AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Suippumadonlakki

Suippumadonlakki

39 Vastausta 5 709 Lukukertaa
Morjes!

Kuten kaikki tietää, on syksy sienestämisen aikaa. Tämä vuosi on olut erityisen suopea Suippumadonlakille, jota kasvaa mm. kerrostaloni vastapäisellä nurmikolla sankoin määrin. Jostakin syystä tuo sieni on kuitenkin luokiteltu selväpäisyysharhan yläpitämislain noijalla laittomaksi, jonka hallussapito, syöminen ja käyttö on ANKARASTI kielletty. Kysymykseni kuuluukin, mitä ja ketä se nyt haittaa jos vaivihkaa nurmikolla makoillessaan yhden, ehkä toisenkin sienen "vahingossa" suuhunsa sujauttaa? Tuleekohan näistä sienistä hyvä keitto?

keittoa

Sieniä voi lisätä valmiskeittoihin, erittäin herkullista.
Kaverin kissa tekee teetä sienistä ja sitten sihtaa sienet pois, haihduttaa veden ja imeyttää lappuihin, laittaa kielen alle. Mutta en silti suosittele huumeiden käyttöä kellekään...

Anna mennä vaan

Sit suosittelen sulle niitä punavalkoisia sieniä myös ja mielummin ihan raakana ei tosimies niitä kuumenna.

että näin

Ennen muinoin poromiehet syötti mainitsemiasi sieniä poroille ja sittemmin joivat näiden kusta. Sai kuulemma hyvät pöhinät!

että näin

mitäs me tällä tiedolla teemme?
Ei todella tule hyvää keittoa, sienet maistuvat karmivalle eikä niistä muutenkaan keitettynä saisi, se liemi pitäisi sitten litkiä kokonaan. Suosittelen syömään siellä nurmikolla ja ajattelemaan mukavia asioita (eikä kannata pelästyä sitä makua, se kestää vain hetken).

Porot

Kuten monet muutkin eläimet syövät erittäin mielellään kärpässieniä.

Olen nähnyt kun porot oikein raivolla kaivavat lume alta kärpässientä ja hotkivat ne suihinsa :)
kerää, syö, nauti!
siitä ei ole haittaa kenellekkään, paitsi jos menet hämmentämään ihmisia ajatuksillasi syönnin jälkeen ; D

stay posiitive
Kertokaas nyt alottelijalle et minkälainen trippi syntyy näistä silokeista? Kiitos.
Värikäs, hengellinen, maailma/esineet/seinät vääristyy, aaltoilee, saattaa jopa kuplia, poreilla. Riippuu annoksesta. Olo on eufoorinen, ajatusten kulku muuttuu, saatat saada ajatuksia jotka tuntuvat hyvin erikoiselta perspektiiviltä ajatella maailmaa, saatat ymmärtää jotain todellisesta viisaudesta ja rakkaudesta (ns. tajuan kaiken olo), maailma näyttää kauniimmalta, värit paremmilta, värikkäämmiltä, voi tuntua siltä niinkuin heräisi unesta todellisuuteen, aivan kuin näkisit sen miten näit lapsena, mutta unohdit aikuisena. Olo voi olla jälkeenpäin uudestisyntynyt ja puhdistautunut. Mahdollisesti kiinnostus muihin päihteisiin vähenee.

Huono trippi taas on pelkoa ja ahdistusta 6h.
Paljonko kyseisiä sieniä pitää syödä että tulee pärinät ja mihin aikaan vuodesta niitä kasvaa?
Silokit kasvavat parhaillaan nyt,lokakuun loppuun asti ja pitää syödä joku 30 silokkia
ei kai se ketään haittaa ja jos saat hyvän tripin niin sehän ihan OK, mutta tiesithän myös, että nuo suippomadonlakit sotkee vatsan pahasti. Siksi käyttäisin kannabista, jos tarjolla, mutte eniten kannattaa kuunnella Lyde Lyytikäisen soittoa. Mielestäni hän on tämän hetken motorisesti maailman paras soittaja ja ainakin omalta ja tiedän, että muidenkin kohdalta tiedän sanoa, että hänen rumpujensoittoa ja sen kuuntelemista voi verrata huumekokemukseen.

Hänhän on tämän hetken rytmisesti eräs parhain soittaja maailmassa, ellei sitten paras. Jos asian käsittämiseen menee liikaa aikaa tai ei edes pysty käsittämään sitä vaikka todisteet selvästi esille Youtubessa, lienee aika katsoa peiliin ja etsiä vika korviensa välistä.
Kannattaa kokeilla jollain pienellä annostuksella ensin. Vaikka 1-1,5 grammaa kuivattuja. Yleensä tripit on hyviä, ei noista kannata olla liian huolissaan kun ei älyttömiä annoksia heti ota. Yleensä myös sanotaan että ensinmäinen trippi on hyvin harvoin huono. Niitä huonoja trippejä tulee ihmisille jotka käyttävät liikaa ja eivät ole sinut itsensä kanssa. Negatiivisia asioita voi tulla esiin: Esim. jos olet epävarma ulkonäöstäsi niin peili voi vääristää vielä lisää jne.. Mutta ei huolta jos olet ihan keskiverto ihminen keskinkertaisella itsetunnolla, tuskin tulee ongelmaa:) Niin ja semmoinen noin 3 henkilöä on hyvä porukka tripata noin alkuun. Ei ulkopuolisia häiriköitä mukaan.
Liian nuorille en suosittelisi. Sitten kun muu elämä on mallillaan ja tuntee jo itsensä on hyvä ikä tripata. Jollakin se voi olla 25v-30v-40v. Mielestäni taikausko ja psykedeelit on huono yhdistelmä. Itse olen ateisti ja koen että mieleni on siksi vakaampi. En usko jumaliin, kummituksiin, parantaviin kristalleihin tai muuhunkaan hölynpölyyn. Tripit saavat kyllä silti ihmettelemään että miten eriskummallinen ja loputtoman mielenkiintoinen ja kaunis paikka tämä maailma on.
itsehän ajattelin testata sieniä ensi syksynä...viime syksynä jo keräsin mutta sisko heitti ne vaahingossa roskiin, olivat liian hyvässä kätkössä :D
oon vaa miettiny monta kannattais ottaa ekal kerral...ei varmaan kovin montaa...sitte suunnitelmissa makaamaan sängylle ja kivaa musiikkia soimaan, ainut haittapuoli on se että jos joku tuttu sattuu juuri silloin tulemaan käymään :D ja tietävät missä vara-avain on jos vaikka vettä tulevat hakemaan,sillä asun landella :DD
No mene jonnekkin minne ei tule ketään. Jos joudut pelkäämään että joku tulee omilla avaimilla sisään niin sun trippisi on pilalla jo alusta alkaen. Sun pitää voida ottaa rennosti.
voiko sienistä tulla paska olo ?
Voit saada pahan tripin jolloin olet paniikissa ja näet pahoja halluja, tähän oli jokin aine jolla seen tripin voi pysäyttää, taisi olla jotain vitamiinia.

Jos ottaa taikasienieä ei saa olla mielenpäällä mitään paskaa mikä stressaa ja paikka missä ne otat pitää olla rauhallinen(omassa kotona paras tai luonnossa), ja kenen kanssa otat on myös tärkeää, jos otat henkilön kanssa johon et luota tai toinen on kännissä niin et saa hyvää trippiä. Silloin parempi ottaa yksin.

Kannataa lukea aiheesta mahdollisimman paljon ennen syömistä!

Google hakusanoja: shroom trip report, bad mushroom trip, magic mushrooms for beginners
Lisäämpä vielä että täältä löytyy suomalainen foorumi taikasienistä:
http://www.taikasieni.net/smf/index.php
paljonko sienia pitää nauttia kunnes potkasee ja kauan vaikutus kestää ja milloin tapahtuu tämä myrkytys tila ?: )
Kuivia 1-2 grammaa. Kyseessä ei ole myrkytys vaan täysin vaaraton psykedeelinen kokemus. Googleta lisää vaikka erowidistä.
kauan vaikutus kestää ja milloin on parhain kerätä kyseisiä sieniä ?
Eikös nämä rupea kasvamaan näin loppukesästä? Eli elokuun lopussa löytyis jo joitakin?
Joo, pelloilla voi olla. Niityillä voi olla. Nurmikoilla voi ehkä olla mäihällä. Sienet kasvavat kuulemma heinätupsujen lomassa. En ole tosin ikinä löytänyt. Parhaiten taitaisi olla paikoissa joissa pidetään eläimiä.
Kostea pitkä heinä haittaa ikävästi etsimistä. Kellään hyvää niksiä etsimiseen?
Vähän aikaa ku venaat niin pitkä heinä alkaa kaatua niin helpottaa etsimistä ja se maatuva heinä anta sienelle tarvittavat ravinnot eli kannattaa ihan suosiolla mennä syyskuun puolessa välissä ku alkaa kasvit kaatuilla.
Kyllä niitä spotteja voi mennä jo nyt katselemaan, löytyy.
Thanks! Näimpä teemmä.
Piti käydä pienellä sienestys reissulla, oikein mukavasti löytyi. N. 500 grammaa tunnin sisään.
Jotenkin aika kuvottava ajatus tämä myrkkysienien syöminen...
Niin minustakin. Vielä kuvottavampaa on se, että yhteiskunta on jostain syystä päättänyt kutsua näitä evoluution kannalta elintärkeitä taikasieniä myrkyllisiksi. Näiden ansiosta ihmisille on kehittynyt mm. puhekyky ja olemme muutenkin vähän eri tasolla verrattuna muihin eläimiin.

Fyysisesti täysin haitattomia (nauttimisen alkuvaiheen mahdollista heikkoa oloa lukuunottamatta). Eivät aiheuta riippuvuutta. Moninpaikoinhan maailmassa nämä psilosybiiniä sisältävät sienet ovat enemmän tai vähemmän laillisia. Ainakin luonnosta kerättynä. Täällä tiukan huumepolitiikan maassa näistä rangaistaan kannabista vähemmän. Tosin en tiedä ketään joka olisi joutunut virkavallan kanssa tekemisiin, se kun vaatisi jo aikamoisen huonoa tuuria.
No eipä noita oikein myrkyllisiksi voi sanoa.. Maku on vähän kuin herkkusienissä, aika mauttomia. Myrkytysoireina on taas hyvänolontunne ja mystiset kokemukset. Ymmärrän kyllä jos esim. tupakkaa sanotaan myrkyksi, siitähän ensikertalainen voi mennä ihan kylmään hikeen ja kalpeaksi.
kaveri sanoi että sen mökillä kasvaa noita suippumadonlakkeja, voisi vaikka ensi syksynä käydä muutaman repäsemässä ja kuivattaa kotiin, että voisi myöhemminkin lähteä pikku tripeille. Mutta onko muita samannäköisiä 'vaarallisia' sieniä mitä pitäisi varoa?
tai btw onko vielä liian myöhäistä?
Voi olla muitakin sieniä jotka on sitten haitallisia esim. maksalle. Kannattaa sitten tunnistaa ne kaikki ihan kunnolla vaikka netin välityksellä eikä syödä sekaisin kaikkia jotka vähänkin siltä näyttää. Samoissa paikoissa missä sieniä on, kasvaa noin 5 muutakin samannäköistä, mutta väritykseltään erilaista sientä. Mutta kyllä kun sen kerran tajuaa mitkä on oikeita niin en usko että enää niitä sotket.
Niin en tiedä onko myöhäistä. Sanovat että lumen tuloon asti niitä on. Tänä kesänä on kyllä tullut liikaakin vettä että taitaa olla sieniä aika vähän. Eivät siis tykkää kasvaa lammikoissa.
kuka tietää missä kasva silokkia Uusimaassa tai sulje?
Sienissä on muutaman ongelma - niiden vaikutuksista ei ole mitään takeita.
Yhtenä vuonna pitoisuudet ovat pieniä ja seuraavana suuria - vaihtelevat myös keruupaikoittain - keräävät helposti myös pahojakin ympäristömyrkkyjä.

Sitten pitäisi vielä erottaa myrkkysienet jotka tuhoavat munuaiset, maksan ja milloin mitäkin muista. Kannattaa olla aikas varovainen. Hyvin harvat "taikasienet" ovat henkisesti tai fyysisesti harmittoimia niin kuin jotkut valopäät antavat ymmärtää - moni on saanut pahojakin oireita - osa kuollut.

Itse olen nähnyt ensimmäiset kerran jo 80-luvulla kun hörhöt juoksentelivat päin puita syötyään "hevosenpaskasieniä" sillä nimellä niitä silloin kutsuttiin. Nimi johtui varmaan siitä, että ko sieniä löytyi parhaiten erään hevostilan alueelta itä-helsingistä.
 /   /  /  / Suippumadonlakki

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja haku

Lisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta