Corvette-Sakari

Corvette-Sakari

C5 Corvette projekti etenee. Kilpapenkit asennettu ja leipäuunin levyiset kumit ja vanteet. Vielä pitää odotella ahtimien yms osien saapumista. kansityöt tehty jne. Tarkoituksena olisi tehdä voimapeli, 600 hv mielestäni on sopiva teho, liikaa en halua. Tämä riittää. Ahdot jotain 0,8-1 bar paikkeilla. Mekaaninen ahdin antaa tätä lisähöpöpainetta.
Sitten mennään. Lujaa ei saa antaa mielen silti viedä autoa. Pitää kunnioittaa muitakin tielläliikkujia. Tavoite olisi päästä maili-ajoissa n. 300 km/h loppunopeuteen. Kevennystä yms tulossa. Atte Kumi-orava ja Iinatin pääagentti-tapio auttavat lopullisessa arvioinnissa ollaanko tyytyväisiä.
tarkoituksia on useita, pääasia vain että tulee varsin V-I-K-K-E-L-Ä peli. Toivottavasti olen tyytyväinen lopputulokseen. Kerron projektin etenemisestä myöhemmin.

13

2373

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Corvette-Sakari

      Eli Porsche 911 turbo tuli myytyä, oli Porsche sivustolla (Porsche-Sakari) siitä oma projektitarina vuosia sitten, nyt siirryttiin Corvetteen, paljon kivempi peli, sisustus tosin ei ihan samaa laatua. V-I-K-K-E-L-Ä peli oli sekin.

    • tarkkakyttääjä

      Muista, että viritetyn auton tehopainosuhde ei saa alittaa 7kg/1Kw. Tämä sääntö on kaikkien muiden virityspykälien yläpuolella. Eli autoa saa edelleen virittää 20% yli mallisarjan tehokkaimmasta mallista, mutta tehopainosuhde ei saa silloinkaan alittaa 7Kg/1Kw. Vakiona autosaa olla vaikka 1000 Hv, mutta jos virittämään lähdetään, niin 7kg/Kw sääntö astuu voimaan.

      Esim. C5 Vetten tehopainosuhde alittaa tuon rajan reilusti jo vakiotehoissa, eli laillisesti C5 Corvettea ei saa virittää laisinkaan. 1550 Kg : 253 Kw = 6.1Kg/Kw.

      Se, että viritettyjä autoja on kuitenkin hyväksytty katsastuksissa, johtuu siitä ettei kaikki katsastusasemat ole tietoisia tuosta direktiivistä. Itse olenkin muistutellut katsureita ko. asiasta aina asemilla käydessäni. Esim. viime kerralla katsurilla käydessäni oli minun jälkeen tulossa leimalle turboviritetty MKIV Supra. Infosin katsuria ko. pykälästä ja hän ihmeissään soitti Trafiin tarkistussoiton. Asia oli niinkuin sanoin ja jäin katsomaan Supran kohtaloa. Hylsy tuli. Koska Supran konetta oli viritetty, ei jo vakiona 320 heppa antava kone millään yllä 7Kg/Kw lukemiin.



      http://www.ake.fi/AKE/Katsastus_ja_ajoneuvotekniikka/Katsastus ja yksitt%C3%A4ishyv%C3%A4ksynt%C3%A4/Muutoskatsastus/Ajoneuvon rakenne ja varusteet/Henkil%C3%B6- ja pakettiautojen rakennemuutokset/Moottori/Moottorin muuttaminen.htm

      • Corvette-Sakari

        Autohan on tulossa ratakäyttöön. Eipä väliä mitä tehoja silloin on. Hienoa silti että olet toiminut katsastuspoliisina, eihän tämä kauhea virittelyhomma muuten pysyisi Suomessa käsissä, ihan hirveää tämä touhu! Ansaitsen kyllä rastin seinään ja papukaijamerkin pohkeeseen.


    • Corvette Sakari

      Noniin, Sakari saanut valmiiksi auton.. 100-200 km/h sain alle 6 sekuntia (muista tuloksista puhumattakaan..) tuloksen, ei pidä valittaa. Jos olisi nopeammat vaihteensiirrot, paranisi aika huimasti. 100 kg kaveri vieressäkin pääsi alle 7 sekunnin vielä 100-200 välin. 0-100 km/h tosi vaikeaa kun vääntö tekee työtään liikaa...Saa siinä moni lähteä viivalle, heh heh heh. Ole nyt kylien päällikkö!

      • kurja provo

        Ja sitten heräsit ja päästit kissa ulos.
        Harrastajat ja rakentajat eivät vieraile Suolen laatupalstoilla.


    • Corvette Sakari

      Aijaa, No sori kun erehdyin tänne kirjoittelemaan. Voi minua..Niin se vain nyt silti on että siellä se talvilevossa lepää. Vette siis. Kevättä odotellessa...

    • Autoharrastaja 1981

      Hassua kun Corvette sakari ei laita foorumeille mitään kuvia projektistaan.Millään harrastefoorumilla ei ole tarinaa tai kuvia.Joten lasken juttusi ihan höpinäksi.

    • Corvette Sakari

      noniiin. uutta ajokautta taas odotellessa. aika rientää. auto pelitti hienosti koko kesän. tosin ei oaljon ehtinyt ajaa paitsi matka-ajoa. VIKKELÄ peli on ollut.

      • huh huh

        Jos sulla olis corvette niin joku sen varmasti olis jo polttanut koska oot niin naurettava ja tyhmä jätkä etkä varmasti osaisi edes peeveeseen vaihtaa tulppaa :) ja katsastuspoliisille terveiset: "terveillä hampailla on kiva puhua"


      • Corvette Sakari
        huh huh kirjoitti:

        Jos sulla olis corvette niin joku sen varmasti olis jo polttanut koska oot niin naurettava ja tyhmä jätkä etkä varmasti osaisi edes peeveeseen vaihtaa tulppaa :) ja katsastuspoliisille terveiset: "terveillä hampailla on kiva puhua"

        Harmi kun taas sataa lunta. Ehti jonkin aikaa ajella hurruutella. En muistanutkaan miten vääntö osaa rangaista renkaita viileällä asfaltilla. Kivasti nöyrtyy renkaat. Ei vielä ole hirveästi tullut haasteita muista autoista. Kun eivät uskalla ottaa vielä liikenteeseen autojaan.


    • corvette rules

      Ootko saanu rykästyä mailia? Meinaan jos on 600hv, niin ainakaan c5 ei mene ihan 300 kmh. Siihen vaaditaan 680-700 hv. Sun pitää virittää vähän lisää. :D mikä ahdin sulla on? Magnacharger? Paxton?

      Huima on 100-200 väli, mutta tuossa suomen nopeimmassa vetessä joka meni jotain 360 mailille niin jostain luin että tuo kiihtyvyysväli noin 4 sekunttia.

      • Anonyymi

        Taisi mennä alle 4 sek hyvinkin.


    • Anonyymi

      Noniin, Corvette taas talviteloilla. Ensi kesää odotellessa. V-I-K-K-E-L-Ä-M-P-I peli nykyään. Alkaa nuo munattomat Teslat olemaan riesa. Tosin ei ne kulje kovin lujaa. Mutta Tessukat ovat nopeita liikahtamaan, munattomien arkipäiväinen ilo. Ensi kesänä olen taas teiden aikamoinen kuningas. Kunnioittakaa, nöyrtykää, palvokaa. Corvette-Sakari tulee taas uusilla kujeilla. I AM THE MASTER!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1525
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1315
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1212
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1112
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1035
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1026
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      999
    9. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      2
      996
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      991
    Aihe