AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / potkurin korjaus

potkurin korjaus

14 Vastausta 2 133 Lukukertaa
Tietääkö kukaan alumiini potkurin korjaajaa Lahden suunnalla, tai 100km säteellä. Onko kokemusta voiko lavan korjata kun siitä puuttuu puolet. Vääntynyt ei ole, kun ei kone ollut käynnissä vaurion syntyessä. Minulla on myös toinen potkuri jossa on lavat tallella, onko siitä apua jos esim. siirtää ehjän lavan rikkinäisen tilalle. Minkähän hintaista potkurin korjaus on, että kannattaako ostaa suorilta uusi. Tämäkään ei ole kuin kaksi kesää vanha.

Tattarisuo liian kaukana vai?

Helsingin korjaus- ja erikoishitsaus, Autotallintie 11. Puhelin 09-3893725. Korjautin potkurini siellä muutama vuosi sitten.

kuukkelista

löytyy hakusanalla "erikoishitsaus" aikamonta vaihtoehtoa. Itse käytin potkurinkorjaukseen, kun oli tuossa vieressä, Espoon erikoishitsaus Tmi

ei löydy

googlettamalla, tai sit en vaan osaa. kiitos vinkeistä.

tuolla

linkillä http://www.google.com/search?ie=UTF-8&oe=UTF-8&sourceid=navclient&gfns=1&q=erikoishitsaus

Itse maksoin 30e, kaveri 20e samassa korjaamossa, eli hinnat ovat aika joustavat. Itsellä vika oli vielä pienempi.

kiitti

Kaikki eivät ilmeisesti potkureita korjaa, vaikka hjitsata osaisivatkin. Lienee oma erikoisalansa. Kovin tuntuu halvalta, oikeinko ne tasapainottaa ja maalaa tuohon hintaan.

joo

vaikea sanoa tasapainoituksesta, mietin tuota itsekkin. Potkuri oli 20hv.n koneesta, vanhasta, joten tarkastin silmallä että näytti ok:lta. Taisin maalata itse. Tuossa hinnassa "ei ollut kuittia" mukana.

Lapa

"Minulla on myös toinen potkuri jossa on lavat tallella..."

Nyt ei oikein ymmärrä. Ajattelit siirtää ehjästä potkurista lavan rikkoutuneeseen potkuriin? Ehkä kannattaisi mieluummin vaihtaa tuo ehjä potkuri rikkoutuneen tilalle, jos se on samanlainen. Eri halkaisija/nousuisesta potkurista ei tietenkään ole apua eikä yleensä käsittääkseni lapaa kannata leikata irti ja hitsata toiseen. Ammattitaitoinen korjaaja kyllä paikkaa puolikkaan lavankin, muttaa vaatii hyvää ammatillista osaamista ja kokemusta.

Itse olen keskemmältä Suomea enkä osaa suositella muita kuin Helinin konepaja Kuopiossa. Olen korjauttanut pari kertaa VP:n alumiinipotkurin siellä, ovat pitkän linjan ammattilaisia ja tavarat kulkevat matkahuollon kautta.

toinen on muuten rikki

Niin selvennykseksi, että toisessa on lavat ehjät, mutta potkuri "luistaa" kun keskellä oleva kumi hommeli on ilmeisesti paskana. Ajattelin, että jos sen lavan leikkaisi irti ja hitsaisi toiseen kiinni. Potkurit kun ovat samoja.

Mainosta

Helinin pojilta onnistuu myös kumikeskiön vaihdot kts. http://www.helininkonepaja.fi/potkurinkorjaus.php . Kannattaa soitella!

potkuri

Epäilen että korjaus /tasapainoitus on niin kallis operaatio että sitä ei kannata tehdä normaalille alumiini potkurille.

öö

Joku topboat ilmoittaa netissä korjaavan duopropin 200e/potkuri. Uusi maksaa kuitenkin yli 500, että tulee hiukka halvemmaksi.

Alu potkuria tuskin

kannatta korjata. Hyvin tehty korjaus maksaa 100,- -150,-. Uusi potkuri mallista riipuen 120,- - 300,-.
Ja sitten on se keskiön kunto vielä???

mistä saa halvemmalla

Mistä mahtaa saada volvon duoprop potkurin hintaan 120-300 euroa. Halvin ja ainoa hinta mitä löysin oli tuo volvon kuvaston 529e, josta ainakaan nämä paikalliset diilerit eivät tinkineet senttiäkään. Mulle ainakin 420e on sen verran iso raha, että yritän sitä korjauttaa. Kiikutin potkurin tuonne em. espoon erikoishitsaukseen ja kaveri oli ainakin katu-uskottavan hitsarin näköinen ammattitaitoisen oloinen sälli. Sanoi sen suurin piirtein satasella tulevan kuntoon. Selitti tasapainoituksen tapahtuvan jotenkin niin, että lavat hiotaan samaan muotoon/painoon ja ilmeisesti tarkistetaan kuten auton renkaat. Toisaalta ajoin loppukesän tuolla potkurilla jossa oli yksi lapa puoliksi poikki, eikä se nyt älyttömästi täristänyt, eikä esim. stefat alkanu vuotaa. Keskiön kunnossa ei pitäisi olla vikaa koska lapa katkesi kun vetolaite ei ollut käynnissä, eikä potkuri ole kuin kaksi kesää vanha. Tuosta toisesta meni juuri tuo keskiön kumi ja se alkoi luistaa. Sitä ei kuulemma saa pitäväksi ja siksi ostin pari vuotta sitten uuden.
Kiitos tuosta mainoksesta, täytyy ehkä se keskiö vikainen käyttää tuolla helinillä.
Naputteluoikaisun jälkeen Al-potkurin pienet(sentti-pari) lommot ja leikkaumat täytetään plastikpadingilla tai vastaavalla keinometallilla ja hiotaan viilalla/ hiomapaperilla mahdollisimman lähelle alkuperäisiä mittoja,maali päälle ja menoksi ja kestää seuraavaan kiveen asti kuten alkuperäinenkin. Normaalissa venekäytössä pienet tasapaino/muotovirheet ei merkitse mitään kun ottaa huomioon miten "epätasapainoisessa" paikassa potkuri pyörii (on kavitaatiolevyä ja vaihteistopesää edessä ja usei jopa ylimmäinen lapa saa ilmaa ym).
Äärikäytöt/kilpapotkurit on tietysti eri asia.
Vanha viisaus: Turha tarkkuus on teknistä kypsymättömyyttä ja kallista.
 /   /  /  / potkurin korjaus

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta