AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Moottorisaha ei voitele

Moottorisaha ei voitele

6 Vastausta 1 289 Lukukertaa
Moottorisaha lakkasi voitelemasta. Kyseessä Shindaiwa 488. Laipan öljyreikä oli tukossa, puhdistin sen, mutta ei ruvennut voiteleen teräketjua senkään jälkeen. Myöskään öljyn syötön säätäminen isommalle ei auttanut. Ehdin kaataa yhden isohkon koivun kuivalla terällä. Missä lienee vika? Liekkö öljypumppu rikki? Kiitos jo etukäteen neuvoista.

mahtaakohan

olla kesälaatunen teräketjuöljy? Jos on laimenna petroolilla niin jo taas toimii. Toki voihan sieltä öljypumpun käyttöpyöräkin olla rikki.
Ei se ongelma ole siinä, että teräketjuöljy olisi liian jäykkää. Eikä ollu edes kova pakkanen, kun heitti voitelemasta, ainoastaan noin 5 astetta pakkasta. Mistä mahtaa öljypumpun käyttöpyörä löytyä, onko iso homma purkaa osiin?
pyörän ja rikan saat vml sponsorilta kuopiosta helppo korjata

Kokeile vielä

Öljyn tuloa voi katsella, kun ottaa laipan kannen ja laipan pois ja käyttää konetta kohtalaisilla kierroksilla. Ei pidä painaa täyskaasulla ilman ketjua. Silloin näkee, tuleeko öljyä pumpusta ulos.
Öljytankissa oleva suodatin kannattaa tarkastaa vetämällä se rautalankakuokulla ulos. Sen voi irrottaa ja pestä vaikka löpöllä tai lamppuöljyllä. Jos öljyssä on töhkää, niin vaihtoon. Vai onkohan öljytankissa vettä tai jäätä? Voi myös koettaa ajaa löpöä öljypumpussa, jos sinne olisi jäänyt moskaa. Etenkin bioöljyistä voi jämähtää hartsautunutta jätettä öljypumppuun.
Öljypumpun irroitus vaatii kytkimen irrotuksen ensin. Siihen löytynee palstalta vanhat ohjeet.

Kiitos vinkeistä

Ajattelinkin kokeilla sahan kaasuttamista laipan kansi, laippa ja teräketju poissa, mutta pelkäsin saavani enemmän tuhoa kuin hyötyä aikaiseksi. Nyt uskallan tsekata, että tuleeko reiästä öljyä (suuri epäilykseni on että ei, koska laippa oli täysin kuiva). Öljytankin suodatinta en ole tarkistanut, pitääpä ruveta tsekkaamaan, jos sen saisi ongittua ylös. Öljytankissa ei ole vettä, tyhjensin tankin ja laitoin uudet teräketjuöljyt sisään, mutta ei ruvennut voiteleen. En ole käyttäny bioöljyä, vaan Hakin teräketjuöljyä.
vetorissaa pitelevä rikka rikki hakanen pudonnu pumpunkäyttöpyörän väliin muovinen käyttöpyörä särkyny
 /   /  /  / Moottorisaha ei voitele

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta