Miksi Lidl lopetti

Perheenäiti

vähälaktoosisen maidon myymisen? Hinta oli noin 30 senttiä halvempi kuin vastaava tuote esim- S-marketissa.
Kaupan henkilökunta ei anna vastausta. Eivät ole muistavinaan koko tuotetta. Laktoositonta maitojuomaa kyllä tarjotaan, mutta se maksaa maltaita.

9

2553

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lkllkk

      Olettaisin, ettei ole mennyt tarpeeksi kaupaksi.

    • poliitikonsana

      Saako siellä henkilökunta ottaa mihinkään kantaa?

    • dlkjölakdjföalskjaös

      Vastaukseni ei koske varsinaisesti Lidliä, mutta kuulin, että joku meijeri lopettaa niitten vähälaktoosisten tuotteiden teon ja siiryy tuottamaan vaan pelkkiä laktoosittomia ja tavallisia maitotuotteita... Onkohan huhu totta? Se kai sitten vaikuttaisi kauppojen myynnissä oleviin valikoimiinkin?

    • Dagagaga!

      turhia ja laktoosi-intoleranssista kärsivät ihmiset ovat vammaisia.

    • mutta itse

      laktoosi-intoleraktikkona olin pakotettu siirtämään omani ja perheeni pää-ostospaikan
      toiseen kauppaan.
      Onneksi sellainen on ihan lähellä.
      Harmi sinänsä, mutta kahdessa kaupassa ravaaminen pienten lasten kanssa olisi
      muodostunut liian hankalaksi.
      Lidlissä käyn enää vain joskus nappaamassa jotkut tosi extra-alennukset pois.

      • hyla-perheenäiti

        sillä vähälaktoosinen maito Lidlissä oli huomattavasti edullisempaa kuin muualla. Luulisin, että menekkiä oli, siitä ei juttu ole kiinni.


    • Arvailen

      Valio kevytmaitojuoma laktoositon näytti olevan ainakin Lidlin omilla sivuilla.

      Saksassa asuneen tiedän, että siellä ei oikein uskota koko allergiaan. Monet ovat myös kertoneet , että voivat esim. syödä saksalaista jäätelöä, mutteiva suomalaista.

    • maito-poika

      Suomalaisten "tavallisten" maitotuotteiden kanssahan monilla on sietämisongelmia (kaasuttavat vatsaa tai saavat vatsan jopa todella kipeäksi). Useimmat näistä ihmisistä voivat kuitenkin syödä Välimeren maissa ja Saksassakin kaikkia maitotuotteita ongelmitta. Samoin nämä ihmiset voivat syödä Saksasta tänne meille Suomeen myyntiin tuotuja tuotteita, kuten jäätelöitä ja jogurtteja.

      Suomalaisten maitotuotteiden ongelmia aiheuttavaksi syyksi on arveltu täällä yleisesti käytetyn homogenointi-käisttely ( = käsittely, missä maidosta etenkin rasvaosaset pilkotaan luonnollista pienempiin osiin, lähinnä vain esteettisistä syistä, jottei maidossa rasva luonnolliseen tapaan kasaudu kermamaisesti maidon pintaan). Tuota homogenointia ei kaikissa maissa ja kaikille maitotuotteille tehdä. Meillä Suomessa viime vuosina myyntiin Valiolta tulleita ns. luomu-maitotuotteita ei homogenoida ja tavallisesta (homogenoidusta) maidosta täällä sietämisoireita saavat yleensä pystyvätkin nauttimaan oireitta noita luomu-tuotteita. Monet itsensä laktoosi-intoleranteiksi luulleet ovatkin pystyneet myös nauttimaan noita luomu-tuotteita, vaikka niissä laktoosia, eli maitosokeria on ihan maidolle luonnollisen normaalisti. Heidän maito-sietämis-ongelmien syyksi onkin siis usein paljastunut jokin muu, kuin laktoosi.

      Ihmetystä sen sijaan on aiheuttanut Saksasta tuodut jäätelötuotteet. Nimittäin sielläkin maitoa homogenoidaan ja noiden jäätelöidenkin valmistusmaito ilmeisesti on siellä homogenoitu. Jostain kumman syystä kuitenkin niistä (esim. Lidlin jäätelöt tai S-ryhmän rainbow-sarjan saksalaisvalmisteiset jäätelötuutit) ei ihmisille vaivoja tule, mutta suomalaisista jäätelöistä tulee.
      Epäselvää ja arvailujen varaan onkin jäänyt se, käsitelläänkö Suomen maitoteollisuudessa maitoa jollain lailla eri tavalla kuin Saksassa tai onko maitotuotteilla täällä jokin muu ero. Sitä olisikin hyvä ja syytäkin tutkia. Ongelma on kuitenkin ilmeinen ja hankaluuksia tuottava, sillä tavallisesta suomalaismaidosta esim. kahvipöydässä tai tuotteiden valmistusosana saavat monet ihmiset vatsan kaasutus- tai kipu-oireita. Jos syynä on jokin erityinen maidon teolliseen käsittelyyn tms. liittyvä asia, olisi se hyvä saada selville ja sitämyöten ehkä ehkäistä se. Tokin jokin mahdollisuus liittyy myös Pohjolan erilaiseen ilmastoon ja luontoon maidon tuotannossa - etenkin jos maidon teollinen käsittely olisikin täysin sama täällä ja Saksassa. Mutta asiaa pitäisi siis tutkia kaikilta mahdollisilta osiltaan koko maidon tuotantoketjussa.

    • 18+16

      Löytyi vanha ketju Googlella...

      Avausviestin jälkeenhän iskukuumennettu vähälaktoosinen maito ("hyla-maito", vaikka hyla onkin Valion rekisteröity tavaramerkki ja muut valmistajat eivät saa samasta aineesta käyttää tuota nimeä) on tehnyt paluun Lidliin, mutta siinä on kyllä aika ajoin toimitusongelmia. Menekkiä kyllä on ja hyvästä syystä sillä maito on oleellisesti halvempaa Lidlissä. Siellä litra "hyla-maitoa" maksaa 99 senttiä. Sen sijaan kun tänäänkin jouduin hakemaan maitoni S-marketista koska on kuulemma loppu Lidlin keskusvarastolta ja sitä myöten kaupoista, niin S-marketissa vähälaktoosinen iskukuumennettu (eli se huoneenlämmössä säilyvä Hyla) maksoi kaupan omalla tuotemerkillä 1,55 €/l ja Valion Hylana 1,65 €/l. Vaatimaton 40 prosentin hintaero Lidliin.

      Tästä Hylasta puheenollen, hinta on muutenkin noussut viime aikoina. S-marketista sai vielä pari kuukautta sitten sitä halvinta merkkiä hintaan 1,35 €/l ja Valio oli siitä vähän kalliimpaa, mutta ei lähelläkään nykyhintoja. Ja vaikka Valio olisi joutunut kilpailuoikeuden takia hintojaan nostamaan, se ei selitä miksi se halpamerkkikin on nostanut hintaa. Ja vieläpä varsin paljon kun puhutaan yli 10 prosentin hinnannoususta lyhyessä ajassa. Ja entistä omituisemmaksi asian tekee, että nyt Venäjä-pakotteiden takia pitäisi olla ylitarjontaa maidosta ja sitä kautta halvemmat hinnat (vrt. "putin-juusto"), mutta asia onkin päinvaistoin. Maitohyllyt ovat tyhjänä ja hinnat nousseet.

      Ottaa päähän kun näkee niin konkreettisesti kuinka meitä kusetetaan kansallisen maataloustuen kautta. Suunnilleen ainoana maana maksetaan ekstratukia EU-tukien lisäksi ja niiden ainoa konkreettinen hyöty ja tarkoitus tuntuu olevan tukea ulkomaanvientiä eli suomeksi sanottuna venäläisten ja keskieurooppalaisten kuluttajien ostovoimaa. Ruotsalainen ei kansallista tukea saava maito on Suomessa halvempaa kuin suomalainen kansallista tukea saava maito (EU-tuet ovat samalla tasolla).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      139
      2033
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1918
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1868
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1670
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1468
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1170
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1158
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe