Yksin myyjänä, miten tauot?

Hämmentynyt..-

Miten lounastauot, kahvitauot jne. toteutetaan jos liike on niin pieni, että myyjä on siellä yksin töissä? Eihän keskellä kauppakeskusta laseja voi kesken päivää pistää kiinni ja käydä lounaalla?

37

8243

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jusmy2cents

      Miksei voisi sulkea? Itse ainakin oon nähny tälläistä toimintaa monesti... Toinen juttu on sit se, että jos työvuoro kestää alle 6(?) tuntia niin et ole oikeutettu taukoihin tai ainakaan lounaaseen.

      • .-.

        Kyllä alle 6 tunnissa on myös tauko, kahvitauko eli 12 minuuttia. Vasta 4 tuntia tai alle, sitten ei ole taukoja, muistaakseni..


      • juups juups
        .-. kirjoitti:

        Kyllä alle 6 tunnissa on myös tauko, kahvitauko eli 12 minuuttia. Vasta 4 tuntia tai alle, sitten ei ole taukoja, muistaakseni..

        Jos Kaupan alan TES käytössä niin 6 h päivään kuuluu kaksi kahvitaukoa nykyisin.


      • Anonyymi

        Pitääkö tehdä housuun? Eikö saa vessassa käyä


      • Anonyymi

        Eikö saa käyä silloin vessasakaan, pitääkö kus ... tai p....a housuun. Laittasin ovet lukkkoon ja menisin vaan.


      • Anonyymi

        Jos sitte wc:n on päästävä ja jos yksin mitä teet. Ja jos on jokin suolistosairaus pitääkös olla jokin todistus että sairastaa ei ainakaan voi irtisanoo tai ainakin se ei ole aiheellinen.


    • Taukoja kuormurissa

      Olen ollut keirtävä myyjä Suomen TeollisuustyöKALU oy:ssä. ja taukoja olisi voinut pitää vaikka kuinka paljon palkatta. Työ oli provisiopalkkainen ja ajoneuvo kuormaauto jossa oli iso lämmin perä kuin asuntoautossa.

      Sinne vaan työkalujen sekaan lepäämään ! En koskaan ajanut autoa, koska minulla ei ollut C-luokan korttia.
      Henkilöautokortilla (B-kortilla) ei saa ajaa kuin ainoastaan henkilöautoa, vaikka
      Suomen TeollisuustyöKALUN toimitusjohtaja sanoi että pienet sakot siitä vaan korkeintaa tulee !
      En tidäpitä poliisi sanoisi, mutta minä sanoin että kuorma autoa en aja, mutta voin kylläsyödäja huilata tuolla takatilassa kun en saa edes palkkaa jos en tee vähintään kolmea kauppaa joka päivä.

    • Ryhtiä

      Ei yhden työvuoron aikana mitään taukoja tarvita. Syö makkarasi ja litki kahvia kotoa.

      • Anonyymi

        Minähän käyn m
        Vessassa ku tulee tarve lyön ovet lukkoon, se on sitte voi voi jos valitetaan


      • Anonyymi

        Töissä voi litkii lissää , kassalle termosmuki mukkaan , juohan ne vettäkin.


    • sivankassa

      Olen siwassa töissä ja meillä on kyllä jossakin siellä kassalla sellainen kyltti kun "hetkinen olen tauolla palaan klo xx.xx". Ovet lukkoon ja tauolle vaan. Itse harvemmin tosin käytän sitä. Tupakalla käyn takaoven raosta ja jos liikkeentunnistin kertoo että asiakas kaupassa niin tupakka kesken ja töihin. Lounastauot nyt on täysi mahdottomuus, mutta meillä siwassa ei ole sitä puoltatuntia otettu palkasta poiskaan. Ja jos nyt kauhea nälkä on niin senkus syö siinä kassalla vaan.

      • turha taisteluko?

        Sitä puolta tuntia ei oteta KOSKAAN palkasta pois, jos sinut velvoitetaan syövän työpaikalla, siis vaikka takahuoneessa. Lue oman alan TES.


      • Anonyymi

        Yks kauppias kysyi polttaako tupakkia yheltä työnhakijalta, ei sitte palkannu häntä. Miten sitä vois olla töissä jos hermot kirreellä jollei saa tupakoida välillä.


    • mä vaan

      ei niitä toteutetakaan ite olin vastaavassa paikassa ja ruoka tauot oli ns. "lennossa" ja tyyliin suu täynnä sai juosta kassalle puhumattakaan kahvi tauoista kahvi voit hörppiä sillon kun ei oo asiakkaita ja istahtaa ehkä hetkeksi itsekin... mutta varaudu juoksee kassalle. onneks lähdin noista hommista mutta sulle paljon voimia niitä tulet tarvitsee ja pitkää pinnaa.

      • myymyy21

        riippuu mihin tessiin kuulut? noi taukokäsitteet on vähän erilaisia, esim palvelualojen tessin mukaan sulle ei kuulu kuuden tunnin päivään mitään pakko-taukoa, vaan _mahdollisuus ruokailuun_ esim just takahuoneessa samalla jne. ei se niin rankkaa ole, usko pois.. :D


      • 5 v alalla... ei enä
        myymyy21 kirjoitti:

        riippuu mihin tessiin kuulut? noi taukokäsitteet on vähän erilaisia, esim palvelualojen tessin mukaan sulle ei kuulu kuuden tunnin päivään mitään pakko-taukoa, vaan _mahdollisuus ruokailuun_ esim just takahuoneessa samalla jne. ei se niin rankkaa ole, usko pois.. :D

        Jos ei ole asiakkaita niin saa pitää taukonsa. Kiire päivinä ei taukoja.. Paska homma ja lopputilin ottanut


      • Anonyymi
        5 v alalla... ei enä kirjoitti:

        Jos ei ole asiakkaita niin saa pitää taukonsa. Kiire päivinä ei taukoja.. Paska homma ja lopputilin ottanut

        Entä vessatauot. Saa siellä ainakin vähän jalkoja lepuuttaa.


    • kielokukkanen

      8 h päivästä saa 8 h palkan, ja saan syödä just tasan niin paljon kun vaan itse ehdin ja haluan.
      Toisina päivinä ehtii ja toisina ei.
      Nykyään kun ei tarvitse koko päivää olla yksin, ehtii oikein takahuoneessa syömään eväänsä rauhassa.
      Mulla on aina teekuppi piilossa tiskin kätköissä ja hörppäilen siitä asiakkaiden välissä :)

      Tietty jossain marketin kassalla hitusen vaikeampaa, mutta siellä toisaalta tauot hoidetaan just minuutilleen että ne pidetään jottei valittamaan pääsisi pahemmin.

    • pampumpim

      Ruokatauko

      Säännöllinen työaika yli 7 tuntia, vähintään tunnin ruokatauko

      Paikallisesti sopimalla:
      • voidaan lyhentää enintään 30 minuutilla
      • voidaan poistaa kokonaan, jolloin saa ruokailla työaikana
      Kahvitauko



      Työpäivän pituus
      alle 4 tuntia ei kahvitaukoa
      4 – alle 6 tuntia 1 kahvitauko
      vähintään 6 tuntia 2 kahvitaukoa

      Kahden kahvitauon vaikeuttaessa töiden järjestelyjä annetaan yksi pidempi kahvitauko. Jatkuvasti kassalla työskentelevä työntekijä saa tällöin yhden ylimääräisen tauon, jonka aikana hänellä voidaan teettää muuta työtä.

      (suoraan pamin sivuilta)

    • Möttönen123

      Tietääkö kukaan onko olemassa jonkilainen sääntö myymälän koon ja henkilökunnan määrän välillä? Itse olen yksin töissä ainoana myyjänä noin 150 m2 kokoisessa myymälässä eikä ole mukavaa... Haluaisin tietää onko tämä jopa laitonta?

      • sivankassa

        Meiän siwa on 350 neliöinen ja aina ollaa yksin.


      • aaaaaaaaanimaaniset
        sivankassa kirjoitti:

        Meiän siwa on 350 neliöinen ja aina ollaa yksin.

        Meillä 4700 neliön kauppa ja monesti vain 4 töissä..


      • Anonyymi
        sivankassa kirjoitti:

        Meiän siwa on 350 neliöinen ja aina ollaa yksin.

        Taisinpa paska ammattiin koulut käyä. Pitää tehhä pari väärää kiertoliinettä aika ajoin nii saa saikkua.


    • Kohta ex-aspa

      Meillä 30 min ruokkis jos sen ehtii kokonaisuudessaan pitää ja taukoja ei ole. Hiljaisina päivinä voi kahvitella, muuten on hankala ehtiä vessassakaan käymään. Ei ole TESsin mukaista, ei.
      Alanvaihto edessä ja sen myötä toivottavasti inhimillisempään duuniin.

    • Entinen siwalainen

      Joo, kokemusta on tästä ilman ruokataukoja työskentelystä. Teoriassa ne voi pitää, mutta käytännössä se onnistui 3 vuoden aikana ehkä 3 kertaa. Vessatauot pidin silloin kuin oli tarpeen. Ei siinä sen kummempaa. Olkoot vaan asiakkaat huutamassa kassalla, kun mulla on kusihätä. Siinä huudelkoot. Tietääkseni tuollainen työntekijöiden kohtelu ei ole lainmukaista toimintaa, mutta olipa se sitä tai ei niin INHIMILLISTÄ se ei ainakaan ole ja aiheuttaa näin nettiaikana firmalle erittäin huonon maineen. Miettikää sitä Suomen Lähikauppa ja muut vastaavat firmat, joissa työntekijöitä pidetään koneina, ei ihmisiä. Kannattisko järjestää työntekijöille inhimilliset työolot niin täältä netistä vois löytyä teistä vähemmän haukkuja.

    • afsasfasfasf

      Kun menet sinne kauppaan seuraavan kerran niin mieti kuinka paljon enemmän olet kaljastasi ja makkaroistasi valmis maksamaan, jotta kauppa tuplaisi työtekijäkulut ottamalla useita työntekijöitä vuoroon jonka voi myös tehdä yksin?

      Helppo vaatia mutta sitten pitää olla valmis itsekin avaamaan lompsaa.

    • ,,,

      Itse töissä myös pienessä elintarvikeliikkeessä, ja meillä ollaan melkein koko ajan yksin. Me ei saada laittaa kauppaa kiinni tauon ajaksi, jos ei ole tauottajaa. Eväät syödään kassalla niin ettei se häitise asiakkaita, ja kun on ruuhkaa niin silloin et voi syödä tai edes käydä vessassa. Minusta olisi kohtuullista saada jonkunlainen korvaus siitä, että lakisääteiset kahvipaussit jäävät lähes joka kerta pitämättä kun ei vaan ehdi irtautumaan töistä edes sen verran että sais rauhassa leipänsä syötyä, vaan tauko pitää koko ajan keskeyttäjää ja pahimmassa tapauksessa et ehdi pitää sitä koko taukoa...

    • Ruokatauon voi pitää

      palkkallisena ja syödä joutuisasti työn lomassa.

    • ärräR

      Olin aikonaan R-kiskalla keikkatöissä. Yleensä olin kiskalla yksin eikä taukoja olut mahdollista pitää. Kerran tarjottiin 9h vuoroa yksin. Kysyin saanko laittaa putiikin kiinni, että voin pitää pienen ruokatauon. En saanut. Sanottiin, että vessassa saan käydä, mutta ei muita taukoja. En ottanut sitä vuoroa enkä enää ole ärrällä töissäkään.

    • herkkävatsa1nen

      Mitenkäs jos on herkkä vatsa?

    • Ei enää....

      Konsulentin työssä tein aikoinaan 8.00-20.00 töitä.. Tulit kauppaan ainakin tunnin ennen klo 8 kun kauppa aukesi. Yksi nopea tauko ja tarvittaessa vessassa. Hyvällä lykyllä lähdit kotoa ajamaan ennen klo 6 aamulla ja saavuit kotiin noin klo 22 YHDELLÄ ainoalla tauolla!! Monestikkos sitä pitääkään syödä?? Aivan typerää ja varmasti konsulentit tekevät sillä samalla kaavalla. Itse en polta niin siitäkään en saanut taukoja tehtyä.

      • kyllästyttää

        Mulla on tasan 6h duunipäivät ja yksin oon pienessä asusteliikkeessä töissä. Onko tää oikeesti laillista ku vauhkotaan että "liikeytä ei saa jättää vartiotta" ja wc on takahuoneessa. Sekin just että ruuat pitää syyä takahuoneessa, seisten, ovenraossa ja juosta heti liikkeeseen jos sinne joku astuu. Näin saa siis tehdä?


      • Laitonta touhua
        kyllästyttää kirjoitti:

        Mulla on tasan 6h duunipäivät ja yksin oon pienessä asusteliikkeessä töissä. Onko tää oikeesti laillista ku vauhkotaan että "liikeytä ei saa jättää vartiotta" ja wc on takahuoneessa. Sekin just että ruuat pitää syyä takahuoneessa, seisten, ovenraossa ja juosta heti liikkeeseen jos sinne joku astuu. Näin saa siis tehdä?

        Kaupan alan työehtosopimuksesta löytyy palkat, vuorolisät, työaikamääräykset, lakisääteiset tauot ja ruokatunnit.

        Sinulle kuuluu asusteliikkeessä 2 kpl 12 minuutin taukoa / 6 h työpäivä. Työnantajasi todennäköisesti tietää sen. Hän on varmasti tutustunut Kaupan alan TESsiin, kun on palkannut myyjän liikkeeseensä. Oletko harkinnut alanvaihtoa? Osa-aikatyöstä saat hyvin pienen palkan ja myös tuleva eläkkeesi jää pieneksi.

        Myös ehdotettu 9 tunnin työvuoro R-kioskissa ilman kahvi- ja ruokataukoja on laiton.

        Ihme, että työntekijät suostuvat työpaikoilla moiseen kusetukseen!


      • kyllästyttää
        Laitonta touhua kirjoitti:

        Kaupan alan työehtosopimuksesta löytyy palkat, vuorolisät, työaikamääräykset, lakisääteiset tauot ja ruokatunnit.

        Sinulle kuuluu asusteliikkeessä 2 kpl 12 minuutin taukoa / 6 h työpäivä. Työnantajasi todennäköisesti tietää sen. Hän on varmasti tutustunut Kaupan alan TESsiin, kun on palkannut myyjän liikkeeseensä. Oletko harkinnut alanvaihtoa? Osa-aikatyöstä saat hyvin pienen palkan ja myös tuleva eläkkeesi jää pieneksi.

        Myös ehdotettu 9 tunnin työvuoro R-kioskissa ilman kahvi- ja ruokataukoja on laiton.

        Ihme, että työntekijät suostuvat työpaikoilla moiseen kusetukseen!

        Mä olen lukenut tuota kaupan alan työehtosopimus kirjaa. "Paikallisesti sopimalla voidaan ruokatauko: poistaa kokonaan, jolloin työntekijä voi ruoruokailla työaikana." Mitä tääkin kohta nyt sit käsittää, tarkottaako tää nyt just sitä takahuoneessa syömistä. Kaikesta muusta olen kyllä hyvinkin perillä mutta nämä lakisääteiset kahvitauot ym. On ihan hämärän peitossa. Ja todellakin on edessä alanvaihto, yämä on nyt vain väliaikainen työpaikka. Haluaisin silti vähän oikeutta yksin työskenteleville myyjille, kun periaatteessahan nyt ei saa mennä edes vessaan.


    • Anonyymi

      Siellä on vartija(t) juuri sitä varten että ne katsoo että mitään ei häviä sinä aikana kun on tauolla, ja moni pikkuliike laittaa vaan oven kiinni ja lapun luukulle että "lounastauolla, palaamme hh:mm"....

    • Anonyymi

      ihan kivasti sujuu. Järjestelyjuttu. Eväät pidän siinä sivupöydällä ja napostelen kun ei ole ruuhkaisaa. Minulla (miespuolinen) on myös pari korkillista mehugatti muovitörppöä joihin lorottelen kun tulee tyhjennystarvetta. Homma hoituu huomaamattomasti kun ujuttaa törpön pitkän työtakkinsa alle.

    • Anonyymi

      Sadoissa baareissa ollaan yksin töissä.
      "Jos kusettaa, päästä tippa kerrallaan ja anna kuivua", oli eräs ohje.

      Eräässä paikassa tarjoilija kävi hakemassakorin olutta takaa, sillä välin hyllystä lähti kallein viskipullo kävelemään.
      Tarjoilija joutui korvaamaan Osuuskaupalle pullon koska "olisi pitänyt olla tarkempi".

      Ja pyörtyä ei saa vaikka et saa mitään syödäksesi 7.5 tuntiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5098
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3347
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1482
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1317
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1016
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      918
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      717
    Aihe