Widex Passion?

Jake12345

Onko kellään kokemusta Widex Passion-kuulokojeista?

Olin jo päätymässä Siemensin Pure-kojeisiin, mutta mieltä alkoi kaivertamaan kuitenkin järkyttävän hieno sinfoniakonserttikokemus Wdexin Inteo-kojeilla.
Niiden yksi heikko puoli on suht jäykkä letku, joka toki mahdollistaa enemmän voluumin esim Phonakin Versataan verrattuna. Mutt sen Inteon jäykän letkun vuoksi siinä ollut silikonirimpula-tippi ei tahtonut oikein pysyä korvassa, joten aloin sitä 'vierastaa'. Phonakin puhti ei puolestaan ole mulle riittävä.

Nyt sitten Widexin edustaja kertoi iloisen positiivisella äänellään, ett kyll heiltä vaan löytyy ohutletkuisempikin malli - RIC-koje, jossa siis kaiutinosa osa on letkun päässä, jolloin ko letku korvan takaa korvaan, voi olla selvästi ohempi ja mukavampi. ...jostain syystä kuulontutkija ei vaan 'huomannut' mulle sellaisesta kertoa... syystä tai toisesta.

Onko jollain teistä kokemusta ko Wideksin Passion-kojeesta, joka kuuleman mukaan vastaisi Inteota myös hinnaltaan? Mind lienee sitt jo kalliimpi tuote eikä niin ollen kuulu kuulokeskuksen valikoimiin.

Wideksin laitteiden taustaäänien hallinta ja vaimennus siis toimii toisin kuin esim Siemensin Puressa, joka vaimentaa taustaääniä koko ajan, mutt Wideks vaan silloin kun joku puhuu. Toki jatkuvan vaimennuksenkin kuulemma saa Wideksiin ns räätälöidyllä lisäohjelmalla. Samoin kuin Puresta ko vaimennuksen/hiljentämisen saa pois.

12

997

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jake12345

      On se niin salatiedettä tää kuulokoje-hommakin näin maallikolle. Ja siksi tulee puheltua ns läpiä päähänsä kun ei tiedä mistä puhuu. Näin siis kävi (taas) mulle, kun tuossa yllä kyselin Wideksin Passion-kojeesta, heh, heh :) Sellaista kun ei ole edes olemassakaan!
      Se Passion tai passion tarkoittaakin kuulokojeen kokoa ja nyt saamani käsityksen mukaan se on mikro-kokoa pienempi koko. ja näitä passioneja on siis eritasoisissa Wideksin koje-sarjoissa, niin Clearissa, kuin Mind:ssa ja esim Inteossa.
      Ja Inteon-kojeita täkäläinen kuulokeskus kyllä jakaa, mutt nyt mulle kerrotun mukaan se olis jo kokeiluvaiheessa syytä säätää kunnolla koko kanavamäärälle ja huomioiden kunnolla se korvaan tuleva pää, esim avoin tai suljettu tippi, korvakäytävän koko, jne... eli sellainen suppeaksi sanottu nelikanava-perussäätö ei riitä Wideksin kohdalla kuulemma.

      Inteo Passionissa on myös sitt oikeasti laajennettu äänialue, eikä mikään siirretty/transponoitu systeemillä toteutettu.

      Sellaista ajattelin vielä kokeilla, vaikka nää Siemensin Pure 701-kojeetkin vaikuttavat aikas päteviltä. Kirkkaat äänet ehken jopa luonnottoman kirkaat (?) ja ainakin liian voimakkaat, mutta sitä voitaneen kuitenkin säätää pienemmälle korostukselle.
      Ja toiseks, voi olla, ett kuulokeskus ei näitä välttämättä halua mulle antaa... Valinta on siis vielä tekemättä.

      • jake12345

        tai ihmetellään vielä, ett taitaakin tarkoittaa tuo Passion 115, että se on Inteon sarjan pienin koje eikä ko Inteon-nimeä tarvita kojeen identifiomiseksi lainkaan... huh, huh Voisko olla näin?

        Eli uudelleen, tunteeko joku ko kojeen?
        Millaisia tuntemuksia se on mahdollisesti käyttäjälleen aiheuttanut?
        ...mieletöntä nautintoa vai vallan pahanolon fiiliksiäkö?


    • Jake12345

      Olisko kellään kokemusta tästä Widexin Passion 115-kojeesta?
      Oon hakemassa sellasen kokeiluuni ens vkolla, vaikka se ei kuulukaan Kuulokeskuksen vaihtoehtoihin. Mikä on sikäli outoa, koska ko laite on saman hintainen kuin Inteon , joka kyllä on Kuulokeskuksen valikoimissa.

      • Jake 12345

        Melkoista yksinpuhelua tää ketju, mutt nyt löysin selkeästi mulle parhaat kojeet ...näin muutaman tunnin tutustumisen tuomalla ensivaikutelmalla todeten. ;)

        Musiikki kuulostaa todella hyvältä ja puheesta saa hyvin selvää - siis paremmin kuin edellisillä kokeilemillani. ...ja niitähän on jo useita tullut ripusteltua korvan taakse.

        Kerrassaan upeet laitteet ...vielä kun Kuulokeskus antaisi/hankkisi nää - please

        Jos muusiiki on teille tärkeää ja haluatte vielä saada 'naapurinne' puheestakin selvää, niin kokeilkaa näitä Passion 115. Vanhalta nimelttän Inteo, jota Kuulokeskus täällä kyllä jakaa.
        Sama hintakin. Erona vain se, että kuuloke (kaiutin) on Passionissa letkun päässä ja letku siis huomattavasti ohuempi tässä pienessä Passionissa.
        Tuo nimi muuten tarkoittaakin just ko laitteen kokoa.


      • Jake12345
        Jake 12345 kirjoitti:

        Melkoista yksinpuhelua tää ketju, mutt nyt löysin selkeästi mulle parhaat kojeet ...näin muutaman tunnin tutustumisen tuomalla ensivaikutelmalla todeten. ;)

        Musiikki kuulostaa todella hyvältä ja puheesta saa hyvin selvää - siis paremmin kuin edellisillä kokeilemillani. ...ja niitähän on jo useita tullut ripusteltua korvan taakse.

        Kerrassaan upeet laitteet ...vielä kun Kuulokeskus antaisi/hankkisi nää - please

        Jos muusiiki on teille tärkeää ja haluatte vielä saada 'naapurinne' puheestakin selvää, niin kokeilkaa näitä Passion 115. Vanhalta nimelttän Inteo, jota Kuulokeskus täällä kyllä jakaa.
        Sama hintakin. Erona vain se, että kuuloke (kaiutin) on Passionissa letkun päässä ja letku siis huomattavasti ohuempi tässä pienessä Passionissa.
        Tuo nimi muuten tarkoittaakin just ko laitteen kokoa.

        puhe ja muut äänet ovat muuten myös selvästi voimakkaamoia eli kuulenkin sen kunnolla. ...myös vaimon sanomiset, samoinkuin matalammat miesäänet


    • Jake12345

      On se vaan kumma, ett kun on löytänyt mielestään hyvät/hienot kojeet aikas pitkän etsinnän jälkeen, niin vielä tulee ajatus vieläkin paremmista kojeista... vaikka todellisuudessa muihin kuin kuulokeskuksen suomiin kojeisiin ei ole edes mahdollisuutta... mutt se ruoho siellä aidan takana, siellä toisella puolella you know... näyttää vihreämmältä ;)

      No en siis tiedä käytännön todellisuutta, kun en oo päässy kokeilemaan moisia, mutt ku tiedän, ett tällä samaisella Widexillä on olemassa vielä parempiakin kojeita kuin nää nyt kokeilussani olevat Passion 115, niin mieli tekis päästä kokeilemaan. Ristiriita on siis selkeä - mieli ja mahdottomuus.

      Joku kehotti täällä jossain ketjussa aiemmin hankkimaan yksityiseltä korva-asemalta/lääkärikeskuksen kuulontutkimusosastolta (?) kojeet vaikka ne maksavatkin 'maltaita' käyttäjälle. Ne kun tarjoavat niin paljon parempia kojeita. Siksi olis kiva päästä kokeilemaan esim Widex Passion 440 huippulaitteita, jotta pääsis selvyyteen, onko ne todellisuudessakin paremmat vai vaan kuvitellusti ja paperilla. Kun nää Passion 115 (Inteon) on jo selvästi paremmat kuin vertailemani muiden kojeet, esim Siemensi huippulaitteet Pure 701. Passion 115 toistaa selvästi laadukkaammin ja voimakkaammin ja oikean sävyisemmin sekä puheen että musiikin. Niin miltä mahtaiskaan kuulostaa Passion 440 (Clear), joka on vielä Mind:akin kehittyneempi malli.

      Onko jollain kokemusta moisista? Lukisin mieluusti, vaikka kateellisenakin, kommenttejanne asiasta.

    • jake12345

      Eikö kellään ole siis kokemusta noista parhaista Widexin laitteista, siis Clear 440 tai edes edellisen sukupolven Mind 440 -kojeista? ...mieluusti verrattuna vanhempiin Inteon-kojeisiin... Voitais edes lukea miten kojeet on kehittyneet ...jos mitenkään...

      Juu minäkin tiedän esim sen toiskorvaiset pelastavasta ominaisuudesta, mutt koska se ei oo mulle merkityksellinen, niin olis kiva 'kuulla' eli lukea kommentteja vaikkas äänenlaadusta, puheäänen selvyydestä, tausäänien hallittavuudesta tai häiritsevyydestä, tms, jne...

      • Porin Matti 72 v

        Matti Porista mulla on ollut jo 3 vuotta widex passion 440 olen ollut tyytyväine
        paristot kestää noin viikon pariton koko 10 on myös kaukosäädin musikkia varten jos on liian kovalla


    • jake12345

      heh, heh - nyt selvisi syy pitkään yksinpuheluuni. Widex Passion 115-kojeita ei saa ilmeisesti muista Kuulokeskuksen toimipaikoista kuin TYKS:n (Turun Yliopistollisen keskussairaalan) kuulokeskuksesta... Eli eipä siitä monikaan voinutkaan kommentoida ja mielteitään julkituoda.
      Joskus on näimmä hyötyä, että asuu täällä sivistys-Suomessa ;) Turkuhan on tän vuoden Euroopan kulttuuripääkaupunkikin ja Naantali Suomen 'pääkaupunki' kesäaikana, kun presidentti viettää kesänsä Kultarannassa. :)

      • jake12345

        Ja miksi näitä ei saa muista Kuulokeskuksista, en tiedä. Varsinkin kun nää on ehdottomasti parhaat kokeilemistani laitteista, joita kaikkia 'testasin' noin kk ajan kutakin. Eli sain tuntumaa niihin varsin monenlaisissa tilanteissa - melussa, kaikuisissa tiloissa, klassisen musiikin konserteissa ja oopperoissa, pienissä palavereissa ja puhelimen käytössä ynnä radion ja tv:n seuraamisessa, jne...

        Mutt hyvä, että nyt saa edes TYKS:n Kuulokeskuskuksesta ja siis maksuttomasti.
        Yksityisltä lääkäriasemilta esim saa paljonkin kalliinpia Widexinkin laitteita, mutta niitä en ole koekäyttänyt ...oman budjettini rajallisuuden vuoksi. Vaikka kyllä uusin Clear-mallisto kovin kiinnostaa ja sen Clear 330 (se 10-kanavainen) jopa houkuttais, jos olis reilu tonni per koje varaa sijoittaa kuulonsa parannukseen...
        440-malli on mulle ehdottomasti liian kallis ja 220-sarja ehkä hiukka liian pelkistetty ja vain viisi-kanavainen.

        ...heh, heh - toiveensa siis kullakin... eikun mullakin ;)


    • hyvin kuuluu

      Mitä mieltä olette Phonak-merkkisestä kuulokojeesta?
      Ovatko lisävarusteet olleet hyödyllisiä ja helppokäyttöisiä, kannattaako ostaa?

    • phonak toimiii :)

      tuolta alempaa "kuulokojeista" löytyy mieli piteet phonakista....!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1545
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1315
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1212
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1112
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1045
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1026
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      999
    9. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      2
      996
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      991
    Aihe