AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / PAPA-kokeen tuloksista

PAPA-kokeen tuloksista

6 Vastausta 1 249 Lukukertaa
Sain postissa papa-kokeen tulokset, joissa lukee että minulla on HPV-viruksen aiheuttamaa levyepiteeliatypiaa, joka on merkitykseltään määrittelemätön atypia, ASC-US. En ymmärrä tuloksista mitään ja yritin tänään soittaa lääkärilleni kysellä asiasta, mutta sain soittoajan vasta maanantaille. Yritin myös huonolla menestyksellä etsiä tietoa netistä. Minua todella vaivaa kun en tiedä yhtään mistä on kyse. Osaisiko joku kertoa enemmän?

sulla on

Sukupuolitauti - Kondylooma - Visvasyylä.
Virustartunta saadaan yleensäŠyhdynnässä, ja suuri osa nuorista aikuisista altistuu HPV:lle jo ensimmäisten yhdyntäŠkokemusten yhteydessä.
Virus tarttuu suorassa limakalvokontaktissa.
Tartunta edellyttää limakalvovauriota, jolloin virus pääsee kohdesolukkoonsa epiteelin tyvisolukerrokseen.
Virus kasvaa ja lisääntyy epiteelisolukon erilaistumisen myötä niin, että hilseilevistä pintasoluista vapautuu viruspartikkeleja.
Levyepiteelilöydös kertoo varmasta HPV tartunnasta.
Ei todellakaan tarkoita mitään tällaista. Papa-kokeessa ei testata mitään sukupuolitauteja! Hp-viruksia on yli 200 erilaista, vain muutama niistä aiheuttaa kondyloomaa, muutama kohdunkaulan syöpää eikä suurin osa niistä aiheuta yhtään mitään.
Toivottavasti kirjeessä oli myös ohje, koska seuraavaa papa-koetta suositellaan. Yleensä se on 6-12 kk kuluttua.

Tilanteesi ei ole vakava, mutta asiallinen papa-seuranta on paikallaan. Seurannalla halutaan varmistaa, että tilanne paranee itsestään, kuten yleensä tapahtuu 1-2 vuodessa.
Kiitos vastauksista. Mulla on vasta 12 kk kuluttua uusia aika. Hyvä jos tilanteeni ei ole kovin vakava, mutta se siis ilmeisesti on tarttuvaa? Onkohan mitään keinoa millä voisin edesauttaa paranemista? Ja voiko se siis parantua ihan kokonaan?
Levyepiteelimuutokset Papa:ssa

Levyepiteelin lievä muutos, ASCUS (atypical squamous cells of undetermined significance) ryhmään kuuluvat ennen kaikkea HPV:lle viitteelliset, mutta ei varmat (koilosytoosi) löydökset sekä epäkypsä ja atyyppinen metaplasia (Kohdunkaulan premalignit muutokset ja papilloomavirukset). ASCUS-löydös tulee kontrolloida uudella näytteellä 6-12 kuukauden kuluttua.
therapicafennica.fi
Kiitos. En vaan meinaa ymmärtää puoliakaan näistä sanoista.. Onneks huomenna on kuitenkin lääkärin soittoaika ja saan lisää tietoa! Toivotaan ettei ole mitään!
 /   /  /  / PAPA-kokeen tuloksista
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta