Minkälainen paikka on Raussilan Risteys?

hyvä vai huono?

Haluaisin kuulla kokemuksia siellä olleilta .Glooglaamalla ei juuri löytynyt.

24

5395

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Haulla löytyi .

      Haulla > raussilan risteys

      • hyvä vai huono

        Tuon linkin löysin itsekkin. Haluaisin kokemuksia siellä olleilta/vanhemmilta!


    • lyhyesti

      Yhdyn nimimerkin Muijh kommenttiin asuttuani ensinmäisten nuorten joukossa yrityksen perustamisesta lähtien vuodelta 2004 kyseisessa kuntoutumiskodissa...alkuun oli kieltämättä suhteellisen mukava paikka olosuhteisin katsoen mutta sitten alle vuoden kuluttua tapahtui jotakin johtoportaalla ja lupaukset oli aina katossa mutta niiden toteutuminen lattia linjoilla..informointi lapsen tilasta/voinnista oli erittäinkin heikkoa vanhemmille tosin oli luvattu pitää vanhemmat ajan tasalla kaikesta mutta toisin kävikin ja siitä oma äitini närkästyikin monesti kun esim. yritti kysellä vointiani ohjaajilta soittamalla talon puhelimeen niin harvasen kerta osattiin sanoa mitään muuta kuin "tulin juuri töihin,enkä ole viellä kerinnyt raporttia lukemaan koneelta kuinka on päivä/viime päivät menneet".Säännöllisistä ruokailu ajoista ei ollut tietoakaan ja monesti oli jo aivan käsittämätön nälkä jos esimerkiksi oli jollakin asukkaalla vieraita kylässä niin ruokailu hoidettiin vierailun jälkeen ja siihenki meni useimmiten pidempikin tovi...vanhemmille/vieraille harvemmin oli mitään muuta kuin kahvia tarjolla vaikka osa vieraistani esimerkiksi vanha mummini tuli pidemmän matkan takaa niin luulisi että jotakin pientä napsteltavaa olisi tarjoiltu....

    • yötyöläinen94

      2 vuoden kokemuksella voin sanoa että Raussilan Risteys OY:n heikko puoli oli informointi. Asiakkaana olot olivat oikein hyvät, tajuan sen vasta nytten kun kirjoittelen suoli24 viestiä hiukan humalassa, kannabiksen vaikutuksen alaisena ja lievässä syysmasennuksessa rahattomana.

      miuhj:n viesti on hyvinkin selkeä, ja olen 98% varma kirjoittajan henkilöllisyydestä, (terveisiä Santerilta Iisulle!)

      Itse kaipaisin takaisin raussilaan 2 viikoksi. miksi?
      Koska se on lepokoti.

      Monella joka kotoutuu raussilan risteyksestä ei mene kauaa kovin hyvin, (ei minullakaan, vaikka ''kuntoutus'' oli uponnut) mutta se on hyvin yleistä kaikilla sijaishuollon vangeilla.

      Arvosana asteikolla 4-10, 7.5

      • katsuuu94

        Samaa mieltä! Informaatiokatkoksia Raussilassa on jatkuvasti.. Kerran sain odottaa Kouvolan asemalla 2 tuntia ja ohjaaja kun tuli paikalle, sanoi että olisi hakenut aiemmin, jos olisi tiennyt. Soitin vielä kaikkiin raussilan puhelimiin, eikä vastattu. Muuten hyvä paikka, vapauksia saa sitä mukaan miten käyttäytyy. Tasot on 1-5 (ykkönen alin ja vitonen itsenäistyville). Olin puoli vuotta 4 tasolla ja pääsin 2 kertaa viikossa koko päiväksi Kouvolaan, puhelin koko päivän, tietokoneella sai olla, nukkumaan viikolla 23.00 ja vklp 24.00, ulkoilla sai yksin ja muiden 3-4 tasoisten nuorten kanssa. Ykköstasolla ei pääse ulos ilman ohjaajaa, ei kännykkää ja huoneeseen meno joka päivä kello 20.00.

        yötyöläinen94, ootko Santeri? ;DD
        t-kata ;)


      • Lastenkoti=lepokoti

        Vähän niinkuin vankila rikollisille. Ja Suomessahan ei ole lapsivankeja.


      • kimzzi

        sullakin siis kunnon elämän eväät rassilasta matkaan jäänyt, kuin nyt kannabista polttelet rahattomana. ja elämä on muutenkin mallillaan..!. siis siinä nykypäivän lapsenvalvojille ja hoitajille purtavaa kerrakseen.
        -kasvatetaan kunnon katunuorisoukupolvi niin saadan rikostilastot ja päihteet taas kunniaan.
        -täytyyhän nyt pikkusen sähinääkin kadulla olla, että ei tuu elämä liian helpoksi.
        täytyy sanoo että oikee vituttaa sun puolesta kun oot tollasten urpojen kanssa joutunnut kasvamaan ja kestämään niiden kaikkien paskapuheet..! :)


    • joku vaan

      minä en sinne paska paikkaan mene. pelkkää manipulointia koko paikka. paremmin mulla kotona on mennyt kun tuolla. niiden säännöt on joka ohjaajalla erillaiset ja sit lässytetään ihan turhista. tiedätte kyl kuka olen ja kiitos mun elämäni paskoimmista kuukausista

    • milla

      - en suosittele lapsille raussilanristeystä..!, ohjaajat on epäpäteviä ja pyrkivät tekemään omavaltaisia päätöksiä . lapsia rangaistaan liian kovalla kädellä. ja pidetään vankinaan omissa huoneissaan. lapset ei voi hyvin kokolaitoksessa, suurissakaan määrin. lapsilla ei ole riittäviä eikä yksilöllisiä aktiviteetteja . jos ohjaajat tykkää huivitansseista niin lastenkin pitää tykkää..! lapsilta saatetaan evätä lomat, vaikka vanhemmat olisikin suunitellut lomien ajaksi muutakin toimintaa lapsille.
      - tuntuu pikkuisen siltä että raussilanristeyksessä pyritään pitämään lapset rauhallisena lääkkeiden avulla, ja periaatteella viitta kun mulle puhut.
      ikävä tosiasia mutta täyttä totta. ohjaajat puolustelevat ja tukevat toisiaan ja pyrkivät ,ylistämään paikan hienoutta .
      -ikävä tosiasia on vaan se että suurinosa raussilan ohjaajista ei vältä lapsen hyvinvoinnista tuontaivaallista. kahdeksantuntii duunii ja sitten äkkiä kotiin...! tarinoita oon..! kuullut paikasta paljon ja suurinosa tarinoista ei niinkään kovinhyviä.

      • tomi

        hyvä paikka tolaasille ongelma kakruille.


    • luulotautinen---

      en yhtään tiiä

    • SuCasa

      En ole entinen asukki sen enempää kuin sellaisen vanhempikaan, mutta kaverini on ollut tuolla, ja ihan "ok" mesta. Ei varmastikaan paras, muttei myöskään huonoin. Kaverini sanoi "viihtyneensä", mitä lie sillä sitten tarkoittikaan.

    • terveisiisanterille

      ja ps. minna juvonen kokenut lääkäri.no ei todelakaan sanoi että tarvitsen sä et pärjää ilman niitä.

      • Se on psyykkari

        Siis onko tuo Juvonen muka lääkäri ???? Syötetäänkö siellä väkisin lääkitystä vaikka ei tarvitse ?


    • kysymys teille

      Kun te puhutta kuntouttavasta paikasta, niin miten usein te saitte tavata kahden kesken
      terapeuttia?
      lääkäriä?

      Oliko tapaamiset kerran viikossa?
      3-5 viikon välein?
      harvemmin?
      ei ikinä?

      • 12345user

        ei ole kuntoutava eikä terapeuttinen yritetään tehdä sun elämästäs helvettiä istutaan sohvalla ja kaikea paskaa ei todelakan lopetaa tyuo laitos


    • ahdistaa jälkeenpäin

      Olin yhteensä puolitoista vuotta huostaanotettuna Raussilan Risteyksen Kotojärven yksikössä. Täytettyäni 18 pakkasin viimeiset tavarat ja muutin omaan kämppään samana päivänä.

      "Ei paras, muttei huonoinkaan paikka" pitää kuvauksena ihan hyvin paikkaansa. Silloiset tasomallit 1-5 (nykyisin kai 1-3?) toimivat lähinnä käytösongelmaisten nuorten kanssa. Itse olin (ja olen edelleen) suurimmaksi osaksi mielenterveysongelmainen, ja suorittajana ja perfektionistina koin tasomallin alistavan minua. En koskaan päässyt tasoa 3 ylemmäs - en koko 1½ vuoden aikana! - vaikka sääntöjeni rikkomiset rajoittuvat koko ajalta ehkä tusinaan. Itsemurhayrityksen jälkeen minut heitettiin tasolle yksi, mikä auttoikin asiaa aivan saatanasti.

      Ihmetyttää myös, ettemme saaneet lukea kuukausiraportteja. En siis ole lukenut yhtäkään minusta sosiaalitoimelle kirjoitettua kuukausiraporttia, vaikka käsittääkseni ne pitäisi ja olisi suorastaan velvollisuus lukea (korjatkaa toki jos olen väärässä).

      Tämän kaiken lisäksi pelkäsin muutamaa ohjaajaa järkyttäviä määriä, säännöt muuttuivat ohjaajasta riippuen, yhteinäinen linja puuttui. Omaohjaajani tosin oli ihana.

      Nyt kaksi vuotta jälkeenpäin katsottuna näen, että itseluottamukseni lytättiin Raussilassa hyvin perusteellisesti alkaen pienistä arjen asioista suuriin linjoihin. On ollut vaikea opetella tekemään asioita uudelleen itse, kun joku ne on tehnyt puolestasi "kun et osaa". Ahdistaa ajatella koko paikkaa.

    • ffgfgfgfgfgfgfg

      1.rangaistaan nuoria todella ankarasti. joskus isttuttiin sitte huoneissa pitkiä aikoja koska oma mielipide ei olekkaan oikein......yksi nuori nukkui puoli tuntia liian pitkään ja hänet käytiin herättämässä ja seuraavana päivänä kädet oli mustelmilla. kukaan ei voi todistaa mitä sielläkin on käynyt mutta tätä nuorta ei uskottu kun yritti kertoa ja näytti mustelmiaanki sossuille ja vanhemmille. ohjaajat sanoivat että hän on tehnyt itse ne ja niin kaikki uskoi sen.

      2ohjaajat puolustelevat toisiaan. sääntöjä ei ole, eli säännöt muuttuu koko ajan ohjaajasta riippuen.

      3.ei kovinkaan kodikas paikka.

      4. erityisruokavalioiset unohdetaan ja joskus ei ruokaakaan niille ollut. ruoka ajat viivästyi usein.

      5.toimintaa liian vähän.

      6.miesohjaajat olivat todella ahdistavia suurin osa, tuskin kaikki tytöt siellä kuvitteli tai keksi kaiken. tollasii mulkkuja pitäs päästää nuorten kanssa ollenkaan.

      7.ja eikös niitä raportteja pitäs saada lukea se ihminen kenestä kirjoitetaan? minun mielestäni kyllä. kukaan ei koskaan saanut nähdä.

      8.lupauksista ei pidetä kiinni ja aina saa odottaa ja päivittäin muistutella heitä asioista.

    • psykiatrinen asiakas

      Silmiin pistää laitoksen kotisivuilta, että koko firmassa ei ole kuin yksi sairaanhoitaja ja Psykiatrinen kuntoutus erityisosaamisena. Onkohan tuo psykiatrinen osaaminen kuinka laadukasta. Kellään kokemuksia?

    • Äitix

      Sosiaalityöntekijöiden pitäisi Viimeinkin tajuta ettei LAITOKSET AUTA KETÄÄN!!!!

    • Anonyymi

      Olin laitoksen alkuperäisiä nuoria.. tulin laitokseen toisena.. ja voin sanoa että 11-16v sielä elämisen aikana menetin luoton kaikkiin ihmisiin..

      Muut ovat hyvin kertoneet miten hommat toimii.. itse jäin muutamasti ilman joululahjaa koska käyttäydyin väärin.. paras taso oli 2 mihin pääsin vaikka olisin käyttäytynyt kuinka hyvin.. minulle määrättiin sellainen liuta lääkkeitä että myöhemmin (aikuis iällä) moni lääkäri todennut ett se määrä olisi ollut 4:n aikuisen määrä.. en vieläkään muista 90% mistään lapsuudessani.. koska lääkkeet ja traumat ovat vaikuttaneet minuun niin pahasti että olen unohtanut.. minua on lyöty hoitajien toimesta.. minun tekemisistä valehdeltiin.. minusta ei tehty edes aina päivä raportteja jos käyttäydyin nätisti mitään ei kirjoitettu.. joten näytin aina paperilla siltä että olen hirveä ja hankala.. olin ylipainoinen ja vähäinenkin itsetuntoni tuhottiin.. laihduin toki koska oli pakko.. en silti ollut tarpeeksi hyvä.. työntekijät tilasivat tuotteita itselleen käyttäen firman tiliä ja näönvuoksi yhden tai kaksi tuotetta nuorille..

      Kärsin yhdessä vaiheessa todella pahasti koska olin se kultakirstu.. viimeinen joka oli vanhalla sopimuksella joka oli paljon enemmän päivässä kuin muilla.. tällöin aseiat menivät vielä huonommin..

      Karkasin 3x.. ja lopulta sossuni päätti vaihtaa paikkani muualle.. sielä pärjäsin hyvin..

      Jouduin raiskatuksi raussilassa olon aikana ja kerroin hoitajille he eväsivät minulta oikeuden lääkäriin.. ja jos sanoin poikkisanan olin se likainen huora.. minulta vietiin pari kertaa ovi koska istuttivat päiviä tyhjässä huoneessa, ja suljin oven ja se oli kiellettyä koska oli laki joka kielsi lapsen istuttamisen huoneessa jos ovi oli kiinni..

      Päästyäni pois hoitajat varastivat minulta kasan tavaroitani.. teetetyn kaulakorun joka oli minulle tärkeä koska enoni oli teettänyt sen ennen kuolemaansa.. sekä gameboyn jne.

      Kokonaisuutena yritän edelleen oppia elämään ja vaikka olen parisuhteessa ja en päätynyt samaan tilaan kuin moni raussilasta lähtenyt.. niin elän silti päivä kerrallaan.
      Pikkuveljeni joutui myöhemmin myös raussilaan ja en tiedä mitä tekivät pikkuveljelleni.. mutta pienestä vanhempiensa huomiota halavajasta pojasta tuli nisti ja istuu nyt vielä muutaman vuoden vankilassa..

    • Anonyymi

      Moro .
      Tälleen lähes 10 vuotta myöhemmin aloituksesta osallistun keskusteluun. Olin Raussilassa päälle kolme vuotta ja voin sanoa sydämmeni pohjasta että paikka todella muutti minun elämääni parempaan suuntaan. Kuitenkaan kaikkien nuorten kohdalla jotka minun kanssani oli samaa aikaa ei käynyt hyvin. Osa kuoli ja osa edelleen hirveässä päihdekoukussa. Paikka on muuttunut hyvinkin paljon mitä se oli Raussilan risteyksen aikana. Ohjaajat olivat silloin mun aikana todella ammattitaitoisia ja auttoivat arjen haasteissa aina. Kuitenkin ei aina ollut niin valosaa . Ohjaajat puhuivat pskaa toisistaan, välillä ei todellakaan ymmäretty nuoria yms. Kiitos kuitenkin raussilalle. Muutitte minun elämäni.

    • Anonyymi

      kuntoutumiskoti raussilassa nuoria pahoinpidellään niitten oikeudet viedään ja pidetään vankeina, ohjaajat ahistelee nuoria, olen itse ollut tuossa paikassa pari vuotta sitten ja paikasta pääse vasta 18v pois vaikka kuinka hyvin käyttäytyisit😔

      • Anonyymi

        Kerro lisää!


    Ketjusta on poistettu 13 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6143
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3906
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      253
      2274
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1890
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1343
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1286
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1067
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1020
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      976
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      37
      915
    Aihe