AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  / Isäkuukausi

Isäkuukausi

4 Vastausta 594 Lukukertaa
Voisitko vastata esimerkillä. Jos lapsi on syntynyt 10.7.2010. Niin millä aikavälillä isäkuukausi pitää, pitää? Ja voiko äiti olla tämän kuukauden töissä ja palata takaisin hoitamaan lasta?

Kiitos :D

Isäkuukausi

Tervehdys!

Kiitos ensimmäisestä kysymyksestä Kela-Kerttu-palstan uuden avaamisen jälkeen!

Tärkeintä nyt sinun tiedustelusi osalta olisi tietää, mikä oli lapsen laskettu aika. Äitiyspäivärahakausi ja muutkin vanhempainpäivärahat määräytyvät lapsen lasketun syntymäajan perusteella. Kelan internet-sivuilla on laskuri, joka näyttää sinulle tarkasti ajan, jonka sisällä sinun tulee isäkuukausi pitää. Laskuri näyttää isälle tulevat vähintään 12 viimeistä vanhempainpäivärahapäivää. Lisäksi laskuri kertoo koko isäkuukauden mitan, jos pidät vapaan heti äidin vanhempainrahan jatkoksi + laskuri antaa tiedon mihin mennessä siirretty isäkuukausi on pidettävä. Laskuriin syötetään siis lapsen laskettu aika ja saat nämä kaikki yllä mainitut tiedot selville!

Äiti voi olla isäkuukauden ajan töissä ja palata sitten takaisin kotiin hoitamaan lasta.

/Kela-Kerttu
Laskettu aika oli 13.8.2010. ja lapsi syntyi siis 10.8 eikä 10.7. Sorry :D

Saanko palkinnon ekasta kysymyksestä :D

Kiitos :D
Hei

Kommenttina vielä vastaukseesi, että tuonne Kelan laskuriin pitäisi saada myös se tieto, että mikä on siirretyn isäkuukauden alkamispäivä.
Eli siis siten esimerkiksi, että laskuriin voisi syöttää mahdollisen isäkuukauden aloittamispäivän ja laskuri laskisi sitten myös lopettamispäivän (oletuksena täysi 36 päivää).

Isäkuukausi

Hei!

Nuija&tosi: Jos pidät isäkuukauden heti äidin vanhempainpäivärahan perään ja pidät nuo edellytetyt vähintään 12 viimeistä päivää, isäkuukautesi on ajalla 3.5.2011 - 14.6.2011. Jos siirrät isäkuukautta, sinun tulee pitää isäkuukausi 29.10.2011 mennessä. Eli tuo 29.10.2011 on isäkuukautesi viimeinen päivä. Toivottavasti myös tutustut henkilökohtaisesti laskuriin, vaikka laitoin sinulle tuohon nuo laskurin antamat päivät!

Laskuissa sekaisin: Kiitos palautteesta! Tuo on varmasti sellainen huomio, että siitä olisi apua monille isille, kun he laskevat isäkuukauden päiviä. Tällä hetkellä isien täytyy laskea "manuaalisesti" eli kalenterista lasketaan kaikki mustat päivät isäkuukauden päiviin ja punaiset (sunnuntait ja arkipyhät) hypitään yli. Laitan palautteesi eteenpäin!

/Kela-Kerttu
 /   /  / Isäkuukausi

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja haku

Lisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta