AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / ups.oppilas vs. alikessu

ups.oppilas vs. alikessu

12 Vastausta 946 Lukukertaa
Sotilasarvoissa upseerioppilas eli RUK:ssa opiskeleva varusmies rinnastetaan arvoltaan alikersanttiin, mutta on tätä vanhempi. Miksi näin on? Miten pelkästään AUK:n ykkösvaiheen käynyt varusmies voi olla vanhempi kuin koko AUK:n suorittanut alikersantti? Onko tässä jotain käytännön syitä takana?

Koska koska...

tuleva aliupseeri, mutta RUK:n oppilas on tuleva varsinaiseen upseeristoon kuuluva jäsen, eli upseeri. Aliupseeristolla ja upseeristolla on perinteisesti ollut selkeä kastijako, mutta nykyään tuo raja on tainnut hämärtyä. Kyse on siitä, että aliupseerit lasketaan miehistöön, mutta upseerit taas päällystöön.

?

No eihän tämä nyt vastannut millään tavalla kysymykseen. Jos syynä olis vain upseerien korkeampi status, niin miksi sitten kersantti kuitenkin on ylempi kuin ups.oppilas? Ja ylikessu korkeampi kuin ups.kokelas? Eli miksi jo kurssilta valmistunut alikessu on alempi kuin vain puolen AUK:n verran kouluttautunut ups.oppilas? Ja eiväthän aliupseerit mihinkään miehistöön kuulu, vaan alipäällystöön. Miehstöön kuuluvat sotamiehet (aselajista riippuen jääkäri, tykkimies tms.) ja korpraali.
"Ja eiväthän aliupseerit mihinkään miehistöön kuulu, vaan alipäällystöön."

Vai että alipäällystöön. :D Tuokin termi kehitetty vain pätemishaluisten lihapäiden mieliksi. Kun järki ei riittä kunnolliseen koulutukseen, mutta pätemishalu on kova, niin voi lohduttautua sillä, että kuuluu ALIpäällystöön. Samaa sakkia se on miehistö kuin kaikki muutkin vänrikkiä alemmat.

Muutenkin koko sotilas-sakki on sitä yhteiskunnan alinta kastia. Kysykää ihan mistä vain sivistyneistä maista. Jos kerrot ulkomailla olleesi intissä, niin heti tulee lihapään maine, eli tyyppi meni armeijaan, kun ei muutakaan osannut/keksinyt/pystynyt.

Jenkkilässäkin vain juntit arvostaa inttiä. Harva fiksu jenkkilässäkään inttiin menee ja suurin osa menijöistä on köyhällistöä, eli valtion silmissä "expendable".
Eipä taida asiallista vastausta tulla tältä lihapääpalstalta.
Ei ole kovin järkevää kysyä "miksi intissä sitä ja tätä..." Vastausta kun ei intin tapauksessa yleensäkään ole. Intissä asiat on vaan niin kuin ne on ja sillä siisti. Perinteet velvoittaa ja näin on aina tehty jne. Kannattaa perehtyä johonkin fiksumpaan alaan.
Sanoisin pikemmin, että ei ole järkevää vastata, mikäli ei ole yhtään mitään sanottavaa. Jos on jotain katkeruutta inttiä kohtaan, niin sille tilittämiselle on kyllä parempiakin foorumeita.
Vastaushan on tullut jo moneen kertaan. Mutta jos nyt vielä väännetään rautalangasta, niin kyseessä on intin järjestelmä. Eli upseeriksi opiskeleva, eli tuleva upseeri, on jo lähtökohtaisesti korkeammassa asemassa kuin aliupseeri. Koko järjestelmä pohjaa niin vanhaan perinteeseen, että mitään syventävämpää vastausta kuin "näin se on aina ollut" ei voi antaa.

Se mitä tulee katkeruuteen, niin olet käsittänyt väärin. Koitan vain muistuttaa siitä miten maailma makaa ja kuka on kuka. Siitähän kysymyksessäsi oli pohjimmiltaan kysymys. Eli miksi intissä huomattavasti vähemmän aikaa ollut voi olla suurempi jehu kuin huomattavasti kauemman alalla pyörinyt.

resv. YLILUTI

perusteella sinulla on tarkoitus vaan vittuilla, olet katkera, mutta katotaan.

miksi jumala on korkeempi ku jeesus, onko jumala todella ikuinen, miksi on taivas ja helvetti??????
miksi miksi miksi, jos kysyjä on kateellinen niin kysymykseesi on vaikeeta vastata.

puolustusvoimien komentaja on määrittänyt vaatimukset varusmiesten ylennyksille kun ne täyttyy ylennys seuraa se on automaatti, mutta siihen se loppuu sitten.
kokelas voi lähteä kokelaana tai vänrikkinä reserviin.

rukkiin siirtyvät oppilaat ovat alikersantteja siksi että he opiskelevat RESERVIN joukkueen johtoa/tulen johtoa ja katsotaan siis puolustusvoimien komentaja katsoo että he ovat saaneet tarvittavat tiedot ryhmän johtamisesta joten heidät voidaan ylentää alikessuiksi, kun he palaavat komppanjaan ei varsinaista ylennystä kersantiksi tule.

puolustusvoimissa on kaikille näkyviin nimikkeisiin perustuva arvo järjestelmä.
ylennys päivä ratkaisee.
miksi opiskella joukkueen "noh opiskella ja opiskella...." johtoa jos alikessu olis korkeempi ku kokelas

siis vastaukseni kysymykseesi on puolustusvoimien komentaja on niin katsonut.

mä kysyn sulta, miks on sivareja ja totaaleja.
miks kouluissa se joka tietää kysyy.

mikä on seksikkäin mitä voi tehä saappaat jalassa.
mä oon aina kuvitellu et se ois ampuu nelipiippuisella ilmatorjunta tykillä mutta ei
se on tulenjohtaminen.
"miksi opiskella joukkueen "noh opiskella ja opiskella...." johtoa jos alikessu olis korkeempi ku kokelas"

Missään vaiheessa en ole tuollaista kysynyt. Kysyin, että miksi upseeriOPPILAS on korkeampi kuin alikessu. Se on tietenkin selvää, että upseeriKOKELAS on alikkia korkeampi, koska toimii joukkueen johtajana. Mutta eihän tämä valmiimmaksi tule, täällä on suomi24:n jannut heittäneet aliupseeritkin jo miehistöön armeijan ohjesäännöt ohittaen jne :D

Ylilutillakin on kielioppi ja yhdyssanat aika hakusessa, ja olis mukavampi lukea viesti noin muutenkin kun siitä sais edes jotakin tolkuntapaista.

Eipä mulla muuta, JATKAKAA!

jasku jakunen

insinööri on luti, ja miks ylilääkäri on eversti tai prikaatin kenraali miks papeilla on sotilas arvot.

Sellaista arvoa

kuin prikaatinkenraali ei enää ole, mutta on prikaatikenraali.

resv. YLILUTI

"""Miten pelkästään AUK:n ykkösvaiheen käynyt varusmies voi olla vanhempi kuin koko AUK:n suorittanut alikersantti"""

tuo että upseerioppilas on vanhempi alikersantti ei tarkoita sitä että se olisi vanhempi kuin lähtö kompajassa olevat gona alikit.
vaan sitten kun alikit ja kokelaat palaa kompanjaan täytyy olla arvo järjestys ja kokelaat on kersantteja.

mitä väliä sillä edes on minkä arvoisia rukis olevat tyypit on, ne on rukissa ja tekevät keskenään omia juttuja.

eli rukissa oleva alikki on korkempi kuin aukissa oleva korpraali tai oppilas.
 /   /  /  / ups.oppilas vs. alikessu

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta