tämän aamupäivän

häirikköuskis

palstalla vietettyäni heräsi haaste kirkolle :

Perustakaa foorumi , vaikka johonkin pk-seudun yleisöpulaa kärsivään kirkkoon. Foorumi , jossa ihmiset REHELLISESTI voisivat keskustella luterilaisen kirkon olemuksesta ja olemisen oikeutuksesta . Kirkon varsinaisesta tehtävästä minkä itse näen syrjäytyneiden ja väliinputoajien ja muiden hädänalaisten auttajana . Tällä tavoin Jeesuksen tärkeimmistä opetuksista ja elämänsä esimerkistä tulisi selvää arkitoimintaa kirkollisen fraasien jauhamisen sijaan. Fraasit voisi jättää joihinkin vanhoillisten jumalanpalvelulksiin , joita niitäkin voisi olla eri tavoin ajatteleville . Itsekään kun en välitä vanhoillisten palveluksissa käydä.
Jos voisi tuntea jollakin taholla vaikuttaa , olisi mielekkäämpää maksaa veronsa .

4

163

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jossa seurakuntalaisetkin voivat osallistua toimintaan ja kehittää sitä. Juuri tämän takia esimerkiksi seurakuntavaalit ovat. Seurakunnan toiminta ja yhteisöllisyys ei perustukaan pelkästään siihen, että työntekijät ovat äänessä ja opettavat. Monissa seurakunnissa onkin erilaisia keskustelufoorumeita eri teemojen ympärillä, joissa voidaan yhdessä pohtia tärkeitä asioita. Peräänkuuluttamasi rehellisyys onkin kaiken lähtökohta. Ei kukaan odota kirkoltakaan falskiutta. Asioita pitää voida pohtia avoimuuden - ja kunnioituksen hengessä.
      Toivon, että löydät omalta paikkakunnaltasi jonkun tilaisuuden, jossa voit osallistua oikeaan ja antoisaan keskusteluun.

      Hädänalaiasten auttaminen eli diakonia on myös kaikkien seurakuntalaisten tehtävä. Jokainen voi myös omassa arkielämässään miettiä, onko lähellä joku, jota auttaa. Tai sitten voi vaikkapa osallistua pian alkavaan Yhteisvastuukeräykseen kaukaisempien lähimmäisten tukemiseksi.

      Aika useilla paikkakunnilla toimii myös esimerkiksi erilaisia diakoniaruokailuja, joissa vapaaehtoiset ihmiset voivat antaa aivan käytännön työpanostaan heikompiosaisten hyväksi. Esimerkiksi Vantaalla on viikottaisia tilaisuuksia, joissa vapaaehtoiset keittävät ruokaa jaettavaksi yhteisellä aterialla. Tällaiseenkin voi osallistua se, joka haluaisi auttaa ja ihan nähdä kättensä työn. Se ei ainakaan ole turhaa fraseologiaa, vaan ihan näkyv'', konkreettista toimintaa.


      Terveisin Meiju diakoni

      • 13+8=21

        että sinne vaan diakoniatyöhön keskutelemaan kirkon olemuksesta ja olemassaolon oikeutuksesta!!


    • Ei mutta kyllä

      Miksi tämä palsta ei sovi tarkoitukseen? Kai täälläkin voi rehellisesti kirjoitella.
      Miksi pitäisi keksiä uudelleen Kirkko Kuulolla-foorumi?

      Ei kukaan jaksa mennä henkilökohtaisesti puhumaan "rehellisesti" johonkin järjestettyyn tilaisuuteen. Niissä on pakko aina olla jokin aihe. Muuten keskusteluun ei tule mitään järkeä. Jos käsiteltävä aihe ei sovi osallistujalle, niin hän väsyy ja turhautuu. Keskustelusta tulee pelkkää eipäs-juupas-väittelyä.

      "Tavallinen" ihminen ei ole tottunut julkisiin keskustelutilaisuuksiin. Parempi pysytellä palstakirjoittelussa.

      • häirikköuskis

        palstakirjoittelussa on , että niin harvat tavalliset kirkkoon kuuluvat siihen osallistuvat . Syitä on monta , ehkä foorumin uutuus ja se, että taviskristityt ovat niitä , jotka muutenkin käyttävät netissä vähiten tai ei ollenkaan aikaa . Ja tämä taas siitä , että on työ ja perhe , paljon myös vanhempien/sukulaisten omaishoitajuutta , mikä voi tarkoittaa myös iäkkäiden sukulaisten asioiden hoitoa . Puhumatta muista käytännönkin sanelemista arkisista esteistä.

        "Tavallinen " ihminen tulee yleensä keskustelutilaisuuteen , jos aihe on läheinen ja tilaisuudesta etukäteen kunnolla informoitu , ensin kuuntelijaksi , vähitellen rohkaistuen tuomaan oman näkemyksensä esille . Esim. juuri diakonian agendan saralta

        Tähän kohtaan peräänkuulutan verkostoitumista tai muuta yhteistyötä kolmannen sektorin sekuläärin alueen kanssa , mainitaan nyt vaikka vanhustyön vapaaehtoiset , SPR ja Mannerheimin lastensuojeluliitto. Kunnat voisivat olla yhteistyötahona . Paljon muita arvostettuja tahoja löytyy , jotka saisivat omia resurssejaan vahvistettua . Seurakunta voisi järjestää vapaaehtoisten koulutusta tämäntyyppisten toimijoiden kouluttajien kautta. Mainioita koulutustiloja seurakunnilla on tyhjillään suuren osan viikosta.

        Vaikkapa omaishoitajat voisivat kiinnostua läheisensä ulkoiluttamiseen tai vaikka lukuhetkeen saatavasta lähimmäispalvelun vapaaehtoistyöntekijästä , pääsisi hetkeksi vaikka lenkille tai vain lepäämään . Tai apua lumen luontiin tai lapujen pilkkomiseen .

        Entäpä yksinhuoltaja , joka saisi vaikka oman vaateostohetken , vaikka Mannerheimin lastensuojeluliiton kouluttama vapaaehtoinen lastenhoitaja tulisi pariksi tunniksi lasta hoitamaan . Iltapäiväkerhoista ja nuorten vapaa-ajan (turvallisista) paikoista on aina puutetta .

        Edelleen , vapaaehtoisten valinta on tarkka paikka , haastatteluja motiiveista ja tarkat ohjeet , käännytystyötä ei itsestäänselvästi saa esiintyä missään muodossa , vaan perusajatus pelkkä ystäväpalvelu , avun antaminen .
        Tuttavissanikin useat olisivat valmiita sitoutumaan muutamaksi tunniksi viikossa tai kuukaudessa tällaiseen auttamistoimintaan mikäli seurakunta sen hyvin organisoisi . Huom! Ystäväni ovat aika välinpitämättömiä uskonnon suhteen ,mutta laillani odottavat että kirkko ryhtyisi huolellisemmin hoitamaan vähävaraisten auttamistoimintaa ja vapaaehtoisten aktivointia.
        Isoissa asutuskeskuksissa tällaiseen on valtava tarve , harvoilla eläkkeellään toimeentulevilla tai yksinhuoltajilla on varaa palkata apua vcälttämättömiin tarpeisiinsa . Myös harvaan asutuilla alueilla erityisesti yksinäisyys on ihmisten vaivana.

        Mitä mieltä kirkon edustajat . Joissakin seurakunnissa on mm. lähimmäispalvelutoimintaa . Seurakunnissa tulisi sitouttaa yleisesti esim. vapaaehtoisten organisointi ja mahdollisuus kurssitukseen vapaaehtoistyössä toimimiseen. Sellaisessa työssä , mikä ei kuulu esim kuntien vanhus- , vammais- tai lastenhoitotyön piiriin , ja sellaistahan on valtavasti .

        Eli peräänkuulutan sitä paljon mainostettua lähimmäisenrakkautta arkisesti realisoituna , mikä vaatii viitseliäisyyttä , mutta on toteutettavissa jos tahtoa löytyy.

        ja tämäntyyppiseen keskustelutilaisuuteen uskon löytyvän runsaasti osanottajia , jos tuloksena voisi ajatella olevan mahdollisuus omaan aktiivisuuteen auttamishalunsa toteuttamiseen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      947
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      860
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      694
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe