AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

Paineen tunne

6 Vastausta 13 520 Lukukertaa
Mistä mahtaa johtua että itselläni on ollut jo toista viikkoa päässä outo paineen tunne, joka tuntuu selvästi olevan psykologista. Se alkoi ahdistuksena, joka sittemmin muuttui paniikkioireeksi. Sittemmin tunne on ollut vahvasti itseään ruokkiva. Eli jos pystyn unohtaa asian ja keskittyä johonkin muuhun asiaan niin oloni on kohtalaisen normaali.

mutta

Unohtaminen on kuitenkin äärimmäisen vaikeaa. Pahimmaksi oireet ärtyy jos alkaa pelkäämään oireiden kroonistumista tai fyysistä aivovammaa.
Asiaan liittyy myös korvien paineisuuden tunne ja tinnitus.

Tutki

Jos sinulla on jotain lääkkeitä, tutki tarkkaan, mitä sivuoireita voivat aiheuttaa. Masennukseen ei yleensä liity tinnitus. Sitten lääkärin pakeille ja saat mielenrauhan näistä asioista, ei ole hyvä elää pelossa ja luuloissa.

Nonii!

Mulla oli samaa. Siis aivan helvetiä!! Kärsin paniikkihäiriöstä ja mulla oli jonkun aikaa sitten paineen tuntua päässä sekä tinnitusta korvissa. En osannu kenellekkään selittään mikä oli/millainen tunne oli. Tunne vain kasvoi ja kasvoi laukaisten paniikkikohtauksia. En pystynyt nukkumaan edes rauhoittavien avulla. Tuntui että sekoan. Ajatukset eivät kulkeneet ollenkaan ja olo oli epätodellinen. Kun mikään ei tuntunut auttavan ja olo oli kuin aivokuoleella ajattelin että aivan sama sittenhän sekoan. Toista vuorokautta valvoin peläten voimakkaita kohtauksia. Sitten oli pakko vain muutamia tunteja nukkua ja herätä kohtaukseen. Lopulta menin hierojalle joka hieroi niska-hartia seutuani. 2-3 päivää ja tunne oli poissa. Kipua ei paljon tuntunut mutta niistä se johtui! En tiedä johtuuko sinulla samasta syystä nuo tunteet. Jos vaikuttaa että niska-hartia-selkä tms. on jumissa tai kipeä niin mene nyt ihmeessä hierojalle! Jos ei johdu tästä niin sinuna kääntyisin lääkärin puoleen!

Sama täällä

Minulla diagnosoitiin paniikkihäiriö puolitoistavuotta sitten ja kärsin myös paineen tunteesta päässä 24/7. Ihan kuin pää olisi räjähtämässä. Aika ajoin tuo sama oire muistuttaa itsestään ja mitä enemmän sitä ajattelen sen pahemmaksi se menee. Hieronta auttaa ja oman mielen rauhoittelu,siihen ei kuole eikä se pää oikeasti räjähdä...Rauhoittavista lääkkeistä on ollut mulle apua mutta olen yrittänyt pärjätä ilman, välillä ne ovat kuitenkin hyvä olla olemassa eikä pidä olla itselleen liian ankara. Stressin alla oireet pahenevat, kaikesta negatiivisesta olisi pyrittävä eroon. Paineen alla kroppa on jatkuvassa jännitystilassa, eihän se sitten ole ihme että päässä tuntuu oudolta, humisee korvissa, jäsenet puutuvat jne...tätä ei toivoisi kenellekään.

Joo.................

Mielesi käy vahvasti ylikierroksilla, samoin autonominen hermosto, olet jännittynyt kuin viulunkieli, päässä painetta, korvissa tinnitusta, paniikkia yms. --> olet oravanpyörässä joka ruokkii itse itseään kumulatiivisesti. Paineen tuntu johtuu pääsi lihasten jännitystilasta ja kuten havaitsit hieronta auttoi. Tärkeintä olisi pystyä hyppäämään pois tästä oravanpyörästä. Helppoa on sanoa että unohda koko juttu äläkä kiinnitä oireisiin laisinkaan huomiota, mutta jos todellakin pystyt näin tekemään alkaa tilasi kohentua.
Ihmisen aistit ovat siitä keljuja että ne on suunniteltu torjumaan ja varoittamaan vaaroista yms. tilanteista. Sinunlaisessasi tilanteessa aistisi ovat jatkuvasti hälytystilassa ja aiheuttavat ylireagoinnillaan oireita, olet kävelevä hälytyskello.
Hyvän kuvan kuuloasistin suhtautumisesta vaaraan saat oheisesta linkistä, sama pätee myös muihin aisteihin.
http://www.tinnitus.org/home/frame/translations/finnish-TRT1.htm

tiedetään kokemuksesta

.."Autonomisen hermoston toiminta jännittää lihaksia, ohjaa sinne verta pois ruoansulatuksesta, kohottaa sydämen sykettä, kiihdyttää hengitystä ja hikoilua eli aiheuttaa rentoutumiselle vastakkaisen tilan". Tällöin ilman muuta uni keskeytyy...Voin alkoholistina sanoa,että oireet on koettu lukemattomina öinä!
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta