AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / tyrnin istutus

tyrnin istutus

2 Vastausta 2 529 Lukukertaa
Sain lahjaksi 3 tyrniä.1 poika ja 2 tyttöä.Voisiko joku neuvoa minkälaiseen paikkaan ne kannattaisi istuttaa? Tykkääkö ne minkälaisesta maasta jne. kiitoksia etukäteen

maanlaatu

Tervetuloa tyrnin pariin,itselläni kokemusta viidestä vuodesta. Istutin ne silloin multa/hiekan sekaiseen maahan, lannoitin runsaalla kalkilla ja kastelin runsaasti. Tyrni ei viihdy kovin varjoisessa paikassa, joten istuta ne mieluiten aurinkoon tai puolivarjoon. (luonnossahan tyrni kasvaa rannikolla). Istutustiheyteen kannattaa myös kiinnittää huomiota, ne kun kasvavat aikamoiseksi pensaaksi ja leviävät. Huomio myös, että tyrni kasvattaa juuria lähelle maan pintaa joten voimakasta haravoimista tai kitkemistä pensaan juurelta kannatattaa välttää. Itse laitoin kuoriketta juurelle estämään rikkaruohojen kasvun. Muista jatkossakin kastella (runsaasti) ja kalkita niin saat hyvän sadon. Marjaisaa jatkoa:)

Oppia ikä kaikki

Olet onnenpekka/maija. Yleensä tyrnit myydään paketissa 1 tyttö/3 poikaa. Pojat leviävät runsaammin joten lopulta siitä tulee 2 tyttöä ja 11 poikaa (kokemuksesta). Edellisessä kodissani tyrnit kasvoivat savi/hiekka/multamaassa. Paikka oli puoliaurinkoinen etelärinne itäisessä Keski-Suomessa. Pensaat olivat 5 vuotta vanhoja ja niistä kahdestä tytöstä sain noin 8 litraa marjoja!!! Eli koko seuraavaksi talveksi. Onnea ja terveyttä!!!!
 /   /  /  / tyrnin istutus

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Viikon keskustelluimmat

Tietoa mainosten kohdentamisesta