kaksi röntgenkuvaa á 6 €.
      Summaa ei eritellä laskussa sen tarkemmin, koska laskutuksen hoitaa Turun talouspalvelukeskus, joka ei ulkopuolisena saa nähdä, mitä asiakkaille on tehty.

      Seuraavat kaksi aikaa reikien paikkaukseen sain neljän kuukauden päähän, itse tarkastusta jouduin odottelemaan neljä kuukautta myös.

      Hinnat ovat nousseet järkyttävästi... 50 pelkästä suun tarkastuksesta on liikaa kun puhutaan julkisesta palvelusta!

    • 8+10

      Erehdyin menemään Neo-hampaaseen:väliaikainen paikkaus maksoi minulle noin
      140 euroa.Puudutusaineen vaikutuksen alaisena tuli suostuttua hampaiden
      röntgenkuvaan (n.80 euroa),pikakuva hampaasta maksoi jotain 27 euroa.Tuossa
      laskussa (kela-korvausten jälkeen maksoin siis noin 140 euroa) on siis kuvien maksuja mukana.

    • naurettavaa1

      Mitäs nyt yksityisten hinnoista täällä valittamaan. Jokainen voi jonottaa kunnalliselle, jos haluaa. Se on ihan valintakysymys.

      Ne jotka haluavat laadukasta hoitoa nopeasti --> yksityiselle. Jos siis on maksukykyä. Jos ei ole ja/tai haluaa jonotella, niin kunnallinen toki aina vaihtoehto. Yksityisille tietysti pääsee myös ilta-aikoina.

      Mutta tällä palstalla jälkikäteen laskuista marmattaminen on naurettavaa. Voihan hiuksetkin leikata itse kotona, jos ei parturissa halua käydä. Ei sinne yksityiselle hammasklinikalle ole pakko mennä, jos ainoastaan valittaa hinnoista.

    • teppom3

      komppaan edelistä postaajaa.....

      turussa hyviä yksäreitä paljon. pulssi, neo, oral, hammaspiste, oma hammas aurakatu. kaikissa hyvää palvelua kuullut ihmisten saavan. hinnat aika samat. varmasti kunnallinen halvempaa, mutta itse olen aina yksityisillä käynyt ja ei yhtään juurihoitoa tai hammasta poistettu koskaan. kerran vuodessa on tullut kutsu ja jos korjattavaa, niin korjattu joko samalla kerralla tai uudella ajalla. mieluummin käyn kerran vuodessa ja maksan sen 100-200 euroa, kuin elän huonoilla hampailla tai ilman hampaita ja kituutan jossain terveysaseman jonossa vuoden päivät ja sitten käyn yhden hampaan kanssa neljä kertaa eri vastaanotoilla. maksaa sekin jo jotain ja töistä ei mitään palkallista lomaa koskaan saa hammaslekuria varten.

      vaihdoin juuri yksityistä turussa.

      • Keraaminen

        Vaihdoin juuri yksityistä turussa. Sama täällä Pulssista johonkin muuhun turkulaiseen hammaslääkäri asemalle.


    • eiitoimi

      Kunnallinen ei toimi

    • Älytön systeemi

      Minä päädyin yksityiselle kunnan ostopalveluna, kun olin aikani jonottanut. Ilmeisesti yksityinen klinikka saa jonkin nimellisen korvauksen kunnalta tällaisissa tilanteissa, koska hammaslääkäriä ei kiinnostanut hampaideni tilanne yhtään. Niissä on ihan silminnähtäviä särkeviä reikiä, mutta lopputulos oli, että ei paikattavaa.

      Ei minusta tuossakaan mitään järkeä ole, että kaupunki maksaa, vaikkei asia edisty mihinkään. Yhtä hyvin olisivat voineet sanoa kaupungilta, että sori, ei ole aikoja. Tosin laki ei taida tätä sallia.

    • Lego++

      Pirun pitkät jonot, joita Turun terveydenhuolto yrittää purkaa ostopalvelu-periaatteella (eli yksityiselle kunnallisella taksalla). Mutta jonot kasvaneet siinäkin palveluksessa, koska tällä hetkellä ainakin Turussa vain yksi praktiikka, jolla on tämä ostopalvelusopimus kaupungin kanssa.
      Tää ko lafka kyllä mun mielestä tekee nämä ostopalvelujutut ainakin miten sattuu-meiningillä. Itse asioinut siellä, ja heidän hammaspaikkauksensa ei kestä edes vuottakaan(säryt alkaa uudestaan) ja hintaa niillekin silti tulee.
      Kasinokulman hammaslääkärit on ainakin ollut yks hyvä yksityinen, olen itse ajatellut palata takaisin heidän asiakkaaksi.
      Heidän vastaanottonsa sijaitsee siinä keskustan Anttilan vieressä.

    • ostopalvelu 08

      Minäkin sain ostopalvelulähetteen ja heti lähdin aikaa varaamaan. Yllätys oli kyllä suuri, kun seuraava vapaa aika tässä yksityisessä paikassa oli 3 kuukauden päähän soitostani. Saamassani kirjeessä sanotaan, että lähete on voimassa 6 kuukautta, joten tällä perusteella ensimmäisellä kerralla tarkistetaan ja sitten seuraava aika taas johonkin parin kuukauden päähän, niin yhden hampaan kerkeävät paikkaamaan tuossa puolessa vuodessa!! Jotenkin ei ymmärrä tällaistakaan "ostopalvelua" = siirretään vaan ongelmaa eteenpäin ja tilastot kaunistuu.

      • Yksityistä vain

        Totta.
        Eräällä ystävällä oli hammas halki käytännöllisesti juuria myöden (tosin ei tiennyt sitä vaan meinasi että juurihoito riittää) ja hän meni kunnallisen päivystykseen. Ottivatkin hampaan auki, lääkkeet sisään ja väliaikainen paikka päälle, sitten ostopalveluun kiireellisenä tapauksena.
        Ystävä sai liki 4kk päähän ajan, eli jonoa on vissiin sitten niin kovin, ettei kiireellistäkään ehdi hoitamaan kohtuuajassa.
        Hän kyllä sitten soitti 2-3vkon päästä hammaslekurille ja sanoi, että eikö sieltä muka nyt millään löydy aikaa kun ei tästä h***etti tule mitään, jos noin pitkän aikaa joutuu olemann tällaisen hampaan kanssa.
        Sai kyllä aikaisemman ajan, mutta hammas oli jo niin huonossa kunnossa(tosiaan halki juuria myöden) että se sitten napattiin kokonaan pois.
        Implantti kuulemma maksaa Suomessa sellaiset 2000€, ellei ylikin, niin frendi sanoi vaan, et mieluummin sit tekarit joskus, jos se tilanne tulee eteen, kuin että hän alkaa uusia laitattamaan tuollaisella kappalehinnalla.
        Että tällaista.


    • Jaakkokiv

      http://www.aboadent.fi Hyvä ja edullinen. Erikoistunut esteettiseen hammashoitoon. Palveluja laidasta laitaan. Suosittelen, sijaitsee siinä Puutorin laidalla.

    • Eitosiaantoimi

      Jouduin kesälomalla akuuttiaikaa soittamaan heinäkuussa ja silloin pääsin heti seuraavana päivänä hoitoon. Ilmoittauduin samalla normaalille tarkastuskäynnille, ja kun sieltä ei vieläkään ole kuulunut mitään niin soittelin perään. Sain ajan sitten sillä soitolla helmikuulle, ja se oli ilmeisesti nopein aika keskustan alueella. Eli 7 kk meni meikäkäisen tapauksessa, että sai sen normaalin tarkastusajan.

    • HammasVedätystä

      Kävin taannoin Hammas NEOssa Kupittaalla. Mieslääkäri jätti paikan korkeaksi. Pian se lohkesi. Toinen lääkärikäynti toi laskua yli 200 euroa. Lääkäri totesi että seuraavan kerran tulee sitten kruunu, joka maksaa jo paljon enemmän.

      SUOSITTELEN ETTÄ VÄLTÄTTE KUPITTAAN HAMMAS NEON PALVELUITA.

    • Markku9

      Minä oon kans käynyt Aboadentissa monta vuotta ja aina ystävällistä ja ammattitaitoista palvelua. ja nykyään siellä on ilokaasuhammashoitoa jos on pelkopotilas, on ollut mulle avuksi isommissa operaatioissa http://www.aboadent.fi/ilokaasuhammashoito

    • hoito_yhä_kesken

      Nyt on 2016 loppuvuosi.
      Kävin 2012 loppuvuodesta valittamassa hammassärkyä. Ei mitään löytynyt. Ei edes röntgenissä. Sain ajan suuhygienistille. Seuraava aika hammaskiven poistoon. Seuraava aika hammaslääkärille tarkastukseen. Seuraava aika hoitoon. Tuohon meni vuosi. Särkevälle hampaalle ei tehty mitään. Pari muuta vanhaa paikka fiksattiin kuntoon. Hammassärky jatkui.
      Vuosi sitten syksyllä 2015 kävin uudelleen tarkastuksessa. Hammas, mistä kävin valittamassa vuonna 2012 todettiin röntgenissä itsestään juurikuolleeksi tulehduksen vuoksi. Antibioottikuuri päälle. Hoidossa käyty ko. hampaan vuoksi nyt jo 6 kertaa. Vieläkään ei ole hammashoito ko. hampaan kodalla päättynyt. Väliaikaisella paikalla mennään. Hintaa yhden hampaan hoidolle on tullut jo varmaa 800 euroa jos ei yli kunnallisella.

      Miksi hammassärky mitätöidään näin? Potilas sanoo, että sattuu ja särkee. Miltei nauretaan, että ei voi särkeä. Muutaman vuoden päästä, kiivastutaan, miksei aikuinen ihminen hakeudu ajoissa hoitoon tällaisen hammassairauden vuoksi? Asia on vakava! Yleisterveyden kannaltakin hyvin vakava ja tärkeä. Mitä tässä voi tehdä?

      Miten yhden juurihoidettavan hampaan hoito voi kestää hoidon aloituksesta yli vuoden?
      Siitä kun vaivan alkoi - hoidettava itse tiesi, että hammas särkee - on nyt yli neljä vuotta. Hoito yhä kesken.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1679
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1554
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      69
      1444
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      54
      1425
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      50
      1343
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1288
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      11
      1158
    8. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      66
      1140
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1130
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1114
    Aihe