Joutsenen metsästys alkaa 20.8.2012

ratatatatatatatatata

Nyt olemme aika lähellä sitä että tosiasiaa että joutsenen metsästys alkaa jo vuonna 2012. Joutsenia on liikaa ja niistä on suuri haitta muille vesilinnuille, joutsenessa on myös hyvä liha. Jos tämä päätös pitää mihin aiankin itse uskon niin erittäin hieno ja tervetullut asia metsästykselle ja metsästäjille!
Kiitän eu n uusia metsästys lakeja!

24

1704

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hdcwehdcujkwhd

      Kyllä näin tulee käymään mutta metsästys koskee vain kyhmyjoutsenta.
      Erittäin hieno asia! Joutsen tuo varmasti uusia haasteita metsästäjille ja hyvä että saadaan joutsen kannat rajoitettua.

      • Beretta303

        Koskee kaikkia joutsenia, mutta metsästys aika taitaa olla vuodessa aika lyhyt noin 2 viikkoa. Jep hyvä lisä metsästykseen. Myös suurpetojen lupien karhu ahma susi ja ilves määrä tulee tulevina vuosina kasvamaan. Mikä myös hyvä uutinen metsästys rintamalla.


      • uyjkgdasfpoiuhg
        Beretta303 kirjoitti:

        Koskee kaikkia joutsenia, mutta metsästys aika taitaa olla vuodessa aika lyhyt noin 2 viikkoa. Jep hyvä lisä metsästykseen. Myös suurpetojen lupien karhu ahma susi ja ilves määrä tulee tulevina vuosina kasvamaan. Mikä myös hyvä uutinen metsästys rintamalla.

        Tuolla suojeluskunta piste commissa olisi paljon rakentavia ehdotuksia mita jahdata. Saalistakin olisi kaille, kiitos kukkahatuille. Ei tarttis joutsenia ampua!


    • runkkaa vaan

      Älä nyt unta näe. Ei tule toteutumaan.

    • kutseetinmies

      Mitenköhän on, olimpa tuossa kyntämässä sänkipellolla ja siinä niitä joutsenia oli muutamia kymmeniä. Traktorin vieressä makoilivat muutaman metrin päässä. Arvelin, kun uutta alotuskohtaa mittailemaan lähdin, että pakenevat kun kopista tulen ulos. Jos olis ollu hieman pitempivartinen viikate olisin voinut niitellä kaulat poikki koko porukalta. Eivät ne paljonkaan ihmistä pelänneet, naapurin kesäkukot olivat paljon arempia syksyllä. Lainmukaanhan se kaulojen katkominen olisi ollut metsästystä, mutta muuten ei. Herrojen jahtiin sopivaa saalista.

    • Onko pakko tappaa?

      Mitä joutsenia liikaa? Pikkujoutsen on Suomessa erittäin harvinainen. Harvinainen on myös Kyhmyjoutsen. Laulujoutsenia on paikka paikoin runsaamin, varsinkin näin syksyllä niitä näkee isoissakin parvissa, kun ne kokoontuvat yhteen.

      LAULUJOUTSEN ON SUOMEN KANSALLISLINTU. Sen metsästystä ei tule sallia koskaan. Jos metsästäjät alkavat ampumaan laulujoutsenia niin tekevät suuren virheen. Menettävät lopunkin arvostuksen kansalaisten keskuudessa.
      Käsittämätöntä tämä metsästäjien murhanhimo? Ammutaan puolustuskyvyttömiä lintuja, vaikka mitää tarvetta siihen ei olisi. Kenelläkään Suomessa ei mene niin huonosti, että ruoka ja rahat ovat niin vähissä, että tarvii lintuja ampua nälkäänsä. Olkoot nälkä se ainoa peruste, joka on edellytyksenä lintujen metsästykselle.

      • Pohjanmaalta

        Onhan se ahven Suomen kansalliskala ja karhu suomen kansalliseläin.. Voi teitä greenpeacejä!


    • hunters life

      Tarkoitushan on kannan kurissa pito ja haittojen minimointi. Kyhmyjoutsen harvinainen? Ei ainakaan täällä päin. Ja hyvä pointti Pohjanmaalta.

    • Finaly.

      Mistä tälläinen asia on tullut tietoon? Onko linkkiä, josta voi lukea tämän ilouutisen?

    • onko totta

      onko toi totta kertokaa mistä löysitte tiedon jos on totta ni jippii

    • Jouluna Joutsenta-13

      Lapin kansassa oli juttua alkaa 2013 oma veikkaus. Osassa Suomen maata ei ole koskaan loppunutkaan... virman piikkiin

    • metästysmies
    • lfoegjp

      höpö höpö, lait vain kiristyy, mehtähanhenkin rauhottaavat, ja monta muuta "uhanalasta" lajia eu:n uusien direktiivien myötä.. kohta et ammu muuta ku pahvisorsia ja syöt kiinalaista ankkaa!

    • aloittava metsästäjä

      Jouttenta voi vissiin ampua paljo pimeemmässä, ku ne näkyy niin hyvin värinsä puolesta ja on niin valtavan isoja.

      • PERRRR...

        ei voi ampua... onko selvä ?
        saaa....tana !


    • mennyttäaikaa

      Kuinka se teillä alkaa vasta tänä vuonna elokuussa?? me ei olla koskaan edes lopetettu joutsenten metsästystä.

    • höpöhöpöhöpö

      Te jotka väititte siellä tulevaisuudessanäin tapahtuvan puhuitte täyttä paskaa koska nyt on jo vuosi 2013 ja kohta vaihtuu vuosi 2014 eikä joutsenia metsästetä onneksi asia on näin.

      • 10+9

        Valitettavasti joutsen tulee ennemmin tai myöhemmin runsastuttuaan metsästettävien listoille. Onhan sinne tullu karhu, ilves ja susikin. Sen kanssa teidän metsästyksen vihaajien on opittava elämään tulevaisuudessa.


      • Parasta_
        10+9 kirjoitti:

        Valitettavasti joutsen tulee ennemmin tai myöhemmin runsastuttuaan metsästettävien listoille. Onhan sinne tullu karhu, ilves ja susikin. Sen kanssa teidän metsästyksen vihaajien on opittava elämään tulevaisuudessa.

        metsästäjissä on se että ko 'harrastus' ukkoontuu hyvää vauhtia ja syrjäkylän autioituvat sekä nuoret on senverran fiksuja että eivät lähde ko junttilajin pariin, eli metsästys hiipuu pikkuhiljaa pois luontaisesti. Tulevaisuus näyttää varsin valoisalta metsästyksen vihaajille :)


      • 10+9
        Parasta_ kirjoitti:

        metsästäjissä on se että ko 'harrastus' ukkoontuu hyvää vauhtia ja syrjäkylän autioituvat sekä nuoret on senverran fiksuja että eivät lähde ko junttilajin pariin, eli metsästys hiipuu pikkuhiljaa pois luontaisesti. Tulevaisuus näyttää varsin valoisalta metsästyksen vihaajille :)

        Ikävä kun et tiedä koko totuutta. Ukkoutuminen ja menneet sukupolvet luontaisesti poistuu vuosittain tarkottaisi se myös metsästyskortin maksavien reilua hupenemista mutta viime vuosina korttien lunastaneiden määrä nousee koko ajan ollen pitkälti päälle 300 000 jo. Tämä taas ei ole mutu tietoa vaan todistettua faktaa joten edelleen suomessa on koko ajan vain lisääntyvä metsästäjien määrä ja maailmanlaajuisesti kansaan nähden suurinpia joukkoja yhden harrastuksen parissa.
        Edelleen sen kanssa on opittava metsästyksen vihaajien opittava elämään.


    • järjettömyyden huipp

      Mä en tykkää sitten yhtään formulakisoista enkä nyrkkeilystä.Mutta en minä silti stressa itseäni ja tuhlaa vähäisi voimavarojani niiden VIHAAMISEEN,
      Tykkään kulkea luonnossa, niin marjassa kuin erässäkin enkä millään lailla
      ymmärrä miksi jotkut vähälahjaiset ovat ottaneet asiakseen vihata metsästyksen harjoittajia?
      Maailmassa on valtavasti asioita jotka eivät ole minun juttujani mutta minäpä otankin jutuikseni ne asiat jotka minua miellyttävät.
      Tosin ob ihmisiä jotka saavat suunnatonto tyydytystä sättimällä ja mollaamalla kanssaihmisiään. Sallittakoon tuommoinenkin elämäntapa noille poikkeaville
      itseään kiusaaville yksilöille.
      Itsensä kiusaamisella tarkoitan sitä että vaikka he eivät pätkääkään metsästyksestä välitä vaan jopa vihaavat sitä harrastavia ihmisiä niin kuitenkin he roikkuvat lukemassa ja kommentoimassa metsästyskeskusteluita hyvinkin ahkerasti.
      Minusta tuollainen on järjettömyyden huippua , masokismia!

    • yrtti-martti

      Aloitusviestissä kerrotaan joutsenen metsätyksen aloituksesta!!!

      Täh??? Missä alkanut joutsenen metsätys vuonna 2012???

      Täällä meillä päin joutsenia metsästetty iät ajat.

    • !!!

      Ihmisiä on maailmassa liikaa!

    • erhjöjre5jwujiw5uqup

      Kyllä se kohta alkaa, suojeliat vikisköön. Heitä ei kuunnella

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      987
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe