Soneralle satelliittilaajakaista!!!

Eutelsat

8

1394

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • astra 28*

      Kyllä suomessa on ennenkin satelliitin kautta nettiin menty, ongelma on tuo paluukanava joka on hoidettava muulla tavalla, se ei käy satelliitin kautta. Tämä tarkoittaa sitä että on oltava luotettava, pätkimätön mobiiliyhteys käytössä, mikä taas harvoin syrjäkylillä toteutuu. Miksi sinne satelliittiin ei voi olla paluureittiä ? Elikkä pienellä lautasella lähettää bittejä taivaalle. No, tuo hinnoittelu muun lisäksi vie pohjan koko systeemiltä, pitääkö valtion tulla apuun.

      • .............

        Tuo uutinen kyllä viittasi siihen että se paluukanavakin hoituisi sateliitin kautta "Satelliittitekniikka on Kalliomäen mukaan kehittynyt sellaista vauhtia, että satelliittyhteyksiin liittyvät paluukanavaongelmat ovat suurelta osin ratkenneet.".

        Hinnoittelu tulee kyllä karsimaan asiakkaita mikäli tuo 40€/kk hitaimmilla yhteyksillä toteutuu eli tuota hankitaan vain todelliseen tarpeeseen (ja sitten kitistään pienistä asiakasmääristä ja kannattamattomuudesta sentakia).


      • Jerek
        ............. kirjoitti:

        Tuo uutinen kyllä viittasi siihen että se paluukanavakin hoituisi sateliitin kautta "Satelliittitekniikka on Kalliomäen mukaan kehittynyt sellaista vauhtia, että satelliittyhteyksiin liittyvät paluukanavaongelmat ovat suurelta osin ratkenneet.".

        Hinnoittelu tulee kyllä karsimaan asiakkaita mikäli tuo 40€/kk hitaimmilla yhteyksillä toteutuu eli tuota hankitaan vain todelliseen tarpeeseen (ja sitten kitistään pienistä asiakasmääristä ja kannattamattomuudesta sentakia).

        Satelliitti internet yhteys halvemmalla saa 50€ toimitusmaksu ja 20€ - 30€/kk satinternet.com suomeen toimitus kesti viikon.


    • 3m peili

      Wanhat satelliitti-internet tekniikat ovat perustuneet DVB pohjaisiin ratkaisuihin, mutta tässä eutelsatin uudessa satelliitissa on amerikkalaista hienoa tekniikkaa. Kaapelimodeemeista tuttu DOCSIS on sovitettu modulaation osalta satelliittiin ja siitä käytetään nimitystä S-DOCSIS.

      Eutelsatin uudessa Ka-sat satelliitissa ei ole perinteisten telkkarisatelliittien mukaan vain paria mantereen kokoista "jalanjälkeä" vaan keiloja on 80 ja niitä kutsutaan nimellä spotbeam. Suomeenkin osuu kokonaista kolme spotbeamia, mutta ylin näyttäisi kantavan vain oulun korkeudelle. En täten ymmärrä soneran mainostusta koko suomeen saatavasta palvelusta syrjäisimpiä alueita myöten.

      http://www.gregorian-users.com/ka-sat 9 E.gif
      http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/8e/KA-SAT_spot_beams_coverage.jpg

      Luulen että korkeammallakin lapissa vastaanotto onnistuu, mutta siihen tarvitaan aika paljon suurempi lautanen kun tuo soneran tarjoama 75cm pikkukakkara. Ka-bandille ei moista välttämättä löyty ihan lähimarketista. Lapin osalta toinen ongelma on kallistuskulma. Satelliitin sijainti perinteisen hotbirdyn positiossa 13°E jättää sen horisontista katsottuna aika matalalle. Täällä itä-Suomessa kallistus on n 17° ja lapissa se jäänee 10° tietämille. Siinä kun on vielä tunturi edessä niin voi voi.

      Yhteys on todellakin kaksisuuntainen, mutta siirtorajojen takia ei voida puhua laajakaistasta. 4/1M liittymässä siirtoraja on 4Gt /kk. Olisi ollut loistava ratkaisu 10 vuotta sitten, ei enää. Luulen että Ka bandin korkea taajuus kadottaa kuuluvuuden vesisateella vielä nopeammin kuin Ku bandilla.

      Ihan kiva lisäpalvelu, mutta en sonerana hehkuttaisi "toteutuessaan satelliittitekniikkaan perustuva laajakaistapalvelu nostaisi Suomen kerralla laajakaistapalveluiden huippumaaksi". Ei todellakaan nosta, mutta tällä saataisiin kaikkein vaikeimmille alueille perusyhteys jolla voi tehdä perusasioita. Surfata netissä ja hoitaa pankkiasiat.

      Laajakaistan palveluita ei kuitenkaan voi käyttää kun OIKEALLA laajakaistalla jollaiseksi voi tällä hetkellä laskea valokuidun, kaapelimodeemin, WiMAXin ja ADSL:n. Ei laajakaistoja ovat: 3G mokkulat, @450 verkko ja satelliitti-internet. Korkeat vasteajat (ping) ja siirtorajat eivät kuulu laajakaistaan.

      • shatti

        Sijainti tuleekin olemaan 9°E eli vielä matallammalla kuin 13°E


    • superguru

      Täytyy myös muistaa että näiden satelliittiyhteyksien viive on noin puolen sekunnin luokkaa, eli mitään reaaliaikaista turha tehdä tälläisellä. Omasta mielestä myös nettisivujen selaus on jo todella tuskaista näin karmeilla pingeillä, kun on tottunut lyhyiin viiveisiin.

      Ainut järkevä käyttökohde on oikeastaan tiedostonsiirto, mutta siinä tulevat sitten siirtorajat vastaan.

      • shatti

        Laskekaa itse olenko tehnyt virheitä...

        4Mbps on n. 500kt sekunnissa.
        500kt x 60 tekisi 30Mt minuutissa
        Tunnissa siirtyy 1,8Gt
        2 tuntia ja 22 minuuttia niin kuukausittainen 4Gt kapasiteetti on käytetty.


    • jacelk3

      ihan väärin, täysillä ladatessa kestää joku vartin toi 4Gt ja rauhallisesti sähköposteja naputellessa koko kuukauden.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5630
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3567
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1692
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      207
      1690
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      91
      1156
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      28
      1119
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      917
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      829
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      828
    Aihe