surnu-pekka

juke r722

alko kiinnostaa minkä ikäinen mahtaa olla tuo erämaiden kasvatti.

70

28122

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • noinkain

      on jotain 60 korvella

      • Alkox

        Alkohan sillä kuulemma kiinnostaa , mutta iästä ei varmuutta .


    • Tunnenpekan

      Kohta 80.

      • daergbb

        84 tänävuonna (2017)


    • Pekka

      syntyny -33 vanhan petsamon puolella, muistaakseni salmijärvellä.

    • Erakkofani

      Vieläkö surnu-Pekka elää?

      • kuka tietää

        ?????


      • Muuan eräs Pekan tunteva
        kuka tietää kirjoitti:

        ?????

        Elää ja asuu Ivalossa.


      • Reu
        Muuan eräs Pekan tunteva kirjoitti:

        Elää ja asuu Ivalossa.

        Vanhahan tämä ketju on mutta Pekka asuu kylläkin Nellimissä ei Ivalossa.


      • hienooelämää

        Kiva kuulla,että hän on vielä "menossa mukana".Siinä on kyllä ihminen,jota syvästi kunnioitan.Pitkää ikää hänelle.


      • Tasanne

        Juurikin katsoin dokumentin Surnu- Pekasta <3


      • Jugi11

        elä perrkele ! (dokumentin yleisin sana)


    • jepujee1

      no onpa mukava kuulla..just kattoin sen pekasta tehyn ohojelman.

    • Länsisiiven kasvatti

      Perkele, on siinä äijä. Kohta nuo tervaskannot loppuu ja jälelle jäävät "kädettömät" runkkarit jotka noissa olosuhteissa alle viikon itkisivät mammaa ja päästäisivät vesipaskan alleen..

    • res.kapteeni

      Miksi kärsiä nykyaikana turhaan alkeellisista oloista ja huonosta hygieniasta? Miksi pitäisi mennä vapaaehtoisesti surkeisiin oloihin? Kirkastuuko siinä mieli ja alkaa tuntea itsensä luolamieheksi joka pärjää missä vain?

      Siksi ihmiskunta on kehittänyt laitteita millä elämä helpottuu ettei enää tarvitse pakosta olla huonoissa olosuhteissa ja kärsiä. Ja loppujen lopuksi nämä jotka luulevat olevansa kovia erämiehiä ja selviytyjiä eivät tosipaikan tullen pärjäisi itsekään viikkoa erämaassa. Kertausharjoituksissa tuli selvästi esille myös alle viisikymppisten miesten avuttomuus ja ennenkaikkea hemmetin huono kunto. Ei auttanut vaikka olivat muka ns. hirviporukan miehiä, mikään ei oikein luonnistanut kun tosipaikka tuli.

      • Pullamössösukupolvi

        Osa ihmisistä on luonnostaan rauhaa kaipaavia introvertteja. Alkeellisissa olosuhteissa eläminen voi olla vain elämäntapa, johon on tottunut vuosien saatossa. Pula-ajan lapsena Surnu-Pekka varmasti vaalii omaisuuttaan tavalla, josta meillä pullamössösukupolvilla ei ole aavistustakaan. Hygieniapuoli hoitui saunomalla.

        Surnu-Pekalle toivotan terveyttä ja jaksamista elämän tyrskyissä. Siinä on kyllä hieno mies ja ansaitsee kaiken kunnioituksen!


      • tillintallin1111

        On taasen maailman meno mutkallaan jotta ... Miksi jonkun hirviporukan miehen pitäisi juoksennella sinne tänne käskystä taikka käskemättä kun ei se sitä tointa auttaisi ollenkaan?!? Kyllä nämä erämaitten miehet -mitä heitä nyt enää on- on aika rauhallista sorttia ja tuskin monet missään kertausharjoituksissa huvikseen kävisivät juoksemassa minne käsketään.
        Eikä se liity aiheeseenkaan juuri millään tavalla, mutta kuten Pekkakin dokkarissaan sanoo niin raja-aidat sinne lappiin on vedetty ja riekot se mm.karkotti (ei, en tarkoita että niitä aitoja pitäsi juuri nyt mennä purkamaan -huokaus-).
        Mitkä muuten on res.kapteenin mielestä ne "huonot olot" (siis luonnossa)?!? Eikö luonnossa ja muuallakin ole huonot olot juuri semmoiset, jolloin on aina liika kiire, eikä kerkeä ajatella, eikä tehdä juuri mitään kunnolla?!? Näin minä ainakin asian olen paljolti nähnyt ...
        Ja hirvimiehet (ei, en ole itse hirvimiehiä -huokaus2-) monet tulee muiden kiireiden keskeltä sinne hirvestämäänkin, ei ne siellä 24h/vrk ole juuri koskaan. Kyllä itselleni kelpaisi, että autoilu vaikka kiellettäisiin muualla paitsi 10km säteellä kaupungeista.
        Ja jos pulliksista ja ihmisten nykykunnosta puhutaan, niin ensimmäinen syy siihen on nimenomaan kaupungillistuminen, ja sitä kautta se ainainen kiire, jota kautta ei vielä kerkeä mihinkään, eikä mitään tehdä kunnolla. Sitä kautta Pekka on oikeansortin miehiä, toivottavasti terveyttä riittää vielä pitkään. Eikä kukaan tosiaan olosuhteista "kärsi", jos on oikeat ajatukset ja aikaa ajatella, sen näkee kun Pekastakin kun kattoo dokkarit !!!


      • res.kapteeni

        Totesin vain sen tosiasian että monet näistä "tosi-erämiehenä" itseään pitävistä maastopukupelleistä ei selviä tosipaikan tullen edes viikkoa metsässä. Nimenomaan kertausharjoituksissa asia tulee jatkuvasti ilmi heidän sekä käytännön taitojen että huonon kunnon vuoksi. Tositilanteessa jos sota syttyisi heillä ei olisi mahdollisuutta selvitä koska silloin ei voi katsella taivaalle ja todeta että "nyt on liian huono keli sotia."

        Ja tarkoitan tällä heitä jotka kulkevat maastopuku päällä ja puukko vyöllä jopa paikallisissa baareissa hirvenmetsästysaikaan. Tuodaan esille että tässä nyt ollaan sellaisia selviytyjiä että...


      • tillintallin1111

        Tuli huomioitu että joskus tälläinen kommentti kirjoitettu, kun Surnuvuono tuli tuossa eräässä eräkirjassa esille.
        No, kommentoin vielä sen verran (ne "maailmankirjat" aina, huokaus ... järjestellä pitää ... )että ei se sotakaan ole pelkää kuntoilua tai juoksentelemista. Kertausharjoituksissakin on aikaa juoksennella, mutta sodassa on sitten muitakin kiireitä, esimerkiksi koettaa selviytyä siitä hengissä ja niin pois päin.
        Mutta todellakin tuo on niin ikuinen puheen aika ja poru, mutta silti kunto ja testitulokset ei kerro lopulta mitään siitä kuka sodasta selviäisi ja kuka ei. Eikä tarvitse kuin yksi taito lopulta että on niihin selviytyjiin kuuluva, ampumataito on jo ihan hyvä.
        Monet puukko & maastopuku - miehistä menee metsään lähinnä rentoutumaan, nykytilanteessa elämä ei ole selviytymistä, ja helppo elämä toki veltostuttaakin. Mutta maali oli nyt tässä että elämä on tosiaan liian helppoa nykyään, eikä kaikilla ole motivaatiota kaikkeen, yleensä jokaisella kuitenkin johonkin. Mutta oikeat metsien & erämaitten miehet on yhä harvemmassa. Mistä lie minäkin löytäisin toisen lähimmän?!?!


      • Anonyymi

        ne kertausharjoitusten kuntotestit ei kerro mitään! kertausharjoitukset on joutavanaikuista pelleilyä eikä siellä mitään erätaitoja tarvitse! perseen pitää kestää istua viikko bankun kyydissä ja vatsan pitää kestää pussikeittoja. siinä sulle erätaitoja!


      • Anonyymi
        res.kapteeni kirjoitti:

        Totesin vain sen tosiasian että monet näistä "tosi-erämiehenä" itseään pitävistä maastopukupelleistä ei selviä tosipaikan tullen edes viikkoa metsässä. Nimenomaan kertausharjoituksissa asia tulee jatkuvasti ilmi heidän sekä käytännön taitojen että huonon kunnon vuoksi. Tositilanteessa jos sota syttyisi heillä ei olisi mahdollisuutta selvitä koska silloin ei voi katsella taivaalle ja todeta että "nyt on liian huono keli sotia."

        Ja tarkoitan tällä heitä jotka kulkevat maastopuku päällä ja puukko vyöllä jopa paikallisissa baareissa hirvenmetsästysaikaan. Tuodaan esille että tässä nyt ollaan sellaisia selviytyjiä että...

        Ookkonää joku pölijä. Luulis kapteenismiehen tietävän että m62 maastopuku on maailman paras puku. Ku täällä kaupunnissa asustelee ja lähtee mökille tuonne pienemälle paikkakunnalle nii samantien puku päälle ja puukko vyölle. En minä mittään sillä viestitä. On vain nuihin olosuhteisiin paras. Ku jahissa käy nii voi illalla oluen käydä juomassa kekkoset päällä, mitä tuota turhaan venkslaamaan. Taijat olla semmonen valekapteeni.


    • nähtyon

      Juuri näin, olen huomannut saman asian. Loppujen lopuksi nämä hirviporukoiden muka "suuret erämiehet" ajavat autoilla niin pitkälle metsään että kävely jää hyvin vähäiseksi. Yksi tulentekotaitoinen saa juuri ja juuri tulet tehtyä ja siellä istutaan sitten enemmän ja vähemmän päissään pitkiä aikoja. Illalla kuitataan jos on kaloreita hiukan päässyt kulumaan. Jokailtainen juopottelu hirvenpyyntipäivän jälkeen takaa sen että melkein kaikilla on hirveä kaljamaha ja kasvot turvoksissa.

      Jos noita veisi erämaahan niin kuolema korjaisi hyvin äkkiä. Sen verran avuttomia paksumahoja noista on suurin osa. Nehän kuolisivat kaljan puutteeseen jo eka iltana.

    • 336677

      Erämaaksi katsotaan paikka , tai alue jossa ei 10 km. säteellä
      ole mitään ihmisen rakentamaa , kuten tietä , rakennusta , sähkölinjaa
      , tai polkua , eikä alueella ole tehty metsänhoidollisia töitä .

      SUOMESSA EI OLE ERÄMAITA .

      • tillintallin1111

        Lapin erämaissa taitaa olla kämppien välillä sellainen 10 -15 km väli keskiarvo?!? Toki jos polkukin kulkee niin se voidaan tulkita ihmisen "rakentamaksi", koska syntynyt ihmisten toiminnan seurauksena.
        Kyllä Lapin erämaiksi sanottavissa paikossa sekalaista seurakuntaa näkee, paljon sellaistakin jonka ei siellä kuuluisi edes olevankaan. Mutta onhan niitä laavuja ja nuotiopaikkoja sitten välillä, puhumattakaan rappusista, pitkospuista ja muista eränkävijöille ilmaiseksi rakennetuista palveluista. Kuitenkin on niitä länttejä jossa 10 km joka suuntaa ei mitään rakennuksia ole, näin vakaasti uskoisin, mittauksia en ole tehnyt enkä tee.
        Mutta kyllä esim.käsivarsi, lemmenjoki, muotka, kaldoaivi, vätsäri on mm.semmoisia että kyllä tuo 10 km löytyy ... mutta ehkä tärkein seikka on erämassa se että siellä on R A U H A A ! ! ! ! !


    • kerro-viivi-meille

      Mitä muuta se pikku-Kalle sanoi sinulle unessa?

    • tietääksjoku

      Vieläköhän on Surnu-Pekka elävien kirjoissa?

      • Pekka-fani

        Pekka oli tänään taas telkkarissa, Oddasatissa oli juttu jostain vanhusten asumisesta.


    • rooperttimutka

      Elläähän tuo, näin eilen Inarin kirkonkylän Alkossa.

      • arppa__

        Niinpä, taitaa se alko kiinnostaa muitakin, kun aloittajaa !


    • Heikki_Sinsemilla

      Sanoo asiat niin kuin ne on. Nykyihminen on sosiaalinen elukka eikä uskalla tehdä samaa. Sen takia hän herättää ihailua, me tahtoisimme mutta emme tohdi. Käy ihan huippuluokan huumoristakin äijän jutut juuri siksi että hän on niin kertakaikkiaan outo ilmiö ajassamme, ja tekee sen mikä nykyään on paheksuttua. Muuttaa nyt työmarkkinoiden ulkopuolelle ja jättää maksamatta miljoonaverot ja pakkilainat sun muut riistot ja huijaukset.

    • Vanhaa

      Pekka ja Pentti Linkola, siinä kunnon miehiä.

    • Anonyymi

      Mitä kuuluu Pekalle? Toivottavasti elää vielä!

    • Anonyymi

      HYvää Pekanpäivää!

      • Anonyymi

        Olen kuullut että Surnu-Pekkaa ei ole voitu kutsua presidentinlinnan juhliin
        senvuoksi että on pelko ja epäilys siitä että Pekasta tulisi juhlien päähenkilö !!!


    • Anonyymi

      Mitä Surnun Pekalle? Kertokaa ken tietää. <3

      • Anonyymi

        Olen kuullu että Pekka olisi hiljattain nähty Ivalon Alkossa, tiä
        sitte piteleekö paikkaansa ?


    • Anonyymi

      Onko Nellimin tiellä nähty töissä?
      Pitkässä putkessa? Pullo taskussa.

      • Anonyymi

        Laitappa uutta tietoa. Missä mies ellää.


    • Anonyymi

      Karate Mauri on legendojen legenda.

    • Anonyymi

      Mitä Pekalle kuuluu ja Ivalossako asuu? Toivon terveyttä ja pitkää ikää vielä lisää ja lisää <3

      • Anonyymi

        Mitä kuuluu nykyään Pekalle? Olisi mukava tietää. Toivottavasti hyvää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä kuuluu nykyään Pekalle? Olisi mukava tietää. Toivottavasti hyvää.

        Huonoa kuuluisi niinkuin muillekin Koronan kourissa kärvisteleville
        eläkeläisille -kun ei pääse edes Alkoonkaan- , mutta on Jumalan armo
        että asiamiehiä vielä riittää!!!


    • Anonyymi

      Mitä kuuluu henttuselle nykyään.

      • Anonyymi

        Eikö Nellimin rivarissa asu edelleen?


    • Anonyymi

      Pekasta haluaisin miekin tietää! Oli niin mieleenpainuva se dokumentti! Terveisiä Pekalle!

    • Anonyymi

      Kertokoon ken tietää 👍

      • Anonyymi

        Pitkää ikää Surnu-Pekalle (puhemies Maosta ei ole enää niin väliä) !


    • Anonyymi

      Pekka! Pekka! Hyviä kesilöit toivottelen.

    • Anonyymi

      Myöhästyneet Pekan päivän toivotukset!

    • Anonyymi

      Kukaan nähnyt Pekkaa? Kesää hälle toivotan!

    • Anonyymi

      Mitäs Tervaniemen Pekalle? Kyselee Oulun tyttö ja Pekan ”vani” :)

    • Anonyymi

      Kertokaa mikäli jollain on Pekasta tietoa!

    • Anonyymi

      Vieläkö Pekka ELÄÄ?

    • Anonyymi

      Siinä on mies joka tietää mitä eräämaassa eläminen on, KUNNIOITAN SUURESTI.

    • Anonyymi

      Vieläköhän Pekka on hengissä?

    • Anonyymi

      On. Ja hyvässä kunnossa. Perkeleitä päästelee vaan entistä enemmän..

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Oikeaa elämää. Löytyispä vaan Pekalle nainen.
      Olishan se mukava kiksautella tuolla luonnossa.

      • Anonyymi

        Pekka näyttää olevan terästä. Kuivakka mies ja sellaset tervaskannot ne elävät pitkään. Ens vuonna tulee 90v täyteen, jos sen näkee. Toivottavasti.


    • Anonyymi

      Eikö se oo kuollut jo ainakin facebokiin oli tullu 1v sitte tieto et surnu pekka on kuollu

    • Anonyymi

      Syntynyt 1933

    • Anonyymi

      RIP Pekka.

      • Anonyymi

        Sattuma loi elolle puitteet, kun Pekka syntyi moiseen perheeseen,
        ja paikkaan jossa eivät kaikki edes pärjäisi.

        Olisi varmasti poiskin päässyt, jos olisi halunnut.

        Jokatapauksessa mies teki jotain,
        mitä meistä muista,
        ei juuri kukaan pysty tekemään:
        Pekka oli ja eli elämäänsä niin kuin itse halusi.
        R.I.P.


    • Anonyymi

      Hieno mies on pois. Olen katsonut Pekasta kertovan dokumentin useita kertoja. Lämmin osanottoni.

    • Anonyymi

      Hyvää matkaa edespäin, oikeastaan parasta, jos niin voidaan sanoa ... Yksinkertainen elämä on parasta, ei elämää kai voi muutoin elämäksi kutsuakaan ...

    • Anonyymi

      tasta asia ei tausi varma,on tulu kaksi erilaine tietoa,pitta tekke fakti tarkitus.

    • Anonyymi

      hotellissa asu kaikki valetta.

    • Anonyymi

      Pörröt asuu valheen hotellissa ja laappii valkosilla sohvilla viisauksia. Jos vielä joku mielipuolien maailmasta vapaa jänis loikkii hangilla, niin onhan siinä ihmettelemistä jättiläismarkkinoiden kääpiöillä.

    • Anonyymi

      R. I. P Pekka ja Inka

    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      272
      2693
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      72
      1452
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      40
      1433
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      30
      1208
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1154
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1153
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      45
      1151
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1141
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1089
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      10
      1080
    Aihe