AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  / Sopiva pankin lainamarginaali?

Sopiva pankin lainamarginaali?

3 Vastausta 3 656 Lukukertaa
Olisin kiinnostunut pankkien asuntolainamarginaaleista, kun perheemme on ottamassa asuntolainaa. Millä marginaalilla Sinä olet saanut asuntolainasi?

Näin

Hinnoittelu riippuu seuraavista tekijöistä: a) Perheesi maksukyky (nettotulot-elinkustannukset ja lainanhoitomenot), b) Vakuuksista: Reaalivakuus ja sen realisoitavuus vaiko "vain" henkilötakaajat. Eli jos esim. vakuudet on kunnossa ja perheesi nettotulot ovat vaikkapa luokkaa yli 3.500,-/kk voinet neuvotella marginaaleista 0,6%-0,7%, jos perheen nettotulot ovat tonnin pienemmät pyöritään varmaan 0,7%-0,85% paikkeilla. Kasvukeskuksissa marginaalit lienevät noin kymmenyksen pienempiä kuin muualla maassa.

Olen sanonut asian aikaisemmin ja sanon sen vastakin. Jos haluatte verrata marginaaleja samoin eväin lainaa hakeviin kannattaa ilmoittaa tulot ja vakuudet. Muuten mahdollisilla vastauksilla ei välttämättä ole mitään tekemistä teidän tilanteen kanssa: Jollain Nokian optiojärjestelyihin kuuluvalla voi olla vaikkapa 0,4% marginaali, koska pankki kynii omansa arvopaperisäilytysten palkkioiden kautta. Toisella taas marginaali voi olla vaikka 2,5%. Riippuu tilanteesta.

tälläinen

Marginaali 0,55. Hyvät tulot.

Nokian

***Jollain Nokian optiojärjestelyihin kuuluvalla voi olla vaikkapa 0,4% marginaali, koska pankki kynii omansa arvopaperisäilytysten palkkioiden kautta. ***

Pankki kynii, tieto vai arvaus ? Minkälaisesta summasta puhut...
 /   /  / Sopiva pankin lainamarginaali?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta